علمی و پزشکیکسب و کار

تفاوت دستگاه اکسیژن ساز با کپسول اکسیژن

در صورتی که ریه های شما به سختی اکسیژن را دریافت می کنند با مشکلات تنفسی مواجه خواهید شد و به اکسیژن اضافی نیاز خواهید داشت، از جمله دستگاه هایی که به بیماران در دریافت اکسیژن اضافی کمک می کنند می توان به کپسول اکسیژن و اکسیژن ساز اشاره کرد، اما باید بدانید که این تجهیزات پزشکی با هم متفاوت هستند، در این مقاله سعی داریم تفاوت دستگاه اکسیژن ساز با کپسول اکسیژن را بیان کنیم تا اطلاعات مورد نیاز در این زمینه را در اختیار شما قرار دهیم تا شما بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

دستگاه اکسیژن ساز با کپسول اکسیژن چه تفاوتی دارد

همان طور که گفته شد در این مقاله تفاوت های دستگاه اکسیژن ساز با کپسول اکسیژن را بررسی می کنیم، بارز ترین تفاوت بین این دستگاه در عملکرد شان است، اکثریت کپسول اکسیژن را دیده اند و با کارکرد آن آشنا هستند، کپسول اکسیژن مقدار مشخصی اکسیژن را داخل خود نگه می دارد و به مدت محدودی نیاز بیمار به اکسیژن را بر طرف می کند، اما برای اینکه مجدد از کپسول اکسیژن استفاده کنید نیاز به شارژ است.

اما عملکرد و روش انتقال اکسیژن در دستگاه اکسیژن ساز متفاوت است از این دستگاه می توان در مدت طولانی تری استفاده کرد، این دستگاه هوای اطراف را فیلتر می کند و در نتیجه اکسیژن مورد نیاز بیمار را تأمین می کند.

انواع دستگاه اکسیژن ساز, بیماران تنفسی, پزشک

همچنین مصرف اکسیژن در کپسول اکسیژن و دستگاه اکسیژن ساز متفاوت است، انتقال اکسیژن در دستگاه اکسیژن ساز به صورت دوز ضربانی است اما کپسول اکسیژن، اکسیژن را همراه با جریان مداوم به بیمار انتقال می دهد، هر دو این دستگاه ها از جمله تجهیزات پزشکی پر کاربرد هستند، در ادامه برای شناخت بیشتر این دستگاه ها هر کدام را جدا گانه بررسی می کنیم.

کپسول اکسیژن چیست؟

کپسول اکسیژن، شکل یک استوانه فلزی است که اکسیژن را درون خود محبوس کرده است، کپسول اکسیژن به دو صورت قابل حمل و ثابت وجود دارد که گزینه مناسبی برای درمان بیمارانی که مشکل تنگی نفس دارند است، زمانی که سطح اکسیژن خون بیمار کاهش پیدا می کند و به عبارت افت می کند با علائمی چون سبکی دست، سر گیجه، سیاهی چشم، سبکی پا و تپش قلب بالا مواجه می شود که ممکن است فرد بی هوش نیز شود.

همچنین سیستم تنفسی بیمار با اختلال مواجه می شود و نیاز به اکسیژن کمکی خواهد داشت، جهت دریافت این اکسیژن کمکی می توان از قالب های کپسول طبی اکسیژن استفاده کرد و اکسیژن بیمار را به سطح مناسب رساند، قابل ذکر است که کپسول اکسیژن در زندگی روزمره افراد نیز مفید است و تنها مناسب استفاده بیماران نیست همه افراد می توانند از این دستگاه استفاده کنند و تنفس بهتر داشته باشند چرا که فواید زیادی دارد و امروزه همه افراد در معرض آلودگی ها در شهر ها و کشور های مختلف هستند.

کپسول ها در ظرفیت های مختلف هستند، کپسول های 10 لیتری که در بیمارستان ها از آن ها استفاده می شود، کپسول های اکسیژن 3 و 8 لیتری که برای مصارف خانگی هستند، کپسول اکسیژن در ظرفیت کوچک تر نیز وجود دارند که قابل حمل هستند، شما می توانید بسته به نیازتان با مشورت پزشک کپسول اکسیژن با هر ظرفیتی تهیه کنید.

