علمی و پزشکیکسب و کار

همه چیز در مورد گیت وی VoIP

گیت وی VoIP برای بیزنس شما می تواند می تواند خیلی ساده و یا به شکل کابوس واری پیچیده باشد. شما می توانید کاملا هوشمندانه عمل کنید و از این کابوسی که یک درگاه ویپ می تواند برایتان ایجاد کند به راحتی نجات پیدا کنید، یا این که مدام با آن درگیر باشید و تمام وقت و انرژی تان را پای آن بگذارید.

اما این هوشمندانه بودن به چه شکل است و چطور می توانیم گیت وی VoIP مان را از یک کابوس وحشتناک به یک گیت وی که خوب کار می کند تبدیل کنیم؟ نخستین گامی که در این زمینه می توانید بردارید کسب اطلاعات کامل در مورد این درگاه ها و شناخت آنها است. در این مطلب قصد داریم در مورد این گیت وی ها مفصلا صحبت کنیم و آنها را از جنبه های مختلف برای شما مورد بررسی قرار دهیم. پس در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد این گیت وی ها بدانید.

استاندارد, انرژی, ترافیک

گیت وی VoIP چیست؟

گیت وی VoIP را می توان یک سخت افزار به شمار آورد که هدف از بکارگیری آن تبدیل ترافیک تلفنی TDM از حالت PSTN به بسته های دیجیتالی آی پی دیجیتالی است. سپس در ادامه این بسته های دیجیتال می توانند به وسیله یک شبکه IP (از جمله شبکه های LAN) به مقصد منتقل شوند. علاوه بر این عکس این انتقال هم قابل انجام است و به کمک گذرگاه ویپ قادر هستیم بسته های آی پی دیجیتالی را به ترافیک تلفنی TDM تبدیل کرده و در سراسر شبکه PSTN منتقل کنیم.

گیت وی VoIP چگونه کار می کند؟

گیت وی های ویپ عملا بسیار ساده هستند. آنها به عنوان یک پل میان دو شبکه IP و PSTN مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند ترافیک های صوتی به فرمت مناسب شبکه مقصد تبدیل کرده و سپس مخابره کنند. البته این تبدیل بسته به مبدا صورت می گیرد به این صورت که اگر منشا ترافیک صوتی ما  PSTN باشد گیت وی VoIP سیگنال های صوتی که به صورت آنالوگ هستند را به سیگنال های دیجیتال تبدیل می کند. در ادامه این سیگنال دیجیتالی به کمک یک کدک مخصوص فشرده شده و تبدیل به مجموعه ای از بته ها می شوند. این بسته ها به کمک یک پروتکل سیگنالینگ می توانند به سرتاسر شبکه IP انتقال پیدا کنند.

در مقابل اگر منشا ترافیک صوتی مان شبکه IP باشد آنگاه این گیت وی بسته های دیجیتالی را دریافت می کند. سپس آنها را از حالت فشرده خارج کرده و به یک سیگنال دیجیتال تبدیل می کنند. در انتها هم این سیگنال دیجیتال به یک سیگنال آنالوگ تبدیل شده و به کمک این گذرگاه ویپ به شبکه PSTN فرستاده می شود.

کدک ها و پروتکل های گیت وی ویپ

امیدواریم که تا اینجا از توضیحاتی که در مورد گیت وی ویپ و نحوه عملکرد آن داده ایم گیج نشده باشید. چرا که حالا نوبت به صحبت در مورد پروتکل ها و کدک های این گذرگاه می رسد. حتی اگر یک کاربر حرفه ای و همچنین فنی نیستید باز هم لازم است تا در مورد پروتکل ها و کدک های این گیت وی اطلاعاتی داشته باشید. نکته مهم این است که اگر می خواهید گیت وی شما به درستی کار کند لازم است تا از پروتکل ها و کدک های مناسبی استفاده کند.

این پروتکل ها و کدک ها می بایست با سیستم تلفن ویپ شما و یا سرویسی که برای این تلفن ها دریافت می کنید کاملا سازگار باشند. موضوعی که در رابطه با این پروتکل ها وجود دارد و اهمیتی که آنها دارند این است که سطح کیفی تماس های شما کاملا در گرو آنها بوده و این کدک ها و پروتکل ها می توانند کیفیت برقراری تماس های شما را به خوبی افزایش داده و یا کاهش دهند.

