از آمار رسمی فارابی برای فجر تا “ماجرای مجلس شمرکشی” و چند داستان دیگر
خبرهایی از تعداد فیلم های فارابی، جشنوارههای تئاتر پودس، کودک و نوجوان و رضوی و تازهترین رویدادها در ارتباط با گروه تئاتر پنجمک، از جدیدترین رخدادهای نمایشی و سینمایی در یکی دو روز اخیر است.
به گزارش مجله سلامتی ایران، با اعلام نهایی آرای هیأت انتخاب، ۱۲ فیلم سینمایی که بنیاد سینمایی فارابی بصورت محصول مشترک و مشارکتی آنها را تولید کرده است به بخش «سودای سیمرغ» و «نگاه نو» چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر راه یافتند.
این مجموعه سینمایی، امسال با راهبرد شتابدهندگی و حمایتی در تولید سینمای ایران، تمام تولیدات خود را بصورت محصول مشترک با نهادها و یا با بخش خصوصی تولید کرده است.
با اعلام اسامی ۳۳ فیلم راه یافته به سه بخش مسابقه «سودای سیمرغ» و «نگاه نو» و «انیمیشن» توسط مجتبی امینی دبیر چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، بنیاد فارابی نیز اسامی ۱۲ فیلم سینمایی راه یافته به بخش مسابقه جشنواره را به شرح ذیل اعلام کرد:
۱- «آبی روشن» به کارگردانی بابک خواجه پاشا و تهیه کنندگی سید محمدحسین میری (محصول سازمان اوج و بنیاد فارابی)
۲- «آپاراتچی» به کارگردانی قربانعلی طاهری فر و تهیه کنندگی سجاد نصراللهی (محصول سازمان سوره و بنیاد فارابی)
۳- «آسمان غرب» به کارگردانی محمد عسگری و تهیه کنندگی حبیب والی نژاد (محصول سازمان سوره و بنیاد فارابی)
۴- «بهشت تبهکاران» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی و تهیه کنندگی فتحاله جعفری جوزانی و علی قائم مقامی (بنیاد فارابی و بخش خصوصی)
۵- «دست ناپیدا» به کارگردانی انسیه شاه حسینی و تهیه کنندگی سید سعید سیدزاده (بنیاد شهید، بنیاد فارابی و بخش خصوصی)
۶- «دو روز دیرتر» به کارگردانی اصغر نعیمی و تهیه کنندگی محسن شیرازی (محصول بنیاد روایت فتح، بنیاد فارابی و موسسه بهمن سبز)
۷- «شور عاشقی» به کارگردانی و تهیه کنندگی داریوش یاری (بنیاد شهید، بنیاد فارابی و بخش خصوصی)
۸- «شه سوار» به کارگردانی و تهیه کنندگی حسین نمازی (بنیاد فارابی و بخش خصوصی)
۹- «صبح اعدام» به کارگردانی بهروز افخمی و تهیه کنندگی علیرضا شیرمحمدی (سازمان سوره، بنیاد فارابی و بخش خصوصی)
۱۰ – «قلب رقه» به کارگردانی خیراله تقیانی پور و تهیه کنندگی سعید پروینی (بنیاد رسانهای بیان و بنیاد فارابی)
۱۱- «معجزه پروین» به کارگردانی محمدرضا ورزی و تهیه کنندگی محمدرضا شریفی نیا (میراث فرهنگی و بنیاد فارابی)
۱۲- «میرو» به کارگردانی حسین ریگی و تهیه کنندگی سعید الهی (بنیاد شهید، بنیاد فارابی و بخش خصوصی)
این گزارش حاکیست از میان این ۱۲ اثر، در ۶ فیلم تهیه کنندگان و بخش خصوصی نیز بخشی از سهامداران و شرکای فارابی و نهادهای فیلمسازی هستند. از میان ۱۷ فیلم ثبت نامی فارابی چند فیلم دیگر نیز به بخش نهایی راه نیافت و یا نسخه نهایی آن به جشنواره نرسید. توجه به الگوی قهرمان در دفاع مقدس، موضوع تاریخ اسلام، فیلم اجتماعی و طنز خانوادگی، موضوعات انقلاب اسلامی و مقاومت اسلامی، توجه به سینمای نوجوان، تولید در حوزه تاریخ معاصر از موضوعات سبد تولیدات امسال بنیاد فارابی است که با نظر هیأت انتخاب، مجوز حضور در دو بخش رقابتی «سودای سیمرغ» و «نگاه نو» جشنواره را به دست آوردند.
