سومین مهرواره کوثرانه در اردبیل به کار خود پایان داد

سومین مهرواره کوثرانه در اردبیل به کار خود پایان داد

مجله سلامتی ایران/اردبیل آئین پایانی سومین مهرواره استانی«کوثرانه» با محوریت موضوع«حجاب و عفاف» و با مشارکت ستاد امر به معروف و نهی از منکر و اداره کل صنعت معدن و تجارت در اردبیل برگزار شد.

حجت الاسلام محمدحسین طاهری دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شامگاه ۲۹ اردیبهشت در این آیین که با شعار «ما پای خانواده ایستاده ایم» برگزار شد با بیان اهمیت خانواده در فرهنگ ایرانی و اسلامی گفت: مهرواره کوثرانه با محوریت خانواده و تأکید بر موضوع عفاف و حجاب مصداقی روشن از حرکت فرهنگی و تمدن ساز در مسیر جهاد تبیین است.

وی با اشاره به تلاش جریان های غربی برای تضعیف بنیان خانواده افزود: آنچه امروز در غرب به عنوان بحران هویتی زنان مطرح است نتیجه دوری از نقش های اصیل مادری و همسری است؛ درحالی که در فرهنگ ایرانی ـ اسلامی زن محور خانواده و نقش آفرین در تاریخ تمدن بوده است.

طاهری با مرور تاریخی نقش زن در تمدن های ایران باستان و سپس در اسلام تأکید کرد: زن در فرهنگ اسلامی نه تنها از جایگاه اجتماعی برخوردار است بلکه حضور او در خانواده به عنوان مادر و همسر رکن اصلی رشد جامعه محسوب می شود.

وی افزود: از زنان مؤثر تاریخ مانند حضرت خدیجه (س) حضرت فاطمه زهرا (س) حضرت زینب (س) بی بی شهربانو تا بانوان معاصر همگی نشان دهنده پیوستگی نقش زن در جامعه و خانواده هستند.

دبیر ستاد امر به معروف کشور با انتقاد از نگاه ابزارگرایانه غرب به زن گفت: در نگاه اسلامی زن و مرد مکمل یکدیگر در تشکیل خانواده اند و اسلام با حفظ کرامت زن او را در جایگاهی قرار داده که بتواند هم در خانواده و هم در جامعه تأثیرگذار باشد.

طاهری در ادامه با تأکید بر اینکه فعالیت اجتماعی از حقوق زنان است اظهار داشت: اسلام زن را موجودی اجتماعی می داند و به همین دلیل برای حضور او در جامعه حجاب را تعریف کرده است.

وی افزود: هنر تمدن ایرانی و اسلامی در آن است که می تواند میان مسئولیت های اجتماعی زنان و نقش های مادری و همسری توازن و هماهنگی ایجاد کند.

دبیر ستاد امر به معروف کشور و نهی از منکر کشور ضمن تجلیل از نقش هنر در انتقال مفاهیم عمیق فرهنگی مهرواره کوثرانه را نمونه ای موفق در بهره گیری از زبان هنر برای تبیین جایگاه خانواده و زن در تمدن اسلامی دانست و افزود: چنین حرکت هایی باید تقویت شده و به عنوان الگو در سطح ملی توسعه یابد.

ملیحه ملک زاده فرد مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل نیز در این مراسم گفت: استفاده از زبان هنر به عنوان ابزاری مؤثر برای تربیت نسل جدید از اولویت های کانون است.

وی افزود: زبان هنر زبانی ماندگار و غیرمستقیم برای انتقال مفاهیم دینی و اخلاقی به کودکان و نوجوانان است و تأثیرگذاری آن به مراتب بیشتر از روش های مستقیم است.

ملک زاده فرد با اشاره به خلاقیت و نوگرایی نوجوانان امروز تصریح کرد: مربیان کانون با عشق به کودکان و با بهره گیری از ظرفیت های هنری مسیر تربیت فرهنگی و دینی را هموار کرده اند و نتیجه این تلاش ها درخشش نوجوانان استان در جشنواره های ملی و بین المللی بوده است؛ به طوری که در سال گذشته بیش از ۵۰ عنوان برگزیده در سطح ملی و بین المللی توسط اعضای کانون اردبیل کسب شده است.

مدیرکل کانون پرورش فکری استان اردبیل افزود: با وجود توانمندی های فراوان این کانون تنها ۲۰ مرکز فرهنگی هنری ثابت برای خدمت رسانی به بیش از ۲۶۵ هزار دانش آموز در استان دارد که برای بهره مندی بیشتر کودکان و نوجوانان از محیط های امن خلاق و آموزنده کاهش آسیب های اجتماعی و شکوفایی استعداد کودکان باید توسعه و گسترش زیرساخت ها و فضاهای فرهنگی مورد توجه و حمایت قرار بگیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کانون پرورش فکری محلی برای رشد استعدادها پرورش خلاقیت و ساخت آینده ای روشن برای کودکان و نوجوانان است و مسئولان کشور که خود روزگاری از اعضای این کانون بوده اند بهترین گواه بر اثرگذاری این مجموعه در تربیت نسل آینده هستند.

انتهای پیام