علمی و پزشکیکسب و کار

طریقه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی

در چه صورت باید اقدام به هواگیری دستگاه تصفیه آب کنیم؟

دستگاه تصفیه آب خانگی معمولا در هنگام نصب یا تعویض فیلتر نیاز به هیچگونه هواگیری خاصی ندارند و مقدار هوای درون آنها به تدریج در طی چند روز از آن خارج میشود. تنها در برخی موارد خاص و نادر اگر با موارد زیر روبرو شدید اقدام به هواگیری کنید.

1- دستگاه تصفیه آب کارش را بدرستی انجام میدهد و همه چیز درست است اما خاموش نمیشود و یکسره کار میکند

– در این حالت ، مقداری هوای محبوس شده در دستگاه اتفاقا به نزدیکی سنسور فشار رسیده و مانع از بالا رفتن فشار و تشخیص آن توسط سنسور میشوند و همین امر سبب خاموش نشدن دستگاه میشود . راه حل این مشکل اینکه در حالی که دستگاه در حال کار است لوله آب تصفیه شده خروجی از ممبران و یا لوله ورودی به سنسور فشار بالا را خارج کنید و اجازه دهید تا هوا خارج شود و آب از لوله سرازیر شود. همچنین ممکن است این حالت در زمانی رخ دهد که فشار هوای داخل مخزن تنظیم نباشد.

2- هنگام باز کردن شیر برداشت ، آب با فشار و به صورت ضربه ای بیرون میزند و همزمان هوا نیز خارج میشود

– در این حالت مقداری هوا در فیلترهای بالایی دستگاه و مسیر لوله ها محبوس مانده که با فشار و به همراه آب خارج میشود و سبب پرتاب آب میشود. راه حل این مشکل این است که لوله آب بین فیلتر 5 و 6 را خارج کنید و اجازه دهید کمی دستگاه در این حالت کار کند و هوای محبوس در آن خارج شود و همچنین اجازه دهید مخزن کاملا خالی شود . اگر کارهای گفته شده را نیز انجام ندهید در طی چند روز بعد، این هوا به تدریج خارج میشود و از بین میرود.

3- موتور دستگاه در حال کار است ولی هیچ آبی تولید نمیشود و حتی به ممبران( فیلتر چهارم ) وارد نمیشود .

– در این حالت مقداری هوا در بالای هوزینگ فیلتر سوم محبوس مانده و اجازه عبور آب را نیز نمی دهد. راه حل این مشکل این است که هوزینگ مرحله سوم را کمی باز کنید و اجازه دهید مقداری آب از لبه هوزینگ به بیرون سرازیر شود. این حالت بیشتر در زمانی رخ میدهد که فشار آب ورودی به دستگاه کم باشد.

چند نکته مهم :

در هنگام نصب دستگاه تصفیه آب هیچ نیازی نیست باد درون مخزن ( تانک ) کمتر یا بیشتر شود و فشار باد مخزن ها در ابتدای کار، توسط کارخانه سازنده تنظیم شده است .

در ابتدای کار نیاز نیست که هیچکدام از مراحل بالا را انجام دهید و تنها اگر با 3 مورد ذکر شده روبرو شدید که معمولا نادر نیز هستند، راه حل های پیشنهادی را انجام دهید .

وقوع هر کدام از موارد بالا ممکن است ناشی از موارد دیگری بجز هواگیری نیز باشد . در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان ما در فروشگاه به آبی تماس بگیرید.

لازم به ذکر است که سعی کنید همیشه در هنگام نصب یا تعویض فیلتر ، آب سیاه فیلتر شماره 2 را از هوزینگ فیلتر سوم بگیرید و همزمان با این کار هوای محبوس در فیلتر اول و دوم نیز خارج میشود . این هوای محبوس معمولا هیچ نشانه ای ندارد و خود را بروز نمی دهد اما میتواند به پمپ و فیلتر ممبران آسیب جدی برساند . بنابراین سعی کنید این هوای اضافه را حتما خارج کنید.

