آشنایی با تجهیزات و ابزار آتش نشانی
لباس کار عموما از تنه، دست و پا شما در برابر شرایط بد محیطی نگهداری می کند. لباس می تواند از اصلی ترین لوازم ایمنی کار باشد که در شکل های ساده به شکل بلوز و شلوار، کاپشن و شلوار و ست های یکسره در فروشگاه لباس کار و تجهیزات ایمنی موجود می باشد. اگر تصمیم به خرید لوازم آتش نشانی دارید بعد از دریافت لیست قیمت تجهیزات و ابزار آتش نشانی و مقایسه آنها بهترین برند و نوع جنس را برای لباس و تجهیزات ایمنی خود انتخاب کنید.
تجهیزات حفاظت فردی
- کلاه و عینک
- لباس عملیاتی
- دستکش نسوز
- هود
- کفش و پوتین نسوز
- سیستم تنفسی
- پتو نسوز
لباس آتش نشانی و تجهیزات ایمنی همواره بخشی از وسایلی هستند که وظیفه تامین امنیت نیروی کار در شرایط مختلف خطرناک را بر عهده دارند. به طور کلی می توانیم بگوییم که لباس و تجهیزات ایمنی در عمل 2 کاربرد اصلی دارند:
- محافظت از نیروی کار و سایر تجهیزات در برابر خطرات احتمالی در اثر اتفاقاتی که ممکن است در محیط کاری مورد نظر شما رخ دهد (به عنوان مثال کلاه ایمنی در کارگاه های مختلف که وظیفه حفاظت از سر در برابر سقوط اجسام مختلف را دارد یا استفاده از سیستم اطفاء حریق اتوماتیک برای مقابله با آتش سوزی)
- محافظت از نیروی کار و تجهیزات مختلف در برابر خطراتی که به صورت کلی جان نیروی کار و تجهیزات شما را تهدید میکند. (مانند لباس های ایزوله استفاده شده در آزمایشگاهها و تجهیزاتی که با استفاده از آنان وسایلی مانند موتورها و… را از فضای اطرافشان جدا میکند.)
خرید تجهیزات حفاظت فردی و نکات آن
استفاده از لباس و تجهیزات ایمنی بیشتر برای افرادی ضرورت دارد که در مکان های پرخطر قرار دارند، البته باید این موضوع را در نظر داشت که تامین امنیت افرادی که در قسمت های پر خطر یک کارخانه اند بر عهده مدیران آن کارخانه و به خصوص آن بخش است. به طور کلی باید این موضوع را همواره در نظر داشته باشید که هر محیط با توجه به تجهیزات موجود آن و فعالیتی که در آن انجام می شود دارای درجه بندی از نظر خطرناک بودن است که در زمان انتخاب لباس و تجهیزات ایمنی این موارد را در نظر داشت.
کیفیت
موضوع بعدی کیفیت تجهیزات ایمنی مورد استفاده شماست. در این خصوص باید حتما به یاد داشته باشید که استفاده از تجهیزات ایمنی بی کیفیت و یا با کیفیت پایین بی شک گزینه خوبی برای شما نیست. چرا که با این کار در طولانی مدت نیروهای کار قسمت های پر خطر خود را از دست می دهید. از سوی دیگر در صورت بروز حادثه آمادگی کافی در برابر آن را نخواهید داشت.
