ایمپلنت دندان و بارداری
سوال رایجی که مادران باردار از دندانپزشک خود می پرسند این است که آیا در دوران بارداری ایمپلنت برای دندان از دست رفته ام بی خطر است؟ پاسخ این سوال بسته به نظر دندانپزشکان می تواند متفاوت باشد. با این حال بیشتر توصیه می شود تا زمان تولد نوزاد خود صبر کنید. این به این دلیل است که بیشتر دندانپزشکان و متخصصان زنان و زایمان میخواهند اشعه ایکس یا روشهای جراحی را در دوران بارداری بیمار به تعویق بیندازند تا خطرات احتمالی را به حداقل برسانند.
بهترین زمان در سه ماهه دوم است. سه ماهه اول برای کاشت ایمپلنت توصیه نمی شود زیرا مهم ترین زمان بارداری است. در سه ماهه دوم بارداری استفاده از اشعه ایکس و بی حسی های موضعی برای مادر و جنین کم خطرتر است. با این حال اگر شرایط لازم برای انجام ایمپلنت دندان را برای بعد از زایمان دارید حتما این گزینه را انتخاب کنید تا استرس و عوارض ناشی از بارداری بر روی انجام عمل ایمپلنت شما تاثیر منفی نداشته باشد.
بیشتر بخوانید » ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است ؟
در این مقاله سعی شده است تمام موارد مربوط به ایمپلنت دندان در دوران بارداری شرح داده شود. اگر باردار هستید و قصد انجام کاشت ایمپلنت دندان را دارید این مقاله می تواند به نحوه احسن شما را راهنمایی کند.
دلایل جلوگیری از کاشت دندان هنگام بارداری
به طور کلی ، دندانپزشکان توصیه می کنند که در دوران بارداری از روشهای تهاجمی مانند کاشت ایمپلنت دندان خوداری کنند. این روشها در صورت انجام بلافاصله خطرات سلامتی قابل توجهی ایجاد می کنند. خطرات انجام کاشت ایمپلنت دندان در دوران بارداری بسیار بیشتر از حالت عادی است بنابراین، دندانپزشک ممکن است از شما بخواهد قبل از انجام مراحل کاشت دندان صبر کنید و انجام این عمل را به بعد از دوران بارداری موکول کنید. دلایل دیگر برای به تعویق انداختن انجام کاشت ایمپلنت دندان در دوران بارداری شامل موارد زیر است:
تغییرات فیزیولوژیکی بدن
در دوران بارداری تغییرات فیزیولوژیکی دربدن به صورت چشم گیری اتفاق می افتد که این تغییرات می تواند سلامت دهان و دندان را در صورت کاشت ایمپلنت به خطر بیاندازد. به عنوان مثال ، افزایش هورمون باعث التهاب لثه می شود و از طرفی باعث کاهش سرعت بهبودی پس از عمل و دهان را مستعد عفونت لثه می کند.
ضعف در سیستم ایمنی بدن افراد باردار
به دلیل تغییر در سیستم ایمنی بدن مادر باردار، کاشت ایمپلنت دندان در دوران بارداری توصیه نمی شود. با کاهش و ضعف سیستم ایمنی شرایط دهان و دندان مستعد عفونت شدید قرار می گیرد. که عفونت ایمپلنت دندان یکی از مهم ترین عوامل شکست این عمل است.
قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس
تصاویر اشعه ایکس معمولاً هنگام آماده سازی برای دریافت ایمپلنت های دندانپزشکی گرفته می شوند. آنها به ارزیابی تراکم استخوان و ایحاد طرح درمانی کمک می کنند. برخی از دستگاه های اشعه ایکس تابش را منتشر می کنند که برای جنین بسیار مضر است.
اثرات آرام بخش ها
کاشت ایمپلنت دندان در استخوان فک یک روش تهاجمی و تا حدودی با درد همراه است. برای کاهش درد در حین عمل دندانپزشک باید از آرام بخش ها و داروی بیهوشی استفاده کند. برخی از دارو های بیهوشی و آرام بخش ها ممکن است برای مادر و جنین می تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد. در نتیجه ، دندانپزشکان برای محافظت از این دو از روند کاشت در دوران بارداری جلوگیری می کنند.
