چه کسانی نمیتوانند عمل بینی انجام دهند؟
چه افرادی کاندید مناسب جراحی بینی هستند؟
در این مقاله می خواهیم به اطلاع شما عزیزان برسانیم که چه افرادی باید جراحی بینی انجام دهند پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. عمل جراحی بینی یکی از رایج ترین عمل جراحی در کشور ایران است که امروزه افراد زیادی به منظور تغییر شکل ظاهری و زیباسازی آن را انجام می دهند. این عمل برای بسیاری از افراد بی خطر است و مشکلی ایجاد نمی کند، اما برای برخی از افراد خطرناک است و نباید آن را انجام دهند چرا که ممکن است برای آن ها مشکلاتی ایجاد کند.
جراحی بینی عملی است که از آن برای تغییر شکل ظاهری بینی مانند کوچک کردن بینی، برداشتن قوز بینی، جراحی انحراف بینی، پولیپ بینی و تغییر زاویه بینی نسبت به لب بالا انجام می شود. این جراحی نیازمند به انتخاب درست پزشک می باشد. انتخاب بهترین متخصص جراحی بینی در تهران یک قدم عالی برای نتیجه بخش بودن این عمل است. هدف ما از نگارش این مقاله دانستن این موضوع است که چه افرادی باید جراحی بینی انجام دهند؟
اکثر کسانی که از عمل جراحی بینی استفاده می کنند از ظاهر بینی خود ناراضی هستند و می خواهند بین بینی خود و سایر اجزای صورت خود تناسب ایجاد کنند. افرادی که قصد انجام جراحی بینی را دارند باید از سطح سلامت مناسب برخوردار باشند. به نقل از پزشکان و متخصصان جراحی زیبایی در الو پزشک موارد زیر نشان می دهد که چه افرادی باید جراحی بینی انجام دهند.
چه بینی هایی عمل نشوند؟
راستی در مورد بینی گوشتی گفت: در این نوع بینی ها نسبت بافت نرم آن بیش از سخت است و پوست بینی حجم بیشتری دارد و وقتی اسکلت بینی را تغییر می دهیم پوست با با اسکلت خود انطباق پیدا نمی کند که امکان برداشتن پوست وجود ندارد.
او تاکید کرد: ما تنها می توانیم فقط قسمتی از پوست را برداریم که کنار پره بینی است و سوراخ بینی را جمع کنیم.
این دکتر متخصص ادامه داد: یک تکنیکی را در اروپا استفاده می کنند که از کنار بین دو ابرو پوست اضافه برمی دارند که نمی توان خیلی پوست برداشت و بعد یک شکافی می ماند که بیماران دوست ندارند.
او ادامه داد: وقتی پوست زیاد باشد جراح خیلی نمی تواند بینی را خیلی کوچک کند چون پوست اضافه می ماند و جذب نمی شود. اگر بینی را خیلی کوچک کنیم هم نسبت سایر اعضای صورت به هم می خورد و هم مشکل تنفسی پیش می آید چون باید 67 صدم طول قسمت میانی صورت بای به انداره طول بینی باشد.
راستی گفت: باید برای کسی که به ما مراجعه می کند توضیح بدهیم و پزشک وقت بگذارد چون مردم اطلاعی ندارند و نباید مراجعه کننده قریب تیلیغات را بخورد بخصوص در مورد تزریق ژل آگاهی لازم را باید به او داد.
پرسش
او در مورد اینکه یک نگرشی وجود دارد که بینی گوشتی بعد از عمل دوباره به شکل سایق باز می گردد گفت: در اصطلاح علمی اگر حجم پوست ببنی زیاد باشد یا بینی را بیش از حد کوچک شود چون پوست قابلیت تغییر شکل ندارد در این موارد بعد ار چند ماه مراحعه کننده تصور می کند بینی او شکل اول را ندارد.
او ادامه داد: چون تمام پوست بینی در نوک بینی جمع می شود شما اگر دقت کرده باشید فرم تمام این بینها یک شکل می شود.
