علمی و پزشکیکسب و کار

آشنایی با قطعات کولرگازی (همه چیز در مورد یونیت داخلی کولر گازی)

آشنایی با قطعات کولرگازی، بسیار مهم است. اگر اجزای مختلف کولرگازی را بشناسید، به راحتی می‌توانید آن را نصب کنید و در صورت لزوم تعمیر نمایید. ما در این مقاله، مفصلاً درباره قطعات کولرگازی صحبت خواهیم کرد. لطفاً با ما همراه باشید.

قطعات کولرگازی را بشناسیم

اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید که فکر می‌کنند کولرگازی وسیله‌ای است که با استفاده از آن صرفاً می‌توان سرما تولید کرد، سخت در اشتباه هستید! کولرگازی، دستگاهی است که دارای چرخه خنک کننده است و این چرخه، بر اساس انبساط گاز و تراکم کار می‌کند. کولر، هوای گرم را از محیط خارج می‌کند تا آنچه می‌ماند هوای سرد باشد و بدین ترتیب اتاق خنک گردد.

وقتی از قطعات کولرگازی صحبت می‌کنیم، منظورمان جزء به جزء تجهیزاتی بوده که در ساخت آن مورد استفاده قرار گرفته است. هر یک از قطعات کولر، نقش منحصر به فردی در این سیستم دارند و اگر دچار آسیب شوند، عملکرد سیستم با اختلال رو به رو می‌شود.

قطعات کولرگازی به دو بخش تقسیم می‌شوند:

  • اجزا مکانیکی: موتور (کمپرسور)، اواپراتور، گاز خنک کننده، فیلتر هوا، لوله تخلیه، لوله موبین، کندانسور و دریچه اجزا مکانیکی کولر هستند.
  • اجزا الکترونیکی: اجزا الکترونیکی شامل برد الکترونیکی، سنسور تنظیم کننده دما، تابلو برق، الکتروموتور فن با پروانه، خازن، فیوز حرارتی اتوماتیک است.

روش دیگر دسته‌بندی قطعات کولرگازی (یونیت)، تقسیم آن به دو بخش داخلی و خارجی است. اما قبل از توضیح این موارد، بهتر است با مفهوم یونیت آشنا شوید و بدانید منظور از یونیت داخلی و خارجی در کولرهای گازی چیست؟

معرفی یونیت کولرگازی

یونیت در اصطلاح به قسمت‌های مهم کولرگازی گفته می‌شود. یونیت کولرگازی، دو بخش را شامل می‌شود؛ یونیت داخلی و یونیت خارجی. به آن قسمت‌های کولر که در داخل محیطی مانند منزل، اداره، فروشگاه و… نصب می‌شود، یونیت داخلی می‌گویند. و اما یونیت خارجی، بخش‌های دیگر از کولرگازی است که معمولاً در فضاهای بیرونی مانند پشت بام و حیاط قابل نصب است.

همه چیز در مورد یونیت داخلی کولرگازی

یونیت داخلی، بخشی از بدنه کولرگازی است که اصلی‌ترین قسمت‌های سیستم کنترل موتور و مدارها، در آن قرار گرفته است. اواپراتور (تبخیر کننده)، فن خنک کننده دستگاه، لوله تخلیه، فیلتر هوا و دریچه همگی زیر مجموعه یونیت داخلی کولرگازی هستند.

قطعات یونیت داخلی:

