درخواست آمریکا از کرهجنوبی برای تشدید کنترل صادرات تراشه به چین
آمریکا از کره جنوبی درخواست کرده است محدودیتهای مشابه واشنگتن را برای صادرات فناوری نیمهرسانا به چین، اعمال کند.
به گزارش مجله سلامتی ایران، بلومبرگ به نقل از منابع آگاه نوشت: مقامات آمریکایی میخواهند کره جنوبی، صادرات تجهیزات و فناوریهای مورد نیاز برای تولید تراشههای لوجیک و پیشرفته به چین را محدود کنند. به گفته منابع آگاه، این موارد شامل تراشههای پیشرفتهتر از ۱۴ نانومتر و نوعی تراشه حافظه به نام DRAM فراتر از ۱۸ نانومتر است. محدودیتهای درخواستی، مطابق با مجموعهای از اقداماتی است که وزارت بازرگانی آمریکا برای اولین بار در سال ۲۰۲۲ اعلام کرد.
منابع آگاه اظهار کردند: مقامات آمریکا در مارس، درباره این موضوع با دولت یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی، گفتوگو کردند. در حالی که آمریکا در تلاش برای دستیابی به توافق قبل از اجلاس گروه هفت در اواسط ژوئن است، مقامات سئول مشغول بحث و گفتوگو درباره موافقت با درخواست آمریکا هستند زیرا چین، شریک تجاری کلیدی کره جنوبی به شمار میرود.
درخواست واشنگتن از کره جنوبی، پیش از این بیان نشده بود و علاوه بر فشار جدید آمریکا بر همپیمانان خود برای محدود کردن خدماتدهی برای تجهیزات نیمهرسانای شرکتهای چینی و محدود کردن صادرات قطعات یدکی و مواد شیمیایی تراشه به چین است.
پیش از این، بلومبرگ گزارش داده بود آمریکا، متحدان خود شامل کره جنوبی و آلمانی را تحت فشار قرار داده است تا محدودیتها برای دسترسی چین به فناوری آنها را تشدید کنند. کره جنوبی، نقش اصلی در تولید نیمهرساناها و فراهم کردن قطعات یدکی برای تجهیزات تراشهسازی دارد.
این جدول زمانی میتواند تغییر کند. به گفته منابع آگاه، مقامات کره جنوبی، ژاپن و آمریکا، قصد دارند در اواخر ژوئن با هم ملاقات کنند تا در خصوص همکاری در زمینه فناوری پیشرفته و زنجیرههای تامین، صحبت کنند.
مقامات کره جنوبی نگران هستند کنترلهای صادراتی، باعث تلافی از سوی پکن شود زیرا شرکتهای بزرگی مانند سامسونگ الکترونیکس و اس کی هاینیکس، همچنان در چین فعالیت دارند.
کره جنوبی با کمک سامسونگ و اس کی هاینیکس، برخی از پیشرفتهترین تراشههای لوجیک و حافظه را تولید میکنند. طبق گزارش موسسه سیاست اقتصادی بینالمللی کره جنوبی، سئول، بزرگترین سهم را از تراشههای حافظه در چین داشته و دومین تامین کننده بزرگ ویفرهای سیلیکن برای شرکتهای چینی پس از ژاپن است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، در همین حال، وزیر تجارت کره جنوبی ماه گذشته به خبرنگاران گفت: این کشور برای بررسی کنترل صادرات محصولات حساس مانند تجهیزات مربوط به نیمهرسانا، از یک چارچوب چند ملیتی بهره میگیرد. این رویکرد ممکن است تلاشهای آمریکا برای محدود کردن نفوذ چین در زنجیرههای تامین فناوری را پیچیده کند. این مقام افزود: کره جنوبی ماهها طول خواهد کشید تا هرگونه محدودیت را اعمال کند.
انتهای پیام