عمومیکسب و کار

سنگ فیروزه در چه رنگ هایی موجود است؟

سنگ فیروزه چه رنگی است و چند رنگ دارد؟

همیشه فیروزه را با رنگ آبی می شناسیم. اما آیا می دانیم به راستی سنگ فیروزه اصل چه رنگی است و چند رنگ دارد؟

در مطالب قبلی در مورد سنگ فیروزه بحث کردیم، برای اطلاعات بیشتر در مورد فیروزه می توانید آن ها را مطالعه کنید. مواد معدنی آبی نادر هستند و به همین دلیل است که فیروزه توجه بازار سنگ های نیمه قیمتی را به خود جلب کرده است.

  • مطلوب ترین رنگ فیروزه ای آبی آسمانی است.
  • برخی از مردم این رنگ را “آبی ایرانی” توصیف می کنند.
  • استفاده از نام جغرافیایی با مواد سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی فقط باید زمانی انجام شود که مواد در آن محل استخراج شده باشد.
  • بعد از رنگ آبی، سنگ های سبز مایل به آبی ترجیح داده می شوند، که مواد سبز و سبز مایل به زرد از مطلوبیت کمتری برخوردار هستند.
  • خروج از یک رنگ آبی زیبا به دلیل مقادیر کمی آهن است که جایگزین آلومینیوم در ساختار فیروزه ای می شود.

آهن متناسب با فراوانی آن رنگ فیروزه ای رنگ سبز می دهد.

رنگ فیروزه نیز ممکن است با مقادیر کمی آهن یا روی جایگزین مس در ساختار فیروزه شود. برخی از فیروزه ها شامل اجزا سنگ میزبان آن (معروف به ماتریس) است که به صورت تار عنکبوت سیاه یا قهوه ای یا تکه هایی در داخل مواد ظاهر می شود. بسیاری از برش ها سعی می کنند سنگ هایی تولید کنند که ماتریس را از بین ببرند، اما گاهی اوقات آنقدر یکنواخت یا ریز از طریق سنگ پخش می شود که نمی توان از آن جلوگیری کرد. برخی از افرادی که جواهرات فیروزه ای خریداری می کنند از دیدن ماتریس درون سنگ لذت می برند، اما به عنوان یک قانون کلی، فیروزه با ماتریس بیشتر، کمتر مورد نظر است.

بعضی از مکان های فیروزه ای ماده ای با رنگ و ظاهر مشخص تولید می کنند. به مثال های زیر توجه کنید:

  • معدن زیبایی خفته با فیروزه آبی روشن و بدون ماتریس شناخته می شود.
  • بسیاری از فیروزه های معدن کینگمن آبی روشن با شبکه عنکبوتی ماتریس سیاه است.
  • معدن Morenci مقدار زیادی فیروزه آبی تیره با پیریت تولید می کند.
  • بیشتر فیروزه بیسبی دارای رنگ آبی روشن با ماتریس قهوه ای شکلاتی است.

بهترین سنگ فیروزه کدام است؟ + مقایسه کامل | قیمت عالی

شاید این مطلب برای بسیاری از شما تجب آور باشد که یک سنگ چگونه می تواند مرده باشد ولی باید به شما بگوییم که انواع سنگهای قیمتی مانند فیروزه از مواردی است که به راحتی دچار مردگی می شود و این اتفاق بر اثر نگهداری نادرست رخ می دهد. بسیاری از افرادی که از انگشتر و یا محصولات دیگر این نوع سنگ استفاده می کنند مرگ فیروزه را دیده اند ولی اطلاع دقیقی از این رویداد نداشته اند. یک سنگ فیروزه زمانی مرده تلقی می شود که بر اثر نگهداری غلط دچار تغییر رنگ شده و حالت مات به خود می گیرد.

همان طور که می دانید این نوع سنگ از نمونه هایی با قدمت بسیار زیاد بوده و اولین ماده معدنی قلمداد می شود که از آن در ساخت جواهرات استفاده شده است. در مناطق مختلفی از جهان مانند ایران انواع گونه های این سنگ موجود می باشد که دارای رنگهای آبی، آبی لاجوردی، آبی مایل به بنفش، سبز و سبز لیمویی می باشند و نوع رنگ انواع مختلف به دلیل وجود مواد معدنی نظیر آهن، مس و آلومینیوم درون ترکیب آنها متفاوت می باشد.

بر روی تمامی این سنگها رگه هایی وجود دارد که به رنگ سیاه بوده و تنها نوع خالص فیروزه که بسیار کمیاب است بدون رگه می باشد در واقع  میزان رگه های موجود بر روی سنگ باعث مقاومت  و استحکام آنها می شود و هر چقدر رگه کم باشد مقاومت بالا می رود و تراش خوردن و انعطاف پذیری راحت تر انجام می شود.

سنگ فیروه برای اولین بار توسط عثمانیها به اروپا فرستاده شده است و نام فرانسوی آن به معنی لاک پشت می باشد و در بسیاری از کشورها به نام گوه شناخته می شود و آن هم به دلیل ساخت انواع جواهرات یا این سنگ می باشد. اولین کشوری که از این عقیق با ارزش برای ساخت زیورآلات و انگشتر فیروزه استفاده کرده است مصر در زمان باستان بوده که جواهرات با ارزشی برای پادشهان و مومیان از سنگ فیروزه ساخته بوده اند.

