عمومیکسب و کار

نقد و بررسی اسپیکر بلوتوث‌های تسکو

نقد و بررسی اسپیکر بلوتوث‌های تسکو

تسکو را از سال‌ها قبل با لوازم جانبی متنوع می‌شناسیم. شرکت «توسن سیستم شرق» سال ۱۳۸۱ تأسیس شده و حالا پس از اندوختن تجربه‌های مختلف، مجموعه کاملی از لوازم جانبی کامپیوتر و موبایل را در سبد محصولاتش دارد. در این مطلب می‌خواهم شما را با انواع اسپیکر تسکو از جمله اسپیکر بلوتوث تسکو ۲۳۰۳ آشنا کنم.

اسپیکر بلوتوث به مرور به یکی از ملزومات گردش و تفریح تبدیل شده و معمولاً افرادی که اهل سفر هستند، این وسیله را نیز همراه دارند. البته تنوع در بازار فوق‌العاده زیاد است و انتخاب محصول مناسب، کار سختی‌ست. برندهای معروف زیادی در این حوزه دیده می‌شوند که بین آنها می‌توان به جی‌بی‌ال، انکر و شیائومی اشاره کرد.

با این حال قیمت این محصولات هم در کنار دیگر کالاهای خارجی افزایش شدیدی داشته و اگر خواهان خرید هندزفری تسکو و اسپیکر نسبتاً پرقدرتی باشید، باید چند میلیون هزینه کنید. تسکو ۲۳۰۳ دو ویژگی بسیار مهم یعنی قدرت بالا در کنار قیمت پایین را با هم دارد. بیایید نگاهی به مشخصات این محصول خوش‌ساخت و قیمت خرید ایرپاد تسکو داشته باشیم.

اسپیکر ایستاده تسکو‬‎, اسپیکر تسکو, اسپیکر تسکو بلوتوثی

مشخصات اسپیکر تسکو ۲۳۰۳:

  • قابلیت اتصال از طریق بلوتوث ۵.۰، کابل ۳.۵ میلی‌متری AUX و پخش آهنگ از طریق کارت حافظه میکرو اس‌دی
  • فاصله کارکرد بلوتوث تا ۱۰ متر
  • دامنه فرکانس ۵۵ هرتز تا ۱۸ کیلوهرتز
  • ظرفیت باتری ۳۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت
  • مجهز به دو بلندگوی ۷.۵ وات
  • پخش صدای ۳۶۰ درجه
  • مجهز به میکروفن مکالمه
  • مقاوم در برابر پاشش آب با فشار بالا از تمامی جهت‌ها (استاندارد IPX6)
  • مدت زمان شارژ شدن باتری ۳.۵ ساعت
  • وزن ۱۲۳۹ گرم
  • ابعاد ۲۱۰ در ۹۰ در ۹۰ میلی‌متر
  • قیمت ۶۶۰ هزار تومان

یکی از مواردی که با در دست گرفتن جعبه اسپیکر جلب توجه می‌کند وزن بالای جعبه است که البته بیشتر آن به اسپیکر مربوط می‌شود. محتویات جعبه شامل موارد زیر هستند:

  • اسپیکر
  • کابل میکرو USB برای شارژ
  • کابل ۳.۵ میلی‌متری AUX
  • بند پارچه‌ای
  • دفترچه راهنما
  • کارت گارانتی

جعبه تسکو و نحوه بسته‌بندی داخل آن، طراحی چشم‌نواز و خاصی ندارد. با این حال شاید این موضوع چندان مهم نباشد؛ چون همان طور که در ادامه می‌گوییم خود اسپیکر کیفیت بسیار بالایی دارد. تنها نکته‌ای که در مورد محتویات جعبه ناامیدمان کرد دفترچه راهنمای محصول بود که می‌توانست استانداردتر باشد. امیدواریم در آینده تسکو همان طور که به کیفیت محصولاتش اهمیت می‌دهد،‌ دفترچه راهنمای محصولات را هم با استاندارد بالاتری به دست خریدار برساند.

