نماد سایت مجله سلامتی ایران

راهنمای کامل برای دریافت اقامت در کانادا

روش‌های مهاجرت به کانادا

عموما روش‌های اصلی، متداول و کاملا قانونی (به غیر از پناهندگی) که در صورت درست طی شدن کلیه مراحل مهاجرت، تشکیل و پیش بردن پرونده مهاجرتی به صورت دقیق و بی نقص و رعایت دیگر الزامات، منجر به گرفتن وقت سفارت و ویزا شدن و در نهایت مهاجرت شخص به کشور کانادا شده، روش‌های زیر می‌باشد:

مهاجرت تحصیلی
مهاجرت کاری
مهاجرت از طریق برنامه‌های استانی
مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری
مهاجرت از طریق استارت آپ و کارآفرینی
مهاجرت از طریق خوداشتغالی
اسپانسرشیپ خانوادگی
مهاجرت از طریق ازدواج
مهاجرت از طریق تولد
مهاجرت از طریق پناهندگی

مهاجرت خانوادگی به کانادا

بسیاری که متقاضی مهاجرت به کانادا هستند، صد در صد در ذهنشان این سوال به وجود می‌آید که آیا می‌توان به صورت خانوادگی به کانادا مهاجرت کرد؟ و اگر این امکان وجود داشته، شامل چه اشخاصی از خانواده می‌شود؟ و شرایط مهاجرت با هر یک از اعضای خانواده چگونه خواهد بود؟

عموما مهاجرت خانوادگی به کانادا در یک کلام و به طور عمومی امکانپذیر است، اما اینکه چه اشخاصی می‌توانند متقاضی را همراهی کرده و یا تحت چه شرایطی، متقاضی می‌تواند با خود همراهی را ببرد، کمی تفاوت در این کلیت ایجاد می‌نماید. از خوبی‌های کلیه ویزاهای کانادا (به غیر از ویزای توریستی)، از جمله ویزاهای کوتاه مدت کانادا مانند ویزای تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری، کارآفرینی و… این است که شخص متقاضی می‌تواند همسر و کلیه فرزندان زیر 18 سال را با خود ببرد.

همچنین در صورتی که شخص موفق به اخذ اقامت دائم کانادا از جمله از طریق یکی از ویزاهای ذکر شده شود، نه تنها برای اقامت دائم همسر و فرزندان خود نیز می‌تواند اقدام کند، بلکه در این مرحله برای ویزای والدین و حتی پدربزرگ و مادربزرگ خود هم می‌تواند اقدام نماید. همچنین حتی قبل از مرحله اخذ اقامت دائم کانادا توسط متقاضی، باید گفت که همسر به عنوان همراه، اجازه‌ی کار تمام وقت و از نوع  Open Work Permitرا خواهد داشت و همچنین فرزندان هم حق تحصیل در مدارس این کشور را خواهد داشت.

حال تفاوتی که مهاجرت با ویزاهای موقت تحصیلی، کاری و… با اخذ اقامت دائم کانادا داشته، این است که همانطور که اشاره کردیم، در همه حالات همسر و فرزندان زیر 18 سال امکان همراهی داشته اما برای همراهی پدر و مادر (و همچنین پدربزرگ و مادربزرگ)، متقاضی حتما باید اقامت دائم کانادا داشته باشد. اگر شخص دارای اقامت دائم کانادا بوده، تحت یکسری شروط ساده از جمله تمکن مالی برای نگهداری و تامین مخارج و مسکن برای والدین و همچنین پدربزرگ و مادربزرگ، می‌تواند برای اقامت والدین تحت عنوان برنامه ویزای اسپانسرشیپ کانادا اقدام نماید و در صورتی هم که توان ارائه تمکن مالی ذکر شده را نداشته باشد، می‌تواند بجای اسپانسرشیپ، برای سوپر ویزای والدین اقدام نماید. البته مبلغ تمکن مالی برای واجد شرایط بودن اسپانسرشیپی چندان بالا نیست و با یک شغل متوسط در کانادا هم می‌توان به آن مبلغ درآمد سالانه مورد نیاز برای تمکن اسپانسرشیپی رسید.

