عمومیکسب و کار

بهترین برنج های ایرانی در بازار کدامند؟

ویژگی برتر برنج های ایرانی

به طور حتم باید گفت برنج های کشت شده در شهرهای شمالی کشور جزو بهترین برنج های ایرانی هستند. اما امروزه با وجود تنوعی که این محصولات از نظر عطر، طعم، کیفیت پخت و همچنین نرخ فروش دارند ممکن است برای هر خریداری این سوال پیش بیاید که بهترین برنج ایرانی کدام است و یا برای خرید برنج ایرانی کدام را انتخاب کند.

اما قبل از پرداختن به این موضوع که بهترین برنج ایرانی کدام است؛ لازم است با ویژگی های برتر برنج های ایرانی آشنا شوید. در این صورت می توانید در هنگام خرید برنج ایرانی، با بررسی این مشخصات بهترین نمونه را انتخاب و خریداری نمایید.

استان گیلان, استان مازندران, ایران

از نظر ظاهری یک برنج ایرانی خوب دارای دانه های سالم و یکدست است و علاوه بر سالم بودن دانه ها، باید فاقد دانه های ترکیبی و بی کیفیت باشد. اما از آنجایی که شناختن برنج ایرانی که اصطلاحاً قاطی دارد کار نسبتاً دشواری است می توانید از طریق دیگر ویژگی های این محصول بدانید بهترین برنج ایرانی کدام است.

از دیگر مشخصات مهم برای تشخیص برنج ایرانی مرغوب و درجه ۱ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کیفیت پخت: برنج زمان پخت مناسبی داشته باشد. در زمان پخت قد بکشد و له نشود.

رنگ برنج : برنج های ایرانی مرغوب به ویژه برنج شمال رنگ شفاف و شیشه ای ندارند.

سایز برنج: به اندازه ای که سایز دانه های برنج بلندتر و کشیده تر باشد کیفیت بالاتری دارد.

بو و عطر خوب : از دیگر مواردی که می توانید بدانید بهترین برنج ایرانی کدام است، عطر و بوی برنج در زمان پخت آن است. چرا که غالباً برنج ایرانی با همین بوی خوشش شناخته می شود.

ری کردن و قد کشیدن برنج : برنج های خوب ایرانی در زمان پخت به خوبی قد می کشند. ضمن اینکه خرد نمی شوند و ظاهر خود را به خوبی حفظ می کنند.

نوبت کشت : برخی از برنج های ایرانی را می توان در دو نوبت کشت داد. از این رو می توان گفت برنج های کست دوم از نظر کیفیت در سطح بالاتری قرار دارند.

معرفی انواع برنج ایرانی

حال که با معرفی این مشخصات تا حدودی می توانید تشخیص بدهید که بهترین برنج ایرانی کدام است؛ ما در این بخش لازم دانستیم انواع برنجی ایرانی را نیز به شما معرفی کنیم.

همانطور که گفته شد نمونه های مختلفی از این برنج در استان های شمالی کشور از جمله گیلان، مازندران و گلستان کشت و برداشت می شوند که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

برنج هاشمی

این نوع برنج که جزو پرفروش ترین برنج های ایرانی به شمار می رود در ۲ نوع برنج هاشمی گرم (زودرس) و برنج هاشمی سرد (دیر رس) روانه بازار می شود. زمان برداشت و شکل ظاهری هر دو برنج تقریبا یکی است. اما خوب است بدانید برنج سرد از نظر کیفیت پخت و طعم در مورد پسندتر است.

برنج صدری

این نمونه برنج نیز جزو بهترین برنج های ایرانی در کشور است که فروش بالایی را به خود اختصاص داده است. در این میان خوب است بدانید این برنج دارای ظاهری کشیده و باریک است که در زمان پخت ظاهر بسیار خوبی خواهد داشت. ضمن اینکه عطر و طعم فوق العاده خوبی دارد.

