جنین هفت ماهه و مراقبت های ماه هفتم بارداری
در حال حاضر که در ماه هفتم بارداری هستید، کودک شما به سرعت در حال رشد است و تکامل بیشتری نسبت به ماه های قبل پیدا کرده است. جهت آگاهی از مراقبت های لازم دوران بارداری و جنین هفت ماهه کلیک کنید.به طور مثال تغییراتی مانند وزن گیری دارد و پوست بهتری نسبت به ماه های گذشته دارد. شکم مادر نیز در حال بزرگ تر شدن است و ممکن است چالش هایی را نیز در پیش روی خود داشته باشد. معمولا احساس کمردرد و خستگی بیشتر می شود. در ادامه توضیحات بیشتری در خصوص ماه هفتم بارداری برای شما ذکر خواهیم کرد.
علائم شایع ماه هفتم بارداری
شما دیگر در حال ورود به سه ماهه سوم بارداری هستید، در این ماه از بارداری رشد شکم بیشتر است و بارداری در حال پیشرفت خواهد بود.
از علائم ماه هفتم بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سیاتیک
همانطور که رحم بزرگتر می شود، می تواند به عصب سیاتیک فشار وارد کند و در نهایت درد لگن و کمردرد را به همراه دارد. در این مواقع استفاده از کمپرس سرد و گرم می تواند تسکین درد را به همراه داشته باشد.
درد لگن
هورمون های بارداری تغییرات زیادی را در بدن ایجاد می کنند، به طور مثال به شل شدن مفصل دو طرف لگن برای آمادگی زایمان کمک می کند، چنین شرایطی می تواند منجر به درد لگن شود.
یبوست
سطح بالای هورمون پروژسترون و آهن (اگر در ویتامین های دوره بارداری باشد) می تواند منجر به کُند شدن هضم و در نهایت یبوست شود. برای کاهش یبوست باید بدن خود را هیدراته نگه دارید و همچنین فیبر کافی در رژیم غذایی خود داشته باشید. مواد غذایی که سرشار از فیبر هستند، شامل لوبیا، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات است.
انقباضات براکستون هیکس
این نوع انقباضات در سه ماهه دوم و سوم بارداری شروع می شود. در این مواقع مادران گاهی احساس سفتی در شکم خود دارند که معمولا هنگام تغییر وضعیت بدن، بهبود پیدا می کنند.
خستگی
بسیاری از مادران با شروع افزایش انرژی را احساس می کنند؛ اما با شروع ماه سوم ممکن است کمی احساس خستگی بیشتری داشته باشند. خستگی می تواند به این جهت باشد که شکم شما بزرگ تر شده است و نمی توانید خواب آرامی داشته باشید. با رژیم غذایی سالم و ورزش به اندازه می توانید سطح انرژی خود را بالا نگه دارید.
خونریزی یا لکه بینی
ممکن است مقدار کمی خونریزی و لکه بینی وجود داشته باشد، با وجود اینکه این مسئله جدی نیست؛ اما بهتر است با پزشک معالج خود در میان بگذارید.
رشد نوزاد در ماه هفتم بارداری چگونه است؟
در این زمان اندام های کودک شما در حال تکامل و رشد است. به عنوان مثال ریه های او شروع به تولید ماده ای به نام سورفکتانت می کنند که به ریه ها این امکان را می دهد تا به درستی منبسط و منقبض شوند. نوزاد شما می تواند چشمانش را باز و بسته کند و دیگر به راحتی تغییرات نور و تاریکی را حس کند و ممکن است با حرکت یا لگد، به نور روشن واکنش نشان دهد. کودک شما نیز همچنان در حال افزایش وزن است و این چربی اضافی به صاف کردن چین وچروک پوست کمک می کند. سلول های پوست او شروع به تولید ملانین می کند که یک رنگدانه طبیعی است.
اندازه نوزاد در ماه هفتم بارداری
همانطور که گفتیم نوزاد شما از ماه های گذشته رشد زیادی داشته است، وزن کودک شما در ماه هفتم بارداری حدود یک کیلو و 200 گرم یا بیشتر است و قدی به اندازه 35.56 سانتی متر دارد.
