اجتماعی

آیا رژیم گوشتخواری منجر به افزایش کلسترول می شود؟

آیا رژیم گوشتخواری منجر به افزایش کلسترول می‌شود؟

رژیم گوشتخواری ممکن است سطوح «لیپوپروتئین» با چگالی کم “LDL” یا «کلسترول بد» را افزایش دهد.

به گزارش مجله سلامتی ایران رژیم گوشتخواری  که بیشتر شامل محصولات حیوانی است و اغلب یا تمام غذاهای گیاهی را حذف می کند و طی سال های اخیر محبوبیت پیدا کرده است. این رژیم غذایی ممکن است سطوح لیپوپروتئین با چگالی کم “LDL” یا «کلسترول بد» را افزایش دهد.

برخی از کارشناسان در مورد اینکه چگونه رژیم گوشتخواری ممکن است بر سلامت قلب و عروق از جمله کلسترول تأثیر بگذارد ابراز نگرانی کرده اند. ابراز نگرانی کارشناسان در ارتباط با رژیم غذایی به دلیل این است که غذاهای حیوانی از جمله گوشت قرمز کره و پنیر سرشار از چربی های اشباع شده هستند. چربی های اشباع کلسترول LDL را افزایش می دهند؛ چربی اشباع می تواند در رگ های خونی تجمع پیدا کند و باعث تنگی آنها شود . این تنگی عروق می تواند جریان خون را به قلب و سایر اندام ها محدود کند و خطر حمله قلبی یا سکته مغزی  را افزایش دهد.د 85 درصد شرکت کنندگان در این مطالعه اظهار کردند گوشت قرمز را روزانه یا بیشتر مصرف می کنند. همچنین کمتر از 10درصد شرکت کنندگان در این مطالعه اظهار کردند که از غذاهای گیاهی مانند سبزیجات میوه ها یا غلات ماهانه مصرف می کنند. همچنین 37 درصد از شرکت کنندگان در این مطالعه از هیچ مکمل ویتامینی استفاده نمی کردند.

علیرغم نگرانی محققان در مورد کمبود مواد مغذی و خطرات قلبی عروقی شرکت کنندگان حداقل اثرات منفی را گزارش کردند. از میان شرکت کنندگان 95 درصد گزارش کردند که بهبود سلامت و رضایت بالایی از رژیم غذایی گوشتخواری را تجربه کرده اند. درحالی که محققان سطوح بالاتر کلسترول LDL را در شرکت کنندگان مشاهده کردند سایر نشانگرهای سلامت قلب مثبت بودند. لیپوپروتئین با چگالی بالا “HDL” یا سطح کلسترول «خوب» شرکت کنندگان در این مطالعه بهینه بود. شرکت کنندگان همچنین کاهش شاخص توده بدنی “BMI” را گزارش کردند در حالی که افراد مبتلا به دیابت کاهش هموگلوبین گلیکوزیله “HbA1c” و مصرف داروهای دیابت را گزارش کردند.

 عوارض جانبی اصلی که شرکت کنندگان با رژیم گوشتخواری گزارش کردند اثرات گوارشی از جمله اسهال و یبوست بود. با این حال این مطالعه دارای محدودیت هایی است. به عنوان مثال داده ها از درک شخصی افراد از سلامتیشان به دست آمده است. مصرف الکل و فست فود نیز بسیار کم و با رژیم های معمول غربی متفاوت بود.

با این حال بیش از نیمی از شرکت کنندگان بهبودهایی را در آلرژی مشکلات پوستی و سلامت دستگاه گوارش گزارش کردند که احتمالاً به دلیل حذف غذاهای آلرژی زا یا التهاب زا بوده است. کارشناسان باید تحقیقات بیشتری را در مورد رژیم غذایی گوشتخواری و اینکه چگونه می تواند بر سلامت طولانی مدت تأثیر بگذارد انجام دهند.

 برخی تحقیقات نشان می دهد که پیروی از این رژیم غذایی اثرات منفی احتمالی دارد. در حالی که رژیم گوشتخواران بر گوشت قرمز تاکید دارد شواهد به دست آمده از مطالعات گسترده توسط کالج قلب و عروق آمریکا (ACC) نگرانی هایی را در مورد اثرات بالقوه قلبی عروقی آن افزایش می دهد. یک بررسی سیستماتیک از 7446 مطالعه نشان داد که مصرف گوشت قرمز فرآوری شده و فرآوری نشده با خطر بالاتر بیماری های قلبی عروقی (CVD) زیرگروه های CVD و دیابت مرتبط است و ارتباط قوی تری در جمعیت های غربی دارد.

تجزیه و تحلیل دیگری از ACC  با داده های 29682 شرکت کننده ارتباط قابل توجهی بین مصرف گوشت قرمز و بروز CVD و مرگ و میر ناشی از همه علت ها را گزارش کرد. با این حال مصرف ماهی و طیور به ویژه لاغر و فرآورینشده هیچ ارتباطی با این خطرات نداشت. اگرچه این مطالعات به طور خاص رژیم گوشتخواران را بررسی نکردند اما شواهد عینی قوی برای کاهش مصرف گوشت قرمز و ترجیح دادن رژیم های غذایی غنی از میوه ها سبزیجات آجیل حبوبات ماهی و لبنیات ارائه می دهند. در این زمان ACC  رژیم غذایی گوشتخواری را توصیه نمی کند و در عوض بر الگوهای غذایی متعادل برای سلامت قلب و عروق و طول عمر تاکید می کند.

 برای نتیجه گیری محققان دریافته اند که رژیم غذایی گوشتخواری سطح کلسترول LDL را افزایش می دهد که می تواند بر بیماری قلبی و سایر اثرات منفی سلامت تاثیر بگذارد.

انتهای پیام