اگر شما هم تاکنون نام لوله داربست را شنیده باشید، حتما با سوالاتی همچون لوله داربست چند اینچ است؟ ابعاد لوله داربست چقدر است؟ هر لوله داربست چه مشخصاتی دارد؟ روبرو شدهاید. ابعاد لوله داربست یکی از موارد مهم در این لولهها است که باید به آن توجه نمود. ما در این مقاله قصد داریم تا به سوال لوله داربست چند اینچ است پاسخ دهیم. اما بهتر است پیش از آن کمی بیشتر با این لولههای فولادی پرکاربرد آشنا شویم. شما میتوانید از طریق مراجعه به صفحه لوله داربست در سایت ما به مشاهده لیست در انواع مختلف بپردازید و سپس در صورت نیاز به خرید و یا کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در مهدفولاد تماس بگیرید.
آشنایی با لوله داربست و کاربردهای آن
داربستها یکی از سازههای بسیار مهم و ضروری در صنعت ساختوساز هستند که امکان دسترسی به نقاط غیرقابل دسترس ساختمان را برای کارگران و مهندسان فراهم میکنند. این سازهها از لولههایی تحت عنوان لوله داربستی () ساخته میشوند. کیفیت و نحوه اتصال لولههای داربست همواره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ زیرا عدم توجه به این موضوع میتواند خطرات جانی و مالی زیادی را در پی داشته باشد.
لولههای داربست دارای مزایا و ویژگیهای بیشماری هستند که از جمله آنها میتوان به مقاومت بالا در برابر فشار و وزن زیاد، استحکام بالا و دوام مناسب و مقاومت در برابر کشش و خمش اشاره کرد. علاوه بر این عملیات نصب و اجرای داربست با استفاده از اتصالات لوله داربست به راحتی و با سرعت بالا انجام میشود.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره لوله داربستی به مقاله موجود در سایت ما تحت عنوان “” مراجعه کنید.
بررسی مشخصات انواع لولههای داربستی
لوله داربستی یا لوله 5 یکی از لولههای فولادی صنعتی است که به وسیله ورقهای سیاه تولید میشود. این لولهها دارای دو نوع سبک و سنگین و دارای شرایط وزنی متفاوتی هستند که بر اساس کاربرد از هر یک از آنها در ساخت سازهی داربستی استفاده میشود
لوله داربست چند اینچ است و چه سایز استانداردی دارد؟
لولههای داربستی دارای طول 3 الی 6 متری هستند. قطر خارجی این لولهها 48.3 میلیمتر و ضخامت دیواره آن ها 3.2 میلیمتر است. سایز استاندارد این لولههای داربست 11.2 اینچ است و میتوانند حداکثر ضخامتی معادل 2 یا 2.5 میلیمتر داشته باشند.
لولههای داربستی با طول 6 متر و ضخامت 2 میلیمتر دارای وزن 14.5 کیلوگرم و لولههای با طول 6 متر و ضخامت 2.5 میلی متر دارای وزن 17.5 کیلوگرم هستند و این موضوع بر قیمت خرید این محصولات تاثیرگذار است.
استانداردهای رایج در لولههای داربستی
استانداردهای لوله داربست بسته به کشور و منطقه متفاوت است. با این حال، برخی استانداردهای بین المللی شناخته شده وجود دارد که به طور گسترده در صنعت داربست استفاده می شود. برخی از این استانداردها به شرح زیر است:
- BS EN 39: این یک استاندارد اروپایی برای لوله های فولادی است که در کاربردهای داربست استفاده می شود. این استاندارد الزامات لولههای فولادی درزدار و بدون درز برای استفاده در انواع داربست را مشخص میکند.
- ANSI/SSFI SP-4: این یک استاندارد آمریکایی است که توسط انجمن SAIA منتشر شده است و مشخصاتی را برای ساخت و آزمایش لولهها و کوپلرهای داربست فولادی ارائه میدهد.
- AS 1576: این استاندارد در کشور استرالیا تدوین شده است و الزامات داربست از جمله مشخصات لولهها و اتصالات داربست و همچنین دستورالعملهایی برای استفاده ایمن و نصب سازههای داربست ارائه میکند.
- JIS G3444: این یک استاندارد صنعتی ژاپنی برای لولههای فولادی کربنی از جمله لولههای داربست است.
