اگر از پکینگ برج خنک کننده در تاسیسات صنعتی خود استفاده می کنید، به کارگیری سیستم تصفیه آب می تواند بهترین راهکار باشد. این سیستم ها دارای انواع مختلفی هستند. وجود یک سیستم تصفیه آب باعث می شود تا روند انجام کار در برج خنک کننده کولینگ تاور بهتر انجام شده و هم چنین طول عمر تجهیزات بیشتر شود. مشکلات آب تصفیه نشده به اندازه ای است که می تواند باعث بروز مواردی مثل خوردگی، پوسته پوسته شدن، رشد ارگانیک و ایجاد رسوب شود. یک سیستم تصفیه آب استاندارد برای برج های خنک کننده ترکیبی از فناوری هایی است که برای از بین بردن آلاینده های آب به کار می رود.
نوع سیستم تصفیه آب شما به عوامل متعددی بستگی دارد که شامل نوع برج خنک کننده در تاسیسات، الزامات نظارتی مربوط به تخلیه، سطح کیفی آب تغذیه، مواد شیمیایی آب، نوع مبدل حرارتی و… می شوند. در صورتی که نیاز به یک سیستم تصفیه آب برای تعبیه در برج های خنک کننده و اطلاع از قیمت پکینگ نت اسپلش و تفاوت قیمتی پکینگ ها دارید، مطالعه مطالبی که در ادامه بررسی می شود می تواند تا حد زیادی کمک کننده باشد.
نکات کلیدی در مورد خرید سیستم تصفیه آب در برج خنک کننده
کلیدی ترین نکات در مورد خرید سیستم تصفیه آب در برج های خنک کننده شامل موارد زیر می شوند:
1- برج های خنک کننده برای سیستم تصفیه آب در تاسیسات شما ضروری است.
2- در مورد نحوه عملکرد برج خنک کننده و چگونگی تشخیص این که آیا برای تاسیسات خود به سیستم تصفیه آب نیاز دارید مشاوره بگیرید.
3- درک فرایند برج خنک کننده به شما کمک می کند تا بتوانید سیستم تصفیه آب مورد نظر را انتخاب کنید.
سیستم تصفیه آب برج خنک کننده چگونه کار می کند؟
انواع مختلفی از سیستم های تصفیه آب وجود دارند که می توانید آنها را با برج خنک کننده مطابقت دهید. فرایندهای این سیستم های تصفیه آب بسته به نیاز به برج خنک کننده و هم چنین کیفیت آب در گردش و آب تغذیه می تواند متفاوت باشد. در حالی که این فرایندها می توانند متفاوت باشند، مراحل اساسی هستند که در اکثر سیستم های تصفیه آب وجود دارند.
تصفیه آب ورودی به برج های خنک کننده
فرایند تصفیه آب در برج های خنک کننده از برداشت مستقیم آب از یک منبع شروع می شود که می تواند آب چاه، پساب تصفیه شده شهری، آب شهری، آب خام و انواع دیگر آب های سطحی باشد. در برخی شرایط، ممکن است کیفیت آب به اندازه کافی بالا باشد که بتوانید از تصفیه آب صرفه نظر کنید. در صورت نیاز به سیستم تصفیه آب، از این سیستم برای حذف سیلیس و سختی استفاده می شود. هم چنین می توان این سیستم را برای تثبیت سطوح PH در آب به کار برد. هنگامی که این مرحله از فرایند تصفیه آب رخ می دهد، چرخه های تبخیر برج کننده خنک کننده تثبیت می شود. این موضوع می تواند نشتی سیال را به حداقل برساند.
فیلتراسیون و اولتراسیون در برج خنک کننده
مرحله بعدی و احتمالا مهم ترین مرحله این فرایند، فیلتر کردن آب از طریق فیلتراسیون و اولتراسیون است که هر دو به حذف ذرات معلق در آب کمک می کنند. این ذرات می توانند شامل کدورت، رسوب و انواع دیگر مواد آلی باشند. این مرحله از فرایند تصفیه آب باید در مراحل اولیه انجام شود تا رزین ها و ممبران های موجود در سیستم از رسوب گیری محافظت می شود. اگر اولتراسیون را انتخاب کنید، ممکن است ذرات معلق را حذف کرده و به کمتر از یک میکرون ذرات برسد.
کاهش سختی آب در برج های خنک کننده
اگر متوجه شدید که آب منبع ورودی به برج خنک کننده سختی بسیار بالایی دارد، ممکن است نیاز به استفاده از فرایندهای تبادل یونی می باشد. این سیستم با استفاده از یک رزین سختی گیر کار می کند که باعث از بین رفتن کلسیم و منیزیم می شود. هنگامی که آب سخت از رزین سختی گیر عبور می کند، مولکول آهن، کلسیم و منیزیم توسط رزین از آب حذف شده و سدیم به آب وارد می شود.