این برنج در ۳ نمونه دم زرد، دم قرمز و دمسیاه روانه بازار می شود. که البته تولید ۲ نمونه اول بسیار محدود است و اغلب برنج صدری دمسیاه را خریداری می کنند که جزو بهترین و عالی ترین نمونه ها می باشد. پس با خرید برنج صدری با خیال آسوده میتوان به پخت و پز پرداخت.  این نوع برنج را اغلب به عنوان برنج مجلسی می شناسند. از دیگر نمونه های این برنج می توان به برنج صدری هاشمی، علی کاظمی، حسن سرایی و… اشاره نمود.

برنج طارم

این نوع برنج در شهرهای مختلف گیلان و مازندارن کشت و برداشت می شود. دارای ۲ نمونه گرم و سرد می باشد و رنگ آن گچی، سفید و متمایل به کرم است. از نظر اندازه نیز کوتاه تر و تپل تر از برنج صدری است. اما عطر، طعم و کیفیت پخت بسیار خوبی دارد. از انواع برنج طارم می‌توان به برنج طارم محلی، طارم هاشمی، طارم بینام، طارم رشتی، طارم امیری، طارم دیلمانی، اهلمی طارم، سنگ طارم، موسی طارم و…. اشاره کرد.

برنج پرمحصول

این محصول در واقع ژن اصلاح شده برنج های ایرانی است که از نظر کیفیت تفاوتی با بهترین برنج های ایرانی ندارد. بلکه با کشت آن محصول بیشتری برداشت می شود. البته باید گفت برنج های پرمحصول عطر و بوی کمتری نسبت به دیگر نمونه های محلی دارند. از جمله انواع این برنج ها می توان به برنج شیرودی، برنج فجر، برنج ندا و… اشاره کرد.

برنج گرده

این نوع برنج های ایرانی در رده برنج ها رده متوسط ایرانی قرار دارند و اغلب برای مصارف شخصی پیشنهاد می شوند. در واقع باید گفت به دلیل ظاهر وتاه، توپر و گردی که دارند در هنگام پخت قد نمی کشند اما عطر و طعم بسیار خوبی دارند. از جمله این برنج ها می توان به برنج عنبربو و چمپا اشاره کرد.

بهترین برنج ایرانی چه برنجی است؟

با توجه به تنوع بالایی که در بازار و هنگام خرید برنج ایرانی وجود دارد اگر شما هم می خواهید بدانید بهترین برنج ایرانی کدام است. باید گفت معمولا برنج طارم در نمونه های مختلف جزو پرفروش ترین و بازار پسندترین برنج های ایرانی است.  اما باز هم برای دادن پاسخ دقیقتر به این سوال که بهترین برنج ایرانی کدام است؟ باید گفت برنج طارم هاشمی، برنج طارم محلی و برنج طارم امرالهی جزو محبوبت ترین برنج ایرانی قرار دارند که سهم بالایی از فروش برنج در بازارهای داخلی و خارجی را به خود اختصاص داده اند.

در واقع این برنج از نظر رنگ دارای رنگ کرم روشن بوده و از لحاظ سایز نیز ظاهری کشیده و باریک دارد. عطر و طعم فوق العاده آن نیز از مهم ترین دلایل محبوبیت این برنج به شمار می رود. ضمن اینکه در هنگام پخت به خوبی ری می کند و قد می کشد. افزون بر اینکه مقاومت بالایی در برابر هجوم آفت دارد و با مصرف کمتر سموم کشاورزی، جزو سالم ترین برنج های ایرانی نیز به شمار می رود.

استان گیلان, استان مازندران, ایران

بهترین برنج ایران مال کدام شهر است؟

هر چند که پیش تر گفته شد برنج ایرانی در شهرهای شمالی و در ۳ استان گیلان، مازندران و گلستان کشت می شوند. اما خوب است بدانید در ۱۷ استان دیگر دیگری از قبیل خوزستان، لرستان، خراسان شمالی، فارس، اصفهان و… نیز به کشت و برداشت نمونه های مختلف برنج ایرانی می پردازند. با این حال اگر می خواهید بدانید در میان این استان ها بهترین برنج ایرانی مال کدام شهر است باید گفت کیفیت برنج به عوامل مختلفی از قبیل