توجه به این نکته مهم است که این استانداردها در درجه اول بر الزامات فنی لولههای داربست مانند ترکیب مواد، ابعاد و خواص مکانیکی تمرکز دارند. سپس دستورالعملهایی را برای آزمایش، علامت گذاری و کنترل کیفیت ارائه میدهد. توصیه میکنیم پیش از خرید و کار با لولههای داربست از کدها و استانداردهای مربوط به آن اطمینان حاصل کنید.
سخن پایانی
ما در این مقاله به ارائه اطلاعاتی پیرامون انواع لولههای داربست و کاربرد و ویژگیهای آنها پرداختیم و به سوال لوله داربست چند اینچ است؟ پاسخ دادیم. اکنون میدانیم که این لولهها دارای طول 6 متر و سایز 11.2 اینچ هستند و به همین دلیل به نام لوله 5 نیز در بازار شناخته میشوند. اگر قصد خرید لوله داربستی با قیمتی مقرونبهصرفه و کیفیتی استثنایی را دارید، میتوانید برای مشاهده قیمت و خرید این لولهها از طریق اقدام کنید و نیز در صورت نیاز به راهنمایی جهت خرید از کمک کارشناسان این مجموعه بهرهمند شوید.
محصولات مرتبط: لوله داربست یکی از محصولاتی است که نحوه اتصال و کیفیت آن بسیار مهم است چرا که عدم آگاهی از مشخصات آن ممکن است سبب ایجاد خسارات زیادی گردد. این محصول در دسته لوله درز دار قرار میگیرد که از ورق نورد گرم (ورق سیاه) شش متری تولید میشود. لوله داربست در ساختمان سازی کاربرد زیادی دارد و اکثرا به عنوان داربست از آن استفاده میشود. لازم به ذکر است که لوله داربستی در صنعت به نام لوله 5 نیز شناخته میشود. در ادامه قصد داریم شما عزیزان را از کاربرد و مشخصات فنی این محصول آگاه سازیم. برای مشاهده لیست و قیمت لوله فولادی 12 روی لینک مربوطه کلیک کنید.
مشاهده ویدئو
لوله داربستی چیست ؟ (معرفی لوله داربست و مشخصات کلی محصول)
داربستهای ساختمانی سازههایی فلزی هستند که برای دسترسی به نقاط دشوار ساختمان در هنگام ساخت و ساز مورد استفاده قرار میگیرند. داربستها از لولههایی 6-3 متری از جنس فلز تشکیل میشوند. این لولهها که به نام لوله داربستی شناخته میشوند در دو نوع سبک و سنگین و برای شرایط وزنی متفاوت فراهم شدهاند. سایز استاندارد این محصول دارای قطر خارجی 48.3 میلیمتر و ضخامت دیواره 3.2 میلیمتر و طول 6 متر است.
سازه داربست از متصل نمودن لولههای داربستی ساخته میشود. این لولهها توسط بستهای ویژهای به یکدیگر متصل میشوند. لوله داربستی در حقیقت همان لوله صنعتی است؛ در این لولهها هیچ گونه سیالی منتقل نمیشود بنابراین لازم نیست در معرض آزمایشهای انتقال آب یا گاز نیز قرار گیرند.
این لولهها تنها کاربرد صنعتی دارند و موارد مصرف آنها در صنایع و سازههای گوناگون است. متداولترین سایز لوله داربست 11.2 اینچ یا همان نمره 5 بوده و همانطور که ذکر شد این لوله در صنعت تحت عنوان لوله 5 نیز شناخته میشود. همچنین بیشترین ضخامتی که از این لوله در صنعت مورد استفاده قرار میگیرد ضخامت 2.5 و 2 میلیمتر است.
معرفی انواع داربست
به طور کلی داربستها از میلههای چوبی یا فلزی ساخته شده و به عنوان تکیهگاهی برای بخشی از سازهها بکار گرفته میشوند. ساخت این سازهها نیازمند تخصص ویژهای است چراکه در صورت خراب شدن، سبب خسارتهای زیادی میگردد. فاصله داربست از ساختمان حدود 40-30 سانتیمتر است ولی برای انتخاب مناسبترین فاصله توجه به نظر معمار نیز مهم است. در ادامه با انواع داربست آشنا شوید:
داربست چکشی ستاره
این سازهها از مهارهای افقی و پایههای قائم تشکیل میگردند. از مزایای استفاده از این داربست، میتوان به راحتی در باز و بسته شدن و عدم نیاز به آچار یا مهاربندی در ارتفاعات زیاد، عدم نیاز به کارگر ماهر، سهولت در جابجایی و انتقال آن اشاره کرد.