نمایش «مجلس شمرکشی» به کارگردانی سینا صفری در طبقه همکف خانه هنرمندان ایران اجرا میشود.
نمایش «مجلس شمرکشی» نوشته محمد رحمانیان، به کارگردانی سینا صفری و بازیگری محمد صمدی، روزهای چهارشنبه تا جمعه، ۲۰ تا ۲۲ دی ۱۴۰۲، ساعت ۱۷:۳۰ به مدت ۳۵ دقیقه در طبقه همکف خانه هنرمندان ایران اجرا میشود.
در این نمایش یک معرکهگیر در حال واگویهی تجربیات خویش است.
این اجرا از جمله آثار راهیافته به دومین جشنواره ملی چندرسانهای میراث فرهنگی بوده است.
هیات انتخاب متون هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی معرفی شدند.
هوشنگ هیهاوند، نوشین تبریزی و ایوب آقاخانی سه نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر، به عنوان هیات انتخاب متون هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی معرفی شدند.
به گزارش مجله سلامتی ایران به نقل از روابط عمومی جشنواره ملی تئاتر رضوی، این هیات سه نفره خوانش و انتخاب ۱۴۵ اثر متقاضی حضور در جشنواره را آغاز کرده است. هوشنگ هیهاوند، متولد ۱۳۳۸ مسجدسلیمان، بازیگر و کارگردان، پژوهشگر و مدرس تئاتر است که از سال های ۵۲ به بعد فعالیت تئاتری خود را آغاز کرده و در آثار متعدد نمایشی از جمله نمایشهای مکبث، دیر راهبان، گالیله و … به کارگردانی فرهاد مهندس پور بازی کرده است. بازی در فیلم سینمایی شهر زیبا اصغر فرهادی از سوابق سینمایی او به شمار می رود. کسب جوایز متعدد تئاتری، داوری جشنواره های مختلف تئاتری و نگارش چندین مقاله، نقد و … را در پرونده کاری دارد.
نوشین تبریزی نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر که دانش آموخته دانشکده هنر و معماری است، فعالیت حرفه ای خود را از سال ۷۸ آغاز کرده و در کارنامه هنری خود آثار موفقی همچون تالاب هشیلان، طعم آلوی جنگلی، موش توی پیت حلبی، خانه پدری، رومئو و ِولیت، بوتولیسم، نیازمندیها، محبوبه ها، گنجفه و… را دارد.
ایوب آقاخانی نویسنده، کارگردان، بازیگر و مدرس تئاتر و سینما، زاده ۱۳۵۴ در تبریز، علاوه بر مسئولیتهای اجرایی در فضای تئاتر و استمرار فعالیت در تولیدات نمایشی و رادیویی، تالیف ۴۴ نمایشنامه، دو پژوهش و مجموعه اشعار، ترجمه چهار اثر ، کارگردانی ۲۵ اثر نمایشی و بازی در چندین تئاتر، سریال ، فیلم سینمایی همچنین کسب جوایز متعدد هنری در حوزه تئاتر و رادیو را در پرونده کاری خود دارد. هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی با دبیری اتابک نادری در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۳ و با محوریت اجرای عمومی در شهرهای محل تولید برگزار می شود.
ارسال بیش از ۱۲۰۰ اثر به بیست و هشتمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان
دبیر بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان از ارسال یک هزار و ۲۱۷ اثر به دبیرخانه این رویداد نمایشی خبر داد.
امیر مشهدی عباس دبیر این رویداد گفت: با پایان مهلت ارسال آثار این دوره از جشنواره، یک هزار و ۲۱۷ اثر به دبیرخانه رسید که از این میزان ۶۰۲ اثر مجاز برای شرکت در جشنواره شناخته شدند.
او با اشاره به استقبال هنرمندان تئاتر به ویژه گروههای حرفهای تئاتر کودک از این دوره جشنواره، افزود: آمار آثار ارسالی موید افزایش ۳۷ درصدی استقبال از جشنواره نسبت به سال گذشته دارد که این نشان میدهد جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در حال رشد است.
شهدی عباس با ارائه آمار به صورت تفکیک شده، اضافه کرد: ۱۱۹ اثر به منظور شرکت در ۵ بخش رقابتی جشنواره و ۹۸ اثر برای بخش غیررقابتی ملل ثبتنام کردند که پس از بررسی اولیه، ۵۹۴ اثر شرایط شرکت در بخش رقابتی و ۸ اثر شرایط شرکت در بخش غیررقابتی ملل را داشتند. مشهدی عباس افزود: براساس اعلام دبیرخانه، ۳۷۵ اثر در بخش کودک، ۵۱ اثر در بخش خردسال، ۳۳۹ اثر در بخش نمایشنامهنویسی، ۲۳۸ اثر در بخش نوجوان و ۱۱۶ اثر در بخش خیابانی اعلام آمادگی کردند که از این تعداد، ۱۶۲ اثر در بخش کودک، ۳۴ اثر در بخش خردسال، ۲۱۳ اثر در بخش نمایشنامهنویسی، ۱۰۳ اثر در بخش نوجوان و ۸۲ اثر در بخش خیابانی شرایط لازم را برای حضور در این جشنواره دارا هستند.