  • خاک شالیزار
  • آب و هوای منطقه
  • نوع آب مصرفی
  • میزان و نوع کودهای مصرفی
  • نحوه خشک کردن برنج، تبدیل شالی به برنج و

تاثیر چشمگیری در انتخاب بهترین منطقه برای خرید بهترین برنج ایرانی را دارد. اما در میان تمامی این مناطق باز هم برنج شمال کشور حرف اول را میزند و بسیاری از خریداران ترجیح می دهد برنج های شمال را خریداری کنند. با این حال می توان گفت برنج های گیلان و مازندارن جزو پرفروش ترین برنج های ایرانی هستند. همچنین خوب است بدانید در شهرهای فریدونکنار و بابلسر به دلیل بستر آبندان مناسب، رطوبت و گرمای مناسب بهترین برنج، به ویژه خوش عطر ترین برنج های کشت دوم کشت و برداشت می شوند.

قیمت انواع برنج ایرانی

در بخش های پیشین در زمینه این مسئله که بهترین برنج ایرانی کدام است،  به مشخصات برنج های ایرانی و ویژگی های برتر این محصول پرداختیم. از این رو باید گفت تمامی این پارامترها از قبیل، کشت اول یا کشت دوم، عطر و طعم برنج، سایز و اندازه آن، کیفیت پخت، ری کردن برنج و… تاثیر مستقیمی بر قیمت انواع ایرانی دارد.

ضمن اینکه این محصول در کدام شهر و منطقه کشت و برداشت شده و جزو چه نوع برنج است نیز عامل مهمی برای تغییر در قیمت برنج ایرانی می باشد. اما یکی از موارد مهم دیگری که می تواند قیمت خرید برنج ایرانی را دستخوش تغییر کند؛ خرید انواع برنج ایرانی از فروشنده به طور مستقیم یا با واسطه است.

در واقع با خرید مستقیم برنج از فروشنده دست اول شما این محصول را بدون هزینه های واسطه گری و با نرخی واقعی تهیه می کنید. بعلاوه اینکه اگر بتوانید فروشندگان معتبر و مورد اعتماد در بازار را بیابید می تونید علاوه بر خرید ارزان برنچج ایرانی، محصولی باکیفیت و درجه ۱ را خریداری نمایید. با این حال ما در مجموعه بازرگانی داریا ضمن سال ها تلاش و حضور موفق در بازار حبوبات ایرانی در کنار ایرانی و خارجی، برای تامین نیاز مشتریان خود به عرضه مستقیم انواع برنج ایرانی نیز پرداخته ایم.

درباره برنج

برنج یکی از قدیمی‌ترین محصولات کشاورزی به شمار می‌آید که شاید پیشینه کشت آن به هزاران سال پیش باز گردد. کشت برنج در اصل به نواحی جنوب شرق آسیا، هندوستان و چین باز می‌گردد اما بعدها کاشت این محصول به کشورهای دیگر هم رسید به طوری که در حال حاضر می‌توان گفت برنج برای بیش از نیمی از جمعیت کره زمین به عنوان یک وعده غذایی اصلی و مهم به شمار می‌آید و طبیعتا سطح زیر کشت بسیاری را به خود اختصاص داده است. برنجی که در همه جای دنیا کشت می‌شود، از ظاهری نسبتا شبیه به هم برخوردار است اما نوع پخت آن‌ها می‌تواند تفاوت‌های بسیاری داشته باشد ضمن آن که عطر و طعم آن‌ها هم با یکدیگر متفاوت خواهد بود.

اما از صحبت درباره انواع برنج که بگذریم برنج ایرانی یکی از مرغوب‌ترین و خوش طعم‌ترین برنج‌ها در کل دنیا به شمار می‌آید. جایگاه برنج ایرانی در سبد خرید غلات خانوار های ایرانی، بسیار پر رنگ است. بیشترین مصرف برنج در ایران مربوط به برنج ایرانی، هندی و پاکستانی می باشد. اما مرغوبیت برنج وطنی در مقابل برنج هندی، مانند تفاوت خوردن یک پرس چلو کباب در مقابل یک نیمرو ساده می باشد.