راستی تاکید کرد: جراح باید به تناسب بینی را کوچک کند و به بیمار توضیخ دهد که گاهی امکان کوچک کردن بینی بیش از حد وجود ندارد تا پیش از عمل او بداند و انتظار کوچک شدن بیش از حد بینی را نداشته باشد.
او گفت: گاهی یک بینی که پوست ضخیم و کلفت دارد کج هم هست که ما سعی می کنیم این اشکال را برطرف کنیم تا شکل بینی تغییر کند.
او با بیان اینکه گاهی بیمار متوجه منظور ما نیست گفت: در اینصورت با نرم افزار آن را توضیح می دهیم و شبیه سازی می کنیم تا متوجه شود.گاهی برخی مراجعه کنندگان انصراف می دهند و برخی هم قبول می کنند و این با رضایت خودشان است.
راستی در مورد علت باقی ماندن بخیه در کنار بینی گفت: در عمل استاندارد بینی با یک برش بر روی نوک بینی انجام می شود و روش باز است و تکنیکهایی است که برش ضعیف است.
این جراح گفت: گاهی برای جمع کردن پره های بینی برش بیشتر است و ناچار به بخیه هستیم که این نیاز به تخصص پزشک دارد تا در نقاطی این برش را انجام دهد که مشخص نباشد البته به جنس پوست افراد هم بستگی دارد.
او گفت:من همیشه به دستیاران می گویم که با وسیله پوست بینی را نگیرند چون جای وسیله می ماند و با یک سوزن ظریف این کار را انجام دهند.
مشکل تنفسی
او در مورد مشکل تنفسی بیماران بعد از عمل گفت: هوا از دوقست عبور می کند از پره های بینی و داخل بینی که مشخص نیست و اگر به هر دلیلی هر کدام از این مجراها تنگ شود مشکل تنفسی پیش می آید.
او گفت: پزشک باید توضیح دهد که اگر بینی کوچک شود این مشکل ممکن است پیش بیاید و ممکن است شبها نتواند راحت بخوابد و مشکل نفسی او تا اخر عمر باقی می ماند.
این جراح گفت: گاهی برای کوچک کردن بینی غضروفهایی در امتداد ببنی از داخل می گذاریم که مجرای داخلی را گشادتر نگه می دارد و یک مقدار وقت گیر است اما برای برخی عملها نیاز است تا مشکل تنفسی پیش نیاد.
فصل آخر
او در مورد اینکه چرا برخی پزشکان تمام بینی ها را یک شکل عمل می کنند گفت: برخی پزشکان یک سبکی دارند اما نباید همه بینی ها یک شکل باشند چون صورتها با هم فرق می کند و با خود بیمار هم باید مشورت شود.
او ادامه داد: بعد از عمل ممکن است که رنگ پوست بینی فرق کند و صورتی یا قرمز شود که رفع می شود اما اگر بعد از مدتی تغییر رنگ شود برای این است که قسمت میانی بینی کوچک کردند و تنگ می شود و به نظر تغییر رنگ است اکثر کسانیکه این مشکل را پیدا می کنند مشکل تنفسی هم دارند .
راستی گفت: برخی برای رفع مشکلات اول عمل بینی، دوباره و چند باره عمل می کنند که گاهی به صورت سرپایی هم می شود اما گاهی نیاز به بیهوشی است که نیاز به دقت در انتخاب است.
او ادامه داد: اگر مشکل تنفسی باشد حل می شود اما اگر مشکل بیش ازحد باسد پزشک باید در انتخاب مراجعه کننده دقت کند تا مشکل بیشتری برای او پیش نیاید
پزشکان در چه شرایطی اجازه انجام عمل بینی را نمی دهند؟
افرادی که کاندید انجام جراحی بینی هستند در واقع در ابتدا شرایط بیمار توسط پزشک باید مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان به طور قطع جراحی بینی را برای آنان انجام داد. این افراد در صورتی که دارای شرایط مشخص و متعادلی نباشند اجازه جراحی بینی به آنها داده نمی شود و در صورتی که افراد اصرار به عمل زیبایی بینی داشته باشند طبق تعهدی که قبل از عمل از آنها گرفته می شود، رینوپلاستی برای آنان انجام می شود.
