اقتصادیکسب و کار

تأییدیه های لازم برای ساخت سوله

در همانند دیگر سازه ها و پروژه ها دو مرحله کلی وجود دارد. مرحله اول که مراحل اداری و ابتدایی پروژه را در بر می گیرد و شامل طرح توجیهی و اخذ مجوز های لازم است و مرحله دوم که بیشتر شامل مراحل اجرایی پروژه و ساخت و ساز می باشد.در این سرفصل ما بیشتر به مراحل اداری و ابتدایی پروژه می پردازیم.

 

آموزش, آموزش ساخت سوله سبک, ابعاد سوله استاندارد

مهمترین بخش مراحل اداری کار مربوط به اخذ مجوز ساخت سوله در اصفهان  است. به منظور ساخت سوله مانند هر ساختمان و سازه دیگری نیاز به دریافت مجوز است. در خصوص سوله این مجوز دارای دو بخش بهره برداری و ساخت است.

◊ جواز بهره برداری چیست و از کدام نهاد باید اخذ شود؟

مجوز بهره برداری سندی است که بر اساس دستورالعمل های وزارتخانه و سازمان های بالادستی مرتبط با نوع فعالیت سوله صادر می شود و بیانگر نوع و ظرفیت تولید ایجاد شده برای یک یا گروهی از محصولات در مکانی معین است.

با توجه به اینکه فعالیت سوله مرتبط با کدام سازمان یا وزارتخانه خواهد بود، از سازمان مرتبط مانند سازمان صنایع، وزارت کشاورزی، وزارت بهداشت و یا سازمان های دیگر باید مجوزهای مربوطه را اخذ کرد.

این مطلب بدان معنی است که قبل از اینکه مکانی برای ساخت سوله یا تجهیزاتی را خریداری کنیم، باید اجازه تاسیس داشته باشیم و برای این امر نیاز است که در ابتدا طرح توجیهی را تهیه کرده و آن را به نهاد یا سازمانی که باید از آنجا مجوز ساخت سوله را دریافت کنیم، ارائه نماییم. این نهاد یا سازمان کاملا به کسب و کار و شغلی که قرار است در سوله انجام شود، بستگی دارد.اگر به دنبال تولید هستیم با وزارت صنعت معدن و تجارت سر وکار داریم و اگر به دنبال تولید محصولات کشاورزی مانند سالن تولید قارچ هستیم با وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط خواهیم بود. اگر هدف ما ورود به حوزه گردشگری و صنایه دستی باشد باید از طریق وزارت صنایع دستی و گردشگری اقدام نماییم و اگر در نظر داریم در زمینه داروسازی و مسائل مرتبط با دارو فعالیت کنیم باید از وزارت بهداشت و درمان مجوز  را اخذ کنیم.
بر همین اساس پس از تصمیمی که می گیریم طرح توجیهی را تهیه و به نهاد مربوطه ارائه خواهیم داد. این طرح توجیهی یک طرح اولیه و کلی است که نشان می دهد چگونه می خواهیم مراحل ساخت سوله را انجام دهیم و از چه مواد و مصالحی و برای چه نوع کاربردی و با چه هدفی استفاده خواهیم کرد.

◊ برای دریافت جواز ساخت به چه شرایط و ضوابطی باید توجه کنیم؟

برای اخذ مجوز ساخت که این نیز سندی است که بر اساس پرسشنامه تکمیل شده توسط متقاضی صادر می شود و بیانگر پیش بینی ظرفیت و نوع تولید برای محصول یا گروهی از محصولات است و با توجه به اینکه سوله مورد نظر در کدام شهر یا منطقه احداث خواهد شد، باید شرایط و ضوابط مربوط به همان منطقه مد نظر قرار گیرد.