اما نکته قابل توجه در این راستا این است که متقاضی برای خواهر و یا برادران خود به صورت مستقیم نمی‌تواند اقدام کند اما شاید با تبصره‌هایی تحت برنامه اسپانسرشیپ بتوان در این راستا اقدام کرد. همچنین با داشتن شهروندی یا اقامت دائم کانادا، صدور ویزای مالتی 5 ساله‌ی کانادا برای خواهر و برادر از طریق ارسال دعوتنامه از سوی متقاضی بسیار تسهیل می‌گردد. درباره مهاجرت از طریق خانواده، ازدواج، اسپانسرشیپ و… در ادامه در بندهای مربوطه بیشتر تویح داده خواهد شد.

مزیت‌های مهاجرت به کانادا در یک نگاه

مهاجرت تحصیلی به کانادا

مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل یکی از روش‌های متداول و به بیان واضح‌تر یکی از محبوب‌ترین روش‌های مهاجرتی به کانادا در چند سال اخیر برای اخذ اقامت کانادا است که هر ساله افراد بسیاری از طریق آن اقدام می‌کنند و هر ساله بیش از 400 الی 500 هزار نفر دانشجوی بین‌المللی در دانشگاه‌های این کشور در حال تحصیل هستند. در واقع مهاجرت تحصیلی به کانادا پلی برای اخذ اقامت دائم است؛ چرا که شما با تحصیل در کانادا ضمن اینکه تجربه علمی بسیار بالا و با ارزشی را دریافت خواهید نمود، سطح مدرکتان بالاتر رفته و همچنین به دلیل فارغ‌التحصیلی از یکی از موسسات آموزشی کانادا، امکان ورود به دنیای اشتغال و اخذ اقامت دائم برای متقاضی بسیار راحت‌تر خواهد بود.

هرچند که سالانه بسیاری از طریق کار به کانادا مهاجرت می‌کنند اما اول آنکه اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی به نسبت اخذ مجوز کار (در حالتی که از ایران اقدام شود) برای ایرانیان بسیار راحت‌تر بوده و دوم آنکه بنا به مختصر استدلالی که شد، یکی به دلیل بالاتر رفتن سطح تحصیل و دوم اینکه آن مدرک اخذ شده از کانادا بوده، موقعیت شغلی و رفاه، امکان اخذ اقامت و شهروندی و در یک کلام آینده شخص، در این روش روشن‌تر خواهد بود.

برای اخذ ویزای دانشجویی، متقاضیان باید تمکن مالی خود را برای تامین هزینه‌های زندگی و تحصیل اثبات کرده و یا در غیر این صورت بورسیه‌های دانشجویی دریافت کرده باشند. همچنین از نظر صلاحیت‌های علمی نیز متقاضی می‌بایست در سطح خوبی باشد. هرچند که در هر موقعیت شرایط متفاوت است اما عموما برای تحصیل در این کشور داشتن معدل حداقل 14 و همچنین نمره مدرک زبان آیلتس حداقل 6.5 و دیگر مدارک مانند انگیزه‌نامه قوی، داشتن توصیه نامه و… خلاصه‌ترین و کلی‌ترین شرایط و صلاحیت‌های لازم علمی برای مهاجرت تحصیلی به این کشور می‌باشد.

قوانین مهاجرتی این کشور به دانشجویان اجازه می‌دهد تا به کمک امتیاز حاصل از تحصیل در کانادا، مراحل اخذ اقامت دائم را راحت‌تر طی کنند. فارغ‌التحصیلان می‌توانند برای موقعیت‌های شغلی مورد نظر خود درخواست داده و برای دریافت PR یا همان اقامت دائم اقدام کنند. به طور عمومی فارغ‌التحصیلان پس از دو سال از اتمام تحصیل (و اشتغال) می‌توانند برای اخذ اقامت دائم اقدام کرده و پس از 5 سال برای شهروندی و تابعیت کانادا و اخذ پاسپورت این کشور اقدام نمایند.