تعیین هفته بارداری در ماه هفتم بارداری
تعیین هفته در ماه هفتم بارداری کمی دشوار است، هفته های بارداری با ماه ها تناسبی ندارند، به همین جهت اینگونه محاسبه می شود که هفت ماهگی بین هفته های 25 تا 27 بارداری شروع می شود و تا 28 یا 31 هفته ادامه دارد.
تغییرات فیزیکی مادر در ماه هفتم بارداری
از تغییرات فیزیکی در این ماه از بارداری می توان به این موارد اشاره کرد:
- رحم در حال حاضر حدود 10 سانتی متر بالاتر از ناف قرار گرفته است. معمولا خانم ها در ابتدا و در ماه هفتم بارداری حدود 9 تا 10 کیلوگرم وزن اضافه کرده است.
- به همین جهت طبیعی است که طی این ماه تورم پا را مشاهده کند. در سه ماهه سوم بارداری می توانید به اندازه نیم کیلوگرم در هفته وزن اضافه کنید.
- برخی از مادران ممکن است دچار ریزش موی خفیفی شوند که پس از تولد نوزاد بهبود پیدا می کنند. همچنین متوجه افزایش مو در قسمت هایی مانند صورت، بازو، پاها، کمر و حتی در ناحیه تناسلی خود می شوند.
- ناخن ها نیز رشد بیشتری دارند و شکننده تر می شوند و متوجه علائم کششی در ناحیه شکم، ران و سینه های خود خواهند شد. بهتر است در مورد شرایط خود با مشورت کنید.
- در ماه هفتم بارداری ترشحات واژن تقریبا سفید و غلیظ می شود و سینه ها شروع به نشت آغوز می کند. سوزش سر دل در این ماه بسیار رایج است. نوزاد در حال رشد، بر دیافراگم، کبد، معده و روده فشار می آورد و اضافه وزن می تواند حتی کمردرد هم ایجاد کند. کودک ریه های شما را هم تحت فشار قرار داده و باعث احساس تنگی نفس می شود. احساس درد ممکن است در قفسه سینه و لگن خاصره نیز وجود داشته باشد.
- برای حفظ سطح انرژی و افزایش استقامت هنگام زایمان باید مراقب تغذیه و ورزش تان باشید. فعالیت های فیزیکی مانند شنا در اواخر دوران بارداری بسیار مناسب است هرچند نباید این فعالیت بیش از حد باشد. مسافرت در این ماه به هیچ عنوان جایز نیست و معمولا هیچ پزشکی گواهی پرواز به مادری که 7ماهه باردار است، نمی دهد. این ماه در عین اینکه می تواند ماهی پر از آرامش برای مادر و کودک باشد، ممکن است شما را نگران کند که نکند زایمان زودرس داشته باشید.
علائم و نشانه های زایمان زودرس
- بیش از 5 انقباض در ساعت
- وجود خون روشن از واژن
- ورم صورت یا دست ها
- درد هنگام ادرار
- درد شدید یا طولانی مدت معده
- استفراغ حاد یا مداوم
- ترشح ناگهانی مایع آبکی از واژن
- درد در پایین کمر
- فشار شدید لگن
هفته سی ام بارداری
در هفته سی ام بارداری نوزاد شما تقریباً 1.4 کیلوگرم وزن دارد این در حالی است که شاید شما درگیر نوسانات خلقی، وسواس در ظاهر جدید خود و خستگی های بدنی و فکری باشید. اکنون شما باید بتوانید حرکات کودک خود را به خوبی حس کنید. به ضرباتی که کودکتان با آرنج یا پایش می زند توجه کنید و اگر احساس کردید که فعالیت کودکتان کم شده است به پزشک خود خبر دهید.
شکمتان با بزرگ شدن جنین در حال تغییر است. زمانی که سر فرزندتان رو به پایین قرار میگیرد ممکن است متوجه تغییر شکل شکمتان شوید. اگر شکمتان میخارد با یک مرطوب کننده خوب آن را ماساژ دهید. مجموع افزایش وزن هفته 30 بارداری باید حدود 8 تا 11 کیلوگرم باشد. با این حال، اگر دوقلو باردار هستید، ممکن است بیشتر از 11 تا 18 کیلوگرم باشد. ارتفاع طول سرویکس یا دهانه رحم باید حدود 28 تا 32 سانتیمتر باشد.