آشنایی با پروتکل های VoIP

پروتکل های ویپ مشخص می کنند که بسته صوتی شما به چه صورت می تواند در یک شبکه انتقال پیدا کند. معمولا هر گیت وی VoIP از تنها یک پروتکل پشتیبانی می کند. در ادامه رایج ترین پروتکل هایی که می توانند برای گیت وی های ویپ مورد استفاده قرار بگیرند را مشاهده می کنید:

  1. پروتکل SIP: Session Initiation Protocol: یکی از پروتکل هایی که استاندارد بیس بوده و معمولا بیشتر سرویس ها و تلفن های VoIP ا آن پشتیبانی می کنند همین پروتکل SIP است.
  2. پروتکل SCCP: Cisco Skinny Client Control Protocol: این پروتکل یکی از انواع پروتکل های اختصاصی است که به وسیله Call Manager و آی پی فون های سیسکو مورد استفاده قرار می گیرد.
  3. پروتکل MGCP: این پروتکل را می توان یکی از پروتکل های قدیمی گیت وی های ویپ به شمار آورد که دیگر خیلی رایج نبوده و زیاد از آن استفاده نمی شود و حتی برخی سیستم ها از آن پشتیبانی نمی کند.
  4. پروتکل H.323: این پروتکل هم شبیه به مورد قبلی و یکی از پروتکل های قدیمی ویپ است که ممکن است گاها با آن برخورد داشته باشید اما استفاده از آن خیلی رایج نبوده و بسیاری از سیستم ها از آن پشتیبانی نمی کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه که چرا Debian  برای نصب سیستم تلفنی مناسب است به لینک زیر مراجعه فرمایید.

کسب اطلاعات بیشتر درباره Debian

آشنایی با کدک های صوتی گیت وی ویپ

حال که با پروتکل ها آشنا شدیم نوبت به کدک های صوتی گیت وی های ویپ می رسد که به آنها بپردازیم. در یک بسته دیجیتالی کدک های صوتی وظیفه دارند جریان صدا را فشرده سازی کنند. علاوه بر این سطح کیفی صدا و پهنای باندی که برای فرستادن این بسته لازم است هم به وسیله کدک ها تعیین می شوند. برخلاف پروتکل ها که برای هر گیت وی تنها یکی قابل انتخاب بود، کدک های صوتی مختلفی می توانند برای هر گیت وی مورد استفاده قرار گرفته و پشتیبانی شوند. در ادامه تعدادی از رایج ترین کدک های صوتی را برای شما آورده ایم:

  1. GSM 13 کیلوبایت بر ثانیه
  2. iLBC 15 کیلوبایت بر ثانیه
  3. G.711 64 کیلوبایت بر ثانیه
  4. G.722 48، 56 و 64 کیلوبایت بر ثانیه
  5. G.726 16، 24، 32 و 40 کیلو بایت بر ثانیه
  6. G.728 16 کیلوبایت بر ثانیه
  7. G.729 8 کیلوبایت بر ثانیه

اگر شما فردی هستید که مسئولیت نصب و راه اندازی و همچنین گیت وی VoIP را بر عهده دارد می بایست حتما تلاش کنید دانش و اطلاعات خود را در حوزه پروتکل ها و کدک های این گیت وی ها بیشتر کرده و به روز کنید. اما در هر حال نکته مهم این است که پروتکل ها و کدک هایی که گیت وی VoIP تان از آنها پشتیبانی می کند با پروتکل ها و کدک هایی که سرویس و یا تلفن ویپ شما از آنها پشتیبانی می کنند یکسان باشند.

معرفی انواع گیت وی های ویپ

به طور کلی دو نوع گیت وی داریم:

  1. آنالوگ: یک گیت وی VoIP از نوع آنالوگ به منظور متصل کردن تلفن های سنتی شما که از نوع آنالوگ هستند از یک تلفن ویپ و یا سیستم PSTN استفاده می کند. با توجه به این مقصد دوگانه ای که گیت وی های ویپ آنالوگ دارند، آنها در دو شکل مختلف وجود دارند:
  •     گیت وی FXS: به کمک این گیت وی آنالوگ ویپ شما میتوانید تلفن های آنالوگ و دستگاه های فکس خود را به یک سیستم تلفن ویپ متصل کنید.
  •   گیت وی FXO: به کمک این گیت وی می توانید تلفن های ویپ خود را به خطوط PSTN متصل کنید.
  1. دیجیتال: به کمک گیت وی VoIP دیجیتال می توانید سیستم تلفن ویپ خود را به خطوط صوتی دیجیتال مانند T/ E1/ BRI متصل کنید. علاوه بر این گیت وی های دیجیتال می توانند سیستم های PBX سنتی را به یک شبکه آی پی هم متصل کنند.