به عنوان مثال شهرک های صنعتی و مناطق آزاد و یا مناطق شهری هر کدام از قوانین و ضوابط خاص خود پیروی می کنند. پس باید تمام این شرایط و ضوابط را در نظر گرفت و پس از آن نسبت به خرید زمین جهت احداث سوله اقدام نمود. چراکه زمین در مناطق مختلف دارای کاربری های متفاوت بوده و تبدیل کاربری فرآیندی بسیار زمان بر، پیچیده و پر هزینه خواهد بود.

جواز تاسیس (مجوز ساخت) برای فعالیت های تولیدی به منظور ایجاد ظرفیت جدید، انتقال، توسعه و تکمیل ظرفیت های موجود توسط سازمان متولی امور مربوط به فعالیت سوله صادر می شود. اعتبار این جواز 12 ماه بوده که با ارائه گزارش پیشرفت فیزیکی مورد تایید قابل تمدید می باشد.

صدور مجوز تاسیس یا همان مجوز ساخت سوله در مناطق آزاد به عهده سازمان مسئول منطقه آزاد است. پس از اتمام مراحل ساخت سوله و تولید آزمایشی محصول نهایی و در صورت ارائه گواهی های لازم از سازمان های مختلف ذیربط مانند سازمان محیط زیست، بهداشت، منابع طبیعی، آبخیزداری و غیره، پروانه بهره برداری صادر خواهد شد.

◊ دلایل لزوم دریافت پروانه و جواز ساخت سوله چیست؟

گرفتن پروانه و مجوز ساخت دلایل زیادی دارد که مهم ترین آن ها عبارتند از:

▪ اطمینان از ساخت و ساز قانونی و بر اساس مشخصات فنی.

▪ بهره مندی از تسهیلات و وام های بانکی مربوطه که معمولا درخصوص فعالیت های تولیدی و صنعتی، هم از رقم خوبی برخوردارند و هم دوره تنفس مناسبی دارند و به همین دلیل رغبت زیادی برای دریافت آنها وجود دارد.

▪ در صورت داشتن مجوز ساخت، به طور اتوماتیک و سیستمی، تمام عوامل دخیل در ساخت و ساز تحت پوشش بیمه حوادث ساختمانی قرار می گیرد.

▪ با گرفتن مجوز ساخت، حضور ناظرین فنی در محل پروژه کلید خورده و راهنمایی ها و راهکارهای آن ها بسیار کمک کننده خواهد بود.

▪ به دلیل استفاده از تجارب فنی و مهندسی در هنگام و نظارت بر اجرا، صرفه جویی در هزینه ها از دیگر موارد قابل توجه است.

◊ نمایی کلی از کلیه مراحل تایید، ساخت و بهره برداری سوله

همانگونه که گفته شد چنانچه سوله در مناطق آزاد تجاری ساخته شود، کلیه مراحل اداری و اخذ مجوزهای مختلف توسط سازمان مناطق آزاد صادر خواهد شد. البته تاییدیه های محیط زیستی و منابع طبیعی به قوت خود باقی است.

اما چنانچه ساخت سوله در محل شهرک های صنعتی مد نظر باشد که این مقوله عمومیت نیز دارد، مراحل مختلفی را باید در نظر گرفت. پس از دریافت مجوز تولید با متراژ زمین و بنای مورد نیاز و همچنین خرید زمین از شرکت شهرک ها، با توجه به متراژ ساخت سوله صنعتی، باید فضای آتش نشانی، فضای سبز، محوطه سازی و بقیه مسائل را در محل مورد نظر جانمایی نمود و مجوز های لازم را از سازمان های مرتبط مانند آتش نشانی، اداره فضای سبز شهرداری ها و غیره اخذ کرد. پس از دریافت تمامی معرفی نامه ها و مجوزها می توان جهت تهیه نقشه و مجوز ساخت آن اقدام کرد.

در این مرحله مهندسین مربوطه نسبت به تهیه دفترچه محاسبات و نقشه های ساخت سوله اقدام و آن را به تایید محل اجرای سوله می رسانند. سپس با ارائه مدارک فوق به شرکت شهرک ها نسبت به اخذ مجوز ساخت سوله و انشعابات مورد نیاز مانند آب و برق و گاز و تلفن اقدام می شود. پس از آن وارد مرحله ساخت شده که در هر مرحله از ساخت، کلیه فرآیند ها توسط ناظر تایید و کنترل می گردد.

