عمومیکسب و کار

پرکاربردترین ابزارهای نجاری + کاربردهای هریک

ابزار نجاری با توجه به نوع فعالیت نجار، تغییر خواهد کرد. این ابزار در صورتی که قابل حمل بشند، ابزار آلات دستی چوب نام دارند. این محصولات در زمینه ‌های مختلفی کاربرد دارند. در این مقاله به تعریف ابزار نجاری، انواع ابزار نجاری و کاربرد هر یک از آن‌ها می‌پردازیم. همراه ، تولید کننده ورق فینگر جوینت باشید.

امید است در سال های آتی شاهد نوآوری های جدیدی در ساخت و عرضه بازوهای مکانیکی روبات های صنعتی گردیم. در حال حاضر شرکت دانش بنیان راش ماشین دارای شبکه خدمات کامل و تیم کارشناسان درجه بالا از نظر علمی و تجربی بوده که خود تضمینی است به مشتریان عزیز جهت پاسخگویی موثر در سریعترین زمان ممکن ساختار، عملکرد و نوآوری ماشین ها همراه با کارشناسان حرفه ایی خدمات، وسیله ای گردید تا با اطمینان کامل، محصولات خود را یک سال گارانتی تعویض نموده و 12 سال خدمات پس از فروش همراه آن به مشتریان عزیز ارائه دهیم.

ابزار نجاری دستگاهی می‌باشد که در صنعت چوب کاربرد دارد. این ابزار در نوع برقی ( اره عمود بر، دستگاه خراطی، اره میزی،‌ اره فارسی بر اره گرد بر) و دستی (پیچ دستی، چکش، اره، رنده) تولید می‌شوند. ابزار نجاری در صنایع مختلفی مانند: صنایع دستی، دکوراسیون، مبلمان، میز و صندلی، دکور منزل، اکسسوری و… کاربرد دارند. ابزار نجاری به افزایش سرعت و دقت در کار، آسانی کار، کاهش هزینه کار و طراحی مدرن، بسیار نقش دارد. ابزار نجاری در انواع مختلفی وجود دارد. در ادامه به معرفی تعدادی از آن‌ها می‌پرازیم.

  • میخکوبادی
  • منگنه کوب بادی
  • اره دیسکی
  • دریل
  • پیچ بند شارژی
  • اور فرز و ست تیغه اور فرز
  • رنده دستی و برقی
  • جعبه ابزار
  • اره نواری یا اره فلکه
  • دستگاه رنده میزی (کف رند نجاری)
  • سه کاره نجاری
  • گندگی نجاری
  • اره میزی
  • کمپرسور هوا
  • فارسی بر
  • عمود بر
  • دریل تخریبی
  • دریل ستونی
  • پولیشر
  • سنباده لرزان
  • میز کار
  • گیره دستی و پیچ دستی
  • متر و گونیا و کولیس
  • اره دستی
  • زاویه سنج
  • مغار و چکش
  • خرپا
  • سنگ رومیزی
  • فرز مینیاتوری
  • لوازم محافظتی

و…

کاربرد ابزار نجاری

ابزار‌های نجاری با توجه به کاربردشان دارای انواع مختلفی می‌باشند. در ادامه به معرفی تعدادی از این ابزارآلات و کاربرد آن‌ها می‌پردازیم. میخکوب بادی این ابزار کارآیی بسیار بالایی دارد. برای متصل کردن دو قطعه چوبی به یکدیگر، از میخکوب بادی استفاده می‌شود. به منظور افزایش سرعت اتصال قطعات چوبی، از این ابزار استفاده می‌شود.

روش کار: با شلیک میخ‌های سوزنی اتصال صورت می‌گیرد. در صورت استفاده از چسب چوب، اتصال بهتر و محکم تر شکل می‌گیرد. منگنه کوب بادی این وسیله در صنعت مبل سازی و درب سازی کاربرد دارد. این ابزار نجاری از نظر شکل ظاهری، بسیار شبیه به میخکوب می‌باشد. روش کار: با شلیک سوزن‌های منگنه توسط فشار هوا، اتصال صورت می‌گیرد. اره دیسکی نام دیگر آن، اره گرد بر می‌باشد. اره دیسکی، نوعی ابزار دستی برقی به حساب می‌آید. این دستگاه شامل یک عدد تیغه متصل به موتور می‌باشد.

