با پیشرفت تکنولوژی و تغییر روند ساخت لوازم آشپزخانه، بسیاری از لوازم سنتی حذف و لوازم آشپزخانه با تکنولوژی جدید جایگزین انها شده است. سرخ کن بدون روغن از جمله لوازمی است که با ورود تکنولوژی ساخته و جای سرخ کنهای سنتی را گرفته است. اما سوال اساسی این است که آیا سرخ کن بدون روغن سرطان زا است؟ آیا برای سلامتی ضرر دارد؟ در این مطلب قرار است تا این مورد را با جزئیات مورد بررسی قرار دهیم.
آیا سرخ کن بدون روغن اشعه دارد؟
خیر – روند تهیه و آماده شدن موادغذایی از طریق حرارت تولید شده انجام میشود.
ساختار سرخ کن بدون روغن کاملا با مایکروویو تفاوت دارد و برای سرخ کردن یا تهیه غذا، با استفاده از سیستم چرخش هوای گرم، حرارت تولید شده توسط المنت را در اطراف مواد غذایی میچرخاند.
آیا سرخ کن بدون روغن سرطان زاست؟
خیر – سرخ کن بدون روغن به هیچ عنوان سرطان زا نیست.
سرخ کن بدون روغن به دلیل استفاده از سیستم کانوکشن (چرخش هوای گرم) مصرف روغن را به شدت کاهش میدهد و باعث حفظ سلامتی بدن میشود. همچنین روند آماده سازی در مدت زمان معین اتفاق میافتد که باعث حفظ کیفیت مواد غذایی میشود.
آیا سبد نچسب سرخ کن، سرطان زاست؟
خیر – سرخ کن بدون روغن بگونهای طراحی شده که با کنترل حرارت تولید شده، مانع از تولید مواد سمی تفلون میشود.
متاسفانه عدهای از همکاران به دلیل عدم آگاهی و یا مقاصد دیگر، اقدام به نشر خبری کردند، مبنی بر اینکه سبد تفلون در سرخ کنهای بدون روغن سرطان زاست. اما برندهای مطرح تولید کننده سرخ کن حرارت این دستگاه را در محدوده 40 تا 240 سانتیگراد محدود کردهاند و این حرارت باعث آسیب دیدن تفلون و تولید مواد سمی نمیشود.
آیا بدنه پلاستیکی سرخ کن برای سلامتی خطرناک است؟
خیر – بدنه تمام سرخ کنهای موجود در بازار از جنس پلاستیک فشرده و مقاوم در برابر حرارت ساخته شدهاند و با حرارت کنترل شدهای که در سرخ کنها وجود دارد به هیچ عنوان آسیب ندیده و مواد سمی تولید نمیکنند.
آیا نحوه پخت مواد غذایی در سرخ کن بدون روغن برای بدن مضر است؟
خیر – روند تولید سرخ کن به گونهای است که حرارت تولید شده در محفظه توسط المنتها صورت میگیرد و هیچ نوع اشعهای باعث پخته شدن مواد غذایی نمیشود. مواد غذایی با حفظ کیفیت و ویژگیهای خود در سرخ کن بدون روغن تهیه میشوند و برای سلامتی هیچ گونه مسئلهای ندارند.
جمع بندی
سرخ کن بدون روغن به دلیل استفاده از سیستم کانوکشن، مواد غذایی را با روند طبیعی آماده میکند و از این رو برای سلامتی هیچ گونه خطری ندارد. همچنین برندهای سازنده، با استفاده از علم و تکنولوژی موادی را در ساخت سرخ کن به کار بردهاند که در برابر حرارت تولید گازها و مواد سمی نکنند.