در این صورت نتایجی که بعد از جراحی مشاهده می کنند می تواند مناسب نباشد و رضایت مورد نظر را برای آنان در بر نداشته باشد. همچنین خطرات و عوارض احتمالی که در حین یا بعد از جراحی بینی وجود دارد می تواند سلامتی این افراد را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
مسئله ی مهم دیگری که پزشکان مد نظر قرار می دهند، موقعیت شغلی و سبک زندگی فردی است که می خواهد عمل جراحی بینی را انجام دهد. اگر فرد فرصت استراحت و خانه نشینی در زمان نقاهت پس از عمل را نداشته باشد، عمل جراحی بینی برای اون نتیجه بخش نخواهد بود.
چرا که خود فرایند انجام عمل به تنهایی تضمین کننده ی رسیدن به نتیجه ی مطلوب نیست؛ در واقع جدی گرفتن مراقبت های پس از عمل و رعایت دستورات پزشک برای دوران نقاهت به اندازه ی خود عمل در رسیدن به نتیجه ی ایده آل موثر هستند.
بینی در هفته های ابتدایی پس از عمل هنوز در حال ترمیم و بهبود خود است و بسیار آسیب پذیر است. اگر در این مدت دچارآسیب و حادثه ای شود ممکن است خوب جوش نخورد و در آینده دچار انحراف شود. به همین دلیل افرادی که امکان استراحت و پرهیز از کار سنگین به مدت حداقل یک هفته تا ده روز را ندارند کاندیدای مناسبی برای انجام عمل بینی نیستند.
همچنین ورزشکارانی که ورزش رزمی و سنگین می کنند هم چون دائم در معرض شکستگی بینی قرار دارند، بهتر است وقتی عمل بینی را انجام دهند که دیگر قصد مبارزه و درگیر شدن را ندارند. به همین دلیل پزشک در صورتی که شرایط برای افراد ایده آل نباشد تا حد امکان از انجام عمل زیبایی بینی خودداری می کند. در حالت کلی می توان شرایطی که در آن جراحی بینی انجام نمی شود را به صورت زیر عنوان کرد.
- افرادی که دارای پوست های حساس هستند و در اثر مواد بیهوشی ممکن است دچار تنگی نفس شوند برای این افراد جراحی بینی انجام نمی شود.
- افرادی که از عمل بینی خود انتظارات غیر قابل قبولی را دارند، در واقع افراد مناسبی برای انجام جراحی بینی نیستند.
- کسانی که از نظر سنی دارای شرایط ایده آل برای جراحی نیستند مانند کسانی که بالای 50 سال سن دارند یا افرادی که در زیر سن قانونی هستند کاندید مناسبی برای رینوپلاستی در نظر گرفته نمی شوند.
- زمانی که افراد دارای بیماری های پوستی شدید هستند این امر می تواند عمل زیبایی بینی را با مشکلاتی روبرو کند.
- افراد باردار بهتر است که جراحی بینی را به دوران بعد از شیردهی خود محول کنند تا احتمال خطر برای جنین و خود این افراد به حداقل ممکن برسد.
- کسانی که به مشکلات تنفسی دچار هستند بهتر است که جراحی بینی را زمانی انجام دهند که درمان در آنها به صورت کامل انجام شده باشد.
اما از سوی دیگر، بیماران دیابتی علی رغم بیماری خود می توانند عمل جراحی بینی را انجام دهند اما شرایط خاصی را باید رعایت کنند. از آن جایی که مل جراحی بینی زخم ها و کبودی هایی را روی صورت بر جا می گذارد، انجام این عمل برای افرادی که سطح قند خون آن ها بیشتر از ۱۵۰ است توصیه نمی شود.