استفاده از دارو
بعد از عمل کاشت ایمپلنت دندان، بیماران برای مدیریت درد و جلوگیری از عفونت به آنتی بیوتیک ها و داروی ها آرام بخش نیاز دارند. بیماران باردار نمی توانند از بیشتر داروها استفاده کنند زیرا به جنین آسیب می رساند. این گزینه های موجود برای کاهش علائم بعد از عمل را محدود می کند.
ایجاد استرس
روند کاشت ایمپلنت دندان کاملاً تهاجمی است و دوره بهبودی طولانی است. بنابراین ، بیمار ممکن است در طی عمل استرس و اضطراب داشته باشد. استرس بیش از حد ممکن است منجر به فشار خون بالا ، وزن کم هنگام تولد و زایمان زودرس شود.
شرایط ضروری برای انجام کاشت ایمپلنت در دوران بارداری
نیازهای جسمی و تغذیه ای جنین و مادر در اولویت باید قرار بگیرد. در صورتی که مادر به دلیل از دست دادن دندان نتواند مواد غذایی مغذی به خود و جنین برساند اثرات می تواند بر جنین بگذارد.
در چنین شرایطی دندنپزشکان برای جلوگیری از این مشکل پیشنهاد کاشت ایمپلنت را می دهند. هنگامی که در سه ماهه دوم بارداری خود هستید، می توانید فرآیند کاشت ایمپلنت دندان را با مشاوره با دندانپزشک خود آغاز کنید. در این زمان از بارداری، عکسبرداری با اشعه ایکس بیخطر است و می توان وضعیت استخوان فک را ارزیابی و بررسی کرد. بعد از انجام این کار و تعیین وضعیت استفاده از بی حسی موضعی نیز در این دوران بی خطر است می توان کاشت ایمپلنت دندان را برای مادر باردار انجام داد.
عوارض بعد از جراحی ایمپلنت دندان در دوران بارداری
اشعه ایکس دندان و بی حس کننده های موضعی اگردر سه ماهه دوم بارداری باشد خطر کمی برای رشد جنین ایجاد می کند. با این حال، از آنجایی که سلامت دهان و دندان شما ممکن است در دوران بارداری آسیب ببیند، احتمال ابتلا به عفونت یا شکست ایمپلنت پس از جراحی بیشتر است. در صورت داشتن این مشکلات، باردار بودن گزینه های درمانی را برای کاشت ایمپلنت دندان به شدت محدود می کند. وقتی باردار هستید، نمی توانید برخی از داروها را مصرف کنید.
بیشتر بخوانید » ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست ؟
برای مثال، عفونت میتواند بهشدت دردناک باشد، اما نمیتوانید علائم خود را با داروهای تجویزی یا حتی مسکنهای بدون نسخه درمان کنید. همه اینها می تواند منجر به اضطراب شود و همه می دانیم که اضطراب برای زنان باردار یا نوزادان آنها خوب نیست. بهترین جایگزین این است که پروسه ایمپلنت دندان خود را به بعد از اتمام بارداری به تعویق بیندازید.
کلام آخر
ایمپلنت دندان به عنوان بهترین گزینه برای جایگزینی دندان ها از دست رفته و یا پوسیده شده محسوب می شود. طبق مطالعات انجام شده انجام ایمپلنت دندان برای همه افراد امکان پذیر است اما تعداد معدودی از افراد واجد شرایط انجام این عمل نیستند. با توجه به توصیه دندانپزشکان مادران باردار در دوران بارداری بهتر است ایمپلنت دندان را انجام ندهند
بیشتر بخوانید » ایمپلنت دندان چیست و چگونه است ؟
با این حال همان طور که در مقاله شرایط ضروری انجام ایمپلنت دندان را در دوران بارداری توضیح دادیم اگر مادری به دلیل از دست دادن دندان نتواند به خوبی مواد غذایی را دریافت کند می تواند به عنوان کاندید برای انجام ایمپلنت دندان در نظر گرفته شود. در این شرایط بهتر است در دو ماهه سوم که خطرات انجام این کار به حداقل می رسد کاشت ایمپلنت دندان را انجام داد. انتخاب کلینیک مجهز به تجهیزات به روز و همچنین بهره مندی از دندانپزشک های متخصص عامل کلیدی در انجام کاشت ایمپلنت دندان در دوران بارداری محسوب می شود.