فرهنگ و هنرعلمی و پزشکیعمومی

لیست 10 غذای اصیل و خوشمزه ایرانی

1. خورشت قورمه سبزی

قورمه سبزی خوشمزه و مجلسی با گوشت و لوبیا چشم بلبلی، قورمه سبزی برای ایرانی‌ها یک خوراک ملی  بشمار می آید و در همه نقاط ایران از خورشت قورمه سبزی برای مهمانی ها استفاده میشود . این خوراک قدمتی بین ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال دارد. از آن جایی که خورشت قورمه سبزی سال های سال است بین ما ایرانی ها تهیه و دستور آن سینه به سینه و نسل به نسل منتقل می شود.

مواد لازم خورشت قورمه سبزی

مواد لازم خورشت قورمه سبزی

  • گوشت گوساله نیم کیلو گرم
  • پیاز یک عدد
  • لیمو عمانی 5 عدد
  • لوبیا چشم بلبلی یا لوبیا چیتی نصف لیوان
  • سبزی خورشت یک کیلو گرم
  • رب یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

2. کباب کوبیده

معروف ترین، خوشمزه ترین و محبوب ترین غذا بین ایرانی ها کباب کوبیده است. طرز تهیه کباب کوبیده خانگی عالی خوشمزه مجلسی با گوشت گوساله و گوسفندی ، مخلفاتی همچون سالاد شیرازی، ماست موسیر یا ماست دلالی به همراه دوغ نعنایی ازجمله مواردی هستند که می‌توانند طعم عالی کباب‌کوبیده را چند برابر کنند.

مواد لازم کباب کوبیده خانگی

  • گوشت قلوه گاه گوسفند نیم کیلو
  • گوشت راسته گوساله نیم کیلو
  • پیاز چهار عدد
  • نمک به میزان لازم

3. زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ از آن غذاهایی است که در تمام مجالس، مهمانی ها و عروسی های ما ایرانی ها حضوری پر رنگ دارد. زرشک پلو با مرغ یکی از گزینه های انتخاب ما ایرانی ها برای مهمانی ها است و طرز تهیه زرشک پلو با مرغ آسان و خواندن آن در سایت قندپهلو به راحتی میتوانید تهیه کنید.

مواد لازم زرشک پلو با مرغ

  • برنج:سه لیوان پلوپز
  • زرشک:100گرم
  • مرغ :یکدوم مرغ
  • پیاز:یک عدد درشت
  • زعفران و نمک و روغن:به مقدار لازم

4. آش رشته

آش رشته یک غذای ایرانی دوست داشتنی است که در روزهای سرد سال، مناسبت های خاص، نذری ها، دورهمی ها و مهمانی های دوستانه انتخاب همیشگی ماست. آش رشته از خوشمزه ترین انواع آش های ایرانی می باشد که در کل ایران طبخ می شود.

مواد لازم آش رشته

مواد لازم آش رشته

  • نخود و لوبیا چیتی یک استکان
  • عدس یک استکان
  • پیاز داغ یک لیوان سر پر
  • سبزی آشی مخلوط تره، جعفری، گشنیز و اسفناج جمعا یک کیلو
  • رشته آشی نصف بسته
  • نعناع خشک یک قاشق غذاخوری
  • کشک به میزان لازم
  • نمک و زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار کافی

5. فسنجان

فسنجان یکی از خوشمزه ترین خورشت ها در بین انواع غذای ایرانی است.خورش فسنجان از قدیمی ترین و اصیل ترین خورش های ایرانی است. مواد اصلی خورش فسنجان گوشت ، گردو و رب انار هستند. خورش فسنجان اصالتا یک خورش گیلانی است. با دستور پخت و طرز تهیه خورش فسنجان در ادامه با قندپهلو همراه باشید.

مواد لازم خورش فسنجان با مرغ

مواد لازم خورش فسنجان با مرغ

گوشت مرغ ۴ تکه
مغز گردو ۴۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
رب انار ۴ قاشق غذاخوری
شکر ۲ قاشق غذاخوری
برگ بو ۲ عدد
روغن مایع به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
نمک به میزان لازم

6. ته چین مرغ

ته چین یکی از خوشمزه‌ترین و در عین حال شیک‌ترین غذا‌های ایرانی است. طرز تهیه ته چین مرغ بر خلاف تصور خیلی از افراد تهیه ته چین کار نسبتاً ساده‌ای است فقط نیاز به کمی مهارت و دقت دارد. ته چین مرغ یکی دیگر از آن غذاهای مجلسی است که نه تنها با ظاهر زعفرانی و جذابش نماینده ی بی نظیری از غذاهای ایرانی است، بلکه مهارت آشپزی شما را زبانزد می کند. فقط کافی است نکات خاص و ترفند های آن را بدانید.

مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ

  • برنج ایرانی ۳ پیمانه
  • تخم مرغ ۴ عدد که شامل ۳ عدد زرده و ۱ تخم مرغ کامل است
  • ماست چکیده ۱ پیمانه
  • زعفران دم کرده غلیظ ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
  • سینه مرغ ۲ عدد
  • پیاز نگینی خرد شده بزرگ ۱ عدد
  • زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری
  • فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری
  • نمک به مقدار لازم
  • زرشک ۴ قاشق سوپخوری
  • روغن مایع ۱/۲ پیمانه
  • آب ۱ پیمانه
  • کره ۲۵ گرم
  • خلال بادام و پسته برای تزیین (دلخواه)
  • پنیر خامه‌ای برای تزیین (دلخواه)

7. چکدرمه ترکمنی

چکدرمه، چگیدرمه یا چکیدرمه مشهورترین غذای ترکمنی است که بنا به روایتی بیش از هزار سال قدمت دارد و به‌صورت پلو طبخ و سرو می‌شود. برنج و گوشت گوسفندی مهم‌ترین مواد این پلوی محلی هستند. چکدرمه شباهت زیادی به استانبولی پلو دارد.

مواد لازم چکدرمه

مواد لازم چکدرمه

  • برنج: 6 پیمانه
  • آب: 5 پیمانه
  • گوشت گوسفندی: 700 گرم
  • گوجه‌فرنگی: 500 گرم
  • پیاز: یک عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و ادویه پلویی به میزان لازم

8. باقالی پلو با ماهیچه

یکی دیگر از غذاهای مجلسی و مطمئنا خوشمزه ترین غذای ایرانی بین ما ایرانیان باقالی پلو با ماهیچه است. تنوع غذای ما ایرانی ها بسیار بالاست و تقریباً برای هر مناسبتی و هر ذائقه ای غذاهای متنوع و خوشمزه داریم که در بین این غذاها یکی از غذاهای بسیار لذیذ و البته مجلسی که در بیشتر مهمانی ها و مناسبت های مجلل سرو می شود باقالی پلو با ماهیچه است. اولین دوره استفاده این غذا به دوره صفویه بر می‌ گردد که در بین درباریان و پادشاهان جزو غذاهای محبوب و پرطرفدار بوده است.

مواد لازم برای باقالی پلو

  • برنج خیس خورده: ۴ پیمانه
  • باقالی پخته: ۳۰۰ گرم
  • شوید خشک: ۴ قاشق غذاخوری
  • روغن حیوانی: به میزان لازم
  • زعفران دم‌ کرده: به میزان لازم
  • زردچوبه و پودر دارچین: به میزان لازم
  • گوشت ماهیچه: ۵۰۰ گرم
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • روغن: ۷ قاشق غذاخوری
  • زعفران: ۲ قاشق مرباخوری
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
  • آب: ۳ لیوان

9. میرزا قاسمی

میرزاقاسمی یکی از غذاهای محلی استان گیلان و استان مازندران است. شاید حتی گیاهخوار باشید و ندانید بین غذاهای سنتی ایرانی چه غذایی مناسب شماست. میرزا قاسمی یکی از این غذاهای نونی است که میتوانید روی آن حساب کنید. طرز تهیه میرزا قاسمی به دو روش رو در این مطلب از قندپهلو بخوانید.

مواد لازم میرزا قاسمی

  • بادمجان متوسط: ۵ عدد
  • سیر: یک بوته
  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • گوجه فرنگی: ۲ عدد
  • روغن و نمک و فلفل: به مقدار کافی

10. آبگوشت

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی با نخود و لوبیا برای ۴ نفر رستورانی ، آبگوشت دارای انواعی مانند بزباش، کشک، گندم و بلغور است که در شهرها و مناطق مختلف با محتویات متفاوت چون ادویه‌ها و غیره پخته می‌شوند. مسلما هر چه در تهیه آبگوشت با تجربه تر باشید میتوانید آبگوشت های خوشمزه تری تهیه کنید. البته راز دیگری که در خوشمزه تر شدن این غذای ایرانی سنتی تاثیر دارد، زمان پخت آن است. آبگوشت باید زمان کافی داشته باشد تا آرام آرام بپزد و به اصطلاح جا بیفتد. دیزی های بیرون خوشمزه هستند اما دیزی خانگی صفای دیگری دارد. پیچیدن عطر آبگوشت در فضای خانه است که لذت آن را بیشتر می کند.

مواد لازم تهیه آبگوشت

  • نخود و لوبیای سفید باهم دو سوم لیوان
  • گوشت گوسفند با استخوان و چربی ٣٠٠گرم
  • گوجه فرنگی ٢عدد متوسط
  • پیاز یک عدد
  • سیر یک حبه(پودرسیر یک ق.چ)
  • سیب زمینی ٢ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • لیمو عمانی یک عدد
  • مرزه خشک به دلخواه یک ق.چ
  • نمک ، فلفل به مقدار لازم

منبع: https://dayan.ir/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-10-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%B4%D9%85%D8%B2%D9%87-%D8%A7%D8%B5%DB%8C%D9%84-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C/