او با اشاره به اینکه تا چند روز آینده ارزیابی آثار توسط هیئت انتخاب آغاز میشود، ادامه داد: تلاش ما بر این است تا این دوره از جشنواره را کیفیتر و با استانداردهای لازم برگزار کنیم. بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان با شعار «تئاتر، تمرین ناب زندگی» و با هدف تقویت همدلی و همراهی، رشد آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران زمین از طریق نمایش، به دبیری امیر مشهدی عباس، اسفندماه سال ۱۴۰۲ در شهر تاریخی اردکان یزد برگزار میشود.
معرفی داوران بخش صحنهای و آثار جشنواره سراسری دانشجویی پودس
داوران بخش صحنهای پانزدهمین جشنواره سراسری دانشجویی پودس معرفی شدند.
داود بنی اردلان، امیرحسین حریری و مونا فرجاد داوری آثار بخش صحنهای پانزدهمین جشنواره سراسری دانشجویی پودس را بر عهده خواهند داشت.
داود بنی اردلان دانش آموخته رشته ادبیات نمایشی و فوق لیسانس کارگردانی، از سال ۱۳۸۳ به فعالیت در عرصه کارگردانی تئاتر پرداخت و از مدرسان دانشگاه هنر و معماری است. وی موفق به دریافت ۳ جایزه نمایشنامه نویسی سراسری شده و نمایش های «این آب آشامیدنی نیست »، «سست»، «تو دهنت می بندی یا من»، «دوباره اون اهنگ بزن سم» را روی صحنه برده است.
امیرحسین حریری که دانش آموخته مقطع کارشانی ارشد کارگردانی تئاتر از دانشکده هنرهای زیبا است. او دبیری سیزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی، ایران، مشاور اجرایی خانه هنرمندان ایران، معاون هنری تماشاخانه ایرانشهر، مدیر اجرایی بیست و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، مدیر اجرای چهارمین جشنواره تئاتر رضوی، رئیس مرکز تئاتر تجربی دانشگاه تهران و دبیر اجرایی و قائم مقام چندین دوره جشنواره تئاتر تجربه را برعهده داشته است. وی همچنین کارگردانی نمایشهای صحنهای «عادل ها»، «مردههای بی کفن و دفن»، « سین گاف»، «مرگ و دوشیزه»، «تشریفات بیگناهی» و …. را در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده است.
مونا فرجاد از هنرپیشههای سرشناس ایرانی است که از سنین کم، پا به عرصه بازیگری گذاشت و با نقشآفرینی در تئاتر، فیلم و سریالهای مختلف موفق شد در جامعه هنری ایران جایگاه خود را بهعنوان یک بازیگر توانمند تثبیت کند. مونا فرجاد بازی بر صحنهی تئاتر را نیز بسیار تجربه کرده است؛ نمایشهای «شیرهای خان بابا سلطنه»، «کلنل»، «پرواز به تاریکی»، «وقتی خروس غلط میخواند» و «تراس»، ازجمله آثار او در این عرصه بهشمار میروند. گفتنی است، پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر دانشجویی پودس به دبیری امیرحسین شفیعی از ۱۹ تا ۲۲ دی در مجموعه تالار محراب برگزار میشود.
۸ اثر نمایشی در قالب پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر دانشگاهی پودس به اجرا در میآید.
