عمومیکسب و کار

راهنمای کامل محاسبه وزن میلگرد بستر

زلزله، یکی از خطرناک ترین و آسیب زاترین بلایای طبیعی است. مقاوم کردن سازه ها در برابر زلزله، همواره یکی از دغدغه های بزرگ مهندسان ساختمان بوده است. برای بالا بردن مقاومت ساختمان، تدابیر مختلفی وجود دارد و یکی از آنها، استفاده از میلگرد بستر است.

میلگرد بستر چیست؟

برای تقویت فولادی دیوارهای آجری یا دیوارهایی که با بلوک های سیمانی ساخته می شود و دیوارهای غیرسازه ای از مجموعه ای متشکل از میلگرد و مفتول به نام میلگرد بستر استفاده می شود.

مشخصات ظاهری میلگرد بستر

معمول ترین نوع میلگرد بستر از دو میلگرد ساده و آجدار مفتولی تولید شده است که با یک مفتول میانی که به شکل نردبانی یا خرپایی قرار گرفته است، به هم وصل شده اند.

میلگردهای بستر بر اساس شکل ظاهری شان، به دو نوع زیر تقسیم می شوند:

میلگردهای بستر خرپایی – میلگردهای بستر نردبانی

کاربردهای میلگرد بستر

  میلگرد بستر یکی از محصولاتی است که برای ایجاد مقاومت در سازه در برابر لرزش و آسیب های احتمالی ناشی از آن ساخته می شود. این المان می تواند در دیوارهای آجری و سفالی که نقش باربری یا غیرباربری دارند استفاده شود. در واقع کاربرد این فرآورده ی فولادی به دیوارهای داخلی یا خارجی محدود نمی شود؛ بلکه هر قسمتی از دیوارها که ارتعاشات مختلف ممکن است به آن ها وارد شود، می توانند به میلگردهای بستر تسلیح شوند.

با وجود روش های مختلف در راستای مقاوم سازی ساختمان، این محصول طرفداران بیشتری دارد؛ به این دلیل که در استفاده از آن، نیاز به دوغاب دادن از بین می رود. همچنین باعث می شود که مقاومت برشی داخل صفحه دیوار بالاتر رود و دیوارهای متقاطع، به خوبی به یکدیگر متصل شوند.

روش های محاسبه وزن میلگرد بستر

راه اول:

در تعیین وزن این محصول، دو روش وجود دارد که یکی از آن ها جدیدتر است و دقت بالاتری دارد. در روش قدیمی، شعاع میلگرد در خودش ضرب شده و سپس در 3.14 ضرب می شد. عدد به دست آمده، مجددا در طول و سپس در 7.8 ضرب شده و عدد نهایی تقسیم بر 1000 می شد.

7.8* 3.14 * طول * شعاع * شعاع = وزن میلگرد / 1000

راه دوم:

با بالارفتن میزان دقت در سایز میلگردها، روش قدیمی به دلیل پیچیدگی، منسوخ شده و روش جدید جایگزین آن شد؛ در این روش تنها کافی است سایز میلگرد در خودش ضرب شود و عدد به دست آمده، بر عدد 162 تقسیم شود. بنابراین تعداد و سایز میلگردهایی که در میلگرد بستر خرپایی یا نردبانی استفاده شده است، می توان با همین روش وزن کل را محاسبه نمود. به طور مثال وزن یک متر میلگرد سایز 16 به طور تقریبی ( (16 × 16) ÷ 162 ~= 1.5802 ) است که به این ترتیب وزن یک شاخه از آن ( 1.5802 × 12 ~= 18.95 ~ 19 ) میباشد.

مزایای میلگرد بستر چیست؟

مهم ترین مزیتی که استفاده از میلگرد بستر می تواند داشته باشد، افزایش مقاومت دیوارهای غیر سازه ای در ساختمان سازی است. زمانی که ما از میلگرد بستر استفاده می کنیم، می توانیم مطمئن باشیم که احتمال خرابی و ریزش دیوارها، به حداقل میزان ممکن خواهد رسید. در کنار این، می توانیم موارد زیر را نیز به عنوان مزایای میلگرد بستر مطرح کنیم:

  1. میلگرد بستر مقاومت بسیار بالایی دارد و می تواند به مقاومت کلی ساختمان نیز بیفزاید.
  2. میلگرد بستر، مقاومت دیوارها را نه تنها در برابر ریزش و زلزله، بلکه در برابر آتش سوزی نیز زیاد می کند.
  3. استفاده از میلگرد بستر می تواند به کمک کند که دیوارهای داخلی و خارجی را باکیفیت تر بسازیم، به عبارت دیگر، اجرای دیوارها بهینه تر و باکیفیت تر خواهد شد.
  4. نصب آسان و عدم نیاز به ملات و دوغاب، از دیگر مزایای میلگرد بستر است؛ به همین دلیل بسیاری از سازندگان ترجیح می دهند از میلگرد بستر استفاده کنند.
  5. هزینه نصب میلگرد بستر بسیار اندک است؛ به طوری که تغییر چندانی در هزینه تمام شده ساختمان سازی ایجاد نخواهد کرد. به همین دلیل سازندگان به وفور از آن استفاده می کنند

استعلام قیمت میلگرد بستر و خرید آن از تولید کننده

یکی از مسائل و دغدغه های مهم پیش از اقدام به خرید یک محصول، این است که بهترین قیمت را پیدا کنیم و خریدی به صرفه داشته باشیم. در کنار این دغدغه، حفظ کیفیت نیز بسیار مهم است و تنها کاهش قیمت، هدف اصلی نخواهد بود. به همین دلیل، داشتن مرجعی مطمئن که بهترین قیمت و با کیفیت ترین محصولات را به ما ارائه دهد، مهم و ضروری است. برای استعلام قیمت میلگرد بستر می توانید به صورت حضوری از افراد آشنا به این حوزه سوال کنید.

اگرچه این روش زمان زیادی می برد و ممکن است اطلاعات به روز در اختیار شما قرار ندهد. راه دیگر، این است که به سایت های معتبری مانند ایران سازه به آدرس https://milgerdbastarir.ir/ مراجعه و لیست قیمتها را مشاهده کنید و با کمک تحلیل های این سایت، در بهترین زمان، خرید خود را نهایی کنید. پیش از خرید میلگرد بستر، حتما با یک فرد متخصص مشورت نمایید تا ضرورت و مقدار نیاز ساختمان شما به این محصول را تشخیص دهد.

ممکن است ساختمانی به محصول دیگری نظیر ناودانی منقطع هم  برای مقاوم سازی نیاز داشته باشد که خرید ناودانی منقطع هم در کنار آرماتور بستر جز ضروریات ایمن سازی است . همچننی میتوانید برای دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان ایران سازه با شماره 09128385425 تماس بگیرید.