اقتصادی

پیشنهادی برای ارائه خدمات مطلوب تر کاریابی ها به کارجویان

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان تهران پیشنهاد کرد به منظور بهره برداری بهینه از سامانه جست وجوی شغل کاریابی های فعال برای ارائه خدمات مطلوب تر به جامعه هدف در قالب شرکت تعاونی خدمات اشتغال ساماندهی شوند.

پیشنهادی برای ارائه خدمات مطلوب‌تر کاریابی‌ها به کارجویان

به گزارش مجله سلامتی ایران بر اساس گزارش ها بیش از ۵۰ درصد نیروی کار مورد نیاز در کشورهای توسعه یافته توسط دفاتر مشاوره شغلی و کاریابی ها جذب می شوند و کاریابی ها سهم بسزایی در تامین نیروی کار مورد نیاز و معرفی فرصت های شغلی مناسب به جوانان و کارجویان دارند.

یکی از مزایای موسسات کاریابی برقراری ارتباط موثر میان کارجو و کارفرماست که نقش تاثیرگذاری در کاهش میزان نرخ بیکاری دارد. یافتن شغل توسط موسسات کاریابی باعث تسریع استخدام کارجویان در سراسر کشور و کاهش نرخ بیکاری در کل کشور می شود.

وزارت کار در سال های گذشته موضوع شناسایی و ارائه فرصت های کسب و کار از طریق مراکز مشاوره شغلی و کاریابی ها را با هدف ایجاد شغل مناسب برای جویندگان کار در دستور کار قرار داده است.

در همین راستا سامانه جست وجوی شغل به نشانی https://shoghl.mcls.gov.ir با هدف اتصال کارجو به کارفرما و به اشتراک گذاری موثر فرصت های شغلی توسط وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی راه اندازی شده و کارفرمایان و کارجویان می توانند با ثبت اطلاعات فردی و شغلی موردنیاز خود با دفاتر کاریابی هماهنگ شده و اقدامات لازم را در راستای جذب نیروی کار انجام دهند.

در حال حاضر فرایند ثبت نام و جست وجوی شغل در کاریابی ها به این شکل است که کارجویان با مراجعه به مرکز خدمات اشتغال و دفاتر کاریابی دولتی یا موسسات کاریابی خصوصی و غیردولتیبرابر نیاز کارفرما به هم معرفی می شوند و چنانچه به توافق برسند مشغول به کار می شوند.

به همین منظور محمد آذرپناه ـ مدیرکل تعاونکار و رفاه اجتماعی استان تهران اخیرا محدودیت در ارائه خدمات کاریابی ها را بزرگترین چالش آنها عنوان کرده و ضمن اشاره به بهره برداری از سامانه جست وجوی شغل پیشنهاد کرده است کاریابی ها در قالب شرکت تعاونی خدمات اشتغال ساماندهی شوند.

به گفته وی با توجه به بخشنامه ابلاغی وزارت کار مبنی بر تشکیل تعاونی خدمات اشتغال کاریابی ها می توانند در جهت رفع چالش و محدودیت خود به تشکیل شرکت تعاونی خدمات اشتغال بپردازند.

از نگاه مدیرکل تعاونکار و رفاه اجتماعی استان تهران کاریابی ها انگیزه ظرفیت سرمایه و امکان شناخت مسایل را دارند و تشکیل شرکت تعاونی خدمات اشتغال در توفیق و هم افزایی هرچه بیشتر آنها موثر خواهد بود.

آذرپناه درعین حال معتقد است کاریابی ها در صورتی که در قالب شرکت تعاونی به فعالیت ادامه دهند می توانند از تجارب ارزنده خود در زمینه های اشتغالآموزش فنی و حرفه ای خدمات تامین اجتماعی و دیگر حوزه های مرتبط به منظور ارائه خدمات به جامعه هدف بهره برداری کنند.

با توجه به آنکه کاریابی های داخلی به دستور دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی ملزم به ثبت اطلاعات عملکرد خود در سامانه هستنداین سامانه می تواند جامعه بزرگتری از کارفرمایان و کارجویان را به یکدیگر متصل کند.از این رو هم کارفرمایان و هم کارجویان گزینه های انتخابی بیشتری خواهند داشت. 

پیشنهادی برای ارائه خدمات مطلوب تر کاریابی ها به کارجویان

طبق اعلام رئیس کانون کاریابی های کشور در حال حاضر بیش از ۱۲۰۰ کاریابی داخلی و ۱۲۰ کاریابی خارجی در کشور فعالیت دارند که اطلاعات خود را از طریق سامانه در اختیار وزارت کار قرار می دهند.

بر اساس گزارش مرکز آمار و برنامه ریزی راهبردی وزارت کار در سال ۱۴۰۱ تعداد مراکز خدمات اشتغال (کاریابی دولتی) و دفاتر کاریابی خصوصی در کشور ۱۵۴۳ مورد بوده که از این میزان ۱۳۰۰ دفتر کاریابی خصوصی ۱۹۸ دفتر کاریابی خارجی و ۴۵ مرکز خدمات اشتغال بوده است.

به گزارش مجله سلامتی ایران فلسفه تاسیس کاریابی ها برقراری ارتباط میان کارجویان و کارآفرینان با کارفرمایان و پاسخگویی به نیاز بازار کار است. به اعتقاد کارشناسان فعالیت موسسات و دفاتر کاریابی ضمن افزایش بهره وری و تعادل بخشی به بازار کار در تامین نیروی کار به کارفرمایان کمک می کند و از طریق ایجاد فرصت های شغلی موجب کاهش نرخ بیکاری می شود.

انتهای پیام