عمده‌ترین مناطقی که کشت برنج ایرانی در آن صورت می‌گیرد در استان‌های مازندران و گیلان واقع شده است اما در سایر شهرهای ایران مانند استان اصفهان، گلستان و خوزستان نیز کمابیش برنج ایرانی کشت می‌شود که طبیعتا به دلایل شرایط کشت و نوع آبیاری، علاوه بر عطر و طعم، روش پخت آن‌ها نیز کمی متفاوت خواهد بود.

برنج ایرانی را با چه ویژگیهایی میتوان شناخت؟

  • اندازه دانه: طول یک دانه برنج ایرانی می‌تواند مشخصه بسیار خوبی برای شناخت آن باشد به عنوان مثال برنج ایرانی، شامل سه نوع بلند، متوسط و کوتاه می‌شود. البته خرید برنج ایرانی دانه بلند به لحاظ کیفیتی که پس از پخت پیدا می‌کند بیشتر مورد توجه مشتریان جهت استفاده در رستوران‌ها و پخت غذا برای مهمانی‌ها و .. قرار دارد.
  • حالت و کیفیت پخت برنج: این نکته کاملا بستگی به میزان نشاسته برنج دارد یعنی هر چه مقدار نشاسته برنج ایرانی بیشتر باشد ممکن است نحوه پخت آن مختلف باشد به عنوان مثال یک نوع برنج ایرانی به آب کمتر و برنج دیگر برای پخت به آب بیشتری نیاز داشته باشد.
  • ظاهر دانه: اگر مایلید هنگام  نوع خوب و با کیفیت آن را از برنج‌های بد تشخیص دهید، لازم است که به ظاهر آن توجه کنید. برنج‌ها دو حالت ظاهری دارند، برنج با دانه شفاف و دانه گچی. برنج‌هایی که دچار آسیب شده و خرد می‌شوند، از دسته برنج‌های گچی هستند که میزان نشاسته کمتری در بافت آن‌ها به کار رفته است.

در خصوص ارزش غذایی برنج می توان گفت در بین تمامی انواع برنج که در کشورهای مختلف کشت می‌شود طبیعتا آن دسته از برنج‌هایی که از میزان نشاسته و فیبر بالاتری برخوردارند ارزش غذایی بیشتری داشته که این مورد در خصوص اغلب برنج‌های ایرانی نیز صادق است.

انواع برنج ایرانی

هنگامی که برای خرید برنج ایرانی به مراکز فروش برنج در سطح شهر مراجعه می‌کنید، ممکن است با انواع برنج ایرانی از قبیل برنج فجر یا برنج طارم و … روبرو شوید ولی ندانید تفاوت آن‌ها در چیست و کدام‌یک از مرغوبیت و طعم بهتری برخوردار است، ما در ادامه به معرفی این دو نوع برنج که در بازار موجود است، خواهیم پرداخت.

 نوعی برنج ایرانی به شمار می‌آید که از ویژگی‌های منحصربفردی برخوردار است به این صورت که محققان و کارشناسان حوزه کشاورزی که در زمینه کاشت برنج مطالعه و فعالیت می‌کنند، سعی کرده‌اند با ایجاد تغییرات ژنتیکی بر روی برنج کیفیت آن را افزایش دهند به طوری که محصول بیشتری تولید نماید و کشاورزان بتوانند در هر بار کشت میزان زیادی از آن را به دست آورند. برنج فجر دارای ویژگی و خصوصیات منحصر به‌فرد بسیاری است، به همین دلیل به مقدار زیاد و به طور عمده و خرده به فروش می‌رود. برنج فجر به یک ناحیه و منطقه‌ی خاصی متعلق نیست و می‌توان در مناطق مختلف آن را پرورش داد، همین امر از جمله مهم‌ترین دلایل فراوانی آن است

همچنین برنج فجر به لحاظ آن که پخت مناسبی دارد و از قیمت پایین‌تری نسبت به سایر برنج‌ها برخوردار است، بیشتر مشتریان آن را جهت استفاده در رستوران‌ها و یا پخت غذای شرکت‌ها و ادارات و .. انتخاب و خریداری می‌کنند. نمی‌توان محل دقیقی برای کشت برنج فجر ذکر کرد این نوع برنج در استان مازندران، گلستان و به طورکل در مناطقی که کوهستانی و سرد باشند رشد و کیفیت بهتری خواهند داشت.