هزینه‌های کلی تحصیل در دانشگاه‌های کانادا به شرخ جدول زیر می‌باشد:

مقطع متوسط شهریه تحصیل در سال
کارشناسی 26 هزار دلار کانادا
کارشناسی ارشد 30 هزار دلار کانادا
دکتری 9 الی 15 هزار دلار کانادا

مهاجرت کاری به کانادا

از دیگر روش‌های مهاجرت به کانادا، اخذ ویزا و مجوز کار و مهاجرت به این کشور از این طریق می‌باشد که از دیگر روش‌های محبوب و کم هزینه برای مهاجرت به کانادا می‌باشد. در حالت کلی مهاجرت کاری به کانادا از 2 طریق قابل انجام است:

مهاجرت کاری از طریق جاب آفر یا پیشنهاد کار

یکی از متداول‌ترین روش‌ها برای اخذ ویزای کاری کانادا و همچنین برای اخذ اقامت کانادا، دریافت پیشنهاد کار یا همان Job Offer از یک کارفرمای کانادایی (یا در حالت کلی شهروند کانادا) می‌باشد که به دنباله‌ی آن ویزای جاب آفر کانادا را دریافت خواهید نمود. در این طرح به دلیل وجود نیاز جدی در برخی از نقاط (استان یا شهرهای کانادا) به برخی مشاغل و نیروهای متخصص در آن شغل‌ها، لیستی از مشاغل مورد نیاز ارائه می‌گردد و آنگاه در حالتی که شرایط متقاضی نظیر داشتن تخصص پیرامون آن شغل، سابقه کار، سطح تحصیلات و… با آن شغل همخوانی داشته باشد می‌تواند با مصاحبه  با کارفرمایان و سپس توافق، پیشنهاد کار دریافت نموده و سپس ویزای کاری خود را دریافت نمایید.

ویزایی که از این طریق اعطا می‌شود یک ویزای موقت بوده و شما با حضور و اشتغال به مدت 3 سال در کانادا، می‌توانید با شرکت در برنامه اکسپرس اینتری در جهت اخذ اقامت دائم اقدام نمایید. برای اخذ ویزای جاب آفر کانادا عموما تخصص و مدرک تحصیلی مرتبط با آن شغل، سابقه کار و دانش زبان (ارائه مدرک زبان با نمره قابل قبول) را نیاز خواهید داشت.

مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس اینتری

ضمن آنکه آغوش کشور کانادا از دیرباز به روی نیروهای کاری ماهر بین‌المللی با صلاحیت‌های بالا و کافی باز بوده، در طی اقدامی نوین و منقلب کننده برای برنامه مهاجرتی به کانادا از طریق کار و همچنین در جهت تغییراتی مثبت در زیر ساخت‌های اقتصادی و بازار کار کانادا، دولت این کشور از سال 2015 برای افزایش رشد اقتصادی و جذب نیروی کار ماهر، برنامه و سیستم جدیدی را به نام اکسپرس اینتری (EXPRESS ENTRY) برای شهروندی و مهاجرت به کانادا را معرفی و به اجرا درآورده است که این سیستم تقاضاهای مهاجرت به کانادا را برای اخذ اقامت کانادا از سه طریق بررسی می‌کند:

کارفرمایان نقش مهمی در انتخاب مهاجران ایفا می‌کنند و قادر خواهند بود از طریق بانک کاریابی که اخیراً در کانادا گسترش یافته است، کاندیداهای مناسب موقعیت شغلی خود را بیابند.

مهاجرت به کانادا از طریق برنامه نیروی کار ماهر فدرال (FSWP)

 برای اخذ اقامت دائم کانادا از این طریق متقاضیان باید شرایط زیر را داشته باشند:

مهاجرت به کانادا از طریق برنامه نیروی کار ماهر اسکیلد تریدز (FSTP)

برای اخذ اقامت دائم کانادا از این طریق متقاضیان باید شرایط زیر را داشته باشند:

و رشته‌های مهارتی اعلام شده برای حداقل 2 سال سابقه کاری در 5 سال اخیر عبارتند از:

مهاجرت به کانادا از طریق تجربه کار (CEC)

برای اخذ اقامت دائم کانادا از این طریق، متقاضیان باید شرایط زیر را داشته باشند:

طبق طبقه‌بندی ملی مشاغل در کانادا، تجربه کاری شما باید حداقل در یکی از این دسته قرار بگیرد:

در جدول زیر شهرهای مهم و اصلی کانادا به همراه متوسط درآمد در هر کدام آورده شده است:

شهر متوسط درآمد
تورنتو 4330 دلار کانادا
ونکوور 4670 دلار کانادا
مونترال 3830 دلار کانادا
اتاوا 4700 دلار کانادا
کبک سیتی 3765 دلار کانادا
کلگری 4800 دلار کانادا
وینیپگ 3000 دلار کانادا
ادمونتون 4050 دلار کانادا

منابع:

visametric.com

evisaforms.state.gov

خروج از نسخه موبایل