نماد سایت مجله سلامتی ایران

تفاوت ساکشن با روغنکش در چیست؟

روغن موتور را با دستگاه ساکشن خارج کنیم یا پیچ کارتل؟

روغنکش چیست؟ تعویض روغن موتور یا اصطلاحا دیالیز خودرو، به دو روش سنتی و مدرنیته انجام می‌شود .

در این مطلب تیم صنایع پیشرو برای شما عزیزان از مزایا، معایب و روش کار دستگاه‌های ساکشن می نویسد.

عملکرد دستگاه ساکشن (مکنده) چگونه است؟

روش مدرن امروزی جهت تخلیه روغن پیشرانه خودرو استفاده از دستگاه مکنده روغن موتور و یا اصطلاحا ساکشن است. این دستگاه نیاز مکانیک به چال سرویس را برطرف می‌کند . تعمیرکار می‌تواند به راحتی و حتی بدون کوچک‌ترین کثیف کاری، روغن پیشرانه هر خودرویی را تعویض کند. گفتنی است؛ این دستگاه جهت تخلیه پسماند روغن انواع ماشین‌آلات صنعتی که دسترسی به پیچ کارتل آن‌ها نیز دشوار است، کاربرد دارد.

روش کار این دستگاه بدین ترتیب است :

 لوله تخلیه آن را در درون لوله گیج روغن قرار داده و به کمک کمپرسور آن، تمامی روغن داخل پیشرانه تخلیه می‌شود. روغن پسماند درون مخزنی جمع آوری میشود. بدین ترتیب می‌توان با صرف کمترین وقت و هزینه روغن پیشرانه را تعویض کرد. حداکثر زمانی که این دستگاه جادویی از شما می گیرد، ۵ دقیقه است .

مطمئن باشید این روش هیچ گونه آلودگی محیطی و آسیب به خرک زیر ماشین نخواهد داشت.

این دستگاه قادر است علاوه بر روغن موتور، واسکازین هم از گیربکس خارج کرده و حتی روغن هیدرولیک را هم تا آخرین قطره تخلیه کند. البته این نکته نیز لازم به ذکر است که روغن هیدرولیک از جمله سیالاتی در خودرو بوده که تنها تعویض آن توسط دستگاه ساکشن صورت می‌گیرد و مانند کارتل، هیچ گونه پیچ تخلیه‌ای ندارد.

انواع ساکشن روغن موتور

۱ – ساکشن روغن بادی : مکانیزم عملکرد این دستگاهها فقط توسط باد می باشد و مزیت مهم آن عدم نیاز به برق،نداشتن دینام و در نتیجه استهلاک کمتر و طول عمر بیشتر نسبت به ساکشن روغن برقی است.

ساکشن روغن برقی: مکانیزم عملکرد این دستگاهها با الکتروموتور تعبیه شده در آن می باشد که کار ایجاد خلا را انجام می دهد. نیازی به کمپرسور باد ندارد و برای انجام کار دستگاه ساکشن روغن برقی همیشه به پریز برق نیاز داریم.

ساکشن روغن قیف دار: این مدل ساکشن در مدلهای ساکشن روغن قیف دار برقی و ساکشن روغن قیف دار بادی موجود می باشد و تفاوت آن فقط در داشتن قیف بالای آن می باشد و استفاده از قیف بالا فقط برای مصارف تخلیه روغن از زیر پیچ کارتل هنگامی که خودرو روی جک های بالابر قرار گرفته می باشد که توسط لوله متصل به قیف روغن سوخته از زیر پیچ کارتل به مخزن اصلی انتقال می یابد و عملکرد کلی آن با دیگر دستگاهها یکسان می باشد.

مزایا و معایب دستگاه ساکشن برقی و بادی:

بدبینی مالکین خودرو نسبت به دستگاه ساکشن روغن، باقی ماندن لایه‌ای از روغن موتور در کف پوسته کارتل است. ذهنیت مردم عامه بر این است که لایه‌ای از روغن همواره حتی با بهترین دستگاه‌های ساکشن روغن پیشرانه هم در کف کارتل روغن باقی‌ مانده و حتی براده و پلیسه های  باقی مانده در اثر سایش قطعات پیشرانه با یکدیگر هم تخلیه نمی‌شود.

