علمی و پزشکیکسب و کار

شرایط استرس‌زا دشمن سلامتی پوست

آیا دشمنان پوست خود را می شناسید؟

پوست یکی از اجزای مهم بدن است که تاثیر زیادی بر روی زیبایی ظاهری ما دارد. این عضر تقریبا در سرتاسر بدن ما کشیده شده و یک لایه محافظ از ارگان های داخلی نیز محسوب می شود. بنابراین مراقبت و حفظ سلامت آن از اهمیت بالایی برخوردار است. اما باید بگوییم که پوست عضو حساسی می باشد که به راحتی در اثر عوامل آسیب رسان گوناگونی ممکن است دچار تغییر و آسیب شود.

به همین دلیل ضروری است که دشمنان و عوامل آسیب رسان پوست را بشناسیم و تا جای ممکن از آن ها دوری کنیم. از این رو ما در این مقاله سعی کرده ایم تا اصلی ترین دشمنان پوست را به شما معرفی نماییم. هر یک از این عوامل می توانند باعث آسیب به زیبایی پوست شده و حتی سلامت آن را به خطر بیاندازند. پس اگر به زیبایی و سلامتی پوستتان اهمیت می دهید، توصیه می کنیم در ادامه این مطلب از ژوابکس با ما همراه شوید.

آرایشی, آلرژی, استرس

اصلی ترین دشمنان و عوامل آسیب رسان به پوست

1.    نداشتن خواب کافی و آرام در طول شبانه روز

خواب کافی یکی از قدم های اصلی برای سلامتی بدن و پوست می باشد. همان طور که بدن ما در طول خواب شبانه استراحت می کند، پوست ما نیز در طول شب و در هنگام خواب یک روند بازسازی و سم زدایی طبیعی را طی می کند. بنابراین چنانچه شب ها به موقع نخوابید این روند را دچار اختلال کرده و به مشکلات پوستی خوشامد می گویید. به همین دلیل است که افرادی که خواب راحت و کافی ندارند، اغلب زیر چشمانشان گود و کبود و تیره می شود. همچنین پوست به تدریج شادابی و شفافیت خود را از دست داده و کدر و تیره می شود.

از دیگر عوارض ناشی از خستگی و کم خوابی بر روی پوست، پیدایش علائم پیری زودرس است. به طوریکه افرادی که خواب مفیدشان کمتر از 5 ساعت در شبانه روز است یا در طول شب چندین بار از خواب بیدار شده و دوباره به سختی به خواب می روند، پوستی شل و افتاده تر دارند. زیرا پوست آن ها در طول شب این فرصت را نداشته که به ترمیم و تجدید سلولی خود بپردازد. از این رو استحکام و شادابی و درخشش خود را به مرور از دست می دهد. در مقابل خواب کافی و راحت موجب بهبود بافت و کیفیت پوستتان می شود.

2.    مصرف دخانیات، سیگار، الکل

استعمال دخانیات، سیگار کشیدن و خوردن مشروبات الکلی اثرات مخربی بر روی پوست می گذارد. نیکوتین و توتون و دود سیگار از دشمنان اصلی پوست محسوب می شوند. این ماده های مضر ضمن افزایش بیش از حد حجم خون در پوست باعث شل شدن و کاهش درخشش و انعطاف پذیری پوست می شوند. به همین دلیل است که افراد سیگاری پوست زرد و کدری داشته و نواحی اطراف لب هایشان زودتر چروک می شود. زیرا این نواحی هر روز چندین بار در معرض حرکات متعدد برای کشیدن سیگار هستند. دندان های این افراد هم بیشتر از سایرین در معرض آسیب دیدگی جدی است. مصرف الکل نیز باعث خشکی و کم آبی پوست می شود. بعلاوه با گشادتر کردن رگ های خونی می تواند قرمزی پوست را تشدید کند.

3.    عدم نوشیدن آب کافی در طول روز

رطوبت رسانی درونی پوست امری مهم است که باید با نوشیدنی ها در طول روز تامین شود. چای و قهوه به دلیل داشتن کافئین اغلب زودتر دفع شده و نمی توانند جایگزین اصلی آب شوند. در نتیجه پوست را کم آب و خشک و چروک می کنند. به همین دلیل است که تمامی متخصصان و کارشناسان پوست و زیبایی نوشیدن روزی 8 تا 11 لیوان آب را توصیه می کنند. عدم مصرف آب کافی می تواند در بروز پیری زودرس موثر باشد. بنابراین بهتر است نوشیدن چای یا قهوه را به 3 تا 4 فنجان در روز کاهش داده و بیشتر به سراغ نوشیدن آب بروید.