راهنمای نحوه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی

یکی از دستگاه‌های پر کاربرد و مهم برای بیشتر منازل دستگاه‌های تصفیه آب خانگی می‌باشد. این دستگاه‌ها نیز همانند بسیاری دیگر از لوازم خانگی دچار عیب و خرابی می‌شوند. البته در بسیاری از موارد پشیبان‌های معتبری برای حل مشکل و خرابی در کشور وجود دارد. از جمله مواردی که می‌توان در مورد دستگاه‌های تصفیه آب به آن اشاره کرد تنظیم فشار دستگاه تصفیه آب، طریقه هواگیری دستگاه و تنظیم فشار باد مخزن دستگاه تصفیه آب می‌باشد.

از جمله تعمیرات پر کاربرد در زمینه دستگاه‌های تصفیه آب خانگی، هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی می‌باشد. طریقه هواگیری دستگاه تصفیه آب به روش‌های مختلفی انجام می‌پذیرد. روش هواگیری مخزن می‌تواند شامل قسمت‌های مختلفی شود که در ادامه با جزییات بیشتری در مورد آن صحبت می‌شود. در این مقاله تلاش می‌شود تا نحوه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی به صورت اصولی آموزش داده شود.

آموزش هواگیری مخزن تصفیه آب

برای یادگیری نحوه تعمیر هر دستگاهی نیاز است که ابتدا خود دستگاه و نحوه کارکرد آن و پس از آن قطعات آن را بشناسیم. قطعاتی که در دستگاه‌های تصفیه آب خانگی وجود دارند بسیار زیاد هستند و که ارتباط تنگاتنگی از لحاظ کاربردی با یکدیگر دارند. از جمله این قطعات می‌توان به پمپ، شیر برقی، لایه‌های فیلتر مختلف، هوزینگ فیلتر (با جنس‌های مختلف)، شیر برقی، گیج فشار تصفیه آب و …. اشاره کرد. برای آموزش طریقه هواگیری دستگاه تصفیه متناسب با نیاز، عملکرد هر کدام از این قطعات توضیح داده می‌شود.

بیشتر افراد بر این تصور هستند که در هنگام تعویض هر کدام از فیلتر‌های دستگاه تصفیه آب نیاز به هواگیری می‌باشد. در حالی که پس از تعویض فیلتر هوای جمع شده در آن قسمت به مرور خارج شده و در اکثر مواقع نیازی به هواگیری نمی باشد.

در واقع یکی از قطعات دستگاه تصفیه آب که معمولا به هواگیری نیاز دارد هوزینگ می‌باشد. هوزینگ‌ها محل قرار گرفتن فیلتر‌ها هستند که متناسب با مرحله و شرایط دستگاه می‌توانند برای هدف‌های مختلفی استفاده شوند. کاهش فشار آب از جمله اصلی ترین علائم دستگاه تصفیه آب است که نشان می‌دهد دستگاه نیاز به هواگیری دارد. در دستگاه‌های امروزی تصفیه آب معمولا دکمه‌های مورد نظر در پشت هوزینگ مد نظر قرار دارد که با فشردن مکرر آن می‌توانید این مشکل را برطرف کنید. از جمله قطعاتی که نشان دهنده فشار مناسب آب می‌باشد، گیج فشار تصفیه آب است که کمک می‌کند تا دستگاه در میزان فشار مناسب تنظیم شود.

تنظیم فشار باد مخزن دستگاه تصفیه آب پس از هواگیری از جمله مراحل دیگر پس از هواگیری دستگاه تصفیه آب می‌باشد که در قسمت بعد با جزییات بیشتری در مورد آن توضیح داده می‌شود.

