مزایا و معایب سرخ کن های بدون روغن
سرخ کن های بدون روغن برای اولین بار در سال ۲۰۰۵ ثبت اختراع شدند، اما دستگاه های مشابه از دهه ۱۹۹۰ در بازار وجود داشته است. سرخکنها به عنوان راهی مشابه سرخ کردن عمیق بدون چربی و کالری ناشی از غوطه ور شدن غذا در روغن داغ بهکار میروند.
هر وسیله آشپزخانه مزایا، معایب و محدودیتهای خود را دارد. سرخکن بدون روغن نیز از این قاعده مستثنی نیست. وقتی صحبت از لوازم آشپزخانه میشود، سؤالات زیادی مطرح میشود. آیا سرخکن بدون روغن ارزش خریدن دارد؟ آیا غذای سرخشده در سرخکن بدون روغن سالم است؟ آیا سرخ کن بدون روغن برای سلامتی مضر است؟ ما مزایا و معایب استفاده از این دستگاه را به همراه قیمت سرخ کن بدون روغن فیلیپس فهرست کردهایم تا به شما کمک کنیم تصمیم بگیرید که آیا باید این دستگاه شگفتانگیز محبوب را به سبد خرید خود اضافه کنید یا خیر.
سرخ کردن بدون روغن چیست؟
با اینکه به آن سرخ کردن بدون روغن میگویند اما بعضی از آنها مقدار اندکی روغن میخواهند، سرخ کن های بدون روغن به هیچ وجه غذا را سرخ نمیکنند! در عوض این دستگاه ها از فنها و مکانیسمهای گرمایشی استفاده میکنند که به آنها اجازه میدهد مانند یک اجاق همرفتی عمل کنند که در آن هوای گرم به سرعت در اطراف سبد یا سینی پخت و پز چرخش میکند اگر از این دستگاه استفاده میکنید، متوجه خواهید شد که غذای سرخشده شما کاملاً شبیه غذای سرخشده است، اما بدون روغن.
سرخ کن های بدون روغن چگونه کار میکند؟
فن و مکانیسم گرمایش به سرخکن بدون روغن اجازه میدهد تا بدون روغنی فوقالعاده داغ، هوای داغ را در اطراف سبد یا سینی پخت و پز به صورت دایرهای از کف به قسمت بالای دستگاه بچرخاند. این حرکت سریع بدون روغن یک اثر همرفتی ایجاد میکند که غذا را پخته و قهوهای میکند. گرما همچنین زمان پخت را کوتاه میکند و در عین حال غذای شما را مرطوب نگه میدارد و در عین حال بیرون ترد میشود.
نحوه استفاده از سرخ کن بدون روغن
سرخ کن های بدون روغن دارای حالتهای پخت آسان از پیش تعیین شده مانند ماهی، استیک، مرغ، کیک، میگو، کباب و سرخکردنی هستند. درجه حرارت و حالت پخت را با توجه به آنچه در حال پختن هستید یا آنچه در دستور پخت پیشنهاد شده است تنظیم کنید. فراموش نکنید که سرخ کن بدون روغن را برای پخت بهینه از قبل گرم کنید. همچنین برای به دست آوردن تمام اطلاعات اولیه، دفترچه راهنمای دستورالعمل را مطالعه کنید.
آیا سرخ کن بدون روغن برای بدن ضرر دارد؟
بسیاری از منابع ادعا می کنند که سرخ کن های هوا جایگزین سالمی برای تهیه غذاهای سرخ شده هستند زیرا روغن کمتری مصرف می کنند. اما مزایا و خطرات آشپزی با سرخ کن هوا چیست؟ سرخ کن های هوا به دلیل افزایش آگاهی از سلامتی و تقاضای مداوم برای غذاهای سرخ شده، اخیراً محبوبیت زیادی داشته اند. مردم آمریکا بیشتر از هر سبزی دیگر سیب زمینی می خورند که 40 درصد از این مقدار از محصولات منجمد مانند سیب زمینی سرخ کرده است.
سازندگان سرخ کن های هوا این دستگاه را به عنوان راهی برای تهیه و لذت بردن از غذاهای سرخ شده بدون اثرات نامطلوب غذاهای سرخ شده با روغن برای سلامتی تبلیغ می کنند. غذاهای سرخ شده در هوا محتوای چربی کمتری نسبت به غذاهای سرخ شده دارند، به این معنی که ممکن است سالم تر باشند.