  • فیلتر هوا: می‌دانیم که فن، هوای گرم محیط را به داخل موتور هدایت می‌کند. اما این هوای گرم، قبل از هرچیز از فیلتر هوا عبور کرده و از اواپراتور می‌گذرد. فیلتر هوا، در واقع یک سیستم تصفیه هوا است که با جدا کردن ذرات گرد و غبار، هوای محیط را تمیز می‌کند.
  • گاز خنک کننده: گاز خنک کننده یا همان مبرد، در قسمت اواپراتور است. این گاز، از حالت گاز به مایع و بالعکس تبدیل خواهد شد؛ در واقع وقتی گرمای محیط را دریافت می‌کند، به حالت گاز تبدیل شده و وقتی در کندانسور، گرما را پس می‌دهد، مجدداً مایع خواهد شد.
  • سینی زیر کولرگازی: وقتی میزان بسیار زیادی از گاز سرما ساز وارد کولر می‌شود و دمای ترموستات با دمای محیط مطابقت ندارد، بر روی لوله‌های اواپراتور، قطراتی ایجاد می‌شود و در زمان استراحت کولر، ذوب خواهد شد. برای جلوگیری از خروج آب ذوب شده، از سینی زیر کولر استفاده می‌کنند.
  • لوله تخلیه: آب اضافی ناشی از ذوب قطرات یخ موجود بر روی لوله‌های اواپراتور، در سینی زیر کولر جمع شده و از طریق لوله تخلیه به بیرون هدایت می‌شوند.
  • سنسور تنظیم دما: این سنسور، میزان سرمای مورد نیاز در محیط را تنظیم و کنترل می‌کند. حسگر کنترل دما، روی اواپراتور نصب شده و دستور قطع و وصل کمپرسور از طریق آن صادر می‌شود.
  • برد الکتریکی: برد الکتریکی، در حکم مغز کولرگازی عمل می‌کند و از مهم‌ترین قسمت‌های کولرگازی است. دستور دادن و کنترل کردن عملکرد این سیستم بر عهده برد الکتریکی است.
  • خازن: خازن از جمله قطعات الکتریکی کولرگازی است که با استفاده از آن می‌توان قدرت و سرعت کولر در هنگام شروع به کار را افزایش داد و موتور فن را راه اندازی نمود.
  • تابلو برق: وظیفه تابلو برق، تامین برق مورد نیاز قسمت‌های الکتریکی کولرگازی است.

منظور از یونیت خارجی کولرگازی چیست؟

آن بخش از اجزای کولرگازی که بیرون از محیط قرار می‌گیرند و در هماهنگی کامل با یکدیگر کار می‌کنند، یونیت خارجی نام دارد. قسمت‌های مهمی از کولرگازی، در یونیت خارجی قرار می‌گیرند؛ مثلاً کمپرسور یا همان موتور کولر، لوله مویین، کندانسور (تقطیرکننده) و فن.

اجزای یونیت خارجی:

  • موتور: موتور یا کمپرسور کولرگازی، قلب این سیستم است. همانطور که قلب، خون را در رگ‌ها به جریان در می‌آورد، کمپرسور نیز گاز را در اجزا سیستم به گردش درمی آورد. گاز کم فشار در قسمت ورودی این دستگاه به داخل کشیده شده و متراکم می‌شود. در این فرایند، فشار گاز افزایش یافته و دمای آن بالا می‌رود. در نهایت گاز پرفشار و متراکم به سمت کندانسور ارسال شده و با عبور از لوله مویین، در قسمت اواپراتور، به گاز کم فشار تبدیل خواهد شد.
  • کندانسور: کندانسور، نوعی مبدل حرارتی است که گاز فشار بالا را از موتور می‌گیرد و گرمای آن را جذب می‌کند. این گرما به مایع تبدیل شده و به بیرون منتقل خواهد شد. کندانسور، از صفحات آلومینیومی و لوله‌های مسی تشکیل شده است.
  • الکتروموتور فن: چرخش و کنترل کردن سرعت پروانه فن، بر عهده الکتروموتور است. الکتروموتور، پروانه را در بخش داخلی کولرگازی می‌چرخاند تا هوایی که به وسیله اواپراتور سرد شده به داخل اتاق هدایت شود. سپس در قسمت خارجی، گرمای دریافت شده از گاز خنک کننده، با استفاده از لوله‌های کندانسور به بیرون منتقل خواهد شد.

  • لوله مویین: لوله مویین، از مس ساخته شده و قطر و طول آن بستگی به قدرت کولرگازی دارد. وظیفه کاهش فشار گاز خنک کننده را بر عهده لوله مویین است. این لوله، گاز خنک کننده را تا ابتدای اواپراتور حمل کرده و شرایط لازم جهت تبخیر آن را فراهم می‌کند.

تعمیر کولر گازی در تهران

نمایندگی کولر گازی میتسوبیشی

نمایندگی کولر گازی جنرال

جمع‌بندی

امیدواریم با توجه به آنچه در این مقاله گفته شد، با قطعات کولرگازی آشنا شده باشید. در این مقاله به اصلی‌ترین اجزای تشکیل دهنده کولرگازی و کاربرد آن‌ها در این سیستم اشاره شد. شما می‌توانید با مطالعه مقالات مشابهی که در این زمینه نوشته شده، اطلاعات بیشتری درباره قطعات کولرگازی به دست آورید و نقطه نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

در صورت نیاز به تامین قطعات کولرگازی، با شرکت ارا سرویس به آدرس araservice.co  در ارتباط باشید.