چرا که در این افراد بهبود تورم و کبودی ها با مشکل مواجه می شود و احتمال بروز عوارض نا مطلوب در آن ها بیش از دیگران است. اما همان طور که گفته شد، اگر بیماران دیابتی بتوانند سطح قند خون خود را تا حدی کنترل کنند و آن را پایین تر بیاورند، پزشکان با در نظر گرفتن تدابیر ویژه ای می توانند عمل جراحی بینی را برای آن ها انجام دهند. می بینید که نقش یک پزشک ماهر و با تجربه در این زمینه هم تعیین کننده است.
شرایط ایده آل برای انجام عمل بینی چه شرایطی هستند؟
زمانی که برای انجام جراحی بینی به پزشک مراجعه می کنید در این زمینه معاینات کاملی صورت خواهد گرفت تا به شما در ایجاد فرمی متقارن و ایده آل در بینی کمک کند. پزشک مورد نظر همچنین شما را از نظر شرایط جسمی و روحی نیز باید تحت نظر قرار دهد و معاینه کند.
ایجاد زیبایی در صورت توسط جراحی بینی امری است که افراد زیادی متقاضی انجام آن هستند. به همین دلیل ممکن است برخی از پزشکان شرایط بیمار را در نظر نگیرند و صرفا برای کسب درآمد خود رینوپلاستی را انجام دهند.
توجه داشته باشید که انجام عمل جراحی بینی توسط افرادی که تخصص و تجربه ی لازم را ندارند می تواند صدمات و آسیب های جبران ناپذیری را به شما وارد کند.
در حین عمل داروهای بیهوشی استفاده می شوند که اگر پزشک بی تجربه باشد و به شرایط زمینه ای و سوابق پزشکی بیمار توجه نکند، ممکن است این داروها اثرات مخربی روی بدن فرد بگذارند.
همچنین ممکن است آسیب هایی به بینی شما برسانند که دیگر قابل جبران نباشد. مانند ایجاد مشکلات تنفسی و یا اختلال در حس بویایی. به همین دلیل توصیه می شود هرگز برای صرفه جویی در هزینه های عمل جراحی بینی، نزد افراد فاقد صلاحیت و کم تجربه مراجعه نکنید و برای خود پشیمانی به بار نیاورید.
در واقع جراحی بینی در این موارد می تواند مشکلات بسیاری را برای افراد ایجاد کند. این عمل نیاز به شرایطی دارد که پزشک باید در ابتدا این موارد را در بیمار خود مورد بررسی قرار دهد. در زیر به این شرایط ایده آل اشاره خواهیم کرد.
- در صورتی که شما از نظر سلامت جسمی و روحی دارای شرایط کاملا ایده آلی هستید عمل جراحی بینی می تواند برای شما انجام شود.
- عدم تقارن در بینی شما مشاهده شود و این امر زیبایی شما را تحت تاثیر قرار داده باشد.
- زمانی که صدمه یا آسیبی به بینی شما وارد شده است و می خواهید که این مشکل را حل کنید.
- وجود پولیپ یا ناهنجاری های از این قبیل که به صورت ارثی در شما ایجاد شده است.
- در صورتی که شما به سیگار یا هیچ ماده مخدر دیگری اعتیاد نداشته باشید.
- هنگامی که زمان کافی برای بهبودی بعد از عمل را داشته باشید و بتوانید را انجام دهید.
- در صورتی که شما مشکل دیابت پیشرفته و حاد نداشته باشید، عمل جراحی بینی برای شما انجام می شود.
- افرادی که ورزشکار هستند و دارای قوای جسمی بالایی هستند و می توانند درد بعد از جراحی را تحمل کنند.
- کسانی که دارای عادات مثبت در زندگی خود هستند و با رعایت نظافت بعد از جراحی امکان ایجاد عفونت در آنها بسیار کم دیده می شود.
- افرادی که به حساسیت های پوستی دچار نیستند.