اخذ مجوز بتن ریزی منوط به انجام آزمایش بتن بوده و پس از تایید ناظر سازه و سازمان نظام مهندسی مجوز دیوار چینی و پوشش سقف و بدنه صادر خواهد شد.

در صورتی که از سوله به عنوان انبار استفاده شود که عموما اینگونه سوله برای خیلی از کارفرمایان ما سوال است که راحل ساخت سوله به چه شکل انجام می شود و کار ساخت سوله اصلا از کجای کار آغاز شده و در اتمام کار ساخت سوله چه کارهایی انجام میگیرد. ما اینجا هستیم تا برای شما بطور دقیق سر تا پیاز مراحل ساخت سوله را خدمتتان توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

یکی از نکات مهم انجام پرژه های بزرگ و از جمله پروژه های ساخت سوله داشتن یک برنامه مدون و حساب شده، ثبت و نوشتن آنها و انجام زمان بندی روی آنها است و درواقع ضامن موفقیت هر پروژه ای محسوب می شود.

ما در این سایت سعی داریم تا بصورت کامل در مورد مراحل ساخت سوله مطالب سودمندی را به شما ارائه دهیم. البته پیشنهاد می کنیم قبل از مطالعه این مطلب، سایر مطالبی که نیز در حوزه طراحی و ساخت سوله ارائه شده مانند بررسی ، ، ، و بسیاری مطالب دیگر که مرتبط با کار شما است را نیز مطالعه فرموده و اطلاعات خود را تکمیل فرمایید.

بطور کلی می تواند مراحل سوله سازی را به مرحله اداری و اجرایی تقسیم بندی کرد که هر دو مرحله را در ادامه توضیح می دهیم. توجهنمایید که مراحل ساخت سوله صنعتی و کشاورزی و … تفاوت چندانی باهم ندارد و مانند هم می باشد.

همانطور که اشاره شده ما برای این کار دو مرحله عمده را باید پشت سر بگذاریم که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

بخش اول: مراحل اداری و ابتدایی برای ساخت سوله

مرحله اخذ مجوز ساخت سوله

جهت سوله سازی نیز مانند هر ساختمان دیگری نیاز به اخذ مجوز است. اخذ مجوز ساخت سوله خود شامل مجوز بهره برداری و ساخت سازه می باشد. برای بهره برداری ابتدا مشخص می کنید زیر نظر کدام سازمان و وزارت خانه هستید. سازمان صنایع، وزارت کشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان های دیگری که می بایست مجوز شما را صادر نمایند.

باید این را بدانید که برای اخذ مجوز احداث سازه در هر شهر و منطقه باید شرایط و ضوابط مربوط به آن منطقه را بگیرید. شهرک های صنعتی شرایط خود را داشته و مناطق آزاد و شهری شرایط خود را دارد. در این مورد نیز باید ببینید با کجا سر و کار دارید تا از طریق آنجا اقدامات لازم را انجام دهید.

مانند تمام کارهایی که در کشور باید مراحل اداری آن طی شود این مرحله از ساخت سوله هم چالش های زیادی دارد و در صورت عدم گاهی از قوانین این امر چند برابر نیز می شود. پس از دوستان یا مشاورین و کسانی که مراحل سوله سازی را طی کرده اند مشورت بگیرید. با این کار در زمان شما صرفه جویی قابل توجهی خواهد شد.

خرید زمین سوله

خرید زمین به معنی محل احداث است که قابل تغییر نیست. در این مورد به درستی تحقیق کنید و شرایط حمل و نقل، نزدیکی به بازار یا اماکنی که با آنها سرو کار دارید، امنیت منطقه و سایر عوامل را بررسی فرمایید و سپس اقدام به خرید زمین نمایید.

