فعالیت ۷۱۷ واحد دانشبنیان در داخل شهرکهای صنعتی کشور
مجله سلامتی ایران/یزد معاون وزیر صمت و مدیرعامل شهرکهای صنعتی ایران در سفر به مهریز یزد گفت: تعداد ۷۱۷ واحد دانش بنیان در سراسر کشور در داخل شهرکهای صنعتی به بهرهبرداری رسیده و در حال فعالیت هستند.
“فرشاد مقیمی” امروز یکشنبه، ۹ آنلاین در سفر به مهریز یزد اظهار کرد: در مجموعه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در راستای سیاستهای کلانی که وزارت صنعت، معدن و تجارت و دولت سیزدهم دنبال میکنند، در حوزه فعالیتهای مربوط به شرکتهای دانش بنیان، اخیرا یک بسته حمایتی توسط وزارتخانه رونمایی شد که بخشی از خدمات آن مربوط به سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران است.
وی ادامه داد: تعداد ۷۱۷ واحد دانش بنیان از حدود ۹ هزار واحد دانش بنیان در سراسر کشور در داخل شهرکهای صنعتی به بهرهبرداری رسیدند و در حال فعالیت هستند.
مقیمی تصریح کرد: حدود ۴۵۰ طرح در دست ساخت و ساز نیز وجود دارد که این تعداد طرح در حوزه دانش بنیانی در مجموعه شهرکهای صنعتی در سراسر کشور مستقر شدند.
وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ از مجموع یک هزار و ۸۰۰ قراردادی که در شش ماه اول سال منعقد شده ۵۰ قرارداد مربوط به شرکتهای دانش بنیان است.
معاون وزیر با بیان این که در موضوع شرکت های دانش بنیان برای ارائه خدمات در حوزه سختافزاری، شرایطی را پیشبینی کردیم که پیش پرداخت را برای شرکتهای دانش بنیان تا ۱۰ درصد کاهش دادیم، افزود: اقساط پرداخت حق بهرهبرداری نیز از ۳۶ تا ۴۲ ماه افزایش پیدا کرده که در سایر صنایع این عدد متفاوت است.
وی در ادامه گفت: همچنین اگر یک واحد دانش بنیان در داخل شهرکهای صنعتی در بازه و برنامه زمانبندی تعیین شده بتواند طرح را به پایان برساند، ۱۰ درصد از اقساط باقی مانده به عنوان مشوق در نظر گرفته میشود و چنانچه طرح را زودتر از موعد و برنامه زمانبندی به پایان برساند ، ۳۰ درصد از اقساط باقی مانده به عنوان مشوق در نظر گرفته میشود.
مقیمی در خصوص کمکهای حوزه نرمافزاری در سازمان، اظهار کرد: در این راستا فن بازارهایی را ایجاد کردیم که تا به امروز توانستند دو هزار و ۱۳ نیاز فناورانه را در داخل شهرکهای صنعتی شناسایی کنند که از این میزان موفق شدیم ۵۵۰ مورد از این نیازهای فناورانه را از طریق شرکتهای دانش بنیان مرتفع کنیم.
وی افزود: تعداد زیادی هم از طریق کمک به کارگزاران و پرداخت هزینهها توانستیم بین واحدهای صنعتی و واحدهای دانش بنیان ارتباط کاری برقرار کنیم و قراردادهایی را فیمابین واحدهای صنعتی تولیدی و شرکت های دانش بنیان به سرانجام برسانیم.
مقیمی یکی از مهمترین و اساسیترین نیازمندیهای شرکتهای دانش بنیان را توزیع محصولات در بازار عنوان کرد و گفت: شرکت دانش بنیان باید از بابت اینکه محصولی که تولید میکنند یا سرمایهگذاری که انجام میدهند چگونه میتواند در انتها باعث بازگشت سرمایه شود. این موضوع به نیازهای کشور هم بر میگردد.
مقیمی با بیان اینکه این کار با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه ثبت سفارش واردات این نیازهای فناورانه بطور همزمان شکل میگیرد، افزود: اگر توانمندی در داخل کشور شکل بگیرد و تامین این فناوری در داخل کشور در چارچوبهای صنعتی رشد پیدا کند، بحث ثبت سفارش آنها هم عملا یا از طریق تعرفهگذاری یا ممنوعیت ثبت سفارش اعمال محدودیت می شود تا از شرکتهای دانش بنیان برای توسعه و تکمیل فعالیتهایی که دنبال میکنند، حمایت شود.
انتهای پیام