اضافه شدن ۷ مناسبت با نام محصولات کشاورزی به تقویم/ تاکید بر احیای سنتهای مردمی
وزیر ارشاد در آیین رونمایی از ابلاغیه ثبت هفت «روزمحصول» در تقویم رسمی کشور که روز دوشنبه ـ سیزدهم فروردین ماه برگزار شد، گفت: این اتفاق مبارکی بود که برای اولین بار چنین محصولاتی را وارد تقویم رسمی کشور کردیم.
به گزارش مجله سلامتی ایران، محمدمهدی اسماعیلی در آیین رونمایی از ابلاغیه ثبت هفت «روزمحصول» در تقویم رسمی کشور که روز دوشنبه ـ سیزدهم فروردین ماه برگزار شد، گفت: این اتفاق مبارکی بود که برای اولین بار چنین محصولاتی را وارد تقویم رسمی کشور کردیم.
وی افزود: هیچ حوزهای به فراگیری حوزه محصولات غذایی نداریم؛ کدام خانواده است که نسبت به استفاده از نان یا محصولات غذایی بی نیاز باشد؟
وی افزود: سیاستگذاری اشتباه در حوزه امنیت غذایی و تامین سبد غذا در آینده آثارش را نشان میدهد، در دهه ۶۰ به واسطه شرایطی که وجود داشت، نظام اقتصادی کوپنی حاکم شد؛ نتایج کالاهایی که در بسته حمایتی دولت قرار گرفت در دهههای بعد در سلامت مردم جلوهگر شد.
وزیر فرهنگ گفت: در قرآن کریم در مورد زنبور عسل سخن گفته شده است، همچنین آیاتی در مورد زیتون و درخت خرما وجود دارد. مبنای اقتصادِ دینی ما بر این اساس است. در سوره مبارکه «واقعه» خداوند میفرماید ما زراعت را انجام میدهیم که نشان دهنده اهمیت کار و تامین غذاست.
اسماعیلی اظهار کرد: در کشور سنتهای خوبی در این باره داریم. به عنوان مثال مکانهای مختلفی در کشور جشن انار برگزار میکنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: کشور ما در تولید زعفران جایگاه والایی دارد ولی الان در کشت آن تدابیری اندیشیده شده است که در مناطقی از همدان هم که سردسیر است زعفران کاشته میشود.
وی با بیان اینکه خوشحال هستیم با افرادی که در میدان با این مسائل مواجه هستند جلسهای گذاشته شد، افزود: در شورای فرهنگ عمومی رویدادهای مختلفی باید تعریف شده و در استانها و شهرستانها دنبال شود.
وزیر فرهنگ گفت: یکی از مهمترین مولفهها، احیای سنتهای مردمی است. با وجود اینکه مراسمهای ملی زیادی داریم، اما آداب غربیها در کشور ما برپا میشود.
وی افزود: هزاران هزار سال در ایران که مهد تمدن است، جشنهای مختلفی داشتیم. اسلام هم بنا دارد سنتهای نیکو را برپا دارد؛ مثل نوروز که سنت اصیل ایرانی است و برای آن آداب و دعای زیادی داریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: مردم ما مسائل شرعی و ملی خودشان را بلد هستند چنانچه سیزدهم فروردین که روز شهادت حضرت امیرالمومنین (ع) بود نیز این احترام را مشاهده کردیم که نشان میدهد فرهنگ ما ریشههای اصیلی دارد.
وی افزود: ملل مختلف باید با قدرت فرهنگی عمیق ما بیش از گذشته آشنا شوند.
در ادامه این جلسه رئیس انجمن ملی محصولات کشاورزی، رئیس اتحادیه نانوایان، دبیر اجرایی فراکسیون محصولات استراتژیک کشاورزی مجلس، یکی از اعضای انجمن گلاب و گلمحمدی، دبیر انجمن زنبورداران و تولیدکنندگان عسل و عضو هیات مدیرها سازمان تعاون روستایی به بیان نقطه نظراتشان پرداختند.
گفتنی است؛ بر اساس اعلام شورای انقلاب فرهنگی، ۳۱ فروردین روز گندم و نان، ۲۰ اردیبهشت روز گل محمدی و گلاب، ۳۱ مرداد روز عسل، ۲۵ شهریور روز خرما، ۵ آبان روز زعفران، ۷ آبان روز انار و ۴ آذر روز زیتون در ضمیمه تقویم رسمی کشور ثبت میشود. ثبت هفت روزمحصول در ضمیمه تقویم رسمی کشور، بنابر جشنها و آیینهای شکرگزاری این محصولات کشاورزی صورت گرفته است.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت فرهنگو ارشاد اسلامی این مراسم با حضور سید محمد هاشمی – جانشین وزیر فرهنگ، سید محمود اسلامی – معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، یاسر احمدوند – معاون فرهنگی وزارت فرهنگ، شبیر فیروزیان – سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ، عاطفه خادمی – مشاور وزیر فرهنگ، حسین دیوسالار – مشاور وزیر فرهنگ و دبیر شورایعالی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، امیرحسین سمیعی – مدیرکل دفتر موسیقی، سید مجید امامی – دبیر شورای فرهنگ عمومی و جمعی از اصحاب فرهنگ و رسانه برگزار شد.
انتهای پیام