انواع داربست چکشی ستاره ای
داربست مثلثی
این سازه از فریمهای مثلثی شکل تشکیل شده که به اتصالشان به صورت نر و ماده است. از مزایای آن نیز میتوان به سهولت در باز و بسته شدن و عدم نیاز به کارگر ماهر اشاره کرد.
داربست ستاره ای
داربست چکشی کاسهای
این سازه از پایههای قائم و مهارهای افقی تشکیل شده است. از مزایای آن نیز میتوان به قابلیت توسعه در پلان و عدم نیاز به مهاربندی در ارتفاعات زیاد و قابلیت استفاده در داربستبندی نمای ساختمانها اشاره کرد.
اجزای تشکیل دهنده داربست
به طور کلی داربستها از دو قسمت عمده لوله داربست و بست داربست تشکیل میگردد. انواع لولههای سنگین و سبک و بست داربست تک پیچ و دو پیچ، بسته به نوع داربست در نصب آن مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه به مهمترین اجزای تشکیل دهنده این سازه خواهیم پرداخت:
اجزای لوله داربستی
لولههای داربستی عموما شامل دو نوع گالوانیزه و فولادی هستند. همچنین این لولهها در دو نوع درزدار و بدون درز در بازار موجود بوده که نوع بدون درز آن از ایمنی بیشتری برخوردار است. مشخصات فنی این لولهها شامل موارد زیر است:
- ضخامت 5.3-3.5 میلی متر
- قطر 48 میلی متر
- طول 6.4-1.5 متر
- وزن 27-6.4 کیلوگرم
(لازم به ذکر است که وزن لوله داربستی به مواردی از جمله طول لوله و نوع ماده به کار رفته در آن بستگی دارد. لوله های فولادی دارای وزن بیشتری می باشد)
اجزای مختلف داربست
- کفشک پایه: جنس این محصول از چوب است و در زیر کفشکهای فلزی داربست در سطوح ناهموار قرار داده میشود. ابعاد کفشک پایه به طول 60 سانتیمتر، عرض 25-22.5 سانتیمتر و ضخامت 6.3-3.8 سانتیمتر است.
- کفشک فلزی: این کفشک از جنس فلز بوده و در قسمت انتهایی لوله داربست بر روی کفشک پایه قرار میگیرد.
- تخته داربست: این محصول در دو نوع فلزی و چوبی در بازار موجود است. این محصولات در دو اندازه 6 و 4 متری تولید میشود و ضخامت آن مابین 6.3-3.8 سانتیمتر است.
- مغزی: این محصول برای اتصال لولههای داربست مورد استفاده قرار میگیرد.
- کاور (روپوش): وظیفه این محصول پوشش قسمت بیرونی اتصال دو سر لولههای داربست است.
- صفحه زیر ستون: این محصول صفحه مربعی پایهداری است که جهت توزیع بار از قسمت پایین ستون بر روی تکیه گاه استفاده میشود.
- نردبان: نردبان آلومینیومی برای دسترسی به طبقات بالای داربست، مورد استفاده قرار میگیرد. طول استاندارد نردبان داربست، حدود 6 متر بوده و بایستی با زاویه 75 درجه نصب گردد.
- جک داربست: جک داربست برای ثابت کردن سکوی داربست به محلی ثابت مورد استفاده قرار میگیرد.
- چرخ داربست متحرک: این چرخها در داربستهای متحرک مورد استفاده قرار میگیرند.
- سیم مخصوص داربست: این محصول از جنس گالوانیزه بوده و برای بستن تختههای داربست به لوله داربستی مورد استفاده قرار میگیرد.
- بالابر: بالابر همانگونه که از نامش مشخص است برای بالا بردن تجهیزات داربست استفاده میشود.
بست داربست
همان طور که ذکر شد داربستها سازههای موقتی هستند که در محل ساخت و ساز مونتاژ گردیده و پس از اتمام کار باز میشوند. بستهای داربست، انواع مختلفی دارند که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.
