نماد سایت مجله سلامتی ایران

اثرات عجیب گیتار زدن بر سلامت انسان!

به نقل از نوین گیتار، گیتار زدن یک ابزار رهایی است که فرد را از زندگی پر مشغله‌اش به دنیای دیگری منتقل می‌کند. این فعالیت نه تنها برای سلامت روحی مفید است بلکه باعث بهبود احساسات شخصی می‌شود. هر آکوردی که یاد می‌گیرید، گیتار را به چیزی تبدیل می‌کند که نمی‌توانید از آن دست بکشید.

گیتار زدن یک نوع درمان است

بله درست خواندید گیتار زدن نوعی درمان است که در دنیای امروز بیشتر از گذشته مورد توجه قرار می‌گیرد. بسیاری از سازمان‌های درمانی در جهان از این فعالیت برای کمک به افراد در مدیریت استرس، تقویت حافظه، ارتباطات برقرار کردن و بهبود مهارت‌های حرکتی بهره می‌برند. به طور مثال یادگیری تکنیک های گیتار فلامنکو یکی از مواردی است که بسیار در تقویت حافظه کمک میکند.

گیتاریست‌ها از این خاصیت درمانی گیتار مطلع شده‌اند، همانطور که Clark Vogeler عضو گروه Toadies اظهار می‌کند: “اگر من مشکل یا استرس زیادی داشته باشم، گیتار زدن حالم را بهبود می‌بخشد و موجب می‌شود احساس کنم آماده روبرو شدن با هر اتفاقی هستم.”

گیتار زدن برای قلب بسیار مفید است

 واقعیتی که در کشور هلند، جای تعجبی ندارد، زیرا موسیقی درمانی در آنجا به طور گسترده ای به کار گرفته می‌شود. محققان این کشور به بررسی ارتباط بین تمرین موسیقی و فشار خون پرداخته‌اند. آن‌ها روی سه گیتاریست مطالعه انجام داده‌اند و متوجه شده‌اند که هر بیماری که روزانه بیش از ۱۰۰ دقیقه به تمرین موسیقی می‌پردازد، فشار خونش به طرز چشمگیری کاهش می‌یابد و ضربان قلبش پایین‌تر از کسانی است که موسیقی تمرین نمی‌کنند.

گیتار آینده مغز شما را تضمین می‌کند

این امر مرتبط با افزایش ماده خاکستری در مغز است. مطالعات تصویربرداری مغزی نشان می‌دهد که آموزش نواختن گیتار و سایر سازها حجم ماده خاکستری را در بخش‌های مختلف مغز افزایش می‌دهد و ارتباط بین این بخش‌ها را نیز تقویت می‌کند.

کارکرد بهتر مغز می‌تواند شما را در برابر اختلال مشاعر در سنین بالاتر محافظت کند. همچنین، نواختن گیتار به کاهش اضطراب کمک می‌کند، همانطور که مطالعات مشترک مرکز سلامت جسم و روان، دانشکده پزشکی دانشگاه لوما لیندا و اپلاید بایوسیستمز نشان می‌دهند. اندره اکسل از گروه The Great Discord می‌افزاید: «همین که بنشینی و گیتار بزنی و چند دقیقه‌ای از جهان اطراف جدا شوی، می‌تواند یک روز مزخرف را بسیار بهتر کند.»

پال مک‌مانوس از موسسه Music for All هم به فواید نواختن گیتار در سنین بالاتر ایمان دارد: «به‌طور روزافزون اشخاصی را می‌بینیم که در سنین بالاتر نواختن موسیقی را مجدداً از سر گرفته یا برای اولین بار شروع می‌کنند. خلق موسیقی یک روش عالی برای جلوگیری از پیری است؛ زیرا به هماهنگی اعضای بدن، تمرکز و حافظه کمک می‌کند.»

گیتار زدن می‌تواند زندگی اجتماعی شما را بهبود بخشد

این موضوع از این نظر صدق میکند که در قالب یک گروه ساز بزنید یا به‌طور منظم با دیگران ساز زدن را تمرین کنید. فواید این فعالیت در زمینه سلامت روانی و ارتباطات اجتماعی بسیار مهم است. گیتار زدن با دیگران می‌تواند به شکلی که دوستی‌های جدیدی ایجاد شود و زندگی اجتماعی پُربارتری داشته باشید کمک کند.

ریچل بوید از موسسه خیریه سلامت روانی Mind تاکید دارد: «موسیقی می‌تواند نقطه مشترکی بین ما و دوستان و خانواده‌مان باشد و فعالیت‌های اجتماعی می‌توانند برای سلامت ما مفید بوده و شبکه حمایت اجتماعی ما را تقویت کنند… دور هم جمع شدن به علت عشق به موسیقی می‌تواند راه بسیار خوبی برای ارتباط برقرار کردن باشد؛ چه برای گوش کردن به موسیقی و چه برای مطالعه و نواختن آن.»

یادگیری نواختن گیتار می‌تواند به شما اعتمادبه‌نفس بیشتری بدهد

با پیشرفت در این مهارت، احتمالاً آماده‌ترید که اجراهای خود را برای اعضای خانواده، دوستان، یا حتی در مقابل شنوندگان اجرا کنید. گرچه ابتدا نواختن گیتار در مقابل دیگران ترسناک به نظر می‌رسد، اما با تمرین، می‌تواند به شما کمک کند تا اعتمادبه‌نفس لازم برای به اشتراک‌گذاری عواطف و خلاقیت خود با دیگران را پیدا کنید.

تصور کنید که به طور مثال پس از گذراندن یک دوره آموزش گیتار الکتریک مبتدی، پس از تمرین های زیاد برای دوستان و عزیزانتان اجرا کنید. این یکی از بهترین حس ها برای هر شخصی است و کاملا اعتماد به نفس شما پس از مدتی زیاد میشود.

این تجربه همچنین می‌تواند به بهبود مهارت‌های ارائه مطلب و سخنرانی شما در درس یا کار کمک کند، زیرا نواختن گیتار می‌تواند مهارت‌های ارتباطی شما را تقویت کند. هر چه بیشتر مهارت در نواختن گیتار پیدا کنید، بازخورد مثبت‌تری دریافت خواهید کرد که باعث افزایش اعتمادبه‌نفس و لذت بیشتر از فعالیت می‌شود و این بهبود در اعتمادبه‌نفس شما را نیز تقویت می‌کند.

گیتار زدن، علاوه بر کمک به سلامت روانی و عمومی، ما را به تجربه‌ای متفاوت از ارتباط با دیگران می‌رساند، که این ارتباط می‌تواند یک احساس وحدت و انس با جامعه را به ما بدهد. پال مک‌مانوس از خیریه Music for All، با تأکید بر قدرت موسیقی، می‌گوید: «موسیقی توانایی دارد انسان‌ها را به هم پیوند دهد و مرزهای جغرافیایی و فرهنگی را بشکند.»

اهمیتی ندارد که در کجای جهان هستید یا به تنهایی یا با گروهی دیگر از موسیقی‌دوستان گیتار می‌زنید، شما همواره باید بدانید که به عنوان یک عضو از یک جامعه بزرگتر شناخته می‌شوید؛ جامعه‌ای که توانایی ایجاد تأثیر و تغییر را از طریق موسیقی را درک می‌کند.

 منبع: https://novinguitar.com/

خروج از نسخه موبایل