اقتصادیکسب و کار

خرید انواع موکت و بررسی مزایای انواع مدل های موکت

انواع موکت | معرفی و بررسی مزایای انواع موکت ها

این روز‌ها کفپوش‌های مدرن و متنوعی برای کف پوش خانه وجود دارند، اما هنوز هم بعضی از مردم دوست دارند در بخش‌هایی از خانه و به ویژه اتاق خواب موکت داشته باشند. موکت‌ها برای اتاق کودکان بسیار مناسب هستند و ایمنی بچه‌ها را تا چند سال اول زندگیشان فراهم می‌کنند. وقتی نوبت به انتخاب موکت می‌رسد، باید همه جوانب را در نظر بگیرید و هوشمندانه انتخاب کنید تا از نتیجه نهایی راضی باشید. با معرفی انواع موکت و نحوه خرید موکت عمده و خرده همراه ما باشید.

انتظار, انرژی, بازی

انتظار, انرژی, بازی

پلی آمید (نایلونی)

این نوع موکت برای اولین بار در سال ۱۹۳۵ بود که از الیاف مصنوعی یا همان پلی آمید تهیه شد به گونه ای که خیلی زود به سایر کشور ها رسید و در صنعت موکت سازی حسابی نام و نشانی به دست آورد. الیاف نایلون در مقایسه با پلی استر شاید ضعیف تر عمل نماید اما خصوصیات ویژه آن موجب شده تا از  آن به وفور استفاده شود. شاید از این نمونه ها در خانه خود داشته باشید و مزایای آن را لمس کرده اید. در ادامه با این مزیت ها آشنا شوید:

الیاف پشمی در برابر اشتعال مقاوم هستند و دارای نقطه احتراق بالایی هستند. بنابراین موکت در برابر افتادن سیگار و جرقه مقاومت بیشتری دارد و شعله ور نمی شود. به همین دلیل خرید موکت پشمی در مکان های شلوغ مانند فرودگاه توصیه می شود.

جهت خرید مستقیم موکت از کارخانه لطفا کلیک کنید.

در ساختار الیاف نایلونی از مولکول هیدروژن استفاده می شود و اگر از دستگاه های بخارشوی برای این موکت ها استفاده شود مولکول ها دوباره احیا شده و موکت نایلونی را که در اثر رفت و آمد زیاد وارفته است را مثل روز اول نو می کند.  یکی از ویژگی های نایلون جذب کنندگی آن است. اخیرا این مواد را ضد لک ساختند که بیشترین کاربرد را در تولید انواع فرش و موکت دارد. موکت پلی آمید با الیاف نایلونی در برابر لکه گیری بسیار مقاوم است و یک مزیت عالی به حساب می آید.

نایلون یک تولید ثابت و اشباع است، به همین دلیل قیمت های مختلف دارد و به راحتی قابل دسترسی است. این الیاف پرکاربرد جهت با دوام شدن به مواد اولیه ارزان تر از جمله پلی استر و اولیفن نیاز دارند و از این دو در تولیدش به وفور استفاده می شود. به همین دلیل موکت نایلونی با قیمت مناسب در دسترس است.

اگر وارد فضاهای عمومی مثل سالن همایش یا هتل ها شوید پای شما موکت پلی آمید را لمس می کند با توجه به مزایای موکت پلی آمید از بهترین انتخاب ها در مکان شلوغ است.

پلی پروپلین (اولفین)

الیاف پروپیلن نوعی الیاف مصنوعی است که در ظاهر به الیاف پشمی شباهت دارد. نخ پلی پروپیلن (Polypropylene) یا اولفین (Olefin) دقیقاً شبیه پشم ، فیبر سیزال و الیاف معمولی است به همین دلیل این محصولات ارزان تر هستند و می تواند عامل مهم در انتخاب باشد. اما این ویژگی تنها مزیت پلی پروپیلن نیست که توجه خریداران را جلب کرده است. مزایای دیگر را بخوانیم:

الیاف پلی پروپیلن دارای خاصیت ارتجاعی کمی هستند. در واقع وقتی روی این موکت ها راه می روید، الیاف موکت حالت خوابیده پیدا می کند. این الیاف برگشت پذیری پایینی دارند و پس از پا خوردن نمی توانند به حالت اولیه برگردند. برای دوام بیشتر حلقه های لوپ به حالت کوتاه در بافت موکت قرار دادند و می توان انتظار داشت که الیاف در بالاترین سطح کیفی باشند.

الیاف پلی پروپیلن از پایداری خوبی برخوردار است و در پروسه تولید نخ ها تحت رنگرزی قرار می گیرند که این امر جذابیت های بصری موکت را بالا می برد. نخ پلی پروپیلن جذب رنگ بالایی دارد و حتی در برابر اشعه ماورا بنفش و نور مستقیم خورشید ثبات رنگ ها حفظ می شود و به دلیل داشتن پلیمر در برابر رطوبت مقاوم است و قارچ و کپک تولید نمی کند.

