استان ها

یمن و رویارویی با تحولات آینده

یمن و رویارویی با تحولات آینده

انصارالله یمن در مواجهه با تحولات آتی منطقه که تا حد زیادی تحت الشعاع ورود ترامپ به کاخ سفید است احتمالاً پنج اولویت را در دستور کار خود قرار می دهد.

خبرگزاری آنا– عماد نجار: یکی از ابتدایی ترین تصمیم هایی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در بدو ورود به کاخ سفید اتخاذ کرد افزودن انصارالله به لیست سازمان های تروریستی خارجی بود که این رویکرد را می توان اقدامی برای رویارویی در عرصه های متعدد با یمن برآورد کرد.

در این میان انصارالله هزینه زیادی را صرف حمایت بی دریغ و شجاعانه از فلسطین در برابر تهاجمات و جنایات رژیم صهیونیستی تقبل کرده و صدالبته که این رویکرد برای غیور مردان یمنی عزت آور و اقتدارآفرین بوده است.

در ادامه رویکرد دفاع از فلسطین به نظر می آید که انصارالله یک سلسله تصمیمات متناسب با آینده تحولات منطقه اتخاذ کند.

اولین تصمیم لغو ممنوعیت عبور کشتی های سایر کشور ها از دریای سرخ است که البته بسیاری از شرکت های کشتیرانی با توجه به التهابات موجود در منطقه هنوز شرایط را برای تردد های عادی مهیا نمی بینند.

در این هنگامه که حملات آمریکا و غرب به کشور یمن به صورت جسته گریخته ادامه دارد در صورت تداوم و استمرار به طورقطع این ممنوعیت مجدداً از سوی ارتش یمن از سر گرفته خواهد شد.

این را هم نباید نادیده گرفت که ائتلاف آمریکا و انگلیس در ساعت های قبل از برقراری آتش بس در غزه تلاش کرد تا حملاتی را از طریق ناو جنگی هری ترومن علیه یمن انجام دهد که با واکنش بجا و سریع انصارالله ناکام ماند و لذت این پیروزی به همین نقطه ختم نشد بلکه این استقامت موجب شد تا پرواز های شناسایی نیرو های غربی و آمریکایی بر فراز یمن نیز متوقف شود.

دومین تصمیم ادامه ممنوعیت تردد کشتی های صهیونیستی است که تصمیمات در مورد تداوم این ممنوعیت یا لغو آن منوط به رفتار اسرائیل با مردم غیرنظامی و مظلوم فلسطین است که می تواند مسیر دریای سرخ را به روی کشتی های اسرائیل باز یا بسته نگه دارد.

سومین رویکرد یمن بر اساس اقتدار و حاکی از بالا بودن قدرت مقاومت است که مبتنی بر تهدید اسرائیل پایه گذاری شده است. یمن اعلام کرده که در بالاترین سطح از آمادگی در ابعاد مختلف است و هماهنگی و ارتباطات مناسبی با مقاومت در غزه و فلسطین دارد که دائماً در حال ارزیابی اجرای آتش بس توافقی بین غزه و اسرائیل هستند.

نگاه دفاعی و آمادگی برای رویارویی با نیرو های غربی چهارمین رویکرد یمن در مواجهه با شرایط آینده است. این یعنی بالا بردن سطح آمادگی نیرو ها و تجهیزات نظامی برای رویارویی احتمالی با ائتلاف اروپایی و آمریکایی؛ چراکه با توجه به ورود رئیس جمهور جدید آمریکا به کاخ سفید احتمال درگیری ها افزایش پیدا کرده است و انصار الله باید آمادگی خود را برای هرگونه حمله و تجاوز حفظ کند.

جبهه داخلی پنجمین الویت یمن است. بحران های داخلی و وجود عناصر مختلف در داخل یمن این کشور را دارای پتانسیل بالا برای بروز یک التهاب داخلی کرده است. با توجه به فعالیت های مزدوران منطقه ای و فرا منطقه ای به طور ویژه می توان به نیرو های نفوذی سعودی اماراتی آمریکایی و غربی اشاره کرد که دائماً در تلاش برای ایجاد التهابات داخلی و فراهم آوردن شرایطی برای رویارویی مردم با مقاومت در یمن هستند. با توجه به شکست پروژه های نظامی در جنگ های فتح موعود جهاد مقدس و … به طورقطع دشمنان روی گزینه های اغتشاشات داخلی و شکاف اجتماعی در یمن بیشتر اصرار می ورزند.

در همین راستا هشدار هایی به عربستان به صورت پنهانی و حتی علنی ارسال شده است که یکی از واکنش های مناسب یمن برای عملیات پیش دستانه آزادسازی مارب به طور کامل خواهد بود.