نماد سایت مجله سلامتی ایران

آیا دندان عقل باعث بهم ریختگی همه دندان ها می شود؟

از جمله آخرین دندان های دائمی در فک، می توان به دندان عقل اشاره کرد. دندان عقل از آخرین دندان های آسیاب است که حدود سنین 18 تا 25 سالگی می روید و تعداد آن به طور معمول 4 عدد می باشد. در برخی مواقع، زمانی که این دندان رشد می کند سبب ایجاد درد و مشکل برای فرد می شود و در صورتی که از نوع دندان عقل نهفته باشد، دندان های دیگر را هم تحت تاثیر قرار می دهد. در صورتی که برایتان سوال پیش آمده که آیا دندان عقل باعث به هم ریختگی همه دندان ها می شود؟ در ادامه با سایت دندانپزشکا (dandanpezeshka.com) همراه باشید، در این مقاله قصد داریم مطالب جامع و کاملی را در این پیرامون برای شما ارائه دهیم.

آیا دندان عقل باعث بهم ریختگی همه دندان ها می شود؟

دندان عقل چیست؟

دندان عقل از جمله آخرین دندان های فک می باشد که دائمی است و در سنین 18 تا 25 سالگی رشد می کند، البته قابل ذکر است در برخی افراد این اتفاق در سنین بالاتر هم رخ می دهد. این دندان به طور طبیعی 4 عدد می باشد که در فک پایین و بالا در هر دو طرف رشد می کند، رویش دندان عقل در برخی افراد ممکن است به کمتر و یا بیشتر از 4 عدد برسد. به صورت کلی دندان عقل به 2 صورت می روید:

آیا دندان عقل باعث بهم ریختگی همه دندان ها می شود؟

دندان های عقل معمولا به شکل کامل و مستقیم رشد نمی کنند و حتی در بسیاری از موارد کج روییده می شوند، در نهایت سبب ایجاد آسیب و درد در دندان های دیگر خواهند شد. به صورت کلی به گفته دندانپزشکان بهتر است در جهت به وجود نیامدن مشکل برای دیگر دندان های فرد، دندان عقل در اسرع وقت کشیده شود. البته قابل ذکر است با توجه به تحقیقات انجام شده، فشار دندان عقل، به صورتی نیست که باعث نامرتبی، بهم ریختگی و یا جا به جایی دندان های جلویی شود. این اتفاق تنها در برخی مواقع که دندان عقل به صورت افقی و با زاویه نامناسب، رشد کرده باشد، رخ خواهد داد. در نتیجه می توان نتیجه گرفت دندان عقل تاثیر بسیار کم و ناچیزی در بهم ریختگی همه دندان ها دارد.

جراحی دندان عقل

از جمله جراحی های سرپایی می توان به جراحی دندان عقل اشاره کرد، در صورتی که دندان عقل در لثه نهفته باشد و با کشیدن قابل بیرون آمدن نباشد، دندانپزشک ملزم است از طریق جراحی، لثه را برش بزند و ریشه دندان را از لثه بیرون بیاورد، این جراحی با استفاده از آرام بخش و بی حسی انجام می شود و در آخر با استفاده از نخ های قابل جذب بخیه زده می شود که بخیه ها بعد از چند روز خوب می شوند.

عوارض نکشیدن دندان عقل

ایجاد آسیب فکی: یکی از مشکلاتی که نکشیدن دندان عقل ایجاد می کند، آسیب فک می باشد، در این مواقع ابتدا درد دندان و سفت بودن آن احساس می شود که در نهایت در عملکرد فک و حرکت دهان تاثیر گذار خواهد بود.

ایجاد درد: همانند دیگر مشکلات دندانی، دندان عقل های نهفته علائم کمی دارند، به همین خاطر باید به درد های دندان و حساسیت و نبض آن توجه داشته باشید و نادیده نگیرید. در مواردی هنگام غذا خورد ن و یا مسواک زدن، تماس با دندان های انتها و پشت دهان باعث ایجاد درد و حساسیت شود در بیشتر موارد به دلیل بیرون آمدگی دندان عقل می باشد. در صورتی که درد حاصل از رشد دندان عقل درمان نشود، ریشه دندان عفونی می شود و در نهایت ممکن است برای رفع عفونت آن به عصب کشی احتیاج باشد.

آسیب فیزیکی دندان: در برخی موارد برای ترمیم دندان های آسیاب دوم، به دندان عقل فشار وارد میشود و تاج شکسته می شود و یا ممکن است به خاطر پوسیدگی تنها ریشه باقی بماند، که در این مواقع دندانپزشکان به کشیدن دندان توصیه می کنند.

التهاب لثه: علاوه بر رعایت نکات بهداشتی برای دهان و دندان، ضروری است به وضعیت و سلامت لثه نیز توجه داشته باشید. در مواردی ممکن است به دلیل وجود دندان عقل نهفته، برای وضعیت سلامت لثه مشکل به وجود بیاید، این مورد زمانی پیش می آید که دندان عقل فرد به صورت افقی رشد کند و یا زاویه رشد نامناسبی داشته باشد که در نهایت این مورد می تواند باعث التهاب لثه شود و باعث ایجاد درد هنگام مسواک زدن شود.

عفونت دهان و دندان: در صورت بیرون نیامدن دندان عقل به صورت کامل، سبب سخت تر تمیز شدن آن می شود، در نهایت این ناحیه را به منبع باکتری ها تبدیل می کند و می تواند باعث ایجاد عفونت دندان ها شود.

مواردی که برای کشیدن و جراحی دندان عقل باید رعایت کنیم!

بعد از تشخیص دندانپزشک برای کشیدن و جراحی دندان بهتر است مواردی را رعایت کنید:

کلام آخر

رویش دندان عقل فرایندی است که برای همه افراد پیش می آید و به صورت کلی 2 نوع نهفته و روییده دارد؛ شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که آیا دندان عقل باعث بهم ریختگی همه دندان ها می شود؟ ما در این مقاله سعی داشتیم به این موضوع و مراقبت های بعد از کشیدن دندان عقل اشاره کنیم. شما عزیزان در صورت داشتن هر گونه انتقاد و یا پیشنهاد، می توانید از طریق سایت دندانپزشکا( dandanpezeshka.com) با ما در میان بگذارید.

خروج از نسخه موبایل