طراحی

اولین باری که اسپیکر تسکو ۲۳۰۳ را در دست می‌گیرید دو مورد توجه‌تان را به خود جلب می‌کند: وزن نسبتا بالا و بدنه بسیار با کیفیت، خوش ساخت و مستحکم. ابعاد، وزن و ظاهر اسپیکر شباهت زیادی به جی‌بی‌ال CHarge 4 دارد. در دو طرف بدنه دو خروجی صدا به رنگ نقره‌ای بسیار چشم‌نواز قرار گرفته اما عمده صدای فرکانس‌های میانه و بالا، از جلوی اسپیکر و محل قرار گرفتن علامت TSCO پخش می‌شود. به همین دلیل با این که تسکو ادعا می‌کند که اسپیکر قادر به پخش صدای ۳۶۰ درجه است اما این که کدام سمت اسپیکر به طرفتان باشد در نحوه شنیدن صدا تاثیر دارد.

بیشتر اطراف بدنه اسپیکر را لایه‌ای پارچه‌ای پوشانده که در عین زیبایی، کیفیت بسیار بالایی هم دارد. اسپیکر به دو صورت روی سطح صاف قرار می‌گیرد؛ هم ایستاده و هم خوابیده. در حالت ایستاده اسپیکر تعادل خوبی دارد و در عین حال روی میز جای کمتری هم می‌گیرد. در حالت خوابیده هم با وجود استوانه‌ای بودن، به کمک یک برآمدگی مخصوص وصل کردن دسته پارچه‌ای، به خوبی در جای خود ثابت می‌شود؛ مگر این که روی سطحی با شیب زیاد قرار گرفته باشد.

تمامی کلید‌ها و پورت‌های تسکو ۲۳۰۳ در بخش پشتی و روی یک بخش عمودی باریک قرار گرفته است. در بالای این بخش همان برآمدگی اتصال دسته پارچه‌ای تعبیه شده که کمی قبل‌تر در موردش صحبت کردیم. در زیر آن چراغ LED اسپیکر را می‌بینیم که با اتصال به یک دستگاه بلوتوث به رنگ آبی و در زمان شارژ شدن اسپیکر به رنگ قرمز، روشن می‌شود.

کمی پایین‌تر کلیدهای «+» برای افزایش ولوم یا رفتن به آهنگ بعدی، کلید روشن و خاموش کردن اسپیکر، کلید انتخاب ورودی اسپیکر (بلوتوث، ورودی ۳.۵ میلی‌متری یا پورت میکرو اس‌دی) و در نهایت کلید «-» برای کاهش ولوم یا رفتن به آهنگ قبلی به چشم می‌خورد. فشردن کلیدها بسیار راحت است و برخلاف برخی اسپیکرهای مقاوم در برابر نفوذ آب، خشک فشرده نمی‌شوند. پایین‌تر از کلیدها چهار LED، میزان شارژ باتری را نشان می‌دهند.

در نهایت در پایین‌ترین بخش هم پورت‌های میکرو USB برای شارژ اسپیکر، کارت حافظه میکرو اس‌دی و درگاه ۳.۵ میلی‌متری AUX تعبیه شده‌اند که همگی برای عدم نفوذ آب و گرد و غبار با یک درپوش لاستیکی محافظت می‌شوند. درپوش به خوبی در جای خود محکم می‌شود اما بیرون آوردن آن از جای خود نسبتا مشکل است و گاهی با ناخن هم نمی‌توان به راحتی بازش کرد.

در کل در مورد طراحی اسپیکر تسکو ۲۳۰۳ می‌توانیم بگوییم که با یک محصول بسیار با کیفیت و خوش ساخت طرف هستیم که البته در عین حال ساده است و چندان جلب توجه نمی‌کند. ما مقاومت اسپیکر در برابر نفوذ آب را تست نکردیم اما به نظر می‌رسد به خوبی از پس مقاومت در برابر پاشش شدید آب برآید؛ البته به شرطی که درپوش پورت‌ها بسته باشد.

تجربه کاربری و کیفیت صدا

اسپیکر بلوتوث تسکو ۲۳۰۳ راه‌های متنوعی را برای پخش آهنگ در اختیارتان می‌گذارد. می‌توانید با بلوتوث به اسپیکر وصل شوید و آهنگ را پخش کنید و با کلیدهای روی اسپیکر هم آهنگ را کنترل نمایید. راه دیگر اتصال از طریق پورت ۳.۵ میلی‌متری AUX است. کیفیت صدای بلوتوث و ورودی AUX بسیار به هم نزدیک است و از نظر حجم صدا هم تفاوتی بین این دو به گوش نمی‌رسد. در کنار این‌ها همچنین می‌توانید یک کارت حافظه میکرو اس‌دی را که از قبل آهنگ روی آن ریخته‌اید در اسپیکر بگذارید و موزیک گوش کنید؛ البته ما این روش را امتحان نکردیم.