4.    عدم رعایت تغذیه سالم و مصرف شکر و غذاهای چرب

تغذیه یکی از عواملی است که تاثیرات زیادی بر روی سلامتی بدن و همچنین پوست ما دارد. تغذیه کافی و استفاده از میوه و سبزیجات و غذاهای سالم می توانند از بروز مشکلات پوستی زیادی پیشگیری کند. اما در مقابل، پرخوری می تواند با کمبود مواد مغذی و مفید و مورد نیاز در بدن مواجه شده و در نتیجه پوست را نازک و ضعیف و آسیب پذیر سازد. غذاهای چرب و فست فودها ارزش غذایی کمی داشته و چربی های اشباع و کالری های اضافه دارند. در نتیجه با بر هم زدن متابولیسم تغییرات منفی مانند بروز آکنه تا درماتیت سبورئیک و … را ایجاد می کنند.

شکر هم جزو یکی از مضرترین مواد غذایی برای پوست می باشد که با پیری زودرس سلول های پوستی همراه است. آنزیم های شکر به مرور کلاژن و الاستین پوست را تخریب کرده و استحکام و قابلیت ارتجاعی آن را از بین می برد. به همین دلیل باعث شل شدن، افتادگی و ظاهر شدن خطوط سطحی و چین چروک های پوستی خواهد شد. تغذیه نامناسب زمینه ساز خشکی و کدری پوست شده و پف و سیاهی نواحی دور چشم را به دنبال خواهد داشت. از طرفی با ایجاد تغییرات ناگهانی وزن می توانند سبب کشیدگی پوست و شل و آویزان شدن آن شوند.

5.    استرس های روزمره

استرس ها یک عامل مخرب هستند که بر روح و جسم ها اثرات منفی می گذارند. استرس ها می توانند خود را به شکل بروز آلرژی ها، درماتیت یا حتی عارضه های جدی تر نشان دهند. استرس های کاری، فشار درسی، استرس ناشی از تماشای مسابقات هیجان انگیز و … احتمال کدر و چروک شدن پوست را افزایش می دهد. یکی از مضرات استرس و فشارهای روحی، اثرات منفی آن ها بر کیفیت خواب افراد است. به طوری که این افراد حتی در هنگام خواب نیز درگیر مسائل و مشکلات روزمره بوده و خواب آرام و انرژی بخشی نخواهد داشت. بنابراین بهتر است با یادگیری فعالیت هایی مانند شنا، یوگا یا مدیتیشن به کاهش استرس ها و کسب آرامش کمک کنید.

6.    استفاده بیش از حد از تلفن، تلویزیون و …

بسیاری از افراد در هنگام تماشای تلویزیون آن هم به مدت طولانی دست خود را زیر چانه می گذارند. یا در هنگام صحبت کردن با تلفن به گوشی خود تکیه می دهید. این کار به چند دلیل می تواند به پوستتان آسیب بزند. اول این که پوست در حالت تکیه دادن کشیده شده و این کار به مرور باعث چروک شدن آن خواهد شد. بعلاوه اگر در هنگام تماشای برنامه های هیجان انگیز ورزشی مدام داد و بیداد می کنید، باید بگوییم که این استرس احتمال چروک شدن پوست پیشانی، اطراف چشم و لب ها را افزایش می دهد. تماس صفحه تلفن با صورت نیز می تواند موجب انتقال باکتری و آلودگی های سطح آن به پوست شود. برای پیشگیری از این مشکل توصیه می شود هر روز گوشی تلفن خود را با الکل ضد عفونی کنید. همچنین تماشای تلویزیون را نیز به حداقل برسانید.

7.    اشعه های مضر نور خورشید، رادیکال های آزاد و نور آبی ساطع شده از دستگاه های دیجیتال

نور خورشید را می توان به جرات یکی از بزرگ ترین دشمنان پوست دانست. اشعه های فرابنفش و رادیکال های آزاد سلول های پوست را تخریب کرده و به کلاژن و الاستیسیته پوست آسیب می زنند. به همین دلیل عامل موثری در بروز نشانه های پیری زودرس و ایجاد چین و چروک و لک ها و عارضه های پوستی هستند. راه مقابله با این دشمن بزرگ و قدرتمند، استفاده از کرم ضدآفتاب در طول روز است. همچنین ترکیبات آنتی اکسیدانی و ویتامین های E و C نیز به محافظت پوست کمک می کنند.