دستگاه اکسیژن ساز چیست؟

دستگاه اکسیژن ساز حجم بیشتری از اکسیژن را به صورت مداوم تولید می کند، در واقع منبع اصلی تغذیه دستگاه اکسیژن ساز اکسیژن اطراف است، اکسیژن اطراف وارد دستگاه می شوند و به اکسیژن غلیظ تر تبدیل می شوند، دستگاه اکسیژن ساز دارای قابلیت تنظیم فشار است و اکسیژن موجود در هوا را به غلظت 20 درصد می رساند و اکسیژن مورد نیاز بیمار را آماده می کند، مهم ترین ویژگی دستگاه اکسیژن ساز تأمین اکسیژن مورد نیاز بیمار بدون نیاز به شارژ و با هزینه مناسب است، دستگاه اکسیژن ساز ظرفیت های 10 لیتری، 8 لیتری، 5 لیتری و 3 لیتری دارد.

در ادامه تفاوت دستگاه اکسیژن ساز با کپسول اکسیژن را مطرح می کنیم:

میزان اکسیژن کپسول اکسیژن و دستگاه اکسیژن ساز

همان طور که در بالا گفته شد با خرید کپسول اکسیژن هر چند وقت یکبار باید اکسیژن آن را شارژ کنیم که فاصله زمانی بین هر شارژ با توجه به میزان استفاده بیمار می تواند متفاوت باشد، در صورتی استفاده از دستگاه اکسیژن ساز تا زمانی که هوا و برق شهری و یا باتری وجود داشته باشد کار می کند.

به عبارتی شما با خرید کپسول اکسیژن مشکل شارژ اکسیژن خواهید داشت اما با خرید دستگاه اکسیژن ساز یک منبع دائمی و همیشگی با وجود برق خواهید داشت، بنابراین دستگاه اکسیژن ساز برای بیماران تنفسی مناسب تر از کپسول اکسیژن است چرا که همواره قابل استفاده و در دسترس است مگر اینکه مشکلات فنی داشته باشد.

انواع دستگاه اکسیژن ساز, بیماران تنفسی, پزشک

اندازه و ابعاد دستگاه اکسیژن ساز و کپسول اکسیژن

ابعاد و وزن کپسول اکسیژن بسته به نوع فلزی یا آلومینیومی که از آن ساخته شده متفاوت است، مشخص است که کپسول های اکسیژن فلزی سنگین تر از کپسول های اکسیژن آلومینیومی است اما ماندگاری و ایمنی بیشتری دارند.

دستگاه های اکسیژن ساز نیز در سایز ها و ابعاد مختلف تولید شده اند و هیچ محدودیت یبرای بیمار ایجاد نمی کند، دستگاه های اکسیژن ساز یک نوع پرتابل نیز دارند که پر اهمیت ترین دستگاه اکسیژن ساز است.

شما با خرید کپسول اکسیژن با ابعاد بالا امکان جا به جایی و حمل آن را نخواهید داشت، در صورتی قابل حمل است که از کپسول های دو لیتری که تنها حدود 15 دقیقه اکسیژن رسانی می کنند استفاده کنید، بنابراین دستگاه اکسیژن ساز مناسب تر از کپسول اکسیژن است چرا که ابعاد کمتری دارد و یک ورژن پرتابل که ابعاد آن نیز کم است دارد.

امنیت استفاده از دستگاه اکسیژن ساز و کپسول اکسیژن

کپسول اکسیژن یک منبع قوی جهت آتش سوزی است، چرا که در صورت نشتی اکسیژن و یا ترکیدن کپسول فضا پر از اکسیژن می شود و آماده آتش سوزی می شود، در صورتی که اکسیژن ساز هیچ اکسیژنی در محفظه خودش ذخیره نمی کند، چرا که هم زمان گاز اکسیژن آماده کرده و بیمار مصرف می کند.

قابل ذکر است که دستگاه اکسیژن ساز دارای سیستم حفاظتی است که از آتش سوزی جلوگیری می کند در نتیجه کپسول اکسیژن خطرناک است.

انواع دستگاه اکسیژن ساز, بیماران تنفسی, پزشک

نتیجه گیری برای تفاوت دستگاه اکسیژن ساز با کپسول اکسیژن

در این مقاله تفاوت دستگاه اکسیژن ساز با کپسول اکسیژن را به طور کامل توضیح دادیم امیدوارم اطلاعات مورد نیاز خود در این زمینه را بدست آورده باشید، به طور کلی طبق مطالب گفته شده و دلایل متعدد مطرح شده در مقاله دستگاه اکسیژن ساز مناسب تر و اقتصادی تر از کپسول اکسیژن است.

منبع

مجله سلامتی ایران

جدیدترین اخبار روز پزشکی و سلامتی ایران و جهان و در این مجله سلامتی و پزشکی می توانید شاهد بررسی انواع امراض و بیماری های مختلف، شیوه ها و راهکار های درمان، روش های تشخیص بیماری باشید.