بخش دوم:مراحل اجرایی ساخت سوله

از این مرحله به بعد دیگر به خودتان بستگی دارد و درصورت داشتن بودجه کافی می توانید به سرعت راحل را پیش بگیرید.

انتخاب نوع سوله سازی

شرکت های سوله سازی زیادی در ایران در حال فعالیت هستند که برای انتخاب بهترین شرکت سوله سازی چند نکته را در نظر بگیرید. از محل کارخانه بازدید کنید و شرایط کاری آن را بررسی نمایید. رزومه شرکت را ببینید و در صورت امکان با مشتریان تماس بگیرید تا درصد رضایت مندی آن ها را بسنجید. برخورد مدیریت مجموعه را ببینید.

« شرکت خانه آفتاب شرق (سوله مارکت) با داشتن سال ها سابقه درامر ساخت سوله های خرپایی و همچنین با دارا بودن تکنولوژی های نوین ساخت سوله و می تواند بهترین گزینه برای شما در این کار باشد.»

قرارداد سوله شرکت سازنده را مطالعه کرده و از مشاور حقوقی و فنی کمک بگیرید تا در ادامه کار به مشکلات اینچنینی بر نخورید.

خاک برداری و اجرای فونداسیون

وزن سازه سوله و دیوار ها در ابتدا مشخص می شود. آزمایش خاک انجام شده و مقاومت آن مشخص می شود. هر شهر و منطقه زمین خاصی دارد که باید تحمل فشار و نوع برای آن مشخص شود. پس از آزمایش خاک عملیات جمع آوری موانع و تسطیح خاک انجام می شود. تراز بودن زمین در کاهش مصالح مصرفی و استحکام سازه مهم است.

اکنون نوبت به فونداسیون است. این کار هم توسط شرکت های سوله ساز انجام شده و هم پیمانکاران می توانند آن را انجام دهند. فونداسیون دارای اهمیت بالایی در سازه است و عدم اجرای صحیح سبب کج شدن و ریزش سازه می شود.

عملیات کف سازی سوله میتواند همزمان با اجرای سازه انجام پذیرد. کف سازی بتونی بهترین نوع کف سوله است که در بخش ساختمانی میتوانید توضیحات کامل آن را ببینید.

مراحل نصب سازه در ساخت سوله

عمده مراحل ساخت سوله که شامل برپاکردن سازه اصلی می باشد را می توان به 3 مرحله زیر تقسیم بندی کرد.

مرحله حمل: ابتدا سوله خریداری شده به محل نصب آورده می شود و در محل تخلیه می شود.
نصب ستون ها: ستون ها با کمک جرثقیل بر روی بیس در فونداسیون قرار گرفته و بسته می شود.
نصب سایر قطعات: سایر قطعات مانند پرلین Z و بادبند و موارد دیگر روی سازه بسته و اسمبل می شود.

مراحل ساختمانی ساخت سوله

نصب سقف: بر حسب نوع آن با روش های مختلف روی پرلین بسته می شود.
دیوار کشی: دیوار کشی دارای تنوع مدل و اجرا است. در قسمت دیوار سوله می توانید آن را مشاهده فرمایید.
نصب درب: درب به اشکال ریلی، کرکره ای و لولایی قابل اجرا است. همچنین می تواند دستی یا اتوماتیک باشد. این مورد را نیز در قسمت ساختمان سوله بررسی فرمایید.

نصب پنجره: پنجره بر روی سقف به شکل نور گیر و دیوار ها به صورت باز شو نصب می گردد.

جرثقیل سقفی: در صورتی که حمل بار سنگین در سوله را دارید نصب این وسیله مورد نیاز خواهد بود.

عملیات ساختمانی شامل:

خوب سازه شما آماده شده و نیاز به تجهیز دارد. بر حسب نوع کاربری شما استفاده از برق و تاسیسات در آن غیر قابل اجتناب است.