شهرستان طارم در استان زنجان، با داشتن خاکی مرطوب و بسیار مناسب برای کشت برنج، توانسته نوعی از باکیفیت ترین برنج های ایرانی را به بازار عرضه کند. آوازه ی طعم و عطر برنج طارم همه جا را فرا گرفته است. برنج طارم از اصیل ترین و اولین برنج های کاشت شده در ایران است و می توان گفت جزو بهترین های برنج ایرانی می باشد.

اما از آن جا در شهرهای دیگر تحت آب و هوای مختلفی کشت می شود، انواع مختلفی پیدا کرده که از میان آن‌ها می‌توان به برنج طارم عطری، طارم صدری، سنگ طارم و طارم هاشمی، طارم دم سیاه و… اشاره کرد. به عنوان مثال نوعی از این برنج در شهر آستانه اشرفیه استان گیلان کشت می‌شود که به برنج طارم دم سیاه معروف است که از عطر و طعم و همچنین پخت بی‌نظیری برخوردار است.

هنگام خرید برنج ایرانی طارم لازم است به این مورد توجه کنید که برنج طارم دارای شکل استخوانی‌تری است و رنگ آن سفید مایل به کرم می‌باشد. برنج طارم با توجه به منطقه‌ای که کشت آن انجام می‌شود به 4 دسته کلی برنج طارم هاشمی، سنگی، دم سیاه و برنج طارم صدری تقسیم می‌شود که البته هر یک از این دسته‌های اصلی نیز می‌تواند شامل زیر مجموعه‌های بیشتری شود.

انواع برنج ایرانی را در مقاله‌ای کامل توضیح داده‌ایم، که با نام‌های متفاوت شناخته می‌شود؛ جالب است زمانی که صحبت از انواع برنج ایرانی می‌شود، بیشتر برنج شمال مد نظر ماست. برنج شمال را نیز با انواع نام‌ها مانند: طارم محلی و سنگی، صدری هاشمی، بینام امرالهی، دم‌سیاه و سنگ طارم، برنج پرمحصول فجر و ندا، شفق و خزر، شیرودی، تیسا و بهاری، سالاری، دیلمانی، گرده، و… در بازار می‌شناسیم.

انواع برنج‌های ایرانی را به دسته‌های متفاوتی درجه‌بندی می‌کنند. هر کدام از برنج‌ها ویژگی‌های مختص به خود را با نوع کشت‌های متفاوت دارند. اما به طور کلی می توان آن را در 4 گروه نهایی به شرح زیر تقسیم‌بندی کرد:

  1. طارم: سنگی، محلی، هاشمی، بینام، امرالهی
  2. پرمحصول: شیرودی، ندا، فجر، نعمت
  3. صدری: دمسیاه، سالاری، شاهپسند
  4. گرده: کامفیروز، عنبربو، چمپا

افراد همیشه بر اساس ذائقه خود برنج را انتخاب می‌کنند؛ و آن را به عنوان بهترین برنج ایرانی به دیگران معرفی می‌کنند. به طور مثال، برنج طارم محلی و طارم هاشمی را بر سر سفره بسیاری از خانواده‌ها یا در رستوران درجه یک دیده‌ایم. اما با توجه به تحقیقات در عرصه مواد غذایی، به معرفی بهترین برنج ایرانی می‌پردازیم.

در نظر بسیاری از مردم، را می‌توان به راحتی در گروه بهترین برنج ایرانی جای داد؛ برنجی با کیفیت و فوق‌العاده ممتاز… اما در این میان، با شرایط خاصی «بهترین برنج ایران» محسوب می‌شود.