اگر کلسیم و منیزیم در آب وجود داشته باشند، رسوبات زنگ زدگی و رسوب ایجاد می شود که تنها به کاهش کارایی برج خنک کننده کمک می کند. هنگامی که می خواهید سختی آب در برج خنک کننده خود را اندازه گیری کنید، می توانید با اندازه گیری رسانایی آب را شناسایی کنید. این اندازه گیری ها را می توان با یک سنسور رسانایی استاندارد انجام داد.
مواد شیمیایی برای تصفیه آب در برج های خنک کننده
در این مرحله از فرایند تصفیه آب مواد شیمیایی به آب اضافه می شود می توانند شامل موارد زیر باشند:
1- بازدارنده های رسوب می توانند باعث از بین رفتن رسوب و اسید فسفریک شده و از تشکیل رسوبات جلوگیری کنند.
2- بازدارنده های خوردگی توانایی از بین بردن عواملی را مثل بی کربنات ها دارند و باعث خنثی شدن اسیدیته آب شوند که به محافظت از اجزای فلزی کمک می کند.
3- بایوسایدها از تشکیل و رشد بیوفیلم ها و میکروب ها جلوگیری می کنند.
توجه داشته باشید که طراحی اصلی و مناسب سیستم های تصفیه آب در برج های خنک کننده می تواند باعث کاهش مصرف مواد شیمیایی شود که به بهود روند کار سیستم و افزایش راندمان کلی آن کمک می کند.
فیلتر تصفیه آب جانبی در برج های خنک کننده
اگر آب در برج خنک کننده شما در جریان است استفاده از یک سیستم جریان جانبی می تواند به حذف هر گونه آلاینده ای که از طریق نشتی وارد شده اند منجر شود. حدود 10 درصد از آبی که در برج های خنک کننده ها در گردش است می تواند از طریق این سیستم ها حذف شوند.
تصفیه آب با وجود بروز مشکل در برج خنک کننده
برج های خنک کننده از سیستم هایی هستند که در صورت عدم رعایت برخی نکات مشکلات زیادی در ساختار آنها بروز می کند. اما روند تصفیه آب در برج خنک کننده در هنگام بروز شکل در ساختار آنها به چه صورت است؟ در زمان بروز مشکل باید توجه داشته باشید که اگر باعث ورود آلاینده به آب می شود سیستم تصفیه آب باید متوقف شود. به این دلیل که وجود برخی آلاینده ها در آب می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به سیستم تصفیه آب وارد کند. در این شرایط باید آب را تخلیه کرده و تمام الزامات لازم را انجام دهید. با این حال در صورتی که مشکلی برای سیستم تصفیه آب وجود ندارد لازم به توقف سیستم و تخلیه آب وجود ندارد. تخلیه آب در صورت عدم نیاز تنها می تواند باعث کاهش راندمان سیستم شود. به این موضوع هم توجه داشته باشید که پساب سیستم به محیط زیست وارد نشود.
آیا تمام برج های خنک کننده به سیستم تصفیه آب نیاز دارند؟
اگر می خواهید مطمئن شوید که برج خنک کننده شما بهترین عملکرد را دارد و در کنار این هیچ آسیبی به قطعات وارد نمی شود، استفاده از سیستم تصفیه آب می تواند بهترین راهکار باشد. هنگامی که آب در برج های خنک کننده تصفیه نمی شود، مشکلاتی مثل خوردگی و پوسته پوسته شدن قطعات در سیستم ایجاد می شود. با گذشت زمان بروز این مشکلات می تواند منجر به کاهش راندمان و افزایش هزینه های نگهداری شود. بسیاری از قطعات بعد از بروز مشکل نیاز به تعویض دارند که این موضوع باعث افزایش قابل توجه هزینه های نگهداری سیستم می شود.
با تصفیه آب در برج های خنک کننده و حذف تمام آلاینده ها، باید بتوانید کارایی برج های خنک کننده را افزایش دهید. دلایل متعددی وجود دارد که چرا باید به فکر تهیه سیستم تصفیه آب در خنک کننده ها باشید، به عنوان مثال ممکن است سطح PH آب خیلی بالا یا پایین باشد. تنظیم سطح PH برای حفظ تعادل شیمیایی آب بسیار مهم است. بهتر است میزان PH آب به صورت دقیق اندازه گیری شود تا مشکلی در سیستم بروز نکند.
