فرهنگ و هنر

راه‌اندازی خانه چاپ ایران – مجله سلامتی ایران

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیست‌ و سومین جشنواره ملی صنعت چاپ گفت: امیدواریم با حضور نمایندگان بخش‌های مختلف صنعت چاپ، خانه چاپ ایران را راه‌اندازی کنیم که راهبری مسائل این صنعت را عهده‌دار خواهد شد.

راه‌اندازی خانه چاپ ایران

به گزارش مجله سلامتی ایران، بیست‌ و سومین جشنواره ملی صنعت چاپ با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع و علی‌اکبر ابراهیمی مدیر کل امور چاپ و نشر وزارت ارشاد، سفرا و رایزنان فرهنگی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و جمعی از فعالان این صنعت امروز (دوشنبه، ۲ بهمن) در تالار وحدت برگزار شد.

علی‌اکبر ابراهیمی مدیر کل امور چاپ و نشر وزارت ارشاد در ابتدای مراسم در سخنانی گفت: در این مراسم از چهار محصول دانش‌بنیان رونمایی خواهد شد که در آینده‌ای نزدیک به عنوان محصولات استراتژیک و کلیدی وارد صنعت چاپ خواهند شد. امیدوارم این جشنواره زمینه‌ساز رشد هرچه بیشتر صنعت چاپ و صادرات آن باشد.

او ادامه داد: جشنواره امسال دارای دو بخش برترین‌ها و برترین‌های چاپ است که مورد داوری قرار گرفته و تقدیر خواهند شد.

ابراهیمی به حضور نمایندگان سازمان شانگهای در این مراسم اشاره کرد و گفت: امیدواریم همکاری ما با کشورهای عضو در این سازمان زمینه‌ساز رشد صنعت چاپ در کشورمان شود.

چاپ یک صنعت ارزش‌آفرین است

سپس امین خضریان رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران همدان، گفت: صنعت چاپ یکی از ارکان مهم آموزش، رسانه، تولید و … است. هر کشوری که قصد توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دارد باید به صنعت چاپ بها بدهد. چاپ یک صنعت ارزش‌آفرین است و می‌تواند باعث ایجاد ارزش‌افزوده در محصولات شود.

او افزود: توسعه صنعت چاپ با رشد اقتصادی رابطه مستقیم دارد و از آنجا که کشور ما شرایط اقلیمی خاصی در حوزه کشاورزی به ویژه خشکبار دارد باید از نظر بسته‌بندی محصولات توجه ویژه‌ای داشته باشد.

خضریان با بیان اینکه صنعت چاپ کشور ما هنوز تا جایگاه مطلوب خود در منطقه فاصله دارد بر لزوم سرمایه‌گذاری در این عرصه و ارائه تسهیلات به سرمایه‌گذاران تاکید کرد.

او همچنین از مسئولان ارشاد درخواست کرد به منظور رفع مشکلات صنعت چاپ هدف‌گذاری یک‌ساله داشته باشند تا حل مشکلات به صورت تدریجی رقم بخورد.

خانه چاپ ایران را راه‌اندازی کنیم
 

یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به عنوان دیگر سخنران مراسم در سخنانی گفت: صنعت چاپ تابعی از رشد اقتصادی است و اکنون که با همت دولت مردمی از شرایط رکود اقتصادی عبور کرده‌ایم زمینه برای توسعه صنعت چاپ هم مهیاتر شده است؛ طبق پیش‌بینی‌ها سال آینده شرایط اقتصادی کشور رو به رشد خواهد بود که حتما این معنا را می‌دهد که ما هم باید زمینه رشد در صنعت چاپ را ایجاد کنیم.

او افزود: برخی از موانع صنعت چاپ باید در داخل کشور رفع شود به همین دلیل پیگیری مشکلات صنعت چاپ در اولویت قرار گرفته‌ و آن‌ها را پیگیری کردیم تا در جلسه آینده با آقای مخبر تعدادی از نمایندگان صنعت چاپ مسائل‌شان را با ایشان در میان بگذارند.

یاسر احمدوند در ادامه بیان کرد: مشکلات حوزه چاپ را نمی‌شود با تلاش یک وزارتخانه حل کرد، امیدوار هستیم با تلاش دستگاه‌های مربوطه مشکلات این حوزه حل شود و با همراهی بین وزارت فرهنگ، وزارت صمت و دستگاه‌های دیگر شاهد جهش در توسعه صنعت چاپ باشیم. امیدوار هستیم با حضور نمایندگان بخش‌های مختلف صنعت چاپ، خانه چاپ ایران را راه‌اندازی کنیم که راهبری مسائل این صنعت را عهده‌دار خواهد شد.

معاون فرهنگی ارشاد بیان کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته امکان بهره‌مندی از تسهیلات تبصره ۱۸ برای صنعت چاپ فراهم شده و این امر امکان خوبی را برای صنعت چاپ کشور به وجود آورده است. البته وام‌های خرد به صنایع کوچک در دو سال گذشته پرداخت شده اما برای وام‌هایی که بتواند به تولیدی‌های بزرگ کمک کند محدودیت داشتیم.

احمدوند تاکید کرد: به زودی درباره گشایش‌های ارزی برای صنعت چاپ نیز اطلاع‌رسانی صورت خواهد گرفت.