با این حال، برخی از مردم در مورد خطرات احتمالی سلامتی ناشی از استفاده از این شکل جدید پخت و پز، در درجه اول به دلیل ترس از سمیت و سرطان، نگران هستند. دیگران در مورد فواید ادعایی غذاهای سرخ شده در هوا تردید دارند. در این مقاله به فواید و خطرات استفاده از سرخ کن های هوا برای سلامتی می پردازیم و این روش را با سایر روش های پخت و پز مقایسه می کنیم.
مزایای سرخ کن بدون روغن
استفاده از سرخ کن بدون روغن برای پخت غذاها دارای مزایای بسیاری است. این دستگاه با استفاده از هوای گرم و موجود در داخلش، غذاها را سرخ و پخت میکند. این روش پخت آسان، سریع و بهداشتی است و به علت عدم استفاده از روغن، غذاهایی با کمترین میزان چربی و کالری بالا تولید میشود. در این روش پخت، هیچ گونه بوی نامطبوعی به محصول نمیدهد و طعم و رنگ غذاها حفظ میشود.
همچنین، سرخ کن بدون روغن از نظر اقتصادی نیز مزیت دارد. با استفاده از این دستگاه، هزینههای مربوط به خرید روغن و تعویض آن کاهش مییابد. همچنین، به دلیل سرعت بالای پخت، زمان بیشتری برای پخت غذاها در دسترس خواهد بود و امکان پخت غذاهای مختلف در کمترین زمان ممکن وجود خواهد داشت.
از آنجایی که سرخ کن های هوا از هوای گرم برای پختن غذا استفاده می کنند، می توانند چربی را کاهش دهند، مواد مغذی را حفظ کنند، کالری را کاهش دهند و سطح آکریل آمید را کاهش دهند.
چربی را کاهش می دهد
سرخ کن های هوا می توانند به میزان قابل توجهی محتوای چربی در وعده های غذایی را کاهش دهند، زیرا آنها فقط به حدود یک قاشق غذاخوری روغن نیاز دارند، در مقایسه با حداقل سه فنجان روغن در هنگام سرخ کردن عمیق. این امکان پذیر است زیرا هوای داغ به جای روغن داغ، کار ترد کردن غذا را انجام می دهد.
کالری را کاهش می دهد . غذاهای سرخ شده حاوی کالری بالاتری هستند که به افزایش وزن، بیماری قلبی و سایر بیماری ها کمک می کند. مطالعه کتابخانه ملی پزشکی همچنین نشان می دهد که سرخ کن های هوا کالری دریافتی را تا 80 درصد کاهش می دهند زیرا این وسیله آشپزخانه روغن کمتری مصرف می کند.
مواد مغذی را حفظ می کند
از آنجایی که سرخ کن های هوا از گرمای همرفت کار می کنند، این فرآیند پخت مواد مغذی مهمی مانند ویتامین C و پلی فنول ها را حفظ می کند که معمولاً هنگام سرخ کردن عمیق از بین می روند.
سطح آکریل آمید را کاهش می دهد . آکریل آمید یک ماده سرطان زا (ماده ای که می تواند در بافت های زنده سرطان ایجاد کند) است که وقتی غذاهای نشاسته ای (مانند سیب زمینی، نان، ماکارونی) در دمای 248 درجه فارنهایت پخته می شوند تشکیل می شود. کتابخانه ملی پزشکی دریافت که سرخ کن بدون روغن باعث کاهش ترکیب آکریل آمید می شود . تا 90 درصد در مقایسه با سرخ کردن عمیق.
معایب سرخ کن بدون روغن
استفاده از سرخ کن بدون روغن، باعث کاهش میزان چربی مصرفی در غذاها میشود. با این حال، این روش پخت غذاها باعث از دست دادن برخی از ویتامینها و مواد مغذی مهم در غذا میشود. همچنین، ممکن است طعم و لذت غذا کاهش یابد و باعث شود که غذا خشک و غیرمزه باشد.
علاوه بر این، برخی از سرخ کنهای بدون روغن، ممکن است بسیار گران باشند و برای برخی از مردم قابل تحمل نباشند. همچنین، برخی از این دستگاهها نیاز به پاره کردن یا خلال کردن غذا دارند و این ممکن است برای برخی از کاربران مشکل ساز باشد. در نهایت، باید به این نکته توجه کرد که سرخ کردن بدون روغن، به تنهایی راه حلی برای سلامتی بهتر نیست و باید با مصرف متعادل و مناسب دیگر غذاها همراه شود.