الیاف پلی پر.پیلن، هیدروفوبیک (hydrophobic) یا آب گریز هستند و مایعات به داخل الیاف و بافت موکت نفوذ نمی کنند. این ویژگی سبب شده تا مقاومت زیادی در برابر لک شدگی داشته باشند و تنها نقطه ضعف این الیاف، مقاومت کم در برابر لکه های روغنی است که پاک کردن لکه ها غیر ممکن است. در واقع موکت پلی پروپیلن انتخاب خوبی برای غذاخوری و یا آشپزخانه نیست اما نصب آن در مکان های مرطوب بلامانع است. همچنین شستشو و نظافت این موکت ها به دلیل جذب بالای گرد و خاک، دشوار است. بنابراین استفاده از آن در مکان های پر رفت و آمد توصیه نمی شود.

پلی استر

پلی استر یک ماده نسبتا ارزان است که معمولا در تولید الیاف مورد نیاز لباس و تولید فرش و موکت مانند موکت پلی استر هم مورد استفاده قرار می گیرد. موکت پلی استر پرز بلند است و  اگر در مناطق سردسیر زندگی می کنید می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد چرا که بسیار گرم و نرم می باشد و ضخامت بسیار زیاد آن می تواند پوشش مناسبی در برابر سرما ایجاد کند همچنین می تواند برای راهرو هم مناسب باشد.

کبریتی

قدیمی‌ترین نسل موکت هاست که هنوز هم می‌توانید آن‌ها را در فروشگاه‌ها پیدا کنید. مهمترین ویژگی موکت‌های کبریتی ارزان بودن آنهاست. اگر نمی‌خواهید برای پوشاندن کف هزینه زیادی بپردازید، موکت‌های کبریتی بهترین گزینه است. البته این موکت‌ها قطر کمی دارند و کمی زبر هستند و چندان راحت نیستند.

پشمی

موکت های پشمی به دلیل طبیعی بودن مزایای بسیاری دارند در ادامه بخشی از آنها را بخوانیم:

  • مقاومت موکت های پشمی بسیار زیاد است وخاصیت ارتجاعی ذاتی آن قابل توجه است که امکان برگشت پذیری به حالت اولیه را دارد و همچنین در برابر سائیدگی هم مقاومت دارد و طول عمری فراتر از موکت های الیاف مصنوعی دارند.
  • ساختار مولکولی الیاف پشمی طوریاست که می تواند ساختار رنگ را به خوبی حفظ نماید. به همین علت رنگ اصلی خود را سال ها حفظ می کند. این نوع موکت در طیف گسترده ای از رنگ ها تهیه می شود و توانایی ایجاد تنوع ظریفی دارد.
  • پشم دارای یک پوشش طبیعی است که در برابر لکه هامقاوم است. اگر لکه ها بلافاصله بررسی شوند، به راحتی از روی سطح پاک می شود. یکی از مزایای عالی الیاف پشم همپوشانی آن است این خاصیت کمک می کند تا خاک و مایعات ریخته شده در بالای سطح موکت حفظ شود و به راحتی تمیز شود.
  • خاصیت عایق بندی موکت های پشمی قابل لمس است ودر فصل زمستان کف اتاق را عایق بندی می کند. در نتیجه ، اتلاف انرژی و هزینه های گرمایشی کاهش می یابد و همچنین الیاف پشمی ، قابل بازیافت هستند.
  • موکت های پشمی در هوای گرم و مرطوب ، رطوبت هوا را جذب می کنند و باعث خنک تر شدن هوا می شود. هنگامی که هوا خشک می شود، رطوبت را آزاد می کند و به کمبود هوا کمک می کند.

طرح دار

استفاده از موکت‌های ساده و یک رنگ فضای اتاق را بزرگتر نشان می‌دهد، اما ممکن است اتاق شما به اندازه کافی بزرگ باشد و نیازی به این ترفند دکوراسیونی نداشته باشید؛ بنابراین دستتان حسابی باز است تا رنگ و طرح مورد علاقه تان را انتخاب کنید. برای آشنایی با مزایای این موکت موارد زیر را بخوانید:

  • از لحاظ وزنی سنگین هستند و وقتی پهن می شوند به هیچ عنوان موج نمی گیرند.
  • متراکم هستند و الیاف مرغوبی دارند.
  • تنوع طرح و رنگ بالا
  • از بهترین چسب برای پشت موکت استفاده می شود و استحکام موکت بالا می رود.
  • قیمت آن مناسب و متناسب با کیفیت است.
  • مصارف این نوع موکت بیش تر در اتاق نشیمن و آشپزخانه است.

 در ادامه جدولی از کاربردهای انواع مختلف موکت را با هم ببینیم:

پلی آمید (نایلونی)             فضای عمومی ، سالن‌های همایش و هتل‌ها

پلی پروپلین (اولفین)          فضای خلوت ، فضای دارای رطوبت

پلی استر             مناطق سردسیر و راهرو

کبریتی   دکوراسیون داخلی خانه

پشمی     مکان‌های شلوغ مانند فرودگاه

طرح دار              اتاق نشیمن ، آشپزخانه

تافتینگ (پرز بلند)             خانه هایی با رفت و آمد کم

تایل       ساختمان های مسکونی

چمن مصنوعی      سالن های ورزشی ، بالکن ، تراس