برجستگی پروتز سینه
ایمپلنت ها در شکل و اندازههای مختلف ساخته میشوند و طراحی آن به گونهای میباشد که تا حد امکان مانند یک سینهی طبیعی باشد. اگر قصد جراحی پروتز سینه را دارید ممکن است با انواع و اقسام ایمپلنت سینه مواجه شوید. در ادامه به بررسی انواع خواهیم پرداخت.
- برای بهبود و زیباتر شدن شکل و فرم سینه ها در خانم هایی که از فرم فعلی ناراضی هستند.
- برای حجم دهی بیشتر به سینه ها در زنانی که اندازه ی پستان های آنها کوچک است و تمایل دارند حجیم تر شود.
- پر کردن فضای تخلیه شده پستان که در نتیجه بیماری هایی مانند تخلیه شده است.
- در زنان ترنس، برای انجام جراحی تطبیق جنسیت و ایجاد اندام زنانه ی دلخواه آنها
- Low Profile: پروتز با برجستگی کم.
- Moderate: پروتز با برجستگی متوسط.
- High Profile: پروتز با برجستگی زیاد.
- Extra High Profile: پروتز با برجستگی بسیار زیاد.
1-پروتز سینه گرد:
این نوع پروتز برای افرادی که تمایل به داشتن سینه های برجسته دارند، مناسب است. افرادی که اهمیت زیادی به بافت و خوش فرمی پروتز سینه می دهند، معمولاً پروتز گرد را انتخاب می کنند. لازم به ذکر است که چرخش تکرار شونده پروتز و همچنین امکان جراحی اصلاحی در پروتز سینه گرد وجود دارد.
2-پروتز سینه اشکی:
قطره اشکی یا پروتز سینه اشکی نوع دیگری از انواع پروتز سینه است. این نوع پروتز برای افرادی که تمایل به داشتن سینه های طبیعی تری دارند، گزینه خوبی است. به طور کلی کسانی که بافت سینه کم حجمی داشته یا بافت سینه ندارند، به طوری که سینه های آنها بدون شکل و فرم خاصی است، میتوانند برای ایجاد شکلی طبیعی تر در سینه هایشان از پروتز قطره اشکی استفاده کنند.
1-پروتز سینه آب نمکی:
همانطور که از اسم این نوع پروتز مشخص است، این سینه های آب نمکی گرد از آب نمک سالین یا یا استریل پر شده است. جداره این نوع پروتز سیلیکونی و غیر قابل نفوذ است. پروتز سینه آب نمکی سفت تر از پروتز سینه سیلیکونی است و اگر این پروتز در داخل بدن پاره شود، مشکلی به وجود نمی آید. این پروتز در بدن حالت تخت و صاف پیدا کرده و مایع درون آن هم به راحتی در بدن جذب می شود؛ زیرا همین مایع به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد.
از جمله مزایای این پروتز هزینه کمتر، احتیاج به برش کمتر و نیاز کمتری به معاینات حساس دارد. پروتز سینه آب نمکی دارای معایبی هم است. این پروتز امکان ایجاد پین خوردگی بیشتری دارد، ممکن است به هر دلیل خالی شود. توجه داشته باشید که بهتر است افراد زیر 18 سال از این نوع پروتز استفاده نکنند.
2-پروتز سینه سیلیکونی:
این پروتز سیلیکونی مانند ژل چسبنده است. از اجزای مختلف سیلیکون ساخته شده است. با توجه به تحقیقات انجام شده، خانم ها بروتز سینه سیلیکونی را برای جراحی پروتز سینه انتخاب می کنند؛ زیرا این پروتز امنیت بیشتری دارد. البته دلیل دیگر این انتخاب هم شباهت بیشتر آن به بافت خود سینه است. این پروتز در صورت صدمه مشکلی برای فرد بوجود نمیآورد. در نهایت ژلهای داخل خود پروتز به داخل لایه های دیگر نفوذ می کنند.
سن استفاده از پروتز سینه سیلیکونی هم 22 سال به بالا است. در صورت انجام جراحی پروتز سینه سیلیکونی باید به صورت مداوم تحت نظر پزشک متخصص باشید. از مزایای پروتز سینه سیلیکونی، چین خوردگی کمتر، کاهش ریسک خالی شدن به صورت ناگهانی و طبیعی تر بودن ظاهر سینه و… است. از معایب پروتز سینه سیلیکونی هم می توان به هزینه بالاتر، برش بیشتر روی پوست و نیاز به معاینات بیشتر اشاره کرد.
3-پروتزهای سینه ثابت:
- مرحله اول: در مرحله اول باید بیهوشی صورت بگیرد. این کار توسط متخصص بیهوشی انجام می شود.
- مرحله دوم: مرحله بعدی برش جراحی است. برش جراحی پروتز سینه در این مرحله آغاز می شود. در این مرحله پزشک سعی می کند برش را از ناحیه ای انجام دهد که در آینده هیچ گونه جای زخمی مشاهده نشود. برش ها می توانند در نواحی مانند دور هاله سینه، برش در زیر بغل و برش در زیر سینه انجام بگیرد. برشها بر اساس نوع و شکل ظاهری پروتز سینه، شکل و تناسب ظاهری خود سینه افراد، میزان بزرگی مورد نظر، مهارت و توانایی پزشک متخصص و البته نظر شخصی و سلیقه خود فرد انجام میگیرد.
