فواید فوق العاده نوشیدنی زردچوبه برای سلامتی
زردچوبه یکی از مواد آشپزی اساسی در جنوب آسیا است؛ ریشه ای قدرتمند است که وعده های غذایی شما را جادویی و کف دست هایتان را طلایی می کند!
زردچوبه یکی از قوی ترین دارو های ضد التهابی طبیعی است و مملو از ترکیباتی است که می تواند فواید زیادی برای بدن داشته باشد. زردچوبه و فوایدش برای سلامتی دهه هاست مورد مطالعه قرار گرفته اند و در کمک به پیشگیری و درمان طیف وسیعی از شرایط از آلزایمر تا اگزما نویدبخش بوده اند. بخش اعظم قدرت زردچوبه از ترکیب فعال کورکومین ناشی می شود آنتی اکسیدانی که ثابت شده است خواص ضد التهابی ضد باکتریایی ضد قارچی و ضد انگلی دارد. در اینجا برخی از بزرگترین مزایای سلامتی زردچوبه آورده شده است.
کاهش التهاب
شاید مشهورترین فایده زردچوبه کاهش التهاب باشد. بسیاری از مطالعات اثرات مثبت کورکومین را بر التهاب نشان داده اند و این اثر در سراسر بدن مشاهده شده است. ژائوپینگ لی رئیس بخش تغذیه بالینی در دانشگاه کالیفرنیا توضیح داده است که التهاب درجه پایین پاسخ بدن به استرس های محیطی و رژیم غذایی است و بدن را برای هر چیزی که با افزایش سن باید با آن مبارزه کنیم آماده می کند.
سلامت عصبی
تحقیقات همچنین نشان داده است که کورکومین فعالیت هایی در راستای محافظت از سیستم عصبی دارد. مطالعات نشان می دهد کورکومین و اثرات ضد التهابی آن می تواند به پیشگیری و درمان بیماری هایی از جمله بیماری آلزایمر بیماری پارکینسون مولتیپل اسکلروزیس و … کمک کند.
سلامت پوست
عصاره زردچوبه و مکمل های زردچوبه می توانند به تسکین پوست از درون کمک کنند. دکتر الیزه لاو متخصص پوست و مو با تایید هیئت مدیره توضیح داده است: «با توجه به اثرات ضد التهابی آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی زردچوبه ترکیب آن در یک رژیم غذایی کامل ممکن است برای اکثر بیماری های پوستی از جمله آکنه اگزما و پسوریازیس مفید باشد.» تعامل زردچوبه با روده همچنین می تواند به سلامت پوست کمک کند. آنتی اکسیدان های موجود در زردچوبه به ویژه کورکومین می تواند به محافظت در برابر آسیب های پوستی ناشی از اشعه ماوراء بنفش کمک کند. همچنین میکروبیوم روده سالم تری را ترویج می کند و به طور غیرمستقیم شفافیت پوست را بهبود می بخشد و قرمزی را کاهش می دهد.
درمان سرطان
زردچوبه و کورکومین دارای خواص ضد سرطانی هستند و به عنوان درمان های مکمل بالقوه امیدوارکننده برای انواع مختلف سرطان مورد تحقیق قرار گرفته اند.
مصرف روزانه چقدر زردچوبه بی خطر است؟
اگرچه اطلاعات محدودی در مورد محدوده دوز ایمن برای مصرف خوراکی زردچوبه وجود دارد اما اگر آن را فقط از طریق وعده های غذایی خود مصرف کنید به احتمال زیاد کاملاً امن هستید. زردچوبه هنگامی که به عنوان مکمل مصرف می شود مطالعات بالینی نشان می دهد که دوز های ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی گرم کورکومین در روز به طور کلی قابل مصرف است. یک آزمایش افزایش دوز کوچک نشان داد که یک دوز خوراکی زردچوبه تا ۱۲ گرم بی خطر است اما برخی از اثرات سوء گوارشی شامل تهوع استفراغ و ناراحتی معده بود. مصرف مقادیر بیشتر ممکن است منجر به خطر بیشتر عوارض جانبی شود. دوز های بالای زردچوبه می تواند اثرات برخی دارو ها را کاهش یا افزایش دهد خطر سنگ های کلیوی را افزایش دهد و باعث آسیب کبدی شود. او می افزاید مکمل ها همیشه باید با پزشک در زمینه سایر داروها مکمل ها و خطرات سلامتی بررسی شوند.