لوازم ایستگاه های آتش نشانی
- انواع خودرو
- تجهیزات خودرو ( شامل: پمپ، مانیتور، شیلنگ، نورافکن، نردبان، نازل و … )
- سیستم تنفسی
تجهیزات ساختمان
- جعبه آتش نشانی
- سیستم اعلام حریق ( شامل: دتکتور، اسپرینکلر، بیم دتکتور، آژیر، کنترل پنل، شاسی و … )
- سیستم اطفاء حریق
انواع کپسول
- آب و فوم
- پودر و گاز
- کربن دی اکساید ( Co2 )
- بایوفوم
- بیوورسال
و انواع توپ آتش نشانی
تجهیزات عملیاتی
- پتوی نسوز
- تبر
- انبر مارگیری
- هالیگان
- چراغ قوه ضد انفجار
- سه پایه نجات
- فن تخلیه دود
- لایف لاین
فروش و پخش عمده کپسول آتش نشانی
یکی از نیازهای اصلی شرکت ها و سازمان ها تامین تجیهزات امنیتی است که سازمان آتش نشانی آنها را موظف می کند حداقل ها و استانداردهایی را در این موارد برای پیشگیری از وقوع حوادث رعایت کنند. شما می توانید تنوع بی نظیری از انواع کپسول های ایرانی و خارجی را در لیست محصولات رهاورد بیابید و تمام آنها را به قیمت پخش عمده تهیه نمایید. موسسه ایمنی و آتش نشانی رهاورد با بیش از ۲۰ سال سابقه فعالیت امادگی خود را برای تامین کلیه ی تجهیزات ایمنی ، حفاظت فردی ، تجهیزات آتش نشانی ، انواع کپسول ، شارژ کپسول اعلام می نماید.
نماینده فروش و عامل پخش کپسول های ایرانی
- کپسول دژ
- سپهر
- کاوه
- خزر سیلندر
- آذر سیلندر
- بایا
- توچال
عامل پخش کپسول های خارجی
- کپسول های جوکل آلمان
- کپسول های باواریا آلمان
- کپسول های SRI مالزی
در حال حاضر بسیاری از برندهای معتبر در بازار ایرانی و چینی هستند و تعداد اندکی از برندهای اروپایی در بازار ایران وجود دارند که تمامی انها را می توانید از رهاورد نماینده و عامل فروش برترین برندهای کپسول، به قیمت درب کارخانه تهیه فرمایید.
تجهیزات آتش نشانی: معرفی تجهیزات اطفا حریق + عکس
تجیهیزات آتش نشانی و تجهیزات اطفا حریق نقش بسیار مهمی در تشخیص زودهنگام حریق و پیشگیری از انتشار آن دارند. در این مطلب به معرفی سیستم های اطفا حریق و تجهیزات آتش نشانی که به تجهیزات و ادوات اطفای حریق معروف هستند، و نیز انواع وسایل اطفا حریق اعم از تجهیزات آتش نشانی قابل حمل، تجهیزات آتش نشانی ثابت، انواع مواد خاموش کننده حریق و تجهیزات خاموش کننده حریق … میپردازیم.
معرفی تجهیزات آتش نشانی و اطفا حریق
اکثر آتشسوزیها از یک شعلهی کوچک آغاز میشوند و سپس با گسترش یافتن، بزرگ و بزرگتر شده و خسارات زیاد مالی و جانی به بار میآورند. به همین خاطر است که همیشه پیشگیری از آتش و یا تشخیص زودهنگام آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چرا که کنترل آتش در مراحل اولیه آسانتر خواهد بود. حتما شما هم در ساختمانهای مختلف کپسولهای آتشنشانی را دیدهاید که با رنگ قرمز تیره خودنمایی میکنند و یا در برخی ساختمانها میتوانید دتکتورها را روی سقف ببینید. تجهیزات آتش نشانی یا تجهیزات اطفا حریق میتوانند بخش مهمی در کنترل آتشسوزیها باشند.
ساختمانها لازم است علاوه بر کپسولهای آتشنشانی قابل حمل، مجهز به سیستم اعلام حریق نیز باشند تا با اطمینان بیشتری از افراد در برابر آتش محافظت کنند. تجهیزات آتش نشانی یا تجهیزات اطفا حریق میتوانند بخش مهمی در کنترل آتشسوزیها باشند. ما نیز تصمیم داریم در ادامهی این مطلب به معرفی تجهیزات مختلف آتشنشانی و اطفا حریق بپردازیم.
