حوادث

بررسی مشارکت انتخاباتی براساس سن

بررسی مشارکت انتخاباتی براساس سن
آفتاب‌‌نیوز :

پس از ارائه میزان مشارکت در انتخابات دور دوم ریاست جمهوری، نکته مهمی که کارشناسان بر روی آن بحث داشتند، تفکیک آرا بر اساس سن افراد شرکت کننده بود.

بر اساس آمار منتشر شده، کم‌ترین میزان مشارکت برای در دور دوم انتخابات متعلق به افراد ۱۸ تا ۲۵ سال بود و مقابل آن بیشترین سنی که رای دادند، گروه سنی ۵۵ تا ۷۵ سال است و بیش از ۵۰ درصد آرا را به خود اختصاص دادند. با این حال بحثی که مطرح می‌شود، چرایی کمبود مشارکت در «نسل زد» است و این موضوع را در ویژگی‌های روانی، فکری و رفتاری این نسل مهم و سرنوشت ساز کندوکاو می‌کنند. امیر دبیری آنلاین، پژوهشگر سیاسی در گفتگو با روزنامه آرمان امروز، در این باره اظهار کرد: مشارکت پایین نسل نوجوان و جوان در ایران کاملا قابل پیش‌بینی بوده و هست. ما در عرصه‌های دیگر انتخاباتی در سال‌های اینده با چنین مسئله‌ای مواجه خواهیم شد. وی ادامه داد: علت آن این است که این نسل سیاست زده است به این معنا که به عرصه کنش سیاسی امیدوار نیست. مجموعه اتفاقاتی که در سال‌های اخیر افتاده موجب رانده شدن و به حاشیه رفتن و سرخوردگی این نسل از کنشگری سیاسی شده است. این چیزی است که ما جامعه شناس‌ها در این بابت هشدار‌هایی دادیم که این مشکلات با تبلیغات و پروپاگاندا مثل سرود سلام فرمانده قابل لاپوشانی نیست. این پژوهشگر سیاسی افزود: این نسل تصوری که در دهن اوست این است که میدان کشور برای تامین خواسته ها، نیاز‌ها و منافع آن‌ها طراحی و چیدمان نشده است پس به همین دلیل آن‌ها در این عرصه ایفای نقشی نخواهند کرد. امار مشارکت بالای افراد بالای ۵۰ سال هم خیلی علامت خوبی نیست.

وی افزود: این نسل میان‌سالان با دغدغه تامین منافع و ایجاد امید در طبقه یا نسل زد احساس کردند که باید در عرصه انتخابات شرکت کنند و یک کورسوی امید و یک روزنه محدود هم یک فرصت تغییر در کشور استفاده کنند. در نتیجه ایجاد امید در نسل زد و طبقه طبقه جوان و نوجوان با شعار و دعوت و تبلیغات رخ نخواهد داد.

دبیری آنلاین عنوان کرد: ما نیازمند این هستیم که در کشور اتفاقاتی بیافتد که این نسل به عینه تغییر را ببیند. برخی از این اتفاقات رفع فیلترینگ است و ایجاد آزادی‌های اجتماعی و پرهیز از اقدامات خشونت آمیز در حوزه حوزه اجتماعی است و بخشی از آن ایجاد رونق اقتصادی و افزایش ارتباطات بین المللی و افزایش گردشگران به ایران، ایجاد امکان گردشگری ایرانیان به خارج از کشور چیز‌هایی که این نسل نیازمند آن است.