با توجه به چیزی که دیدیم به این نتیجه میرسیم که گیت وی های آنالوگ و دیجیتال مشابه هم بوده و یک  کار را انجام می دهند. این موضوع درست است اما در این میان تفاوت هایی هم وجود دارند. این تفاوت در رابط هایی است که هر یک از این گیت وی ها به منظور وصل شدن به اجزای مختلف از آنها استفاده می کنند.

ویژگی های گیت وی VoIP

گیت وی های ویپ دستگاه هایی بسیار قدرتمند هستند. بیشتر آنها عموما با ویژگیهای زیر عرضه می شوند:

  1. بیشتر این گیت وی ها با با پروتکل های مختلف از جمله SIP, H.323 و MGCP سازگار هستند.
  2. این گیت وی ها از کدک های صوتی مانند G.711, G.723.1, G.726, و G.729A پشتیبانی می کنند.
  3. برای فرستادن فکس مطابق پروتکل T.38 عمل می کنند.
  4. امکان کنسل کردن اکو، استفاده از بافر جیتر و VAD و CNG را دارند.
  5. امکان مدیریت مبتنی بر وب را در اختیار دارند.
  6. قابلیت تامین خودکار به وسیله پروتکل های TFTP/ HTTP
  7. با قابلیت مسیریابی تماس عرضه می شوند و همواره کم هزینه ترین آنها مورد استفاده قرار می گیرد.

مواردی که در بالا در رابطه با گیت وی VoIP گفته شد صرفا مشخصه های استانداردی هستند که برای اکثر گیت وی ها وجود دارند. هر گیت وی می تواند تفاوت های جزئی در بر داشته باشد. برای این که بتوانید به شکلی کامل با گیت وی مورد استفاده تان آشنا شوید و اطلاعات بیشتری در مورد آن به دست آورید بهتر است به سایت VoIPSupply.com مراجعه کرده و در مورد گیت وی مورد نظرتان اطلاعات کاملی کسب کنید.

پیکربندی استاندارد گیت وی VoIP

برای گیت وی VoIP می توانید پیکربندی های زیر را در اختیار داشته باشید:

  1. گیت وی های FXS:

4، 8، 16، 24 و 48 پورت

  1. دروازه های FXO:

4، 8، 16، 24 و 48 پورت

  1. گیت وی های دیجیتال:
  • 1T1, 2T1, 4T1
  • 1E1, 2E1, 4E1
  • 1BRI, 2BRI, 4BRI

تعداد پورت هایی که گیت وی ویپ شما نیاز دارد متناسب با تعداد خط ها و یا دستگاه هایی است که می خواهند به این گیت وی متصل شوند. برای مثال در صورتی که بخواهید سیستم تلفن ویپ خود را به دو خط PSTN وصل نمایید آنگاه به یک گیت وی ویپ آنالوگ از نوع FXO نیاز خواهید داشت.

جمع بندی

گیت وی VoIP یک سخت افزار است که می توانیم به کمک ان بسته های صوتی TDM را به بسته های آی پی دیجیتالی تبدیل کرده و آماده ارسال کنیم. به بیان دیگر گیت وی های ویپ در نقش یک پل بین IP و PSTN عمل می کنند و می توانند برای جابجایی بسته ها اقدام کنند. نکته مهمی که در رابطه با گیت وی VoIP وجود دارد این است که پروتکل هایی که از آن استفاده می کنیم با سیستم ویپی که در اختیار داریم می بایست متناسب باشد.

در غیر این صورت شاهد افت کیفیت تماس ها خواهیم بود. گیت وی های ویپ در دو نوع آنالوگ و دیجیتال وجود دارند که بسته به سیستم ما مورد استفاده قرار می گیرند. خود گیت وی های ویپ آنالوگ هم در دو نوع FXO و FXS وجود دارند. در این مطلب در رابطه با این گیت وی ها، نحوه کار آنها، ویژگی ها و پروتکل ها و کدک های مورد استفاده صحبت کردیم که امیدواریم برای شما مفید و کاربردی واقع شوند.

مجله سلامتی ایران

جدیدترین اخبار روز پزشکی و سلامتی ایران و جهان و در این مجله سلامتی و پزشکی می توانید شاهد بررسی انواع امراض و بیماری های مختلف، شیوه ها و راهکار های درمان، روش های تشخیص بیماری باشید.