اصلی‌ترین کابوس مالکین خودرو مربوط به همین عامل است و علت ایجاد آن را می‌توان در دستگاه‌های بی‌کیفیت عرضه شده در سراسر بازار جستجو کرد. اغلب ساکشن‌های موجود در بازار از نوع بادی هستند . بزرگترین ضعف این ساکشن‌ها این است که به صورت شارژی کار می کنند به کمپرسور هوا نیاز دارند.

نکته اینجاست که شارژی بودن دستگاه ساکشن باعث می‌شود که به ورود هوا حساس باشند و زمانی که سطح روغن کارتل در اثر ساکشن به نوک لوله می‌رسد، ورود هوا به سرعت مکش دستگاه را از بین می‌برد و روغن کف کارتل که مهم‌ترین قسمت ذرات اکسیدی و گاهی اجرام ریز را در خود دارد، باقی می‌ماند.

ساکشن روغن برقی قدرت مکش بیشتری داشته و مهم ترین مزیت دستگاه ساکشن روغن برقی ، عدم نیاز به کمپرسور باد می باشد . با برق شهری و برخی مدل ها با برق باتری خودرو کار می کند. همچنین در مدل هایی ساکشن روغن برقی حالت ۲ منظوره داشته و برای تزریق روغن و مکش روغن مورد استفاده قرار می گیرد.

در مدل هایی ساکشن روغن دارای قیف بالا می باشد که اصطلاحا” به آن ساکشن روغن قیف دار می گویند. عملکرد قیف بالا فقط برای مصارف تخلیه روغن از زیر پیچ کارتل موتور هنگامی که خودرو روی جک های بالابر می باشد استفاده می گردد . روغن کهنه را به داخل مخزن انتقال می دهد ، ساکشن روغن موتور در مدل های زیر بصورت معمولی و قیف دار در بازار موجود می باشد .

مشکلاتی که باز کردن پیچ کارتل برای ما ایجاد می کند:

پیچ کارتل اغلب خودروهای ایرانی از جنس آلومینیوم است.  یک فرد مبتدی با اولین آچارکشی غیر اصولی، دور مهره را اصطلاحا کچل کند و باز و بست کردن آن به کاری دشوار تبدیل شود. همچنین در صورت احتیاط نکردن در بستن پیچ کارتل به صورت رزوه به روزه و فشار آوردن به آن، روغن‌ریزی دائمی خواهد شد. البته، این مشکل تا حدودی با واشرهایی از جنس مس قابل برطرف شدن هستند.

دستگاه ساکشن روغن چیست و چه کاربردی دارد؟

دستگاه ساکشن روغن یکی از پرکاربردترین تجهیزات تعمیرگاهی خودرو است. همانطور که از نام این وسیله می توانید متوجه شوید ساکشن روغن، یعنی فرآیند استخراج یا خارج کردن روغن ماشین که با عملیات مکش، تحت خلاء انجام می گیرد. در گذشته، تخلیه روغن ماشین با استفاده از باز کردن یک پیچ انجام می‌گرفت که معایب زیادی داشت. آلودگی محیط اطراف تعمیرگاه با این روش بسیار زیاد بود. به مرور زمان، تجهیزات تعمیرگاهی برای تعویض روغن ماشین پیشرفته تر شد؛ تا آنجا که ساکشن روغن به این صنعت معرفی شد.

ساکشن روغن، مراحل انجام تخلیه روغن ماشین را آسان تر و سریع تر کرده است. اگر از این دستگاه در تعمیرگاه خود استفاده کنید، در کوتاهترین زمان می توانید تعداد زیادی اتومبیل را سرویس ‌دهی داشته باشید. دستگاه ساکشن روغن در انواع تعمیرگاه های تخصصی خودروهای سبک و سنگین یک ضرورت محسوب می شود. این دستگاه از برندهای مختلف و در حجم های متفاوت در بازار وجود دارد. قیمت ساکشن روغن بر حسب مشخصات فنی و ویژگی ها و قابلیت هایی که دارد متفاوت است.

