نماد سایت مجله سلامتی ایران

افزایش سطح اشعه UV در تهران در خانه بمانید! تابستان را جدی بگیرید!

در خانه بمانید! این هشداری هست که توسط خبر آنلاین در فصل گرما به شما داده شده است! تابستان زمانیه که بیشترین میزان اشعه یو وی بر روی زمین میتابه، از بین انواع اشعه UV فقط نوع A و B بر روی زمین میرسند، همین کافیه که اونها زمینه انواع بیماری های پوستی از جمله سرطان پوست رو برای ما فراهم کنند. با مجله سلامتی ایران همراه باشید!

احتمال افزایش تعطیلی تهران به دلیل اشعه uv | ضد آفتاب بزنید!

به گزارش آرمان شرق امسال هم مانند سال های دیگه باید منتظر تابستانی گرم و داغ همراه با تابش اشعه یو وی به شدت بسیار بالا باشیم. قطعا این گرمای بسیار بالا و سطح هشدار اشعه یو وی تعطیلی هایی رو در پی داره اما آیا فقط روز هایی که تعطیل میشه برای ما خطرناکه؟

سال گذشته بود که ((به منظور حفظ سلامت شهروندان، هیئت دولت با پیشنهاد وزارت بهداشت مبنی بر تعطیلی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در سراسر کشور موافقت کرد)) علت این موافقت آسیب های ناشی از افزایش شاخص uv به بالاترین حد خود و گرمای بی سابقه در روز های ۱۱ و ۱۲ مرداد بود هوا بود. این درحالیست که در ابتدای رسیدن اشعه یو وی به سطح هشدار در سال گذشته، بسیاری از دستگاه های مسئول سکوت اختیار کرده بودند و حتی هشدار های لازم به جهت مراقبت داده نمی شد!

چگونه از خودمون در مقابل اشعه UV مراقبت کنیم؟

تنها راه استفاده از وسایل و ابزار های مراقبتی در مقابل نور آفتاب می باشد. لباس بلند بپوشید، بدنتون و پوستتون رو تحت تابش مستقیم نور خورشید قرار ندید. از ضد آفتاب، عینک، کلاه و لباس آستین بلند استفاده کنید. ضد آفتاب خودتون رو هر دو ساعت یکبار تمدید کنید.

نکته: استفاده از بالم لب دارای اس پی اف بالای 20 برای سلامتی لب ها به شدت توصیه میشه، ما ایرانیا اصولا لب هامون به خاطر رژ، اقلیم و ژنتیک دچار خشکی و ترک میشه، استفاده از بالم لب میتونه تمام اون ها رو از بین ببره.

اشعه یو وی دقیقا چه زمانی خطرناکه؟

تقریبا میشه گفت همه زمانی که آفتاب در آسمان باشه، حتی زمانی که آفتاب در پشت ابر ها قرار داره، پوست ما تحت تاثیر اشعه یو وی می باشد. جالبه بدونید در زمانی که سطح اشعه یو وی بسیار بالاست، مانند تابستان ها، فقط 20 دقیقه زیر نور خورشید بودن برای آفتاب سوختگی کافیه!

چه ضد آفتابی بخریم؟

ضد آفتابی خوب هست، که بتونیم اون رو هر روز استفاده کنیم! به طور کلی میانگین تاثیر SPF ضد آفتاب ها بر روی پوست ۲ ساعت می باشد. در صورت عدم تمدید ضد آفتاب، پوست شما محافظ خود در مقابل اشعه یو وی رو از دست میده. بر اساس کار و سن، نوع پوست، رنگ تناژ پوست ضد آفتابی رو انتخاب کنید که برای شما مناسب می باشد. لازم به ذکره هر قسمت از پوست که تحت تاثیر تابش مستقیم نور خورشید است نیازمند ضد آفتاب است. می خواهد بین فرق سر شما باشد(در صورتی که مو ندارد) یا پشت گوش گردن، دست ها و شکم!

برای دریافت محافظت حداکثری حتما از ضد آفتاب با SPF بالای ۳۰ استفاده کنید. در غیر این صورت محافظت کاملی به پوست شما ارائه نمیشود. قانون ضد آفتاب دو انگشتی رو فراموش نکنید!

بیماری هایی که نور آفتاب ممکنه برای ما به وجود بیاره دقیقا چه چیز هایی هستند؟

یا فتو درماتوز ها به دو گروه عمده تقسیم می شوند: فتودرماتوز های ایدیوپاتیک : بیماری هایی هستند که تماس با نور آفتاب نقش اساسی در بوجود آمدن آنها دارد. فتودرماتوز های تحریک شده با نور: بیماری هایی هستند که توسط سایر علل به وجود می آیند، اما تماس با نور آفتاب می تواند باعث تشدید آنها شود.

  1. سرطان
  2. لک
  3. پیری پوست

از جمله گروه اول می باشند.

چه عواملی بر شدت پرتو فرابنفش اثر می‌گذارند؟

شدت پرتو فرابنفش که به سطح زمین می‌رسد به چندین عامل بستگی دارد:

میزان اشعه فرابنفشی که یک فرد دریافت می‌کند به قدرت اشعه، مدت‌زمانی که پوست در معرض تابش پرتو UV قرار می‌گیرد و اینکه آیا پوست با لباس یا کرم ضد آفتاب محافظت می‌شود، بستگی دارد.

نکته: در بین ساعات 9 الی 3 تابستان سعی کنید در مقابل تابش مستقیم نور

سعی کنید در هنگام پیاده روی های طولانی، کوه نوردی، رفتن به دریا و مسافرت های خودتون حتما از ضد آفتاب بر روی پوست خودتون استفاده کنید.

خروج از نسخه موبایل