نماد سایت مجله سلامتی ایران

آشنایی با فناوری های پیشرفته مدیریت ترافیک

سیستم حمل و نقل هوشمند چیست؟

فروش تجهیزات ترافیکی: سیستم حمل و نقل هوشمند (ITS) یک سیستم حمل و نقل و جابجایی موثر است که در شهرهای هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سیستم از مزایای فناوری‌هایی همچون اینترنت اشیاء و  تجزیه و تحلیل کلان داده جهت مدیریت ترافیک، بهبود زیرساخت حمل و نقل و  مدیریت ترافیک و جابجایی، افزایش زیرساخت‌های حمل و نقل و ایجاد رابط‌های بهبود یافته برای خدمات حمل و نقل بهره می‌برند. از مزایای ITS می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سیستم حمل و نقل هوشمند چگونه کار می‌کند؟

مخروطی ترافیکی: سیستم حمل و نقل هوشمند دارای چهار مولفه اصلی است:

  1. جمع آوری داده‌های ترافیکی: این سیستم از دستگاه‌هایی مانند دستگاه‌های GPS ، دوربین‌های جاده  ای و شناسه‌های وسایل نقلیه برای جمع آوری اطلاعات در زمان واقعی استفاده می‌کند. این دستگاه‌ها اطلاعاتی درباره مکان و سرعت وسایل نقلیه و شرایط ترافیک جمع آوری می‌کنند.
  2. انتقال داده: سیستم حمل و نقل هوشمند اطلاعات جمع آوری شده توسط سنسورها را به یک مرکز مدیریت منتقل می‌کند و در آنجا تجزیه و تحلیل شده و به برنامه‌ها ارسال می‌شود.
  3. تجزیه و تحلیل داده‌های ترافیکی: در این مرحله در سیستم حمل و نق هوشمند، داده‌ها برای تجزیه و تحلیل بیشتر سفارشی شده و سپس به رابط‌های کاربری ارسال می‌شوند.
  4. ارائه اطلاعات به مسافرین: سرانجام ، اطلاعات در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد که می‌توانند از طریق رادیو ، مرورگرهای وب یا پیام‌های متنی باشند. این داده‌ها شهروندان را از ترافیک آگاه می‌کند و به آنها کمک می‌کند تا مسیرهای بهینه را برنامه ریزی کنند.

 اینترنت اشیا چگونه آینده حمل و نقل را تغییر می‌دهد؟

آینه محدب مخصوص رانندگی تک چشم: با ادغام روندهای حمل و نقل، تجزیه و تحلیل داده‌ها و اتوماسیون ، صنعت حمل و نقل را تغییر می‌دهد. ، اشیا را از طریق سنسورهای تعبیه شده ، محرک‌ها و سایر دستگاه‌هایی که اطلاعات مربوط به فعالیت شبکه در زمان واقعی را جمع آوری و انتقال می‌دهند ، متصل می‌کند. مهم ترین فنماوری در حمل و نقل هشومند است. موارد استفاده از اینترنت اشیا در حمل و نقل هوشمند

مزایای حمل و نقل هوشمند

برخی از مزایای حمل و نقل هوشمند برای شهرها و جوامع عبارتند از:

چگونگی پیاده سازی سیستم حمل و نقل هوشمند

روند اجرای حمل و نقل هوشمند می‌تواند سالها به طول انجامد. با این حال ، شهرها می‌توانند در قدم‌های اول با نصب برخی از قابلیت‌های حمل و نقل هوشمند، یک برنامه کامل را پایه ریزی کنند. طرح حمل و نقل هوشمند را می‌توان به سه مرحله تقسیم کرد:

  1. بهینه سازی حمل و نقل بر اساس اطلاعات موجود،
  2. اجرای زیرساخت‌های سبک مانند بهینه سازی مسیر
  3. ایجاد زیرساخت‌های سنگین تر، مانند ردیابی پیشرفته خودرو

کاربردهای  اصلی سیستم حمل و نقل هوشمند

کاربردهای سیستم حمل و نقل هوشمند براساس اطلاعات سنسورها ، از جمله دستگاه‌های GPS و دوربین‌های جاده می‌باشند. در زیر 4 کاربرد اصلی که شهرهای هوشمند به عنوان بخشی از سیستم‌های حمل و نقل هوشمند خود اجرا می‌کنند آورده شده است.

  1. سیستم پیشرفته مدیریت ترافیک (ATMS): سیستم‌های پیشرفته مدیریت ترافیک با تلفیق اطلاعات از منابع مختلف مانند چراغ راهنمایی، باجه‌های عوارض و پارکینگ‌ها، ترافیک را مدیریت می‌کنند. این منابع اطلاعات به روز در مورد وضعیت فعلی ترافیک را ارائه می‌دهند. سیستم‌های پیشرفته مدیریت ترافیک به طور فعال ترافیک را کنترل کرده و به رانندگان در رانندگی ایمن تر و سریعتر کمک می‌کند. برای کمک به کنترل ترافیک و بهبود کارایی ، سیستم‌های پیشرفته مدیریت ترافیک می‌توانند:
  1. سیستم پیشرفته کنترل و ایمنی خودرو (AVCSS): AVCSS براساس سنسورهای نصب شده در وسایل نقلیه است که هشدارهای بصری و اطلاعات مربوط به شرایط خطرناک را به رانندگان ارائه می‌دهند. وسایل نقلیه مجهز به AVCSS را می‌توان یک وسیله نقلیه خودران سطح 1 دانست. استاندارد SAE J3016_201401 5 سطح وسایل نقلیه خودمختار را تعریف می‌کند، جایی که سطح صفر یک وسیله نقلیه غیر اتوماتیک است و سطح 5 کاملاً خودکار است و قادر است بدون راننده انسانی در تمام شرایط جاده و محیط رانندگی کند. در جهت ارتقا رانندگی ایمن ، AVCSS می‌تواند:
  1. سیستم حمل و نقل عمومی پیشرفته (APTS): APTS به شهروندان امکان دسترسی به اطلاعات مربوط به اتوبوس‌ها، از جمله در دسترس بودن صندلی ، موقعیت مکانی و زمان تخمینی ورود را می‌دهد. این سیستم با امکان استفاده از بلیط‌های تلفن همراه یا NFC برای پرداخت هزینه‌های حمل و نقل، پرداخت را آسان تر و انعطاف پذیرتر می‌سازد. این سیستم همچنین می‌تواند تصمیماتی پویا مانند تأخیر در حرکت اتوبوس‌ها خارج از برنامه اتخاذ کند. برای بهبود ایمنی رانندگان حمل و نقل عمومی از APTS استفاده می‌کند:
  1. عملکردوسایل نقلیه تجاری (CVO): مدیریت ناوگان امکان مدیریت بهتر ناوگان تجاری مانند دستگاه‌های ردیابی GPS را فراهم می‌کند. با استفاده از داده‌های جمع آوری شده، یک سازمان می‌تواند ناوگان خود را کنترل کند تا هزینه‌ها را کاهش دهد. این می‌تواند با پایش مصرف سوخت، بررسی انطباق راننده با مسیرها و پروتکل‌ها، تجزیه و تحلیل هزینه‌های عملیاتی و غیره انجام شود. این روش‌ها جهت ارتقاء ارتباط بین سازمان‌های نظارتی و رانندگان، کاهش هزینه‌های عملیاتی و امکان انتقال کارآمد خدمات و کالاها استفاده می‌شود.
خروج از نسخه موبایل