بهترین صدا تا ولوم ۷۰ درصد پخش می‌شود اما حتی در ولوم‌های بالاتر هم اعوجاج شدیدی به گوش نمی‌رسد؛ چرا که اسپیکر به طور خودکار در ولوم‌های بالاتر از ۷۰ درصد حجم برخی از فرکانس‌ها را محدود می‌کند تا اعوجاج کاهش پیدا کند. این تغییرات صدا در حدی است که احتمالا بیشتر کاربران متوجه آن نمی‌شوند و معمولا تغییرات اعمال شده در صدا، کیفیت شنیداری را چندان تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. البته به یاد داشته باشید که چنین تغییراتی در ولوم‌های بالا حتی در بسیاری از اسپیکرهای گران قیمت‌تر هم مرسوم است و اساسا ایراد اساسی محسوب نمی‌شود.

صدای بیس اسپیکر چه در حالت ایستاده و چه در حالت خوابیده،‌ تفاوت چندانی نمی‌کند. با این که فرکانس‌های بسیار پایین در برخی آهنگ‌ها کمی ضعیف‌تر از دیگر فرکانس‌های بیس پخش می‌شوند اما در کل کیفیت صدای بیس بسیار خوب و کوبنده است. دیگر فرکانس‌ها هم کیفیت و حجم خوبی دارند ولی صداهای بسیار زیر (فرکانس‌های بسیار بالا) کمی با دقت پایین‌تری پخش می‌شوند.

همان طور که گفتیم صدا کاملا ۳۶۰ درجه نیست و بسته به این که کدام سمت اسپیکر به سمت شما باشد، صدایی که می‌شنوید تا حدی متفاوت است. البته اگر محیطی که اسپیکر در آن قرار دارد چندان کوچک نباشد، از هر طرف صدا به خوبی شنیده می‌شود و در غیر این صورت بهتر است لوگوی تسکو به سمت‌تان باشد.

در کل تقریبا تمامی سبک‌های آهنگ‌ها به خوبی پخش می‌شوند. در آهنگ‌های سنتی صدای خواننده بسیار شفاف است و حتی می‌توانید سبک‌های راک و متال را هم با لذت گوش کنید. کیفیت صدا و میکروفن تسکو ۲۳۰۳ در مکالمه هم بسیار خوب است و با استفاده از کلیدهای روی اسپیکر می‌توانید تماس را پاسخ داده یا قطع کنید. همچنین در زمان اتصال با بلوتوث، تاخیر بسیار کم اما مشابه بیشتر اسپیکرهای بلوتوث، محسوس است. به همین دلیل از اسپیکر (در حالت اتصال بلوتوث) می‌توان برای مشاهده ویدیوهای روزمره استفاده کرد اما برای بازی یا تماشای فیلم باید با مشکل تاخیر هر چند کم، کنار بیایید.

باتری و شارژدهی

اسپیکر تسکو ۲۳۰۳ باتری ۳۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی دارد که حداقل روی کاغذ به نظر می‌رسد از پس شارژدهی کافی بر نیاید. در تست‌های ما با ولوم ۶۰ تا ۷۰ درصد، شارژدهی باتری در حدود ۱۲ ساعت بود که اگرچه برای یک اسپیکر با این اندازه عالی نیست اما با توجه به ظرفیت باتری نه چندان بالا،‌ خوب محسوب می‌شود. به گفته تسکو برای شارژ اسپیکر به شارژر ۵ ولت یک آمپر (۵ وات) نیاز است. ما با یک شارژر ۱۰ وات در مدت حدود ۳ ساعت و نیم اسپیکر را شارژ کردیم که مشابه عددی است که تسکو اعلام کرده است.

اسپیکر تسکو ۲۳۰۳ بر خلاف برخی از رقبا همچنین فاقد قابلیت استفاده به عنوان پاور بانک است که البته با توجه به رده قیمت و نیز ظرفیت باتری پایین،‌ انتظار حضور این قابلیت هم نمی‌رود.