- مرحله سوم: در این مرحله پروتز باید درون بدن جایگذاری شود. دو قسمت برای جایگذاری پروتز سینه وجود دارد. محل اول در زیر بافت سینه و بالای عضله سینه؛ محل مورد نظر دوم میتواند زیر عضله سینه باشد. در مورد نحوه قرار دادن پروتز سینه و محل قرار گیری آن باید قبل از انجام جراحی با پزشک صحبت کنید. اصول قرار گیری و محل جایگذاری پروتز سینه به مواردی همچون جنس پروتز سینه، میزان درجه بزرگ کردن، میزان ضخامت و کیفیت پوست، توصیههای عمل و … بستگی دارد.
- مرحله چهارم: این مرحله پایانی است. زخم ها باید در این مرحله بسته شوند. زخم های جراحی طی چند لایه با نخ دوخته می شوند. بعد از انجام آن، باید از چسب های جراحی استریل بر روی آنها استفاده کرد. در آخر کار ممکن است به توصیه پزشک مجبور به استفاده از سینه بند طبی شوید.
- رعایت برخی نکات قبل از عمل بر کیفیت جراحی و نتیجه نهایی تأثیر مستقیم دارد. بنابراین دو هفته قبل از پروتز سینه باید مصرف داروهای رقیقکننده خون، آسپرین، ایبوپروفن، دخانیات، مشروبات الکلی، نمک، غذاهای تند، ویتامین E، مکملهای گیاهی و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی را قطع کنید.
- اگر به دلیل ابتلا به بیماریهای خاص نیازمند مصرف برخی داروها هستید، برای جلوگیری از تداخل دارویی در حین عمل و پس از آن باید لیست کاملی از داروهای خود را در اختیار جراح قرار دهید.
- مصرف مشروبات، آسپرین و استعمال دخانیات در طولانی شدن دوره نقاهت و افزایش احتمال خونریزی در حین عمل و بعد از آن تأثیر مستقیم دارد. علاوه بر این، انجام فعالیتهای سنگین، عدم مصرف داروهای آنتیبیوتیک و فشار به بازوها یا سینه علاوه بر افزایش احتمال پارگی پروتز سبب جابجایی ایمپلنت، انقباض کپسولی و ایجاد اسکار خواهد شد.
- حداقل مدت ۱۰ روز از انجام فعالیتهای سنگین خودداری کنید.
- در تمام مدت باید محل زخم خشک بوده و از پانسمان ضد آب استفاده کنید.
- داروها را به موقع مصرف کنید.
- بانوان دچار عدم تقارن در شکل و فرم سینه های خود
- زنانی که پس از بهبودی از سرطان پستان و تخلیه ی سینه ی خود، تمایل به طبیعی سازی ظاهر پستان ها دارند.
- کسانی که در نتیجه کاهش وزن شدید خود، دچار شل شدن بافت سینه شده اند؛ اما پوست اضافی زیادی در این ناحیه وجود ندارد.
- خانم هایی که به صورت کلی سینه های کوچک دارند.
- بانوانی که بعد از زایمان و دچار دفورمیته شدن بافت سینه شده اند.
- کسانی که از فرم و شکل سینه هایشان رضایت ندارند.
- زنانی که سن بالای ۱۸ سال (برای استفاده از پروتز سالین) و بالای ۲۲سال (برای استفاده از پروتز سیلیکونی) دارند.
- البته تنها پزشک متخصص شما می تواند تعیین کند که شما واجد شرایط پروتز سینه هستید یا خیر. به همین دلیل نیاز به مشاوره با بهترین جراحان پروتز یا ایمپلنت پستان دارید.
- ایجاد بافت ها یا کپسول هایی در بافت سینه که ممکن است شکل ظاهری ایمپلنت را دچار تغییر یا انحراف کند
- عفونت یا
- تغییرات در حساسیت سینه و نوک آن
- تغییر جای ایمپلنت پستان
- ترشح یا پارگی ایمپلنت
قیمت پروتز سینه برای افراد مختلف و با شرایط گوناگون متفاوت میباشد. در واقع هزینه پروتز سینه به عوامل مختلفی همچون موارد زیر بستگی دارد:
- میزان مهارت و تخصص پزشک
- وضعیت جغرافیایی کلینیک یا مطب
- نوع پروتز مورد استفاده و نوع جراحی
- مارک پروتز سینه انتخاب شده برای عمل
علاوه بر هزینه جراحی پروتز سینه، یکسری هزینههایی مانند ویزیتهای جلسات مشاوره، انجام آزمایشات قبل از عمل و همچنین هزینه معاینات دبسته به نوع جراحی و نیز شرایط بیمار، پزشک جراح می تواند از بین انواع سایز تفاوت مدل پروتز سینه یک مدل را انتخاب کند.