محصول پیشنهادی ما، کرم ضد آفتاب روزانه اپیو مدل پیور بلاک نچرال حاوی SPF45 و PA+++ است. این ضد آفتاب با فاکتورهای حفاظتی بالا به خوبی از از پوست در برابر اشعه های مضر UV و عوامل آسیب رسان خارجی محافظت می کند. فرمولاسیون سبک و غیر چسبنده این کرم به آسانی روی پوست پخش شده و هیچ اثر سفیدی یا سنگینی و چسبناکی باقی نمی گذارد. این ضدآفتاب ماندگاری بالایی در تمام طول روز داشته و ظاهری صاف و مات و باطراوت به پوست می دهد. بعلاوه حاوی عصاره آلوئه ورا، میوه های قرمز و عصاره گل ها می باشد و باعث شادابی، تسکین و مرطوب شدن پوست می شود.

8.    ورزش نکردن و بی تحرکی

ورزش کردن و داشتن فعالیت بدنی روزانه در کنار فوایدی که برای سلامتی جسمی ما دارد، سبب افزایش میزان اکسیژن پوست می شود. اکسیژن ماده حیاتی برای ساخت کلاژن و الاستین پوست بوده و گردش خون را در پوست تسریع می کند. به همین دلیل افرادی که ورزش نمی کنند چهره ای خسته و پوستی کدر دارند. بهتر است حداقل روزانه به مدت سی دقیقه پیاده روی کنید.

9.    نداشتن روتین روزانه برای مراقبت از پوست و استفاده اشتباه از محصولات آرایشی بهداشتی

پوست ما برای سالم ماندن نیاز به مراقبت، رطوبت رسانی و تغذیه روزانه دارد. بهترین کار داشتن یک روتین پوستی شامل شوینده، تونر، کرم و سرم های صورت است. در صورتی که به پوست خود رسیدگی نکنید به مرور شاهد تیرگی و کدری ان و همچنین پیدایش علائم پیری خواهید بود. همچنین انتخاب محصولات با توجه به نوع پوست و استفاده صحیح از محصولات نیز به همان اندازه مهم هستند. برای مثال مصرف بیش از حد ترکیبات لایه بردار و ویتامین A باعث آسیب به پوست و حساس شدن آن می شود.

10.    آلودگی های محیطی

یکی دیگر از دشمنان اصلی سلامت پوست، آلودگی های موجود در هوا و محیط زندگی افراد است. ذرات گرد و غبار، مواد شیمیایی و آلاینده ها، آفت های مخصوص پرورش محصولات کشاورزی و سایر آلودگی ها و ناخالصی های موجود در هوا بر روی سطح پوست می نشینند و یک لایه کدر و تیره را ایجاد می کنند. حتی موجب مسدود شدن منافذ پوست و ایجاد مشکلاتی نظیر آکنه و لک و … می شوند. به همین دلیل افرادی که در کلان شهرها و مناطق صنعتی زندگی می کنند بیشتر از سایر افراد در معرض پیری زودرس پوست و بروز آکنه و عوارض شدیدتر می باشند. مهم ترین راهکار برای محافظت از پوست در برابر نفوذ آلودگی ها به پوست، شستشوی روزانه آن است. بنابراین حتما زمانی که در پایان روز به خانه بازگشته اید پوستتان را با یک شوینده مناسب بشویید تا ذرات آلودگی های جمع شده بر روی آن را پاک کنید.

برای این منظور می توانید از ژل شستشوی صورت صبح بخیر با pH پایین کوزارکس مدل گود مورنینگ استفاده کنید. این شوینده با بتاهیدروکسی اسید طبیعی (BHA) و روغن درخت چای فرموله شده و یک شوینده ملایم و بسیار موثر از نوع ژلی می باشد. لذا آلودگی ها و ناخالصی و سلول های مرده پوست را پاکسازی کرده و منافذ آن را تصفیه می کند. یکی از مزایای اصلی این شوینده، سطح pH اسیدی متعادل آن است. به همین دلیل تسکین دهنده بوده و باعث آسیب یا خشکی پوست نمی شود.

این محصول همچنین ضمن بازیابی تعادل pH از سد پوستی نیز محافظت می کند. افزون بر این، پوست را آبرسانی و تقویت کرده و تعادل چربی و رطوبت پوست را حفظ می کند. این کلینزر با لایه برداری ملایم به اصلاح بافت ناهموار پوست، کاهش لک ها، منافذ باز، آکنه و جوش های سر سیاه کمک کرده و ظاهری درخشان و شفاف و سفت تر به پوست می دهد. ترکیبات طبیعی آن باعث شده است تا برای انواع پوست خصوصا پوست مختلط، چرب، کدر و لک دار مناسب باشد.

منبع:

youtube.com

drtitoriaclinics.com