برق: ابتدا میزان مصرف برق مشخص شده و انشعاب لازم را دریافت می کنید. تابلو های برق اصلی و فرعی داخل سوله نصب شده و کابل های برق بین آنها و نقاط انتهایی کشیده می شود. در نقاط انتهایی پریز و قطعات اتصال نصب می شود.

ژنراتور: در صورتی که برق مداوم برای شما اهمیت دارد از ژنراتور می توانید بهره گیری نمایید.

یو پی اس: یو پی اس برای تامین برق در زمان قطعی و همچنین نویز گیری استفاده می شود.

تاسیسات: تاسیسات شما با نوع کاربری ارتباط مستقیم دارد. یک قسمت آن مربوط به سرمایش و گرمایش سوله برای افراد است. در صورت مصارف خاص مانند سردخانه تاسیسات اضافی مورد نیاز است.
برای آشنایی بیشتر با جزییات و بررسی آنها به قسمت برق و تاسیسات سوله مراجعه فرمایید.

  • سیستم های امنیتی و نظارتی سوله

سیستم های امنیتی و نظارتی همزمان با اجرای برق قابل نصب است.

سیستم اعلام و اطفاء حریق: در این قسمت از مراحل ساخت سوله و سوله سازی سیستم اعلام و اطفاء حریق با روش های مختلف اجرا می شود.
نظارت: دوربین های مدار بسته و دزدگیر و سایر موارد امنیتی در این بخش انجام می شود.
کنترل تردد: برای نظارت بر ورود و خروج ها سیستم کنترل تردد اجرا می شود. این سیستم یکپارچه کل مجموعه را کنترل می کند.

بیشتر بخوانید:

بهره برداری پس از مراحل ساخت سوله

در این مطلب سعی شده بطور کلی به مراحل ساخت سوله از ابتدا تا پایان کار اشاره شود و اگر مراحل به صورت کامل و بدون نقص ادامه یابد حال مجموعه شما اکنون تکمیل شده و آماده بهره برداری است. هر چقدر هم دقت نمایید باز هم پس از استقرار دچار تغییرات خواهید شد. در بدو کار با برنامه ریزی دقیق تر و دیدن نکات ریز دچار تغییرات کمتری خواهید شد که منجر به کاهش هزینه های ساخت سوله در مراحل ساخت می شود.

ها در مناطق شهری هستند، اخذ تمامی مجوزها مربوط به شهرداری منطقه می باشد. البته بدیهی است که شهرداری جهت صدور مجوز لازم، نسبت به استعلام از سازمان های ذیربط اقدام خواهد کرد و در صورت تایید سازمان های مذکور مجوز مربوطه صادر خواهد شد.

در سال های اخیر و به دلیل اتفاقات ناگواری که در بعضی شرکت های صنعتی رخ داده است بحث استاندارد سازی سوله ها و ساخت سوله استاندارد و مطابق با معیارهای جهانی ساخت سوله داغ بوده و مهندسان توجه ویژه ای روی استاندارد بودن اجزای مختلف سوله از جمله ابعاد سوله، مواد اولیه مصرفی، رعایت وزن استاندارد سوله و همچنین رعایت اصول معماری در ساخت بنای سوله داشته اند.

در این مطلب ما قصد داریم تا کمی درباره مشخصات کلی یک سوله استاندارد صحبت کنیم و عواملی که در بالا بردن و پایین آوردن استاندارد سوله موثر است را بررسی نماییم. بطور کلی در یک سوله استاندارد باید آیتم هایی رعایت شود که در استحکام، مقاومت و زیبایی سوله نقش بسزایی دارند. با کمی وقت گذاشتن و خواندن این مقاله ما به شما آموزش میدهیم که چطور یک سوله استاندارد را از غیر استاندارد تشخیص دهید

در ادامه بصورت مفصل به موضوعات مطرح شده خواهیم پرداخت.