دستهبندی تجهیزات آتش نشانی: ادوات اطفا حریق را میشناسید؟
تجهیزات آتش نشانی وسایلی هستند که برای تشخیص، اعلام و اطفاء آتش مورد استفاده قرار میگیرند. این تجهیزات برای محافظت از جان و مال افراد بسیار مهم هستند و لازم است که ساختمانها به تجهیزات آتشنشانی مجهز باشند. سیستمها و تجهیزات آتش نشانی بسته به سن، اندازه، کاربری و نوع ساختمان متفاوت هستند و یک ساختمان ممکن است شامل برخی یا همهی تجهیزات مانند سیستم اعلام حریق، سیستمهای اطفاء حریق (کپسولهای آتشنشانی)، شلنگ آتشنشانی، سیستمهای شیر آتشنشانی و سیستمهای آبپاش اتوماتیک (اسپرینکلر) باشند. جدای از سیستمهای اعلام حریق، به طور کلی تجهیزات آتشنشانی به دو دسته تقسیم میشوند: تجهیزات آتش نشانی قابل حمل (مانند کپسولهای آتشنشانی و پتوی آتشنشانی) و تجهیزات آتشنشانی ثابت (مانند شیر آتشنشانی و اسپرینکلر).
هر کدام از این تجهیزات از اجزا و بخشهای مختلفی تشکیل شدهاند و به نوبهی خود از اهمیت بالایی برخوردار هستند. در ادامه تصمیم داریم به معرفی تجهیزات مختلف آتش نشانی بپردازیم.
تجهیزات آتش نشانی: 1. سیستم اعلام حریق
در وقوع آتشسوزی زمان نقش بسیار مهمی دارد. آتش معمولا از یک شعلهی کوچک آغاز میشود و سپس گسترش مییابد بنابراین هرچه زودتر وقوع آتش تشخیص داده شود کنترل آن و میزان خسارتهای ناشی از آن بسیار کمتر خواهد بود. به این ترتیب میتوان سیستم اعلام حریق (Fire Alarm System) را یکی از تجهیزات آتش نشانی پیشگیرانه در وقوع حریق دانست. سیستم اعلام حریق در انواع سیستم اعلام حریق متعارف (Conventional)، سیستم اعلام حریق آدرسپذیر (Addressable) و سیستم اعلام حریق بیسیم یا وایرلس (Wireless) موجود است که میتوان بنابر احتیاجات نسبت به نصب آنها در ساختمانهای مسکونی، اداری، صنعتی و غیره استفاده کرد.
اما سیستم اعلام حریق چیست و چگونه کار میکند؟ سیستم اعلام حریق مجموعهای از تجهیزات الکترونیکی است که در ارتباط با یکدیگر کار میکنند و در تشخیص زودهنگام علائم آتش میتوانند موثر باشند. از جمله بخشهای مختلف سیستم اعلام حریق میتوان به پنل مرکزی، دتکتورهای اعلام حریق (دتکتور دودی، حرارتی، گازی و شعله)، شستی اعلام حریق، آژیر و آژیر فلاشر و غیره اشاره کرد که در ادامه به معرفی هر یک از آنها میپردازیم.
در بیان عمومی گاهی تجهیزات اعلام حریق، تجهیزات آتش نشانی یا تجهیزات اطفا حریق اطلاق میشود؛ به همین دلیل در این مطلب به معرفی تجهیزات اعلام حریق هم پرداختهایم.
تجهیزات آتش نشانی – اجزای سیستم اعلام حریق: 1. پنل مرکزی اعلام حریق
پنل اعلام حریق یا کنترل پنل یا پنل مرکزی مغز و مرکز اصلی یک سیستم اعلام حریق است که وظیفهی ارتباط بین سایر اجزا را بر عهده دارد. مرکز کنترل، اطلاعات را از ورودیها (شستی و دتکتورها) دریافت میکند و سپس با بررسی این اطلاعات نسبت به اقدامات بعدی و فعال کردن خروجیها (آژیر و آژیر فلاشر و غیره) اقدام میکند.
پنل اعلام حریق در نوع متعارف قابل استفاده برای ساختمانهای مسکونی و اداری کوچک است. در این نوع پنل، هر بخش یا طبقه از ساختمان به عنوان یک زون مشخص میشود و با فعال شدن دتکتورها یا شستی میتوان زون مربوط به آن را تشخیص داد و امکان تشخیص دتکتور یا شستی فعالشده به طور دقیق وجود ندارد.