اسپیکر تسکو؛ از مبتدی تا حرفه‌ای

به‌طور کلی می‌توان انواع اسپیکر تسکو را در سه گروه قرار داد. گروه اول، شامل انواع اسپیکر بلوتوث نسبتا ارزان قیمتی هستند که کاربری عمومی دارند. این اسپیکرها اندازه‌ای تقریبا کوچک دارند و به‌راحتی می‌توان آن‌ها را جابه‌جا کرد. سری دوم شامل انواع اسپیکر بلوتوث قابل حمل هستند که از نظر فنی کیفیت بهتری نسبت به محصولات سری اول داشته و عموما سایز بزرگ‌تری نیز دارند. گروه سوم، شامل انواع اسپیکر بلوتوث دسکتاپ هستند که حملشان چندان راحت نیست و مخصوص اتصال به دیوایس‌های ثابت طراحی شده‌اند. این دسته اسپیکرها عموما نسبت به دو دسته‌ی اول، حرفه‌ای‌تر نیز هستند.

اسپیکر تسکو، در رقابت تنگاتنگ، می‌تواند پیروز باشد

حقیقت امر این است که هر یک از انواع اسپیکر تسکو (علی‌الخصوص انواع اسپیکر بلوتوث) در سطحی هستند که بتوان آن‌ها را با انواع اسپیکر بلوتوث عرضه شده توسط برندهای خارجی مقایسه کرد. اگر این عبارت را از منظر دیگری بررسی کنیم، می‌توان این‌طور گفت که تقریبا تمام برندهای خارجی رقیب برند ایرانی تسکو محسوب می‌شوند.

آنچه در بازار رقابت امروز بیش از هرچیزی اهمیت دارد، قیمت محصولات است. به همین دلیل انواع اسپیکر تسکو در طیف قیمت‌های متفاوت، با انواع اسپیکر بلوتوث که از نظر قیمتی با آن‌ها هم تراز هستند، رقابت می‌کنند. در ادامه، یکی از انواع اسپیکر تسکو در طیف قیمت‌های متفاوت را انتخاب کرده و آن را با محصولات هم قیمتش بررسی خواهیم کرد.

بیایید از کف بازار شروع کنیم و برویم سراغ پایین‌ترین میزان قیمت در برابر کیفیت قابل قبول. در این رنج قیمت، انواع اسپیکر بلوتوث قابل حمل تی اند جی مدل TG801 به‌عنوان نماینده‌ی سایر برندها و انواع اسپیکر بلوتوث قابل حمل تسکو مدل TS 2337_A به‌عنوان یکی از انواع اسپیکر تسکو با یکدیگر رقابت می‌کنند. هر دوی این اسپیکرها از نسخه‌ی بلوتوث 4.2 پشتیبانی می‌کنند؛ اما، این اسپیکر تی اند جی ضمن پشتیبانی از فناوری بلوتوث، از جک 3.5 میلی‌متری صدا نیز برخوردار است و همین موضوع توپ را در زمین اسپیکر تسکو می‌اندازد.

نسبت نویز به سیگنال محصول تسکو 50 است و محصول مشابه از برند رقیب، نسبتی برابر با 85 دسیبل ارائه می‌دهد. اگرچه این موضوع کیفیت صدای محصول رقیب را نسبت به نمونه‌ی عرضه شده توسط برند ایرانی تا حدودی افزایش می‌دهد، نمونه‌ی اسپیکر بلوتوث ایرانی صدایی فراگیرتر دارد. وزن نمونه‌ی ایرانی کم‌تر از نصف وزن نمونه‌ی خارجی است.

وزن اندک و فراگیری صوت، نمونه‌ی ایرانی را تبدیل به محصولی مناسب‌تر برای استفاده در فضای باز می‌کنند. از طرفی، چون نمونه‌ی عرضه شده توسط تی اند جی می‌تواند از سیستم عامل‌های مختلف همچون Windows/ Mac/ Android/iOS پشتیبانی کند، می‌توان آن را برای استفاده در فضاهای بسته به‌کار گرفت.