اگر شما هم می‌خواهید محیط کار تمیزتری داشته باشید و عملیات تعویض روغن را سریع تر و منظم تر انجام دهید، به خرید ساکشن روغن نیاز خواهید داشت. این دستگاه ها برای اتومبیل های سبک و سواری در تمام مدل ها کاربرد دارد. در ادامه مطلب درباره اصول تخلیه روغن با دستگاه ساکشن روغن صحبت می کنیم و سپس به مزایای این دستگاه و نحوه کار آن نیز اشاره خواهیم داشت.

نحوه کار دستگاه ساکشن روغن چگونه است؟

دستگاه ساکشن روغن یکی از مهمترین تجهیزاتی است که به تخلیه روغن موتور کمک می کند. برای درک بهتر نحوه عملکرد این دستگاه، اجازه دهید مقدمه‌ای را به طور خلاصه مطرح کنیم. وقتی صحبت از تعویض روغن موتور به میان می آید، اکثر مردم فکر می‌کنند که باید مخزن را به صورت دستی تخلیه کنند که در این صورت معایب زیادی وجود دارد؛ و مهمترین آن کثیف شدن محیط اطراف اتومبیل است.

استفاده از دستگاه ساکشن روغن بسیار مهم است، چون نحوه عملکرد آن بسیاری از مشکلات قبلی را برطرف می کند. اگر شما می خواستید به روش سنتی، روغن موتور را تخلیه کنید، باید برای دسترسی به دریچه تخلیه ماشین اتومبیل را به اندازه کافی بالا نگه می داشتید؛ این حالت به فرد آسیب وارد می کند، چون باید در زیر اتومبیل قرار بگیرد و روغن را تخلیه کند. ساکشن روغن، این مشکل را برطرف کرده، چون نیازی نیست اتومبیل را از سطح زمین بالاتر ببرید.

دستگاه ساکشن روغن از مهمترین تجهیزات پیشرفته برای تعمیرگاه های تخصصی محسوب می‌شود و با راندمان بالا می‌تواند این کار را انجام دهد. و اما اکنون می پردازیم به توضیح نحوه کار دستگاه ساکشن روغن که بسیار کاربردی است:

ساکشن روغن ماشین یکی از ماشین آلات تعمیرگاهی محسوب می‌شود و از قسمت های مختلفی تشکیل شده است. بزرگ ترین و اصلی ترین قسمت این دستگاه، یک مخزن استوانه ای حجیم می باشد که روغن به داخل آن مکش می‌شود. برای ایجاد حالت خلأ و مکش روغن، یک پمپ برقی برای آن در نظر گرفته شده که با کارایی بالا کار می کند.

یک شیلنگ پلاستیکی مقاوم که مخصوص مکش روغن از موتور به داخل مخزن می باشد به آن متصل شده که کار انتقال روغن را راحت‌تر انجام می دهد و روغن به بیرون نمی ریزد.

هنگام کار کردن با دستگاه ساکشن روغن، تعمیرکار، سر شیلنگ را با اتصالات مناسب به مخزن روغن موتور متصل می کند و پس از روشن شدن پمپ، با ایجاد یک محیط خلاء، روغن از داخل موتور به داخل مخزن دستگاه کشیده می‌شود و به طور کامل تخلیه خواهد شد. ساکشن روغن در واقع یک دستگاه مکش قوی است که فرآیند را برای تعمیرگاه های خودرو راحت‌تر می‌کند.

مهمترین مزایای دستگاه ساکشن روغن چیست؟

اکنون که با نحوه کار دستگاه ساکشن روغن آشنا شدید، لازم است درباره مزایای استفاده از این تجهیزات نیز اندکی صحبت کنیم. اگر بخواهید به صورت دستی، روغن موتور را تخلیه کنید، کثیفی ها و آلودگی های روغن اطراف تعمیرگاه شما پخش می شود. از طرف دیگر، دستان شما هنگام تخلیه روغن، با آن آغشته می شود. تماس روغن با پوست دست، ضررهای زیادی دارد و برای بسیاری از افراد به مرور زمان حساسیت پوستی ایجاد می کند.

این ها معایبی هستند که در صورت عدم استفاده از ساکشن روغن، گریبانگیر شما خواهند شد. قطعاً اگر صاحب تعمیرگاه اتومبیل باشید ترجیح می دهید محیط کارتان تمیزتر باشد؛ روغن روی زمین نریزد و از همه مهم تر بتوانید تعویض روغن موتور را سریع تر انجام دهید. با توجه به تمام صحبت های فوق، از مزیت مهم دستگاه ساکشن روغن، ایجاد یک محیط تمیز در تعمیرگاه است و همچنین سرعت انجام کارها را افزایش می دهد.

ساکشن روغن یک روش جدید و فن آوری نوین است که به کمک صاحبان تعمیرگاه‌های اتومبیل آمده است. اگر روغن موتور را به موقع تخلیه کنید، راندمان عملکرد موتور افزایش پیدا می کند. یکی دیگر از مزایای دستگاه ساکشن روغن این است که این تجهیزات معمولاً به صورت پرتابل طراحی شده اند، یعنی دارای چرخ متحرک هستند تا بتوان دستگاه را به تمام قسمت های تعمیرگاه منتقل کرد. به این ترتیب حتی اگر اتومبیل در فاصله دورتری از دستگاه قرار داشته باشد، نیاز به جابجایی آن نیست. کافیست تعمیرکار دستگاه ساکشن را به سمت اتومبیل حرکت دهد. وجود چرخ ها این قابلیت را ارائه داده است.

نکات مهم در خرید دستگاه ساکشن روغن

اکنون می دانید که دستگاه ساکشن روغن چیست، چه کاری انجام می دهد و چه مزایایی دارد، بنابراین برای توسعه کسب و کار تعمیرگاهی خود تصمیم می گیرید که یکی از آنها را خریداری کنید. به طور قطع وقتی برای خرید اقدام می کنید با انواع دستگاه ها، مدل ها و مشخصات متفاوتی روبرو می شوید و ممکن است این وضعیت شما را سردرگم کند! در این قسمت، نکات مهم برای خرید این دستگاه پرکاربرد را به شما معرفی می کنیم:

برای خرید دستگاه ساکشن روغن ابتدا به حجم کاری خود در تعمیرگاه توجه داشته باشید. چنانچه در طول روز باید اتومبیل های زیادی را سرویس دهی کنید، شاید نیاز داشته باشید که دو یا سه عدد از این دستگاه را تهیه نمایید. همچنین حجم کاری شما مشخص می کند که مدل دستگاه و حجم مخزن آن چگونه باشد.

نکته دیگر برای خرید تجهیزات ساکشن روغن ماشین، توجه به قیمت آن است. دستگاه‌های پیشرفته تر که مخزن آنها حجم بیشتری دارد، گرانتر هستند.

با توجه به مشخصات فنی این دستگاه ها قیمت‌گذاری انجام شده است. هنگام خرید، به برند تولید کننده، کشور سازنده و کاتالوگ دستگاه توجه داشته باشید.

تجهیزات ساکشن روغن ماشین را از فروشگاه هایی خریداری کنید که خدمات گارانتی پشتیبانی را ارائه می دهند و به نوعی ضمانت محصول را دارند.

این تجهیزات تعمیرگاهی اتومبیل، کاربرد زیادی دارند و گرانقیمت هستند. اگر در خرید کردن دقت کنید، هزینه های شما در مسیر صحیح هدایت خواهد شد. خرید دستگاه نامناسب، چیزی جز هدر دادن پول شما نتیجه ای ندارد!

خروج از نسخه موبایل