در حال حاضر، انواع پروتز سینه را برحسب برجستگی به سه دسته تقسیم می کنند که عبارتند از:
- برجستگی کم یا Low Profile
- پروتز با برجستگی زیاد یا High Profile
- پروتز با برجستگی خیلی زیاد Ultra-High Profile
ممکن است بسته به خواست بیمار و یا صلاحدید پزشک، هر کدام از پروتز های دسته بندی شده ی فوق، استفاده شوند. برای نمونه، ممکن است پروتز سینه بعد از سرطان و طی کردن روند های درمانی استفاده شود و یا یکی از انواع پروتز سینه جهت زیبایی، قطعا برای استفاده جهت بازسازی و زیبایی مطرح گردد.
انواع پروتز از نظر جنس و متریال
از جنبه جنس و متریال استفاده شده برای تولید پروتز، می توان دسته بندی زیر را تعریف کرد
پروتز آب نمکی
پروتز آب نمکی یکی از انواع پروتز سینه است که گرد بوده و با محلول آبنمک (سالین) پر شده است. در صورت پارگی این نوع پروتز، مایع درون آن خارج می شود و جذب بدن می شود؛ اما برای بدن مشکلی ایجاد نمی کند. استفاده از این نوع پروتز برای جوانان زیر ۱۸ سال توسط پزشکان ممنوع اعلام شده است. پروتز سینه مارک منتور آب نمکی یکی از معروف ترین برند های ارائه دهنده این نوع پروتز است. استفاده از هر نوع پروتزی مزایا و معایبی دارد. از مزایای استفاده از پروتز آب نمکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- برای جای گذاری به برش کم تری نیاز دارد؛
- نسبت به انواع دیگر، به برش کم تری نیاز دارد؛
- پس از جای گذاری نیاز کم تری به بازدید دوره ای توسط پزشک دارد.
- همچنین، از معایب پروتز سینه آب نمکی می توان به این موارد اشاره کرد:
- لمس غیر واقعی داشته و حالت طبیعی سینه را ندارند؛
- احتمال خالی شدن خود به خود وجود دارد؛
- ممکن است بر بافت سینه تاثیر بگذارد.
پروتز سیلیکونی
یکی دیگر از انواع پروتز سینه، پروتز سیلیکونی است. شکل پروتز سیلیکونی هم مانند پروتز آب نمکی گرد می باشد، اما درون آن را با ژل چسبنده پر کرده اند و شکل زیبا تر و طبیعی تری دارد. در صورتی که پروتز سیلیکونی پاره شود، محتویات آن جذب بدن نشده و ممکن است مشکلاتی را برای بیمار ایجاد کند. افرادی که سن آن ها کمتر از ۲۲ سال است، بهتر است از این نوع پروتز استفاده نکنند. از این پروتز سینه بعد از سرطان می توان برای بهبود شکل ظاهری سینه ها استفاده کرد. از مزایای پروتز سیلیکونی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- لمس طبیعی هم جنس با بافت سینه
- کاهش ریسک خالی شدن ناگهانی
همچنین، از معایب روش پروتز سیلیکونی می توان به مواردی که در زیر آمده است، اشاره کرد:
- نسبت به پروتز های دیگر هزینه بیشتری دارند؛
- نیاز است تا در طول دوره زندگی چند باری توسط پزشک معاینه شوند؛
- برای کاشت این نوع پروتز نیاز است تا برش های بیشتری بر روی بدن ایجاد شود.
پروتز کامپوزیتی جایگزین
سومین نوع پروتز سینه که موارد استفاده کم تری دارد ممکن است با رشته های پلی پروپیلن، روغن سویا یا مواد دیگر پر شود.
لایه خارجی تمام پروتز ها، از جنس سیلیکون می باشد و داخل این پروتز ها، توسط مواد مختلفی مانند، آب نمک و یا ژل سیلیکون خالص پر شده است. در گذشته پروتز های پرشده از اب نمک و یا ژل سیلیکون پر شده را فقط برای جراحی استفاده می کردند، اما در حال حاظر ژل سیلیکون منسجم بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
جنس پروتز سینه از نظر ماده درونی
این پروتز ها با ژل سیلیکونی پر می شوند و ژل بسیار بیشتر شبیه به بافت طبیعی سینه می باشد.اگر پوسته ی پروتز سوراخ شود ژل ممکن است در پوسته پروتز باقی بماند و یا از آن خارج شده و به کیسه ی بیرونی پروتز وارد شود.به همین دلیل پروتز هایی که با ژل سیلیکونی پر شده اند به هیچ وجه فرو نمی ریزند.در صورتی که پروتز های سیلیکونی را برای قرارگیری در سینه ی خود انتخاب کنید، باید توسط پزشک به صورت مداوم ویزیت شده تا از عملکرد صحیح پروتز اطمینان حاصل کنید. می توان با موج های فراصوتی و MRI از شرایط پروتز های قرار گرفته در سینه اطلاع پیدا کرد.