بیایید برویم سراغ محصولات بعدی؛ اسپیکر بلوتوث قابل حمل تسکو مدل TS 2379 و اسپیکر بلوتوث قابل حمل کنکورد پلاس مدل BT-S100U را به‌عنوان محصول رقیب در نظر گرفت. هر دوی این اسپیکرها طراحی خاص و ظاهری شکیل دارند. ممکن است ظاهر نمونه‌ی اسپیکر بلوتوث عرضه شده توسط تسکو کمی کلاسیک به نظر برسد؛ اما، در سوی دیگر نیز نمونه‌ی عرضه شده توسط کنکورد با ظاهری مدرن قرار دارد.

هر کدام از اسپیکرها، از نظر ظاهری توجه گروه خاصی از مخاطبان را جلب می‌کنند؛ اما، اگر از نظر فنی به این دو محصول نگاه کنیم، کفه‌ی ترازو کمی به‌سمت محصول عرضه شده توسط تسکو سنگین می‌شود. در بررسی محصولات موجود در طیف قیمتی پایین، گفتیم که مدل تی اند جی با نسبت نویز به سیگنال 85 دسیبل کیفیت صدای بهتری نسبت به نمونه‌ی عرضه شده توسط تسکو ارائه می‌دهد؛ ولی، محصول تسکو برای استفاده در فضای باز مناسب‌تر است. حال مدل TS 2379 از کمپانی تسکو نیز همان کیفیت 85 دسیبل را ارائه می‌دهد و در عین حال، برای استفاده در فضای باز نیز مناسب است.

دسته‌ی بعدی انواع اسپیکر بلوتوث در حال حاضر قیمتی در حدود هشتصد هزار تومان دارند. افرادی که سراغ این دسته از انواع اسپیکر بلوتوث می‌روند، معمولا می‌خواهند یک اسپیکر بلوتوث خوب بخرند که قیمتش از یک میلیون تومان تجاوز نکند. دقیقا از محصولات موجود در همین طیف قیمت است که رقابت حساس می‌شود. در بین محصولاتی که قیمتی حدود هشتصد هزار تومان دارند، اسپیکر بلوتوث قابل حمل تسکو مدل TS 2365 از سری انواع اسپیکر تسکو و اسپیکر بلوتوثی قابل حمل مدل BoomBox با برچسب jbl قرار دارند. اگرچه مدل boombox هشتصد هزار تومانی، اصالتا توسط کمپانی jbl طراحی نشده، نمونه‌ای کپی شده از مدل اصلی است و رقیبی سرسخت برای این نماینده‌ی انتخاب شده از انواع اسپیکر تسکو به شمار می‌رود.

فرایند بررسی را با نماینده‌ی انتخاب شده از اسپیکرهای تسکو شروع می‌کنیم. این اسپیکر از نظر ظاهری، تم کلاسیک تسکو را حفظ کرده و ضمن ارائه‌ی فناوری بلوتوث 5.0، از اتصال باسیم نیز پشتیبانی می‌کند. برای شارژ کردن باتری این اسپیکر بلوتوث، باید سه ساعتی زمان بگذارید. با این حال، ظرفیت 1500 میلی‌آمپر ساعتی این محصول اجازه نمی‌دهد که باتری آن پس از شارژ شدن حالا حالاها خالی شود.

این اسپیکر بلوتوث از نظر ظاهری طراحی مهندسی شده و زیبایی دارد، به‌گونه‌ای که ضمن داشتن ظاهر کلاسیک آپشن‎‌هایی کاربردی همچون فضایی برای قرار دادن تلفن همراه در اختیار کاربر قرار می‌دهد. در برابر این اسپیکر بلوتوث قدرتمند از کمپانی تسکو، نمونه‌ی‌ کپی شده‌ی یکی از بهترین محصولات دنیا قرار می‌گیرد. این محصول، نسبت به قیمتش کیفیت صدای مناسبی ارائه می‌دهد؛ اما، انصافا نمی‌تواند به پای نمونه‌ی عرضه شده توسط تسکو برسد. وزن آن تقریبا یک هفتم محصول انتخاب شده از انواع اسپیکر تسکو است و از این حیث، شاید بتوان آن را نمونه‌ی مناسب‌تری برای حمل و نقل دانست.

مجله سلامتی ایران

جدیدترین اخبار روز پزشکی و سلامتی ایران و جهان و در این مجله سلامتی و پزشکی می توانید شاهد بررسی انواع امراض و بیماری های مختلف، شیوه ها و راهکار های درمان، روش های تشخیص بیماری باشید.