عمومیکسب و کار

انتخاب بین چاپ افست و چاپ دیجیتال

اگر قصد خرید بروشور، تراکت، کارت های تجاری، پوستر و یا دیگر موارد این چنینی را دارید، حتما می دانید که طراحی مناسب، رنگ و چاپ باکیفیت از موارد بسیار مهم هستند. در این میان حتی اگر تمامی این موارد را هم با دقت بررسی کنید همچنان تصمیم مهم دیگری باقی می ماند و آن هم انتخاب بین روش های چاپ یعنی چاپ دیجیتال و چاپ افست محصول مورد نظر است.

چاپ, دیجیتال

چاپ دیجیتال و چاپ افست هرکدام دارای فرآیند مخصوص به خود، مزایا و معایبی هستند. بدین تریتیب در این مقاله به بررسی تفاوت های بین این دو روش چاپی و جزئیات هرکدام می پردازیم.

چاپ افست، رایج ترین روش، برای چاپ محصولاتی است که دارای تیراژ بالا هستند. چاپ روزنامه بر روی رول های بزرگ کاغذ نمونه ای از چاپ افست است.

چاپ افست

فرآیند کار چاپ افست بدین صورت است که ابتدا در بخش لیتوگرافی، براساس طرح اولیه، صفحاتی از جنس آلومینیوم در قالب زینک (پلیت) ساخته می شود. با توجه به این که در این روش چاپی از سیستم رنگی CMYK استفاده می شود به طور معمول برای طرح ها چهار زینک مجزا برای هر رنگ ساخته می شود. البته در برخی موارد یک زینک دیگر برای ترکیب رنگ خاص دستی نیز تهیه می گردد.

پس از تهیه هر کدام از این زینک ها می بایست آن ها را جداگانه در قسمت برج های رنگی دستگاه قرار داد. در این حالت هر زینک از یکی از چهار رنگ CMYK تغذیه می کند. با عبور کاغذ از رول های آغشته به رنگ در هر قسمت، رنگ مربوطه و متناسب با درصدهای رنگی طرح اولیه بر روی کاغذ منتقل می گردد تا در آخرین قسمت تصویر نهایی حاصل شود.

در تصویر و فیلم زیر مراحل کار به صورت گرافیکی جهت درک بهتر نمایش داده شده است.

مراحل چاپ افست

در ادامه به بررسی مزایا و معایب می پردازیم.

مزایای چاپ افست

  • می توان از انواع متنوعی از کاغذها برای چاپ استفاده کرد.
  • امکان چاپ با تیراژ بالا و هزینه پایین وجود دارد.
  • کیفیت چاپ بسیار بالا است.
  • در این روش، علاوه بر سیستم 4 رنگ (CMYK) می توان از رنگ های ساخته شده ی دیگری هم استفاده کرد.

معایب چاپ افست

  • برای چاپ محصولات با تیراژ پایین مقرون به صرفه نمی باشد.
  • به دلیل نیاز به تهیه ی زینک و پلیت، عمل چاپ زمان بر خواهد بود.
  • زمانی که اپراتور اطلاعات را برای دستگاه چاپ تعریف می کند، پس از شروع کار دستگاه، دیگر امکان تغییر اطلاعات وجود نداشته و تا پایان کار، اطلاعات اولیه به همان صورت چاپ می شود.

نوع دیگری از چاپ که بسیار رایج است می باشد. در این نوع چاپ، مراحل زمان بر و پیچیده ی وجود ندارد و یکی از آسان ترین روش های چاپ است. در چاپ دیجیتال، جوهر به طور مستقیم بر روی سطح منتقل می شود.

از طرف دیگر، چاپ دیجیتال می تواند فقط در رنگ های سیاه و سفید و CMYK چاپ شود و قادر به چاپ رنگ های واقعی مانند پنتون یا HKS نیست. اگر کار چاپی شما نیاز به مطابقت کامل پنتون داشته باشد، چاپ دیجیتال گزینه مناسبی نخواهد بود.

پرینتر لیزری و چاپگر جوهرافشان نمونه ای از چاپ دیجیتال هستند. چاپخانه ها هم از همین دستگاه فقط در سایز بزرگتر، سریع تر و دقیق تر استفاده می کنند.

چاپ دیجیتال

مزایای چاپ دیجیتال

  • چاپ دیجیتال یک فرآیند سریع است.
  • در تیراژ پایین مقرون به صرفه است. هزینه ی هر چاپ دیجیتال ثابت و مشخص می باشد و در تعداد بیشتر تفاوتی ایجاد نمی شود.
  • امکان تغییر اطلاعات در نسخه های مختلف وجود دارد. به عنوان مثال برای  چاپ کتاب ، در روش دیجیتال این امکان وجود دارد تا برای افراد مختلف با مشخصات متفاوت کارت ها را در تعداد مورد نظر چاپ کنید.
  • کیفیت چاپ بسیار بالا است.