چه کسانی باید از زردچوبه اجتناب کنند؟
زردچوبه اگرچه برای بسیاری از سیستم های بدن مفید است اما در دوز های بالا برای همه مناسب نیست. به گفته پزشکان اگر اختلال خونریزی دارید یا از دارو هایی برای رقیق کردن خون خود استفاده می کنید ممکن است خطراتی در زمینه مصرف زردچوبه وجود داشته باشد. اگر از دارو های رقیق کننده خون (مانند آسپرین وارفارین آپیکسابان) استفاده می کنید با پزشک خود مشورت کنید زیرا زردچوبه به طور بالقوه می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد. او همچنین خاطرنشان می کند که مصرف زردچوبه با سایر مکمل های غذایی که دارای اثرات رقیق کننده خون نیز هستند مانند زنجبیل و ویتامین ای می تواند خطر خونریزی و کبودی را افزایش دهد. علاوه بر این او اشاره می کند که مطالعات نشان داده اند که زردچوبه می تواند بر نگرانی های مربوط به کیسه صفرا تأثیر بگذارد.
چه دارو هایی را نمی توان با زردچوبه مصرف کرد؟
همانطور که در بالا ذکر شد دارو های رقیق کننده خون و مکمل ها به طور بالقوه می توانند با زردچوبه تداخل داشته باشند. در مورد دارو های خاص پوست دکتر خلیفیان خاطرنشان می کند که چون زردچوبه دارای برخی خواص رقیق کنندگی خون است به طور بالقوه می تواند اثرات ایزوترتینوئین یا سایر دارو هایی را که حساسیت به نور پوست را افزایش می دهند بیشتر می کند و منجر به آفتاب سوختگی شود که می تواند منجر به کبودی یا تأخیر بهبود زخم ها شود.
اثرات ضد التهابی زردچوبه از نظر تئوری می تواند اثربخشی درمان هایی مانند بنزوئیل پراکسید یا رتینوئید ها را کاهش دهد که بر التهاب کنترل شده برای اثر خود متکی هستند. اگرچه این فعل و انفعالات خطرناک نیستند بیماران باید از کرم های ضد آفتاب برای جبران هرگونه حساسیت به نور بالقوه استفاده کنند و برای اطمینان از نتایج مطلوب مکمل های جدید را با متخصص پوست خود در میان بگذارند.
آیا زردچوبه در دوران بارداری بی خطر است؟
در حالی که مصرف گاه به گاه زردچوبه در غذا به طور کلی بی خطر تلقی می شود برخی از پزشکان توصیه می کنند که افراد باردار یا شیرده از مکمل های زردچوبه و کورکومین خودداری کنند. همانطور که کارشناسان پیشنهاد می کنند قبل از قرار دادن آب زردچوبه یا مکمل ها در برنامه روزانه خود با پزشک خود صحبت کنید.
طرز تهیه نوشیدنی زردچوبه
از لحاظ تاریخی ریشه زردچوبه در نوشیدنی ها برای شادابی و زیبایی کلی استفاده شده است. می توانید به سادگی ریشه را به آبمیوه گیری اضافه کنید و مایع قوی و طلایی را مستقیماً بپزید یا مقداری زنجبیل و آب لیمو را به مخلوط اضافه کنید اما این نوشیدنی زمانی واقعاً مقوی می شود که با مواد با طراوت تر و در ظهر میل شود.
مواد تشکیل دهنده:
۲ عدد زردچوبه تازه رنده شده
۱ عدد زنجبیل تازه رنده شده
هل ۱ عدد
۲ لیوان آب
۱/۴ فنجان عسل
۱ عدد گل بابونه خشک
۱ عدد لیمو
آب گازدار یا آب نارگیل
دستورالعمل:
۱. زردچوبه و زنجبیل را با یک لایه بردار سبزیجات پوست بگیرید سپس در یک قابلمه متوسط رنده کنید. غلاف هل را خرد کنید تا پوسته آن شل شود. دانه ها را بردارید و به قابلمه اضافه کنید. آب را اضافه کرده و روی حرارت متوسط حدود ۱۰ دقیقه بجوشانید.
۲. در حالی که مخلوط زردچوبه در حال جوشیدن است گل بابونه و عسل را در یک قابلمه دیگر ترکیب کنید و به آرامی گرم کنید تا دم بکشد.
۳. هر مخلوط را جداگانه از صافی رد کنید و کنار بگذارید تا خنک شود. هر دو مخلوط را می توان تا یک هفته در ظروف شیشه ای دربسته در یخچال نگهداری کنید.
۴. برای تهیه یک وعده ۱/۳ فنجان مخلوط زردچوبه-زنجبیل ۱/۲ قاشق غذاخوری عسل بابونه آب نصف لیمو و آب گازدار یا نارگیل را با همدیگر ترکیب کنید!