در ادامه این آئین از چهار محصول دانش‌بنیان در حوزه صنعت چاپ رونمایی شد.
 

تلاش برای هاب شدن در صنعت چاپ و بسته‌بندی در منطقه و آسیا

بابک عابدین، رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ به عنوان دیگر سخنران مراسم اختتامیه بیست‌ و سومین جشنواره ملی صنعت چاپ در ابتدا به ارائه آمار و ارقام رشد صنعت چاپ و بسته‌بندی و آینده روشن اقتصادی این صنعت در جهان پرداخت و گفت: این فرصتی برای ماست که باید با توجه به سرمایه‌گذاری هدفمند رقم بخورد؛ همه ما باید برای هاب شدن در صنعت چاپ‌ و بسته‌بندی در منطقه و آسیا تلاش کنیم.

او ادامه داد: جشنواره صنعت چاپ میراثی از گذشتگان و پیشکسوتان ماست و با توجه به اینکه درس خود را پس داده است، قصد داریم که آن را تبدیل به یک جشنواره بین‌المللی کنیم.

عابدین در ادامه با اشاره به فعالیت اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ  از قصد این اتحادیه برای حضور در محافل مصرف‌کنندگان بسته‌بندی برای ارزیابی تقاضای فعالان این عرصه خبر داد.

راه‌اندازی خانه چاپ ایران

امیدواریم تا ۲ سال آینده به صادرکننده کاغذ تبدیل شویم

در ادامه مراسم محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  گفت: خیلی امیدوار هستیم تا دو سال آینده ایران را به مرز صادرات در بخش کاغذ برسانیم که ان‌شاءالله به همت اهالی صنعت چاپ امری شدنی است. در کنار برگزاری این جشن، به یاری خداوند متعال و با تلاش دوستانمان اخبار خوبی به اطلاع همه علاقه‌مندان این صنعت و همه دوستداران ایران سرافرازمان رسید. زمانی که برنامه‌های کاری وزارت فرهنگ را آماده می‌کردیم بر ملی شدن صنعت چاپ در ایران تاکید داشتیم.

او در ادامه گفت: در صنعت چاپ با چند مساله مواجه هستیم؛ بحث اول تامین کاغذ است، زمان آغاز به کار دولت مردمی حدود پنج‌هزار تن کاغذ تحریر در کشور تولید می‌شد در حالی که چندی قبل در مازندران جشن‌ خودکفایی تولید کتاب‌های درسی با کاغذ ایرانی را برگزار کردیم و امروز در حال رسیدن به مرز تولید ۸۰ هزار تن کاغذ هستیم.

اسماعیلی با بیان اینکه خوشحال هستیم در این حوزه در کنار دوستانمان باشیم و برای حل مسأله کمک کنیم، افزود: آماده حمایت جدی در بخش تولید انبوه دستاوردهای تولیدشده در این حوزه هستیم و قصد داریم مشکلات مختلف حوزه چاپ را برطرف کنیم. 

او افزود: نیازمند نوسازی ماشین‌آلات صنعت چاپ هستیم، البته آمادگی لازم برای برطرف کردن این مسأله نیز وجود دارد.

وزیر ارشاد به مشکلات حوزه ارز برای این صنعت نیز اشاره کرد و گفت: آمادگی داریم تا مشکلات حوزه ارز را حل کنیم، موضوع مالیات و تامین اجتماعی مشکلات دیگر این حوزه است که باید برای رفع آن تلاش کنیم.  در دو سال اخیر اتفاق مهمی را در دولت مردمی شاهد بودیم و کارگروه ویژه کاغذ با مسئولیت دکتر مخبر تاسیس شد؛ پیش از این توافق کرده‌ایم که حوزه اختیارات این کارگروه به عرصه کاغذ و نشر گسترش پیدا کند که می‌تواند گامی موثر در برطرف‌کردن مشکلات این حوزه باشد.

اسماعیلی با بیان اینکه معتقد هستیم صنعت چاپ و نشر ماهیتی فرهنگی دارد و با هنر گره خورده است، تاکید کرد: از فعالان صنعت نشر تقاضا دارم که در به کاربردن کلمات غیرفارسی در تولیدات داخلی مراقبت کنند.

در این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزیدگان بیست‌ودومین جشنواره ملی صنعت چاپ به شرح زیر تقدیر شد:

خانواده معزز شهدا:  خانواده شهید مدنی

پیشکسوت: محمدجواد اصغری، مدیر چاپخانه اصغری از استان سیستان و بلوچستان

مهدی صانعی زرگریان، مدیر چاپخانه اکباتان از استان همدان

علی مشتاقی، بازنشسته چاپ از استان اصفهان

منصور دادوند، مدیر چاپخانه چکاد چاپ تهران

حسن قنبرزاده، مدیر چاپخانه چاپ خزر

بخش بانوی فعال
فروغ توتون‌چی، شهرستان استهبان استان فارس

بخش چهره علمی
خدایار صادقی، محقق پژوهشگر و استاد دانشگاه

صادرکننده برتر
اصغر بیاضیان، شرکت پرنیان چاپ تهران

کارآفرین برتر
بهمن بیاضیان، شرکت چاپ پلات قزوین

کارشناس ساعی استانی
حمیدگودرزی، اداره کل فرهنگ و ارشاد استان لرستان

انتهای پیام