معایب چاپ دیجیتال

  • توان چاپ کمتری بر روی متریال های مختلف دارد.
  • چاپ دیجیتال از رنگ های استاندارد استفاده می کند.
  • برای محصولات چاپی بزرگتر و در تیراژ بالا هزینه بر است.

در ادامه به بررسی سوالات مختلفی که ممکن است نسبت به انتخاب یکی از این دو روش رایج چاپ مطرح گردد را مورد بررسی قرار می دهیم.

چگونه می توان بین چاپ افست و دیجیتال، روش مناسب را انتخاب کرد؟

چاپ دیجیتال و چاپ افست را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار دادیم؛ با این وجود ممکن است همچنان این سوال برایتان مطرح باشد که مناست ترین روش برای کار چاپی شما کدام است؟ به همین دلیل در ادامه ی این مقاله به بیان نکات و سوالات خاصی که می تواند به شما در این انتخاب کمک کند می پردازیم.

1- حجم:

حجم پروژه شما به چه میزان است؟

اگر پروژه شما بزرگ بوده و تیراژ بالایی دارد، چاپ افست مناسب است و به شما محصول چاپی با کیفیت و با هزینه ی کمتری را ارائه می دهد.

2- زمان:

آیا عجله دارید؟
اگر قصد چاپ در لحظه ی آخر را دارید از چاپ دیجیتال استفاده کنید، در چاپ افست به دلیل تهیه ی زینک و پلیت زمان بیشتری مورد نیاز است.

3- متریال سطح چاپ شونده:

قصد چاپ بر روی چه متریالی را دارید؟

آیا قصد دارید کارت تجاری با متریال خاصی چاپ کنید؟ یا قصد دارید کار چاپی در اندازه و برش خاصی داشته باشید؟ چاپ دیجیتال نسبت به قبل منعطف تر شده است اما هنوز هم به پای چاپ افست نمی رسد. چاپ افست توان چاپ بر روی متریال های مختلف در سایز و برش های گوناگون را دارد.

4- رنگ:

آیا رنگ خاصی مد نظر شما است؟

اگر رنگ خاصی برای پروژه شما لازم است و نیاز دارید که از سیستم تطابق پنتون استفاده کنید چاپ افست را انتخاب کنید زیرا چاپ دیجیتال تنها بهترین رنگ مشابه را به شما ارائه می دهد.

5- نمونه ی اولیه:

آیا باید نمونه های اولیه ی خود را مشاهده کنید؟

اگر قصد دارید که پیش از ادامه ی چاپ پروژه ی خود در ابتدا نمونه ی چاپی اولیه را ببینید تا از کیفیت و استانداردهای مورد نظر اطمینان حاصل نمایید، چاپ دیجیتال برتری دارد. زیرا در چاپ افست، به دلیل تهیه ی صفحه و ترکیب رنگی، ارائه ی نمونه ی رنگی برای شما خیلی هزینه بر خواهد بود.

گرچه سلایق فردی نقش مهمی دارند، اما با دانستن تفاوت های بین چاپ دیجیتال و چاپ افست می توانید تصمیم صحیح تری برای انتخاب چاپ خود بگیرید. اگر هنوز هم در این انتخاب دچار تردید هستید و نیاز به مشاوره دارید، می توانید از طریق

چاپ دیجیتال و افست دو روش چاپی هستند که بنا به پروژه چاپی مدنظرتان هرکدام مزایا و معایبی دارد. چاپ دیجیتال برای چاپ با حجم کم و چاپ افست برای تولید پروژه های چاپی بزرگ ایده ال است. چاپ افست و چاپ دیجیتال هر دو روش چاپی مفیدی هستند و بسته به نیاز پروژه شما هرکدام مزایای خاصی دارند. هنگامی که به اجرای پروژه های بزرگتر، صدها یا هزاران نفر نیاز دارید یا از یک رنگ با مارک خاص استفاده می کنید، چاپ افست تنها راهی است که باید انجام دهید. شما همچنین می توانید از انواع بسیار گسترده تری از کاغذهای سفارشی و جوهرهای مخصوص استفاده کنید. چاپ دیجیتال در صورت نیاز به مقادیر کم، کارامد تر است(مثلا چاپ 20 کارت تبریک یا 100 اعلامیه). یکی دیگر از مزایای چاپ دیجیتال قابلیت متغیر داده است. وقتی هر قطعه به کد، نام یا آدرس منحصر به فردی نیاز دارد تنها راه چاپ دیجیتال است. چاپ افست نمی تواند پاسخگوی این نیاز باشد. در حالی که یک روش خارق العاده برای تولید پروژه های چاپی با ظاهری زیبا است، بسیاری از مشاغل یا افراد نیازی به چاپ با تیراژ 500 یا بیشتر ندارند و بهترین راه حل چاپ دیجیتال است. چاپ افست در مقابل چاپ دیجیتال دو نسخه از یک طراحی مشابه – یکی از طریق چاپ افست، دیگری از طریق چاپ دیجیتال – ممکن است با چشم آموزش ندیده یکسان باشد. هر دو نوع چاپ محصولات چاپی را تولید می کنند که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند و برای چاپ با کیفیت حرفه ای برای مشاغل مناسب هستند. عوامل کلیدی که باعث می شود مشتری یکی را نسبت به دیگری انتخاب کند، معمولاً حجم پروژه چاپی و نیازهای طاقچه پروژه است. تفاوت های دیگری نیز وجود دارد- مانند قابلیت های رنگ و اندازه ورق که بین چاپ افست در مقایسه با چاپ دیجیتال متفاوت است. با بازار چاپ ایران همراه باشید. فناوری چاپ در چاپ افست و چاپ دیجیتال تفاوت تکنولوژیکی بین دو روش چاپ (چاپ افست در مقابل چاپ دیجیتال) در نحوه انتقال تصاویر به کاغذ است. چاپ افست بیش از یک قرن وجود داشته است و برای دهه ها این بهترین روش برای چاپ تقریباً همه موارد تجاری بود: روزنامه ها، مجلات، جزوه ها، تبلیغات، کارت پستال، بروشور و موارد دیگر. به طور کلی چاپ افست با انتقال جوهر از یک صفحه به یک ورق کار می کند و سپس جوهر را روی کاغذ، وینیل یا سطح دیگر می غلتاند. این برعکس چاپ دیجیتال است که از صفحات برای انتقال جوهر به کاغذ استفاده نمی کند. در فرآیند چاپ دیجیتال از صفحات که تصویر روی آنها حک شده است استفاده نمی شود. شما میتوانید در مرکز کپی فایل های خود را آپلود کنید و بصورت خودکار تعداد برگ و نوع چاپ تشخیص داده میشود