- نداشتن آلرژی به ماده بیهوشی یا داروهای آنتی بیوتیک در افراد می تواند شرایط ایده آلی را برای جراحی بینی ایجاد کند.
انواع جراحی بینی:
جراحی بینی به دو روش باز و بسته انجام می شود:
در جراحی بینی به روش بسته، برش ها در داخل بینی ایجاد می شوند. جراحان این تکنیک را ترجیح می دهند زیرا در این روش هیچ گونه زخمی بعد از عمل مشاهده نخواهد شد.
اما در جراحی بینی به روش باز، برش هایی در کلومولا و تیغه جدا کننده ی سوراخ های بینی ایجاد می شود. در این روش بینی به طور کامل باز می شود و جراح به راحتی داخل آن را می تواند ببیند.
این روش در صورتی استفاده می شود که بیمار بخواهد تغییرات زیادی در ظاهرش ایجاد شود.
جراحان امروزه بیشتر از روش جراحی باز استفاده می کنند زیرا این روش مزایای بیشتری نسبت به جراحی بسته دارد. در این روش بینی به طور کامل باز می شود و جراح می تواند تغییرات بیشتر و بهتری ایجاد کند.
دوره نقاهت و بهبودی جراحی بینی
دوره نقاهت بینی، دوره ی حساسی است و بیمار باید تمام نکات گفته شده از سوی پزشک را رعایت کند. بعد از جراحی، در اطراف بینی و چشم کبودی و تورم وجود دارد.
بعد از عمل جراحی به دلیل وجود اسپلینت داخل بینی و تورم داشتن مجاری تنفسی، تنفس باید از طریق دهان انجام شود. به همین علت ممکن است تا چند روز اول تنفس برای بیمار کمی مشکل باشد. اسپلینت بعد از 7 روز برداشته می شود و تنفس به حالت طبیعی باز می گردد.
بسیاری از بیماران نگران عوارض بعد از عمل جراحی بینی هستند. این جراحی ممکن است مانند سایر جراحی ها عوارضی مانند عفونت، خونریزی و حساسیت به ماده ی بیهوشی داشته باشد. اما اگر این جراحی توسط جراحان ماهر انجام شود، این عوارض احتمالی به حداقل می رسد.
مدل های عمل بینی
به طور کلی جراحی بینی به سه دسته تقسیم می شود:
- عمل بینی طبیعی.
- عمل بینی فانتزی یا عروسکی.
- عمل بینی نیمه فانتزی.
هرکدام از این مدل ها با توجه به نوع بینی و تناسب آن با سایر اجزای صورت انتخاب می شوند. برای انتخاب مدل بینی خود حتما با پزشک مشورت کنید.
عمل بینی طبیعی
فقط برای از بین بردن عیوب ظاهری بینی انجام می شود و ظاهر طبیعی آن حفظ می شود. این عمل بیشتر در آقایان رواج دارد و با حفظ عملکرد تنفسی بینی و ظاهر طبیعی بینی انجام می شود.
عمل بینی فانتزی یا عروسکی
عمل بینی فانتزی با هدف کوچک کردن سایز بینی انجام می شود. در این عمل پزشک باید تجربه و تخصص داشته باشد. کوچک شدن سایز بینی می تواند در نحوه تنفس هم اختلال ایجاد کند و همچنین این تغییر سایز و بالا رفتن نوک بینی موجب تغییر زاویه بین بینی و لب می شود. اگر تغییر زاویه بین لب و بینی زیاد باشد به آن اصطلاحا بینی حالت خوکی می گویند، که علاوه بر مشکلات تنفسی ظاهر آن هم زیبا نیست.
عمل بینی نیمه فانتزی
عمل بینی نیمه فانتزی ویژگی های هر دو عمل طبیعی و فانتزی را دارد. در عین داشتن ظاهری طبیعی، داشتن مقداری قوس روی بینی نشان دهنده عمل زیبایی بینی است.
منبع : (https://drgoya.com/blog/)