اجتماعی

نامگذاری اولین «روز جهانی یخچال های طبیعی»؛ گزارش یونسکو از سرعت محو شدن یخ های زمین

نامگذاری اولین «روز جهانی یخچال‌های طبیعی»؛ گزارش یونسکو از سرعت محو شدن یخ‌های زمین

سازمان ملل متحد امروز (جمعه) ۲۱ مارس ۲۰۲۵ میلادی را به عنوان اولین «روز جهانی یخچال های طبیعی» نامگذاری و ۲۰۲۵ را نیز «سال جهانی یخچال های طبیعی» اعلام کرد.

به گزارش مجله سلامتی ایران دفتر «یونسکو» در گزارشی تازه که امروز به همین مناسبت منتشر کرده است هشدار داد یخچال های طبیعی در سرتاسر جهان سریع تر از همیشه در حال ناپدید شدن هستند.

سازمان آموزشی علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) اعلام کرد در دوره سه ساله گذشته رکوردی بی سابقه از کاهش حجم یخچال های طبیعی در جهان به ثبت رسیده است.

«مایکل زمپ» مدیر سرویس نظارت بر یخچال های طبیعی جهان مستقر در سوئیس طی یک کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به گزارش فوق در مقر سازمان ملل متحد در ژنو گفت: ۹۰۰۰ گیگا تُن یخ از دست رفته از یخچال های طبیعی از سال ۱۹۷۵ میلادی تاکنون تقریباً معادل یک صفحه یخی بزرگ به وسعت آلمان و با ضخامت ۲۵ متر است.

از بین رفتن چشمگیر صفحات یخی از قطب شمال تا کوه های آلپ و از آمریکای جنوبی تا فلات تبت زنگ خطری دوباره است و پیش بینی می شود که این پدیده همزمان با تغییرات آب و هوایی ناشی از سوزاندن سوخت های فسیلی تشدید شده و به افزایش گرمای جهانی بیانجامد. 

به گزارش رویترز این وضعیت احتمالا همراه با افزایش سطح آب دریاها و در عین حال کاهش این منابع حیاتی آب به مشکلات اقتصادی زیست محیطی و اجتماعی در سراسر جهان دامن خواهد زد.

این گزارش همزمان با برگزاری اجلاس سران یونسکو در پاریس به مناسبت «اولین روز جهانی یخچال های طبیعی» منتشر و در آن بر اقدامات جهانی برای حفاظت از یخچال های طبیعی در سراسر دنیا تاکید شده است.

در گزارش یونسکو همچنین هشدار داده شد که ذوب یخچال ها تامین آب و غذای ۲ میلیارد نفر را در جهان به خطر می اندازد.

به نوشته گاردین بیش از یک میلیارد نفر در مناطق کوهستانی زندگی می کنند و نیمی از آنها در کشورهای در حال توسعه در حال حاضر با ناامنی غذایی مواجه هستند. 

بر اساس گزارش توسعه جهانی آب در سال ۲۰۲۵ این وضعیت احتمالا بدتر خواهد شد چراکه تولید غذا در چنین مناطقی به آب های کوهستانی ذوب برف ها و یخچال های طبیعی وابسته است.

انتهای پیام