کولینگ تاورها همانند اسکرابرهای هوا عمل می کنند و تمام ذرات محیط اطراف را به درون دستگاه می کشند. این ذرات مانند گرد و غبار به راحتی در هنگام گردش در داخل سیستم به سطوح داغ می چسبند و باعث گرفتگی، خرابی، رسوب و کاهش راندمان دستگاه می شوند. سیستم فیلتراسیون، روشی بسیار کارآمد برای حفظ عملکرد مداوم سیستمهای خنک کاری می باشد.
با استفاده از سیستم های تصفیه آب، نه تنها از این مشکلات جلوگیری خواهید کرد بلکه با فیلتر کردن آب، مصرف مواد شیمیایی برای رسوب زدایی را نیز کاهش خواهید داد. یک سیستم فیلتراسیون مکمل عملکرد با کیفیت و با راندمان بالای برجهای خنک کننده خواهد بود. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و فناوری، روش های مختلفی جهت تصفیه آب وجود دارد که انتخاب مناسب ترین روش برای فیلتر نمودن آب بستگی به پارامتر های مختلفی دارد. بعضی از این پارامترها عبارت است از:
- نوع تجهیزات و جنس
- آنالیز دقیق آب بلودان
- آنالیز شیمیایی آب در گردش یا هر سیال فرآیندی دیگر
ساختمان سیستم تصفیه آب برجهای خنک کن
همان طور که در بالا اشاره شد، اجزای دقیق یک سیستم تصفیه آب، به کیفیت و غلظت آب در گردش، آب جبرانی و تجهیزات مورد استفاده در ساخت دستگاه خنک کننده بستگی دارد. در واقع بسته به ناخالصی های موجود در آب، هر یک از سیستم های تصفیه آب ممکن است به بهترین وجه برای تاسیسات شما مناسب باشد، بنابراین مهم است که با متخصص مشورت کنید تا مطمئن شوید که سیستم مناسبی برای شما در نظر گرفته شده است.
اگر سیستم شما ویژگی های خاصی دارد، برای نصب و راه اندازی تجهیزات تصفیه ممکن است نیاز به فناوری های پیشرفته تری داشته باشید. در واقع می توان گفت برای داشتن سیستمی با عملکرد مطلوب و موثر، باید بر اساس مشخصات فنی و شرایط عملیاتی برج خنک کننده، سیستم تصفیه آب مناسب طراحی و اجرا کنید. این طراحی حتما باید با توجه به توصیه های در مورد کیفیت آب مورد نیاز باشد تا بتوانید بهینه سازی طراحی سیستم خنک کاری را به بهترین شکل انجام دهید.
پارامترهای قابل کنترل توسط سیستم تصفیه آب برج خنک کن
این تجهیزات با توجه به فناوری های پیشرفته شاخصه های کمی وکیفی آب را تنظیم و کنترل می کند، این موارد شامل:
- قلیاییت آب: پتانسیل مقیاس کربنات کلسیم را مشخص می کند.
- سیلیسها: برای ایجاد رسوب در مقیاس سخت شناخته شده است.
- سولفاتها: مانند کلریدها می توانند به شدت برای فلزات خورنده و خطرناک باشند.
- سختی آب: به رسوب گذاری درون سیستم منجر می شود.
- کلریدها: می توانند برای فلزات خطر آفرین باشند و باعث خوردگی آن ها شوند.
- مواد آلی: سبب رشد میکروارگانیسم ها می شود.
- آهن موجود در آب: زمانی که آهن با فسفات ها ترکیب می شود، این امر می تواند تجهیزات و قطعات برج خنک کننده را خراب کند و کارایی آن ها را پایین آورد.
- کل جامدات محلول:(TDS) باعث خوردگی و فرسایش می شود.
- کل جامدات معلق:(TSS) آلاینده های حل نشده که می توانند سبب پوسته پوسته شدن بیوفیلم ها و یا خوردگی در سیستم شوند.
اكثر فرآيندهای توليدی صنعتي جهت بهره برداری صحيح و افزايش بازده نيازمند دستگاهی بنام برج خنک کننده هستند. پالايشگاه ها، كارخانجات فولاد، صنايع پتروشيمي، كارخانجات توليدي شيميايي و نيروگاه هاي توليد برق، جهت پيشبرد اهداف خود درزمينه توليد، نيازمند و وابسته به برج خنک کننده هستند. برجهای خنک کن دما و فشار را براساس انتقال گرما از سيال گرم به آب سرد، كنترل مي نمايد كه در واقع كاهش دما انجام مي گيرد و همزمان باعث افزايش دماي آب سرد ورودی مي گردد.