ابعاد استاندارد سوله

یکی از مواردی که قبل از انجام پروژه باید به تایید سازمان مقررات ملی ساختمان برسد ابعاد استاندارد سوله است. مهمترین بخشهای سوله که تاثیر مستقیم بر روی قیمت سوله نیز دارد ابعاد دهانه ( یا عرض ) و دیگری ارتفاع سوله میباشد که باید طبق استانداردهای ارائه شده برای انواع سوله ها تعیین گردد. البته طول سوله هم مهم هست که می تواند به تناسب محل نصب سوله تعیین گردد.

طول سوله استاندارد: سازه ی سوله معمولا شامل ستون و تیر هایی می باشد فاصله ی قانونی برای این تجهیزات معمولا بین ۶ تا ۹ متر می باشد. طول استاندارد یک سوله معمولا در حدود ۹۰ متر می باشد. لازم به ذکر است که طول سوله در تاثیرات دمایی اثر گذار می باشد و هر چه طول ان بیشتر باشد معمولا تغییرات دمایی تاثیر بیشتری بر استحکام ان می گذارد.

عرض سوله استاندارد: عرض سوله عامل تعیین کننده ی دیگری در استاندارد بودن ان می باشد. به طور کلی عرض دهانه ی سوله در حدود ۲۰ تا ۳۵ متر می باشد. طول دهانه در میزان اهن مصرفی نیز اثر گذار می باشد به این منظور که شما برای دهانه ای با عرض ۱۵ متر اهن کم تری نسبت به دهانه ی ۲۰ متری مصرف خواهید کرد.

ارتفاع سوله ی استاندارد: ارتفاع سوله عامل تاثیر گذار دیگر در هزینه و اهن های مصرفی می باشد. ارتفاع سوله استاندارد عمدتاً بنا بر نیاز پروژه و ابعاد برش ورق تعیین می گردد یعنی اصولاً ارتفاع سوله در مرحله اول با توجه به نوع کاربری مورد نیاز در سوله نسبت به ماشین آلات و انبارش و فضای مورد نیاز در داخل سوله تعیین می گردد. در مرحله دوم با توجه به ابعاد برش ورق ها چون عمدتاً به طول ۶ متر هستند و تقسیم برش این ابعاد ارتفاع سوله را از ۳ متر به بالا اجرا می گردد.

ارتفاع سوله در تاج سوله با توجه به عرض و شیب سقف سوله تعیین می گردد مثلاً اگر ارتفاع ستون سوله ۶ متر باشد و عرض سوله ۲۰ متر در نظر گرفته شود و شیب سقف سوله نیز ۲۰% تعیین گردد ارتفاع سوله در تاج ۸ متر است. حالا اگر عرض سوله و شیب سقف سوله بیشتر و یا کمتر گردد به همان میزان ارتفاع تاج سوله نسبت به ستون تغییر خواهد کرد.

ارتفاع این سوله ها معمولا ۸ متر است اما در صورتی که نیاز به ارتفاع کمتری بود می تواند حداقل ۴ متر و برای ارتفاع بیشتر حداکثر ۲۰ متر باشد. ارتفاع بیشتر از ۲۰ متر خیلی کم  مشاهده می شود و معمول نیست.

شیب سوله استاندارد: شیب سوله در محدوده ۱۰ تا ۳۰ درصد است. در سوله با دهانه کوچکتر از شیب ۲۰% استفاده می شود. در مواردی که دهانه بزرگ باشد معمولا ساخت سوله با شیب ۱۵% انجام می شود. هنگامی که دهانه خیلی بزرگ و بیشتر از ۴۰ متر است ممکن است، این شیب تا ۱۰% کاهش پیدا کند. در مناطق با برف زیاد بهتر است شیب سوله از ۱۵% کمتر نباشد.

هرچه این شیب بیشتر منظور گردد بهتر است. البته باید توجه نمود که افزایش شیب سوله منجر به افزایش بار باد می شود. رعایت توازن بین بار باد و برف توسط مهندس سازه انجام می شود.