پنل اعلام حریق آدرسپذیر با قابلیت نمایش آدرس تمام شستیها و دتکتورها قابل استفاده در ساختمانهای بزرگ، مراکز تجاری، صنعتی و غیره است و با فعال شدن هر یک از ورودیها میتوان به سرعت محل آن را شناسایی کرد.
پنل اعلام حریق بیسیم یا وایرلس بدون نیاز به کابل و سیمکشی عمل میکنند و با قابلیت تنظیم و انعطافپذیری بالا مناسب نصب در موزهها و یا سایر مکانهایی است که نمیتوان در آنها سیمکشی انجام داد.
تجهیزات آتش نشانی – اجزای سیستم اعلام حریق: 2. دتکتور دودی اعلام حریق
دتکتورهای دودی اعلام حریق نیز یکی از تجهیزات آتش نشانی هستند که با تشخیص ذرات دود حاصل از آتش، آژیر اعلام حریق را فعال کرده و افراد را از وجود حریق مطلع میسازد. این نوع دتکتور در انواع مختلف دتکتور دودی یونیزه و دتکتور دودی فتوالکتریک موجود است.
دتکتور دودی یونیزه ذرات بسیار ریز دود را تشخیص میدهد. این عمل از طریق یونیزاسیون هوای داخل محفظه انجام میشود. مولکولهای یونیزه شدهی هوا به طور منظم توسط الکترودها جذب شده و یک ولتاژه برقرار میکنند. با ورود گرد و غبار به داخل محفظهی دتکتور این جریان از بین میرود و دتکتور وجود حریق را تشخیص میدهد. این دتکتور دودی سرعت بالایی در تشخیص دود حاصل از آتشسوزی دارد اما با معایبی همچون حساسیت به رطوبت و حرارت، نیاز به تنظیم دورهای و عدم حساسیت به ذرات درشت دود همراه است.
دتکتور دودی فتوالکتریک یا نوری نیز دارای یک منبع نوری است که به طور مستقیم یا با زاویهی 90 درجه بر چشم الکترونیکی یا سلول فتوالکتریکی میتابد. ذرات گرد و غبار باعث کاهش این نور میشوند و دتکتور کاهش نور را به منزلهی آتشسوزی و حریق تشخیص میدهد. دتکتورهای دودی فتوالکتریک قابلیت تشخیص سریع ذرات دود حتی در تراکم پایین را دارند و در مقابل آتشسوزیهای بدون شعله سریع عمل میکنند. این دتکتورها به علاوه به رطوبت و تغییرات فشار هوا حساس نیستند و بر خلاف دتکتورهای یونیزه نیاز به تنظیم مجدد ندارند.
تجهیزات آتش نشانی – اجزای سیستم اعلام حریق: 3. دتکتور حرارتی اعلام حریق
دتکتورهای حرارتی به بالا رفتن دمای محیط ناشی از آتشسوزی حساس هستند و آلارم اعلام حریق را فعال میکنند. این دتکتورها در دو نوع دتکتور حرارتی دما ثابت و دتکتور حرارتی دما افزایشی تولید میشوند. دتکتور حرارتی دما ثابت معمولا در دمای 60 درجهی سانتیگراد فعال میشود. دتکتور حرارتی دما افزایشی از سوی دیگر به تغییرات دمایی حساس هستند و با تغییر ناگهانی هوا فعال میشوند.
تجهیزات آتش نشانی – اجزای سیستم اعلام حریق: 4. دتکتور گازی اعلام حریق
دتکتور گازی اعلام حریق در انواع مختلف برای تشخیص گازهای قابل انفجار یا گاز ناشی از آتشسوزیها مورد استفاده قرار میگیرد. دتکتور گاز به طور دائم وجود گازها را در محیط بررسی میکند و در صورت بالا رفتن گازهای خطرناک با فعال کردن آژیر اعلام حریق، ساکنان را از خطر مطلع میسازد.