انتخاب با شماست! این برنج‌ها در گروه بهترین برنج ایرانی قرار می‌گیرند؛ و تنها کمی از لحاظ پخت، عطر و یا شکل ظاهری با یکدیگر تفاوت دارند؛ باید بر حسب ذائقه خود یکی از آنها را انتخاب کنید. اکنون می‌توانید بصورت رایگان برای با ما تماس بگیرید.

اگر از مردم در رابطه با بهترین نوع برنج بپرسید، می‌بینید که اسامی مختلفی را به شما معرفی می‌کنند؛ اما در میان آنها چند اسم مشترک به گوش شما می‌خورد که جزو بهترین برنج‌های ایرانی محسوب می‌شوند.

·         برنج طارم محلی

·         برنج صدری دمسیاه

·         برنج طارم هاشمی

بهترین برنج شمال

از بهترین برنج شمال می‌توان به برنج طارم محلی، طارم هاشمی، صدری و دمسیاه اشاره کرد. با توجه به اصالت بذر گیاه برنج، و همچنین مزه، عطر، طعم، ممتاز بودن برنج، ارزش غذایی بالایی دارد؛ همچنین که نسبت به سایر برنج‌ها خوش قیمت‌تر و بصرفه است.

اگر قصد خرید بهترین برنج ایرانی را دارید، در واقع باید به سراغ در استان مازندران یعنی در شهرستان‌های بابلسر و فریدونکنار بروید. زیرا که حاصلخیزی خاک لازم و بهترین آب و هوای کشاورزی را در منطقه دارد.

چنانچه قصد خرید را دارید، از برنج هاشمی می‌توانید استفاده کنید؛ اما از برنج کشت اول طارم هاشمی، بسیار مرغوب‌تر و خوش عطرتر است.

روش انتخاب بهترین برنج ایرانی

زمانی که برای خرید برنج ایرانی می‌روید، اگر آن را به خوبی نشناسید و یا راه شناخت آن را ندانید، ممکن است که برنج نامرغوب خارجی را به جای برنج ایرانی به شما معرفی کنند؛ و یا برنج خریداری شده اصطلاحاً قاطی داشته باشد.

لازم است بدانید از کارخانه در فصل تابستان و پاییز هر سال است.

برای شناخت یک برنج خوب و با کیفیت ایرانی می‌توانید بسیار ساده عمل کنید. بدین شکل که کمی از آن را در کف دست خود بگیرید و به آن بخار دهان بدمید؛ حالا باید بوی خوش برنج به مشامتان بخورد. آیا برنجی معطر است؟

شاید این یکی از آسان‌ترین روش برای شناخت برنج خوب ایرانی باشد. راه دیگر این است که کمی از برنج را کف دست خود بریزید و نگاه کنید. برنج باید یکدست، یکرنگ و یک اندازه باشد. یعنی به اصطلاح مخلوط یا تقلبی نباشد.

یکی دیگر از روش تشخیص برنج مرغوب ایرانی، اطمینان از خشک بودن به اندازه برنج است. اگر دانه برنج را بین دندان‌ها فشار دهید، نباید به راحتی نصف شود. برنج ضعیف و نامرغوب به راحتی شکسته می‌شود.

راه تشخیص بهترین برنج ایرانی

برای تشخیص بهترین برنج ایرانی از برنج بی‌کیفیت، باید یک سری از خصوصیات را مد نظر قرار دهید:

  • برنج باید خالص و یک رنگ باشد.
  • برنج آفت زده و یا کپک زده نباشد.
  • بسته آن حشره‌ای نداشته باشد.
  • در شکل ظاهری برنج بندی نباشد.
  • به روش ساده عطر و بویش را آزمایش کنید.
  • به حد لازم خشک و سفت باشد.
  • رنگ آن بلوری و به اصطلاح شفاف باشد.

مجله سلامتی ایران

جدیدترین اخبار روز پزشکی و سلامتی ایران و جهان و در این مجله سلامتی و پزشکی می توانید شاهد بررسی انواع امراض و بیماری های مختلف، شیوه ها و راهکار های درمان، روش های تشخیص بیماری باشید.