دفترچه محاسبات سوله

هر سازه وقتی می خواهد ساخته شود ، سازنده می بایست یک دفترچه محاسبات صادر کند که آن مشخصات فنی سازه را به صورت کامل شرح دهد و توضیح دهد که با چه متریالی و با چه شیوه ای می خواهد یک سوله یا سازه را بسازد. این بحث شاید اصلی ترین مهمترین موضوع در مشخصات سوله استاندارد می باشد. دفترچه محاسبات سوله که در آن تمامی مشخصات سوله بصورت استاندارد سازی شده نوشته شده است باید بصورت دقیق و کامل نوشته شده باشد. اما این نکته را هم باید توجه داشت که همیشه دارا بودن دفترچه محاسبات دلیل بر استاندارد بودن نیست:

منظور از بار وارده بر سوله چیست؟

منظور از بار وارد بر سازه همان بارهایی است که توسط عوامل طبیعی بر سازه وارد می شود که متناسب با هر شهری می تواند متفاوت باشد و وظیفه سازمان مهندسی هر منطقه این است که با توجه به سابقه آب و هوایی و منطقه ای خود میزان استاندارد این بارها را برای سازهای مختلف تعیین نماید.مثلا در بعضی شهرها شدت و سرعت باد زیاد است مثل منجیل یا در بعضی از شهرها میزان بارش برف زیادتر است مثل شهرکرد و در بعضی رطوبت و بحث خوردگی فولاد ، زلزله و…. که باید تمام این موارد در نظر گرفته شود.

به عنوان مثال مشخصات استاندارد سوله در زمینه بار برف تهران به ازاء هر متر مربع ۱۵۰ کیلوگرم بار برف باید محاسبه شود، این یعنی اینکه بیشترین بار برف طی ۳۰ سال گدشته تهران ۱۵۰ کیلو در هر متر بوده است و یک سوله ساز اگر بخواهد یک سوله برای تهران بسازد باید با بار برف ۱۵۰ یا ۱.۵ متر در متر مربع حساب کند.

با توجه به توضیحاتی که ارائه شد سازمان نظام مهندسی برای تمام مناطق ایران یک مشخصات بار دارد که سوله ساز باید در دفترچه محاسباتی که صادر می کند ثابت کند که سازه ی آن تحمل این بارها را دارد و در واقع سوله از استاندارد لازم برای تحمل آن شرایط آب و هوایی را دارد. همچنین یکسری آیین نامه هایی داریم که باید آنها هم رعایت شود ( آیین نامه های مقررات ملی ساختمان )

همانطور که قبلا هم اشاره شد دارا بودن دفترچه محاسبات به تنهایی ملاک مشخصات استاندارد سوله نیست زیرا ممکن است که یک سوله ساز به عمد و یا غیر عمد در جایی اشتباه داشته باشد و عملا یک اشتباه میتواند هم در قیمت بسیار تاثیر گذار باشد و هم در امنیت سازه. پس نباید دفترچه محاسبات ملاک تصمیم گیری باشد بلکه زمانی که دفترچه محاسبات صادر شد باید آن را به سازمان نظام مهندسی ارائه نمود تا آنها آن را تایید و یا رد کنند. اگر تایید شد یعنی مشکلی در کار سازنده نیست و سازنده راه درستی را پیش گرفته است.

البته یک نکته دیگر را هم بخاطر داشته باشید که باید نظارت بر اجرای سوله هم وجود داشته باشد تا بتوانید متوجه شوید که آیا سوله ساز دارد طبق دفترچه محاسبات صادر شده سوله را می سازد یا خیر…

خرید مصالح استاندارد برای سوله

مصلما سک سوله استاندارد باید با مصالح درجه یک و با کیفیت ساخته شود که متاسفانه در حال حاضر این موضوع بسیار نگران کننده است، زیرا برخی شرکت ها هستند که حتی از ورق های گازی نیز در مصالح خود بهره میگیرند و این مصالح را با نام سوله دست دوم به فروش می رسانند.

