فرهنگ و هنر

فشار هیچ دستگاه و فردی روی شما تاثیر نگذارد

فشار هیچ دستگاه و فردی روی شما تاثیر نگذارد

عزت‌الله ضرغامی خطاب به مدیران میراث فرهنگی گفت: آقای اژه‌ای ـ رئیس قوه قضاییه ـ اعلام کرد هر کجا هر فرد یا دستگاهی جلوی کار شما را گرفت به ما اعلام کنید. بنابر این در کارهای خود شجاعت داشته باشید.

به‌گزارش مجله سلامتی ایران، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سه‌شنبه ۱۲ دی در چهارمین نشست تخصصی و کارگاه آموزشی معاونان میراث‌ فرهنگی سراسر کشور که در محل سالن فجر این وزارتخانه برگزار شد، اظهار کرد: من معتقد به اجتهاد میراثی هستم. معاون میراث‌ فرهنگی هر استان باید مجتهد میراث‌ فرهنگی باشد. معاونان میراث‌ فرهنگی استان‌ها ربات نیستند که داده‌های ورودی مشخص داشته باشند که با یک فرمول مشخص، محصول معینی را صادر می‌کنند.

او خطاب به معاونان میراث‌ فرهنگی استان‌ها اظهار کرد: شما یک اصول و قوانینی دارید که باید رعایت شود. شما مجتهد ما هستید و باید دارای قوه انبساط باشید. خودتان باید مسائل را از نزدیک ببینید و تصمیم‌گیری کنید.

ضرغامی گفت: فشار هیچ دستگاه و فردی نیز نباید روی شما تاثیر بگذارد، اما هر جایی هم که دیدید توان ندارید، با قدرت اعلام کنید؛ چرا که شجاعت لازمه کار شماست.

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به نشست چند ماه پیش با رئیس قوه قضائیه اشاره کرد و افزود: در نشست با رئیس قوه قضائیه موضوعات را مطرح کردیم و آقای اژه‌ای یک درجه بالاتر از ما تصمیم گرفت و اعلام کرد هر کجا هر فرد یا دستگاهی جلو کار شما را گرفت به ما اعلام کنید. بنابر این در کارهای خود شجاعت داشته باشید.

او ادامه داد: درباره میراث‌ فرهنگی و مشخصا درباره موزه‌ها، اعتقاد به نگاه دینامیک داریم. بسیاری از مسائل در موزه‌ها می‌تواند راه را به ما نشان دهد و این به شرطی است که نگاه ما پویا باشد. در هر بنای تاریخی اگر نگاه همراه با تأمل و نگاه جدید داشته باشیم می‌توانیم کارها را به خوبی پیش ببریم.

ضرغامی افزود: یکی از مسائلی که می‌تواند به تقویت کارها در حوزه میراث‌ فرهنگی کمک کند، همفکری است. باید بتوانیم به افزایش سواد این حوزه کمک کنیم و با تشکیل کمیته‌هایی مانند شورای اندیشه‌ورزی به حوزه میراث‌ فرهنگی کمک کنید.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: انتظارم از معاونان میراث‌ فرهنگی این است که برای تقویت و گسترش سواد میراثی کمک کنند و برنامه داشته باشند. به‌عنوان مثال با معلمان تاریخ و استادان دانشگاه‌ها ارتباط بگیرید. از آن‌ها برای بازدید از اماکن تاریخی و موزه‌ها دعوت کنید و نیز از آنها دعوت کنید تا در یک کلاس آموزشی به تشریح و تبیین بخشی از تاریخ منطقه و شهر و استان شما بپردازند.

او با اشاره به استفاده از ظرفیت‌های نوجوانان و جوانان در حوزه معرفی گردشگری، یادآور شد: در برخی از کشورها از این ظرفیت‌ها استفاده می‌شود. به آنها شخصیت داده می‌شود و این افراد علاقه‌مند می‌شوند در این حوزه کار کنند. باید ظرفیت‌های این حوزه را به خوبی بشناسید.

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه به اهمیت حفظ محیط‌زیست اشاره کرد و گفت: یک از ویژگی‌های تمدنی ما در حوزه میراث‌ فرهنگی، حفظ محیط‌زیست است. معاونان میراث‌ فرهنگی در هر استان در کنار حفظ ابنیه تاریخی به حفظ محیط‌زیست نیز کمک کنند. پایگاه‌های ما باید سرسبزترین و خوش‌آب و هواترین نقطه در هر منطقه و استان باشند و با حفظ موازین، در هر نقطه ممکن، درختکاری صورت بگیرد.

ضرغامی در ادامه به احداث و تجهیز سرویس‌های بهداشتی نیز اشاره کرد و افزود: موضوع سرویس‌های بهداشتی در اماکنی مانند پایگاه‌ها و موزه‌ها باید ساماندهی شوند. در نوروز پیش ‌رو، گردشگران به اماکن فرهنگی تاریخی می‌روند و نباید در خصوص سرویس‌های بهداشتی در این اماکن مشکلی داشته باشیم.

انتهای پیام