در عوض تصویر به صورت دیجیتالی از رایانه به دستگاه چاپ دیجیتال منتقل می شود. چاپ دیجیتال برای استفاده از تونر در ورق های کاغذ از غلطک های الکترواستاتیک معروف به درام استفاده می کند. عوامل مهم هنگام انتخاب روش چاپ افست و دیجیتال میزان چاپ: چاپ افست بهترین روش برای حجم کاری زیاد است. سرعت: چاپ دیجیتال سریعتر از افست است. اگر به کاری سریع نیاز دارید، دیجیتال راهی است که باید در نظر بگیرید. مراحل مکانیکی در چاپ دیجیتال حذف می شوند، بنابراین نیازی به ساخت فیلم یا صفحه نیست زیرا تصویر مستقیماً در متریال انتخاب شده چاپ می شود. وضوح: روش های چاپ دیجیتال با ارائه نمونه های واقعی قطعه چاپ شده، وضوح دقیقتری ارائه می دهند. وضوح چاپ افست در صورت اقدام به چاپ رنگ های دقیق، گران تمام می شود. اندازه: قطعات چاپی بزرگتری را در خود جای می دهند، در حالیکه دستگاههای چاپ دیجیتالی دارای محدودیت اندازه و اندازه کاغذ هستند. رنگ: اگر قطعه چاپ به استفاده از سیستم تطبیق رنگ نیاز دارد، چاپ افست مطابقت دقیق تری را فراهم می کند. با چاپ دیجیتال، رنگ نمی تواند دقیقاً مطابقت داشته باشد اما توانایی نزدیک شدن به رنگ های دلخواه وجود دارد. سفارشی سازی: چاپ دیجیتال راهی است که می توانید طرحهای سفارشی انجام دهید زیرا چاپ افست اجازه این کار را نمی دهد. روش های چاپ دیجیتال می توانند داده های متغیر را روی هر قطعه جداگانه چاپ کنند، مانند نام یا آدرس بدون توقف یا کند کردن روند چاپ. مزایای چاپ دیجیتال هزینه های نصب در کوتاه مدت کمتر است. فقط در صورت نیاز، مقدار مورد نیاز خود را چاپ می کنید. حداقل مقادیر پایین تر (حداقل 1 ، 20 یا 50 قطعه) چاپ دیجیتال سیاه و سفید ارزان قیمت. قابلیت داده متغیر (نام، آدرس، کد یا شماره گذاری به راحتی انجام می شود.) مزایای چاپ افست با ، پروژه های با حجم بالا را می توان با هزینه مقرون به صرفه و اقتصادی چاپ کرد. هرچه بیشتر چاپ کنید، قیمت نهایی چاپ ارزان تر می شود. انواع زیادی از انواع کاغذ با اتمام سفارشی را می توان استفاده کرد. جوهرهای مخصوص سفارشی مانند رنگ های متالیک و پنتون موجود است. بالاترین کیفیت چاپ ممکن، با جزئیات بیشتر و ثبات رنگ. برای مشاهده انواع دستگاه چاپ دیجیتال و دستگاه چاپ افست مربوط روشهای چاپی ذکر شده در این مقاله می توانید به بخش فروشگاه بازار چاپ ایران مراجعه کنید.