نحوه تنظیم فشار دستگاه تصفیه آب

همانطور که در قسمت قبل به آن اشاره شد پس از هواگیری دستگاه تصفیه آب، باید فشار باد مخزن تصفیه آب را مجددا به حالت استاندارد بر گردانید. برای تنظیم فشار دستگاه تصفیه آب نیاز است که نسبت به فشار استاندارد تعیین شده توسط کارخانه سازنده آن مطلع باشید. برای تنظیم این فشار کافیست شیری که مربوط به خروجی مخزن است را باز گذاشته تا تمام آب درون آن خارج شود. پس از قطع شدن آب کافیست یک تلمبه را به سر دیگر مخزن متصل کرده و سعی کنید با تلمبه زدن آب موجود در مخزن را با فشار خارج کنید. پس از آنکه جریان آب قطع شد سعی کنید با تلمبه زدن مجدد هوا را وارد مخزن کنید.

این سیکل را تا زمانی که تمام آب مخزن خارج شود انجام دهید. به صورت تجربی می‌توان گفت که که مخزن شما آماده بار گذاری مجدد می‌باشد. تنظیم فشار باد مخزن تصفیه آب با استفاده از فشار سنج بهترین راه برای اطمینان خاطر شما می‌باشد. معمولا مخزن اکثر دستگاه‌ها در فشاری در حدود 5 تا 7 بار کار می‌کنند.

توجه داشته باشید در صورتی که در این زمینه اطلاعات کافی را ندارید بهتر است که مسئولیت انجام این کار را بر عهده یک فرد متخصص بسپارید. بالا بودن یا پایین بودن فشار باد مخزن تصفیه آب می‌تواند باعث خرابی گسترده ای در دستگاه تصفیه آب شما شود و هزینه‌های سنگین تری را بر روی دست شما بگذارد.

فشار باد مخزن دستگاه تصفیه آب خانگی

همانطور که در قسمت قبل به آن اشاره شد، فشار باد مخزن دستگاه تصفیه آب خانگی باید در حدود 5 تا 7 بار باشد. این فشار گاها با توجه به حجم دستگاه تصفیه آب خانگی و همچنین مدل آن می‌تواند متفاوت باشد. در کنار مواردی که در مورد طریقه هواگیری دستگاه به آن اشاره شد، در مورد عیوبی که ممکن است باعث ایجاد این مشکل شود اشاره کافی نشده است.

در بسیاری از دفترچه راهنما‌های موجود در بازار در مورد عیوبی که دلیل آن هوای موجود در دستگاه می‌باشد اشاره شده است. از جمله عیوبی که برای رفع آن نیاز به هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی می‌باشد، ضربه ای عمل کردن آب در هنگام خروج از شیر است. این موضوع نشان می‌دهد در میان آب موجود در مخزن مقدار زیادی هوا وجود دارد که باعث می‌شود که دستگاه به درستی عمل نکند. از جمله عیوب دیگری که معمولا دلیل آن عدم هواگیری درست می‌باشد، روشن بودن دستگاه و عدم تولید آب در فیلتر آخر می‌باشد. این موضوع نیز می‌تواند به دلیل گیر کردن مقداری هوا در میان هوزینگ‌ها باشد که اجازه عبور آب را از فیلتر‌ها نمی دهد.

از جمله دیگر دلایلی که باید برای حل آن دستگاه تصفیه آب هواگیری شود، خاموش نشدن دستگاه و کار کردن مکرر آن است. این ایراد می‌تواند به دلیل گیر کردن مقداری هوا در گیج فشار تصفیه آب است که باعث می‌شود دستگاه فشار مورد نظر را برای قطع کردن دستگاه احساس نکند. علاوه بر این مورد گاهی نیز به دلیل تنظیم نبودن فشار باد مخزن دستگاه تصفیه آب این مشکل پیش می‌آید.

نکته مهم در هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی توجه به دلیل بروز مشکل است. هواگیری به هر دلیلی می‌تواند موجب فرسوده شدن و خرابی‌های مکرر دستگاه شود.

منبع: .ec-pure