قوانین منسوخ و متعارض، مانعی برای تولید است

قوانین منسوخ و متعارض، مانعی برای تولید است

مجله سلامتی ایران/مرکزی نماینده ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قوانین منسوخ و متعارض مانعی برای تولید است گفت: مجلس در تلاش است با کاهش تعداد قوانین به عنوان مثال از ۱۱ هزار به ۸ هزار و تنقیح آنها کیفیت قانون گذاری را ارتقا دهد.

حجت الاسلام محمد سبزی با بیان اینکه کاهش و تنقیح قوانین صدور مجوزها را تسهیل و رونق تولید را تسریع می کند اظهار کرد: مجلس طی دو سال گذشته قانون جامعی برای بخش کشاورزی تصویب کرده که با رفع ایرادات بسیاری از مشکلات این حوزه را برطرف خواهد کرد.

وی افزود: تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی موضوع مهمی است که در دستور کار مجلس قرار گرفته و بررسی و تصویب شده است. هدف از اینکار رفع مشکلات ساختاری و چالش های حوزه کشاورزی است. این قانون برای تقویت امنیت غذایی افزایش تولید محصولات کشاورزی حمایت از کشاورزان و رفع موانع تولید طراحی شده است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی مدیریت یکپارچه زنجیره ارزش محصولات کشاورزی برای کاهش نابسامانی های بازار و گرانی کاهش دیوان سالاری و چابک سازی بخش خصوصی در کشاورزی حمایت از کشاورزان با ابزارهایی مثل تامین کارت سوخت برای ماشین آلات کشاورزی یارانه نهاده ها و وام کم بهره از موضوعاتی است که در این قانون دیده شده است.

وی کمبود آب را یکی از بزرگ ترین چالش های کشاورزی در ایران دانست و گفت: اصلاح الگوی کشت و مدیریت منابع آب مثل استفاده از سیستم های آبیاری قطره ای مورد تاکید است. همچنین فناوری های نوین به دلیل دولتی بودن تحقیقات و تحریم ها به خوبی به دست کشاورزان نمی رسد و این قانون به دنبال حمایت از شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی است.

وی در ادامه با بیان اینکه طبق گفته ها سالانه حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان ضایعات کشاورزی در کشور وجود دارد که این قانون می خواهد با مدیریت بهتر زنجیره تولید و توزیع این مشکل را کمتر کند به درآمد پائین کشاورزان نیز اشاره کرد و گفت: این قانون به کشاورزی قراردادی توجه دارد. یعنی دولت و شرکت ها با کشاورز قرارداد می بندند و محصول را با قیمت تضمینی می خرند. بسیاری  از کشاورزان به دلیل تحریم در این قانون دیده شده اند.

حجت الاسلام سبزی ادامه داد: در این طرح تاکید شده که دولت باید لایحه ای برای الگوی کشت ارائه دهد چون بدون برنامه ریزی درست نمی شود کمبود محصولاتی مثل کلزا سویا یا ذرت را جبران کرد. ایران در محصولاتی مثل پسته خرما و زعفران پتانسیل صادراتی خوبی دارد و این قانون می خواهد با سرمایه گذاری ارزآوری این محصولات را بیشتر کند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین با تاکید بر اهمیت هم افزایی دستگاه ها برای تحقق نام گذاری سال توسط رهبر معظم انقلاب گفت: شایسته است که تمامی دستگاه ها برای تقویت و سرمایه گذاری در تولید گام بردارند. در این میان ارتباط مؤثر دانشگاه با بخش های صنعت کشاورزی و دامداری می تواند تحول آفرین باشد.

وی با اشاره به راه اندازی مجتمع ۵۰ راسی پرورش گوساله های مولد در دانشگاه آزاد ساوه اظهار کرد: کار تحقیقاتی و حضور دانشجویان در کنار صنعت و دامداری زمینه ساز اتفاقات مثبت برای تولید است. استفاده از نژادهای خالص در دامداری مانند گوسفندان همو هترو و چندقلوزا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه بوده و نقش دانشگاه در کنار مراکزی مانند جهاد دانشگاهی در این حوزه برجسته است.

به گفته مجتبی یوسفی راد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه این گاوداری با ظرفیت ۵۰ رأس تلیسه با هدف ظرفیت سازی برای آموزش دانشجویان دانشکده های کشاورزی و دامپزشکی و همچنین تحقق شعار سال راه اندازی شده و در فاز دوم ظرفیت آن به ۱۵۰ رأس افزایش خواهد یافت. همچنین در حوزه گوسفندداری برنامه ای برای پرورش ۲۰۰ رأس گوسفند همو و هترو با نژادهای چندقلوزا در دستور کار این دانشگاه است که مجوزهای آن از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اخذ شده است و این برنامه نه تنها استان مرکزی بلکه استان های همجوار را نیز پوشش خواهد داد.

انتهای پیام