به منظور ایجاد برش‌های عرضی و طولی، از اره دیسکی‌ استفاده می‌شود.  این وسلیه در صنعت کف پوش و پارکت کاربرد دارد. دریل برقی یکی از وسایل پر کاربرد در صنعت چوب می‌باشد. برای ایجاد سوراخ روی چوب، از دریل استفاده می‌شود. کاربرد‌های دیگر دریل، سنباده کردن و پرداخت می‌باشد. در صورتی که کار شما به نصب در ساختمان مربوط می‌شود، باید دست کم دو جعبه ابزار داشته باشید. یکی از این دو جعبه، محل قرار گیری پیچ چوب، پیچام دی اف و وسایل مربوط به این‌ها می‌باشد؛ جعبه دیگر محل قرارگیری دیگر تجهیزات می‌باشد.

از این محصول برای سنباده زدن در پایان کار و برطرف کردن ناهمواری‌های ایجاد شده بر سطح چوب، استفاده می‌شود. سنباده لرزان در دو مدل گرد و تخت در بازار یافت می‌شود. این وسیله در صنعت چوب بسیار ارزش دارد. کاربرد سنباده گرد لرزان از سنباده تخت لرزان بیش تر می‌باشد. این وسیله در انواع گوناگونی در بازار قرار دارند. اره دستی در صنعت چوب بسیار کاربرد دارد و در دو نوع دستی و برقی به کار می‌رود. در صورتی که اره‌ها دارای دندانه‌های تیز باشند، برش آهسته تر و تمیز تر صورت می‌گیرد. برش توسط اره‌های دندانه درشت سریع تر و نا منظم تر می‌باشد.

کاربرد مغار و چکش تنها در منبت کاری نمی‌باشد. این ابزار نجاری در انجام کار‌هایی مانند نصب در‌های چوبی و اتصالات چوبی کاربرد دارند.  در کارگاه‌های چوبی از مغار تخت استفاده می‌شود. خرپا از قوطی‌های فلزی برای ساخت خرپای نجاری استفاده می‌شود. به منظور ساخت میز کار موقت و پرتال (قابل حمل)، از یک صفحه چوبی و دو عدد خرپا استفاده می‌شود. سنگ رومیزی ازاین وسیله به منظور تیز کردن مغار و تیغه استفاده می‌شود. سنگ رومیزی ساختار خاصی ندارد. تیز کردن اجسام با تعبیه یک عدد سنگ مخصوص امکان پذیر می‌باشد.

از این ابزار در صنعت سازه‌های چوبی کوچک و ماکت سازی استفاده می‌شود. یکی از پر کاربرد ترین وسایل نجاری می‌باشد. فرز مینیاتوری کاربرد‌های فراوانی از جمله سنباده زنی، برش کاری، سوراخ کاری را دارا می‌باشد. برای خرید انواع مصنوعات چوبی و فینگر جوینت می‌توانید به فروشگاه‌های معتبری همچون فروشگاه طبیعت چوب جعفری مراجعه کنید. ، شامل تعدادی از ابزارهای مختلف مورد استفاده در کارگاه های نجاری هستند که به لحاظ کاربری بیشترین میزان کاربرد را دارند. در یک کارگاه نجاری انواع مختلفی از ، و مورد استفاده قرار می گیرند.

از میان طیف گسترده ای از این ابزارها، تعداد معدودی هستند که در بین نجاران بیشترین کاربرد را دارند و اغلب ابزارهای دستی نجاری را شامل می شوند. در این مطلب تعدادی از ابزارهای پرکاربرد نجاری را معرفی می کنیم که می توانید با خرید اینترنتی هر یک از آنها، کارگاه خود را برای انجام کارهای نجاری مجهز کنید. یکی از ابزارهای پرکاربرد نجاری می باشد. در نجاری از سه مدل چکش چوبی، فلزی و پلاستیکی استفاده می شود. استفاده از فولاد در چکش فلزی باعث شده است تا میزان قدرت این نوع چکش بیشتر شود. دسته های آن از پلاستیک مرغوب بوده که میزان عمر این چکش ها را طولانی تر و استحکام آن را بیشتر می کند.

کاربرد مدل های مختلف چکش در نجاری متفاوت است. از چکش های فلزی برای کوباندن میخ، از چکش های چوبی در منبت کاری و کنده کاری و از چکش های پلاستیکی برای کوباندن و محکم کردن اتصالات استفاده می کنند. یکی از چکش های فلزی که در کارگاه های نجاری بیشترین استفاده را دارد است. چکش دوشاخ دارای سر فلزی و دسته پلاستیکی یا فلزی است. سر فلزی این چکش از دوبخش، یکی برای کوباندن و قسمت دوشاخ جهت میخ کشی ساخته شده است. رنده دومین ابزار پرکاربرد نجاری است که برای تکمیل کار استفاده می شود و باعث می شود تا ناهمواری ها بر روی کار صاف شود.