بیشتر بخوانید:

ورق گازی یا ورق نوردی چیست؟ به عنوان مثال شرکت نفت و گاز یکسری لوله های خود با قطر بالا را بعد از چند سال از رده خارج کرده و آنها را به عنوان ضایعات فولاد می فروشند، بعضی از خریدارها این لوله هارا برش میدهند و با دستگاه نورد دوباره صاف می کنند و با قیمتهای پایین می فروشند، از آنجایی هم که در امر سوله سازی رقابت بسیار شدید هست ممکن است بعضی شرکتها برای پایین آوردن قرارداد این کار را انجام دهند و از این ورقها استفاده کنند.

بهترین ورقهای فولادی که می توان در ساخت سوله استاندارد از آن بهره برد ، در شرکت فولاد مبارکه اصفهان ساخته و تولید می شوند و بهتر است که ورقها از این شرکت خریداری شوند، زیرا هم آلیاژهای خوبی دارند و هم ضخامت آنها استاندارد می باشد و کم یا زیاد نمی شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ورق های بکار رفته در تیر ورق با جان موجدار سوله مارکت می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

بیشتر بخوانید:

نکته بعدی خرید مصالح با مشخصات صحیح میباشد. برای ساخت سوله باید از ورق سیاه ST37 استفاده نمود که بهترین آلیاژ برای ساخت سوله میباشد اما بعضی سوله سازها برای ساخت از ST33 استفاده می کنند که خیلی مناسب نیست و قیمت پایینتری دارد. اینکه میگوییم مناسب نیست به این دلیل است که فولاد ST33 نسبت به ST37 ماهیت نرم تری دارد. و البته گرانتر هم هست.

اجزای سوله استاندارد به چه صورت می باشد؟

بطور کلی برای ساخت یک سوله استاندارد باید در اسکلت فلزی و ساخت اسکلت فلزی آن موارد زیر را درنظر گرفت و می بایست شامل تمام اجزای زیر را دارا باشد:

  1. فریم های ستون سقف
  2. بیس پلیت
  3. وال پست
  4. استرات
  5. بابند کشی کامل ستون و سقف
  6. تیر ریزی سقف سازه

یک سازه فلزی اگر تمام اجزای بالا را طبق دفترچه محاسبات داشته باشد کامل است.

عواملی که درقیمت ساخت یک سوله استاندارد تاثیر می گذارد

عوامل متعددی در قیمت ی سوله تاثیر می گذارد که این امر بصورت مستقیم بر استاندارد بودن و کیفیت سوله نیز تاثیر می گذارد و باید طوری بالانس گردد که به استاندارد بودن سوله خدشه ای وارد نگردد. بطور کلی اگر می خواهید یک سوله استاندارد و ارزان تهیه نمایید باید به موارد زیر دقت کنید:

قیمت سوله های استاندارد به عواملی چون

وزن سوله : سوله هایی با وزن سنگین قیمت بالاتری دارند

کاربری سوله : سوله هایی با کاربری ها متفاوت با قیمت های متفاوتی ساخته می شوند ( سوله دست دو )

ابعاد دهانه سوله : ابعاد دهانه سوله در تعیین قیمت سوله تاثیر گذار است

دارا بودن جرثقیل : وجود یا عدم وجود جرثقیل در سوله

محل احداث سوله : در تعیین استحکام سوله و به نسبت قیمت سوله تاثیر گذار است

متریال و مصالح به کاربرده شده : کیفیت متریال به کار برده شده در سوله هرچه بالاتر باشد قیمت سوله هم بالاتر می رود

تجهیزات سوله سازی : تجهیزاتی ازقبیل تاسیسات تهویه ,سیستم های گرمایشی و روشنایی

 

آیدا چم سورکی

آیدا چم سورکی هستم متولد 1381 تحصیل کرده در رشته علوم تربیتی و علاقمند به نویسندگی و فعال در شبکه های اجتماعی