نمایش «زار» نوشته شهرام سلطانی به کارگردانی زهرا ویسمه از اراک و دانشگاه سراسری کاشان
نمایش «مارسی نوزده نود و شش» نوشته فرید عقیده مندهالهی به کارگردانی حسین نصیری از تهران و دانشگاه نبی اکرم تهران
نمایش «رویایی برای نفتکشها» نوشته و کاری از زهرا چراغی از ایلام و دانشگاه نبی اکرم تهران
نمایش «قلعه خاموشان» نوشته سحر حصاری به کارگردانی فرنوش نیک اندیش و امیر ارسلان فروردین از تهران و دانشگاه تهران مرکز
نمایش «لش زدایی» نوشته خسرو امیری، به کارگردانی رسول احمدی از کرمانشاه و دانشگاه تهران مرکز
نمایش«اسبهای پشت پنجره» نوشته ماتئی ویسنییک به کارگردانی علی بیگ محمدی از تبریز و دانشگاه نبی اکرم تبریز
نمایش «میراث» نوشته و کاری از محمد آزاد از بجنورد و دانشگاه نبی اکرم تهران
نمایش «بیر» نوشته راشد کریمی به کارگردانی راشد کریمی و کیوان آذرخش از سنندج و دانشگاه سنندج
گفتنی است پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر دانشگاهی پودس از ۱۹ تا ۲۲ دی ماه به دبیری امیرحسین شفیعی با حمایت دانشگاه نبیاکرم در تالار محراب برگزار میشود.
تازهترین خبرها از جشنواره پنجمک
سومین دوره اجراهای آموزشی تئاتر پنجمک به کارگردانی و تدریس مریم کاظمی با حضور هشت نمایش برای برگزاری آماده میشود.
به گزارش روابطعمومی گروه تئاتر مستقل، مریم کاظمی کارگردان، مدرس و سرپرست گروه تئاتر مستقل که سال ۹۶ اولین دوره نمایشهای پنجمک را با ۳ نمایش در قالب ششمین جشنواره تئاتر شهر، سال ۱۴۰۰ دومین دوره پنجمک را با ۷ نمایش در قالب جشنواره آموزشی تئاتر پنجمک برگزار کرد، از آمادهسازی هشت نمایش جدید برای اجرای عمومی خبرداد.
این کارگردان تئاتر هدفگذاری سومین دوره این رویداد آموزشی تئاتر را اجرای عمومی آثار عنوان کرد.
۸ نمایش به کارگردانی مریم کاظمی توسط هنرجویان آموزشگاه گروه تئاتر مستقل در فرهنگسراهای ابن سینا، عطار نیشابوری، ارسباران (هنر)، پردیس تئاتر تهران و آموزشگاه خورمهر در این دوره برای اجرا آماده میشوند.
نمایشهای «گرگ میاد میبرتت» نوشته شهرام کرمی، «سفید برفی و هفت کوتوله» و «موطلایی و سه خرس» بازنویسی و تنظیم مریم کاظمی، «سیندرلای چینی» نوشته «لاول سوارتزل» ترجمه حسین فداییحسین، «سه بچه گربه» نوشته «جان بار» با ترجمه حسین فداییحسین، «چه کسی آخرین بار خندید» نوشته «نلی مک کاسلین» ترجمه حسین فداییحسین، «غولها» نوشته «سید هوف» ترجمه حسین فداییحسین، «اولین نامه چطور نوشته شد» نوشته «اوراند هریس» ترجمه حسین فداییحسین و «غاز طلایی» نوشته «پائول سیلز» ترجمه حسین فداییحسین از جمله آثاری هستند که این روزها مراحل تمرین و ساخت و سازهای اجرایی را سپری میکنند.
برنامه اجراهای سومین دوره اجراهای آموزشی تئاتر پنجمک به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.
«مزرعهدار» به صحنه میآید
نمایش «مزرعهدار» به کارگردانی محمد تات با رویکردی روانشناسانه در بهمنماه روی صحنه خواهد آمد.
محمد تات بعد از اجرای نمایش «جز آن دو نفر دیگر هیچکس باقی نماند» در دوران همهگیری ویروس کرونا، پس از دو سال با نمایش «مزرعهدار» بهمن ۱۴۰۲ به صحنه تئاتر باز میگردد.
در نمایش «مزرعهدار» که به نویسندگی علیرضا انوری سرور و با طراحی و کارگردانی محمد تات به اجرا در خواهد آمد، نزدیک به ۶۰ نفر از فعالان عرصه هنرهای نمایشی در زمینههای مختلف اعم از حرکت، طراحی ویژوال، طراحی موسیقی و مهندسی صدا درحال فعالیت هستند و بیشاز یک سال است که بر طراحی و نوآوریهای ویژه بصری در تئاتر پژوهش میکنند.
همچنین تلاش اصلی در این پروژه این بوده که با رویکردی روانشناسانه و آگاهی دادن به مخاطب در شرایطی که خوراکهای مسموم در فضای مجازی هر روز آسیبهایی را به سلامت روح و روان جامعه وارد میکند، با پرداختن به فلسفه وجودی، مخاطب را به تفکر وا دارد.
بازیگران، دیگر عوامل این نمایش و زمان دقیق اجرای آن بهزودی اطلاعرسانی خواهد شد.
انتهای پیام