در دو مدل است، رنده دسته فلزی که مقاومت بیشتری دارد و به هموار کردن کار سرعت می بخشد و رنده دسته چوبی که از گذشته تا کنون در بعضی کارگاه های سنتی از آن استفاده می کنند. رنده انواع مختلفی دارد. رنده دسته چوبی یا کله چوبی که از آن برای هموار کردن سطح چوب استفاده می کنند. رنده کنشکاف که از آن برای خالی کردن قسمتی از چوب استفاده می کنند و رنده بغل دوراهه که برای لبه پنجره ها و یا اجسامی استفاده می شود که به صورت پله ای کار را می دهد. یکی از مهم ترین ابزارها در چوب بری و نجاری، اره است. اره در دو مدل و در کارگاه های نجاری استفاده می شود.

انواع اره دستی

این نوع اره در سه مدل دندانه ای درشت، دندانه ای کوچک، دندان ای کوچک تر در بازار موجود است. از دندانه درشت این اره برای بریدن الوار، از دندانه ای کوچک آن برای برش های عرضی و نوع دیگر آن که بسیار ظریف تر است برای طرح های کوچک تر و حمل آسان تر استفاده می شود. اره مویی کمان این اره از جنس فلز بوده و تیغه آن دنده ای می باشد. از این اره در برش نئوپان و منحنی کردن چوب استفاده می شود.

در پشت این نوع اره دسته ای فلزی و مورب برای جلوگیری از کج شدن اره نصب شده است. که از آن در اتصالات کام و زبانه استفاده می کنند. اره نوک تیز از این نوع اره به علت باریکی و کوچکی نوک آن برای برش های منحنی شکل و مرکز چوب استفاده می کنند. استفاده از این نوع اره برای ایجاد طرح هایی ظریف در کار مناسب خواهد بود. متر نواری، پرگار، نقاله، گونیا، خط کش این ۴ مورد از دسته های ابزار پرکاربرد نجاری را میتوان یار و همراه همیشگی نجار ها دانست

ابزار اندازه گیری نجاری

متر: برای اندازه گیری چوب که گیره فلزی ابتدای متر باعث عدم بسته شدن آن خواهد شد.
پرگار: برای ایجاد منحنی و دایره در مرکز کار مورد استفاده قرار می گیرد.
نقاله و گونیا: برای بالابردن دقت در اندازه گیری طرح و ایجاد زاویه ای ۹۰ درجه استفاده می شود.
خط کش: برای اندازه گیری چوب و کشیدن خطوط صاف کاربرد دارد.
کولیس: از کولیس برای اندازه گیری میزان ضخامت چوب استفاده می کنند.
تراز: برای اطمینان از میزان دقت کار نمی توان به ابزارهای اندازه گیری بالا بسنده کرد. بلکه نجار با ابزاری به نام تراز برای تراز کردن پایه های میز چوبی استفاده می کند.

از مهم ترین ابزاری که باعث تکان نخوردن چوب در حین کار می شود را می توان نام برد. گیره ها در مدل ها و اندازه های مختلف وجود دارند. گیره، اتصال محکم کار را تنظیم می کند. از بهترین نوع گیره ها، گیره C و g است که از پرقدرت ترین گیره ها به شمار می روند. گیره F: شکل ظاهری این نوع گیره مانند F است که با پیچاندن پیچ تعبیه شده در دسته آن، کار بر روی چوب متصل و محکم می شود. یکی از مزیت های این گیره ایجاد تغییر در اندازه اتصال است. در این گیره، دو فک چدنی به کار گرفته شده است. گیره تسمه ای نوع دیگری از گیره نجاری است.

جنس این گیره از برزنت است و برای اتصال قاب ها از آن استفاده می کنند. ابزارهایی که در این مطلب آورده شدند، تنها برخی از ابزارهای پرکاربرد نجاری هستند که سعی کردیم به طور مختصر و مفید آنها را ذکر کنیم. در این بین ابزارهای کاربردی دیگری هستند که در کارگاه های نجاری مورد استفاده نجاران قرار می گیرند که با یک گردش کوتاه در بخش جهان ابزار می توانید تعداد بیشتری از آنها را پیدا کرده و حتی خریداری کنید. خب! نگاه کردید؟! چند ابزار جدید پیدا کردید؟!