انواع بست داربست
این سازهها از دو عضو اصلی بست و داربست تشکیل میشوند، بستهای داربست فلزی، اشکال مختلفی دارند و کاربرد آنها در اتصال لوله داربست به یکدیگر و به تکیه گاه داربست است. انواع بست داربست شامل موارد زیر است که در ادامه تصاویر آنها را برای شما به نمایش گذاشتهایم:
- بست چهار پیچ
- بست دو پیچ
- بست تک پیچ
- بست چهار پیچ گردان
- بست H
- بست مغزی
- بست گوهای
انواع بست داربست چهار نمونه از بست داربست
همچنین با بستهای زیر آشنا شوید:
- میله شکافدار اتصال: این بست برای طویل کردن دو لوله داربست در ساخت این سازهها مورد استفاده قرار میگیرد.
- بست لولههای افقی: این بست برای اتصال دو لوله افقی با زاویه 90 درجه مورد استفاده قرار میگیرد.
- بست پایهدار قابل تنظیم: این بست به جداره داخل پایین لوله متصل میگردد و توسط این محصول ارتفاع پایه داربست را میتوان تنظیم کرد.
نکاتی که هنگام اجرای داربست باید به آن توجه کرد
چنانچه ارتفاع ساختمان مذکور کم باشد در قسمتهای داخلی از داربستهای کوتاه با وزن کم استفاده میگردد. حداکثر ارتفاع مجاز این داربستها حدود 3 متر است. در ساختمانهای بلند از داربستهایی با ارتفاع زیاد استفاده میشود. در این سازهها از لولههای فولادی با قطر 5 سانتیمتر و ضخامت حدود 4 میلیمتر استفاده میگردد. برای وصل کردن لوله داربست در این سازهها از بست داربست استفاده میگردد.
از نکات ایمنی که هنگام کار با داربست باید رعایت شود استفاده از کفشهای غیر لغزنده است. همچنین هنگام کار بایستی از کمربند ایمنی استفاده گردد. ورود و خروج به سکوی کار نیز بایستی از طریق راههای ایمن صورت گیرد. نردبان ورودی به سکوی کار نیز بایستی به طور مطمئن به سکوی کار متصل گردد. لازم به ذکر است که حدود 20 درصد خسارات ناشی از این سازه هنگام نصب و برداشت آن است.
بنایراین فراهم کردن سکوی کار مناسب برای کارگر از الزامات مهم نصب داربست است. همچنین اگر تختههای داربست به خوبی با طناب یا تسمه متصل نشوند به آسانی لیز خورده و موجب خسارات جدی در حین ساخت و ساز میگردد. بنابراین بازرسی تختهها پیش از نصب از الزامات ایمنی این سازهها است. بارگذاری بیش از حد بر روی داربستها نیز موجب خمش زیاد تختهها میگردد.
بارگذاری بار زیاد بر روی این سازه در نهایت منجر به واژگونی داربستها میشود. عدم تنظیم سکوها و سکوهایی بدون میلههای محافظ نیز از عواملی است که منجر به آسیبهای جبران ناپذیری هنگام نصب این سازهها میگردد. همچنین باید توجه داشته باشید که در هنگام نصب داربستها با خطوط الکتریکی بالای آنها تماس پیدا کرده و ممکن است سبب خسارت گردند. بنابراین این مساله پیش از نصب داربست باید به خوبی بررسی گردد.
لوله داربستی چیست؟
داربست های ساختمانی سازه هایی فلزی می باشند که برای دسترسی به نقاط دشوار ساختمان در هنگام ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد.
لوله داربستی چه مشخصاتی دارد؟
داربست ها از لوله هایی ۶-۳ متری از جنس فلز تشکیل می شوند. این لوله ها که به نام لوله داربستی شناخته می شوند در دو نوع سبک و سنگین و برای شرایط وزنی متفاوت فراهم گردیده اند. سایز استاندارد این محصول دارای قطر خارجی ۴۸٫۳ میلی متر و ضخامت دیواره ۳٫۲ میلی متر و طول ۶ متر است.
انواع لوله داربستی کدامند؟
داربست چکشی ستاره ای، داربست مثلثی، داربست چکشی کاسه ای