بسیاری از مقبره های پادشاهان مصر از انواع سنگهای فیروزه ساخته شده و رنگ آبی این نوع سنگ بیشترین استفاده را داشته و آن هم علاوه بر جنبه تزئینی به دلایل خرافاتی که مصریان داشته اند بوده است. خواص درمانی انواع سنگهای معدنی به خصوص فیروزه بر کسی پوشیده نیست و از همان قدیم برای دارای انرژیهای خاصی بوده که اقوام مختلف آن را به گونه خاص تعبیر می کردند. مصریان اعتقاد داشتند که این نوع سنگ توانایی محافظت از آنها را داشته و به همین دلیل در در ساخت کاشی لعابدار از فیروزه استفاده می کردند. یونانیان بر این اعتقاد بودند که باعث افزایش قدرت انها می شود و از آن در جنگها استفاده می کردند و سمگ فیروزه را بر بازوی خود می بستند.

همه این موارد به دلیل ایجاد انرژیهای مثبتی می باشد که این سنگ به انسان می دهد که در طب سنتی  و توسط محققان امروزی نیز خاصیت درمانی این نوع سنگ اثبات شده است. انواع نمونه های مصنوعی و تقلبی در بازار موجود می باشند که یکی از راه های تشخیص آن درجه سختی و شکنندگی می باشد که این درجه در سنگهای اصل 5 الی 6 می باشد. در طبیعت سنگهای بسیاری وجود دارد که شباهت بسیاری به سنگ فیروزه داشته که از این موارد می توان به واریسیت، کریزوکولا و اسمیتسونیت اشاره کرد.

سنگهای استخراج شده از معادن به صورت دانه های انگور کنار هم می باشند و دارای رنگهای خاص آبی تا سبز می باشند. طبق نظزیه سنگ شناسان جهان بهترین نوع فیروزه رگه دار در ایران موجود بوده که از مرغوب ترین آنها در نیشابور استخراج می شود. ایتالیا و فرانسه به ساخت بهترین جواهرات در جهان معروف می باشند که هر ساله بهترین نمایشگاه ها را برای ثروتمندان برگزار می کنند که از سراسر جهان مشتریان خاص خود را دارند و جالب است بدانید همین جواهرات از سنگها فیروزه ایرانی ساخته می شوند.

در تعداد مختلفی از کشورها مانند برزیل، آمریکا، چین، تانزانیا و مکزیک نیز معادن استخراج این سنگ وجود دارند که گونه های متفاوتی در این معادن وجود دارد. فیرزوه تنها سنگی می باشد که به صورت رنگی بوده و به دلیل داشتن جذابیت بالا در بسیاری از کشورها در کنار انواع جواهرات ساخته شده با طلا قرار می گیرد و به صورت ترکیب ساخته می شوند. سنگی که از معادن آمریکا استخراج می شود درون خود آهن زیادی دارد که این باعث روشنی بیشتر این سنگ شده است.

گونه هایی که به رنگ سبز و لیمویی می باشند در ترکیب آنها آهن جای دارد که باعث تشکیل رنگ سبز می شود. از کمیاب ترین و نادر ترین نوع فیروزه گونه های آبی خالص بوده که درون آن هیچگونه رگه ای دیدخ نمی شود. سنگهای رگه دار به طور کلی دارای رگه های به رنگ سیاه، خاکستری و یا قهوه ای می باشند که این رنگها بستگی به نوع مواد معدنی داخل ان دارد و اصولا این نوع از فیروزه ها را به عنوان ماتریس فیروزه ای می شناسند.

از پر فروش ترین و جذاب ترین نوع سنگها به رنگ آبی آسمانی بوده که در بیشتر نقاط جهان به ان آبی ایرانی نیز گفته می شود. از خاص ترین گونه ها نیز رنگهای سبز بوده که دارای طرفداران خاصی بوده که از این نوع جواهرات مشهری را می سازند. اکثر سنگهای موجود فیروزه بر روی خود دارای ماتی هستند و نمونه های کاملا شفاف در نقاط کمی و به صورت بسیار کمیاب یافت می شوند. در بیشتر موارد علت مات بودن سنگها به دلیل همان رگه های موجود درون سنگ بوده که با داشتن رنگهای تیره باعث مات شدن می شود.

این رگه ها در برخی سنگها به صورت پراکنده بوده و در نمونه های زیادی هم متراکم می باشند ولی در نمونه های مرغوب سنگهای فیروزه هیچ رگه ای وجود ندارد. در ایران تعداد معدودی مراکز وجود دارند که بهترین و خالص ترین سنگهای فیروزه را استخراج می کنند و بیشتر آنها را به کشورهای اروپایی صادر می کنند.

این مجموعه یکی از این مراکز می باشد که مشتریان خاصی در ایران نیز دارد و برای ساخت انواع محصولات، باکیفیت ترین سنگها را در اختیارشان قرار می دهد. اگر قصد خرید این محصول و سنگ روتایل را دارید و یا می خواهید در مورد انواع سنگ فیروزه اطلاعاتی داشته باشید می توانید وارد سایت مجموعه شوید و برای دریافت راهنمایی ثبت سفارش کرده و منتظر تماس مشاوران در اسرع وقت باشید.