استان ها

پس از احداث سد خرسان ۳ باید با ۶ میلیون درخت بلوط وداع کرد

به گزارش خبرگزاری مجله سلامتی ایران از استان کهگیلویه و بویراحمد؛ هادی سینایی فعال محیط زیستی در واکنش به خبر احداث سد خرسان ۳ و انتقاد از اجرای چنین پروژه های عظیمی ک برای استان ما عملا هیچ گونه دستاوردی ندارد،طی یاد داشتی آورده است:ما را به خیر شما امیدی نیست شر نرسانید .

170206803

زمزمه های احداث سد خرسان ۳ درحالی به گوش می رسد که گویا قرار است،برای آنکه به صنعت آب بری در استان های کویری جان تازه ای ببخشد،برای آنکه چرخ های کارخانه فولادی را بچرخاند می خواهد در کهگیلویه و بویراحمد جان های بی شماری را  بگیرد . 

می خواهد جان بلوط ۱۰۰ تا ۵۰۰ ساله ای را که ریشه های ۹ متری آن در عمق خاک و کمک به تقویت سفره های آبی زیر زمینی و جلوگیری از فرسایش خاک،۶ برابر بیشتر از چوب آن اهمیت دارد را بگیرد . 

می خواهد جان یکصدو بیست کیلومتر مربع از خاکی را  بگیرد که  برای تشکیل هر سانتی متر از آن ۱۰۰ تا ۱۰ هزار سال باید زمان بگذرد تا تشکیل شود،آن هم برای کهگیلویه و بویراحمدی که با ۲ درصد در هکتار بیشترین فرسایش خاک در کشور را به خود اختصاص داده است .

قرار است جان مراتع و گونه های بیشماری از گیاهان را بگیرد که اندمیک آن منطقه هستند .

قرار است زیستگاه بی شماری از حیات وحش با تنوع های متفاوت و قلمروهای خاص  را برای همیشه نابود کند که معلوم نیست چه سر نوشت شومی در انتظار آینده آنها باشد  !؟ 

قرار است ۶ میلیون درخت مقدس عمدتا بلوط  کهگیلویه و بویراحمد را برای همیشه نابود کند.

همان درخت قابل احترامی که طی سالیان متمادی و ایام سخت،محل ارتزاق ۱۰ هزار نفر جمعیت ساکن همان ۱۷ روستایی بوده است که قراراست زیر آب بروند .

اگر با یک حساب سرانگشتی تقسیم کنیم ۶ میلیون درخت و درختچه ای را که قرار است نابود شوند بر جمعیت ۱۰ هزار نفری همان ۱۷ روستا به ازاء هر نفر ۶۰۰ درخت را باید از دست بدهیم،  این یعنی یک فاجعه برای طبیعت استان ما، برای طبعیتی که خشکسالی های متمادی سنوات گذشته،بیماری ها،گردو غبار امان بلوط هایش را بریده است.

بلوط های که با سختی از شرایط اقلیمی ، نیمه جانی به در بردند اما از دست سد، پای گریزی ندارند  و باید ایستاده جان بدهند .

سوای از تعهدات اخلاقی و عرق ملی ، باثبت دنا بعنوان دهمین ذخیرگاه زیست کره کشور و نخستین پس از انقلاب اسلامی ، تعهد بین المللی برای کشور ایجاد شده است .

با احداث این سد، قطعا دنا  تغییرات آب و هوایی بسیار بدی را متحمل خواهد شد و روزی فرا خواهد رسید که  از آن همه یال و کوپال جز صخره های سیقل شده ای که روح و روان  هر بینده ای را  آزرده می دهند چیزی باقی نخواهد ماند.  فلذ باید آن روز منتظر بازخواست نسل آینده خود و جوامع بین الملل باشیم .

مطابق با قانون انتقال آب بین حوزه ای برای مصرف شرب جای اجرا دارد اما آنگونه که از برایند کار احداث این سد بر می آید،گویا صنعتی در استان های کویری برای مصرف آب کهگیلویه و بویراحمد سیاه بخت دهان گشوده و حریصانه چشم انتظار است.

چطور و چگونه صنعت فولاد برای کهگیلویه و بویراحمد که این همه جوان تحصیل کرده وبیکار دارد ممنوع است اما برای استان های کویری مجاز است ؟! 

با قاطعیت اعلام خواهیم کرد،معیشت ۱۰ هزار نفر جمعیت ۱۷ روستا،که عمدتا کشاورز ی و دامداری است و لنگ لنگان گذران ایام دارند و قرار است سر زمین و مقبره ابا و اجدادی خود را برای همیشه به اجبار ترک کنند در هیچ حاشیه شهری تامین نخواهد شد.

ضمن تشکر از موضع صریح شفاف و پوست کنده؛دکتر روشنفکر نماینده محترم مردم شهرستان های بویراحمد مارگون  و دنا در مجلس شورای اسلامی که قطعا پیگیری های بیشتری از ایشان بعنوان صدای مردم در سطوح ملی انتظار داریم،از دیگر مسئولان استان در راس از استاندار محترم تقاضامندیم،با اقتدار مثل همیشه صدای اعتراض مردم استان را به گوش دولتمردان برساند و تا دیر نشده جلوی نابودی استان و ذخیره گاه دنا را بگیرد.

بقول شاعر هم استانی حاج فریدون داوری که زیبا سروده اند:همه جای ایران سرای من است سلامم سرایم ثنایم دنای من است.

انتهای پیام 






آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف