معجزه متفورمین برای لاغری و کاهش وزن خانمها!
شاید تابحال نام این دارو را مکررا شنیده باشید اما از فواید آن برای خانم ها اطلاعی چندان نداشته باشید. همچنین شاید متفورمین؛ کاهش سریع وزن خانم ها! متفورمین در واقع قرصی است که برای کنترل قند خون و افراد مبتلا به دیابت نوع 2 استفاده میشود. این قرص معجزهآسا به جلوگیری از آسیب کلیه، مشکلات عصبی و البته جلوگیری از افزایش وزن کمک ویژهای میکند. بنابراین اگر دنبال یک داروی مؤثر و منحصر به فرد برای کنترل قند خون با عوارض کم هستید، متفورمین مناسب شماست.
باورهای غلط درباره متفورمین برای خانمها
در سر تا سر دنیا، متفورمین توسط برتین دکترها و سازمانهای دارویی مورد تأیید بوده و بهترین متخصصان تغذیه، دیابت و… آن را برای افراد دیابتی (به خصوص دیابت نوع2) تجویز میکنند. اما طبق انتظار، باورهای غلط و حقایق ناگفتهای وجود دارد. در ادامه به 5 باور غلط درباره متفورمین میپردازیم و بررسی خواهیم کرد که آیا این باورها حقیقت دارند یا خیر؟
-
متفورمین به کلیه آسیب میزند!
این یکی از رایج ترین نگرانیهایی است که در مورد متفورمین میشنویم. متفورمین مانند بسیاری از داروها از طریق کلیهها دفع میشود. درست مانند سایر داروها، اگر کلیه های شما به خوبی کار نمیکنند، دوز متفورمین باید تنظیم یا متوقف شود. بنابراین متفورمین ممکن است فقط به افرادی آسیب جزئی برساند که کلیههای آنها دچار عفونت باشد و یا کلیهشان سنگ ساز باشد. در چنین مواردی قبل از مصرف متفورمین باید با پزشک معالج مشورت کنید.
-
متفورمین عامل اصلی افزایش اسیدوز لاکتیک!
نظریه دیگری که وجود داشت این بود که متفورمین اگر از بدن پاک نشود، میتواند باعث بیماری شدیدی به نام اسید لاکتیک شود. با این حال، مطالعات و داده های مشاهده ای نشان می دهد که متفورمین خطر اسیدوز لاکتیک را بیش از سایر داروهای دیابت افزایش نمیدهد.
-
متفورمین عوارض بسیار شدیدی دارد!
باور غلط بعدی درباره متفورمین این است که راهی برای کاهش عوارض آن وجود ندارد و این دارو عوارض شدیدی دارد. در ابتدا باید بگویم که بله! هر دارویی با عوارض جانبی همراه است و متفورمین هم از این قاعده مستثنی نیست. نفخ، اسهال و حالت تهوع از جمله رایج ترین عوارض متفورمین به حساب میآیند. اما رعایت این 3 نکته میتوانید این عوارض را به حداقل برسانید:
همراه با غذا مصرف کنید.
با دوز پایین شروع کنید و کم کم دوز را افزایش دهید.
با مشورت و تأیید پزشک، میتوانید تنها 1 بار در روز اما طولانی مدت مصرف کنید.
-
متفورمین فقط برای دیابت نوع 2 است!
متفورمین برای درمان دیابت نوع 2 مورد تایید FDA است اما برای کنترل سلامتی به ویژه برای افرادی که مقاومت به انسولین بالایی دارند، مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، پیش دیابت، و دیابت حاملگی از آن استفاده میشود. استفاده در دیابت نوع 1 و مبتلایان به بیماری کبد چرب غیر الکلی نیز مشکلی ندارد.
-
متفورمین فقط برای دیابتی ها استفاده میشود!
باور غلط بعدی این است که متفورمین فقط برای افراد دیابتی استفاده میشود! اما متفورمین از برخی بیماریهای قلبی نیز جلوگیری میکند. مطالعات متعددی تأثیر مثبت متفورمین بر بیماریهای قلبی (مانند حملات قلبی، نارسایی قلبی، بیماری قلبی عروقی و آریتمی قلبی ) را نشان داده است.
-
متفورمین سرطان زا است!
این مورد نسبت به سایر باورها کمتر در اذهان عمومی قرار دارد اما مطالعات نشان داده که متفورمین نه تنها سرطان زا نیست، بلکه تا 15 درصد خطر ابتلا به سرطان روده، سرطان سینه، کبد و ریه را کاهش میدهد.
بررسی عوارض متفورمین
حتی داروهای سرماخوردگی هم دارای عوارض جانبی میباشند و تقریبا دارویی بدون عوارض در دنیا وجود ندارد! بنابراین قرص متفورمین هم شامل این داروها میشود که در ادامه تمام عوارض آن را برای شما عزیزان آوردهایم:
- اسهال
- دل درد
- حالت تهوع
- سوزش سر دل
- افزایش تولید گاز در دستگاه گوارش
درصورت بروز این علائم، به پزشک مراجعه کنید!
قرص متفورمین باید توسط پزشک تجویز شود و نباید آن را خودسرانه برای خود تجویز کنید. بنابراین قبل از مصرف متفورمین توصیه میکنیم حتما با دریافت مشاوره تغذیه و یا مراجعه به پزشک متخصص نسبت به خرید آن اقدام کنید.
- درد شکم شدید
- کاهش اشتها
- سردرد مداوم
- خواب آلودگی
- طعم فلزی در دهان
همچنین با مصرف زیاد از حد متفورمین ممکن است ویتامین B12 بدن شما کاهش پیدا کند. اگر نمیدانید چگونه متوجه کمبود این ویتامین شوید، با داشتن علائم زیر میتوانید متوجه شوید:
- ضعف عضلانی
- از دست دادن اشتها
- کاهش سطح انرژی بدن
- سوزن سوزن شدن یا بیحسی دست و پا
آیا متفورمین بر لاغری تأثیر میگذارد؟
اما طبق گفته برخی از مصرف کنندگانی که مدت طولانی از متفورمین استفاده کردند، مجموعه ساپتک به اطلاعاتی جدید دست یافت! نتایج اینگونه بدست آمد که بانوانی که به طور مداوم در مدت 1 الی 2 سال از متفورمین استفاده کردند، متوجه کاهش وزن و استپ وزنی خود شدند. نمیتوان گفت که متفورمین یک داروی قوی و غولآسا برای نابودی چاقی و اضافه وزن است.
اما نتایج نشان داده که افرادی که به طور مداوم این قرص را مصرف میکنند و همچنین دوز بالای متفورمین را استفاده میکنند، با کاهش وزن مواجه میشوند. در واقع با مصرف طولانی مدت آن از وزن شما تنها 3 الی 5 کیلو کم خواهد شد! حال ممکن است این عدد برای برخی کم و زیاد شود. پس نباید متفورمین را به چشم قرص لاغری نگاه کرد.
به یاد داشته باشید که وظیفه اصلی متفورمین کنترل قند خون است و عموما به افرادی توصیه میشود که دیابت دارند.
چگونه با متفورمین لاغر شویم؟
همانطور که گفتیم متفورمین یک دارو برای افراد دیابتی است و همچنین برای پیشگیری از برخی بیماریهای قلبی و سرطان مفید است. اما آیا واقعا چه مدت باید بگذرد تا کاهش وزن را در خود احساس کنیم؟
به طور کلی اگر میخواهید با قرص متفورمین لاغری و کاهش وزن را تجربه کنید، باید حداقل روزانه 2 الی 3 بار مصرف آن را در نظر بگیرید که با توجه به عوارضی که به آن اشاره کردیم، ممکن است مصرف این تعداد قرص در روز مشکلاتی را برای شما ایجاد کند. بنابراین توصیه میکنیم برای تجربه لاغری و کاهش وزن خود، حتما از متخصصان و پزشکان باتجربه، رژیم لاغری دریافت کنید تا کمترین ریسک و خطری را برای کاهش وزن خود داشته باشید.