نماد سایت مجله سلامتی ایران

سوالات سیاسی گزینش 1400 با جواب پی دی اف

گزینش استخدامی چیست؟

انجام گزینش یکی از مراحل مورد نیاز جهت ورود نیروی انسانی به بدنه دستگاه های اجرایی است. بدین معنی که طبق قانون تمامی کارمندان سازمانهای دولتی جهت ورود به شغل دولتی حتماً می بایست گزینش شوند. گزینش شامل مراحل کلی مصاحبه عقیدتی و سیاسی و تحقیقات محلی است. گزینش جزء مراحل پایانی روند استخدامی سازمانهای دولتی محسوب میشود.

ما در تیم آموزشی سایت سرزمین استخدام توضیحات جامع و کاملی را در خصوص گزینش و مسائل مهم آن آماده ارائه خدمت شما کاربران خوبمان کرده ایم. پس اگر مصمم به قبولی از این مرحله هستید به شما پیشنهاد میکنیم مباحث موجود در این مبحث را با دقت و به صورت کامل مطالعه نمایید. در انتها نیز نمونه سوالات گزینش عقیدتی سیاسی pdf را جهت آشنایی شما عزیزان آورده ایم.

پیدایش گزینش

 به صورت خلاصه وار نهاد گزینش کشور از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، در قالب هسته ها و هیات های گزینش فعالیت خود را آغاز نمودند. به طور طبیعی یکی از مهم ترین چالش هایی که گزینش در ابتدای شکل گیری، با آن مواجه بود، امکان ورود افرادی با هویت های سیاسی و ایدئولوژیک متعارض با ارزش های انقلاب اسلامی به دستگاه های اجرایی و نهادهای حساس کشور به شمار می رفت. چرا که در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، گروه ها و دسته های متعددی از قبیل گروه های سلطنت طلب و بازمانده از رژیم گذشته و یا افرادی وابسته به گروه ها و احزاب وابسته به ایدئولوژی های لیبرالیستی یا مارکسیستی و یا التقاطی قصد نفوذ به دستگاه های اجرایی کشور جهت ضربه زدن به انقلاب نوپای اسلامی را داشتند.

 از این روی سیستم گزینش کشور با وجود کمبود امکانات و نیرو، خط مشی و سیاستی کاملاً سخت گیرانه ای را پیش گرفت و در بعضی از دستگاه های اجرایی کشور، گزینش صحیحی انجام نمی شد. تا اینکه با نظر حضرت امام (ره) گزینش، تولدی دیگر یافت و وارد مرحله جدیدی شد و در تاریخ 1361/10/15 بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، طی فرمانی به ستاد پیگیری تخلفات قضائی و اداری، تمام هیات هایی را که به نام گزینش در سراسر کشور تشکیل شده بودند، منحل نمودند.

پس از این دستور و اصلاح ضعفهای موجود و با تصویب قانون گزینش، گزینش به شکل جدید شکل گرفت و تا به امروز مورد اجرا می باشد.

مراحل استخدام:

 مرحله 1: شرکت در آزمون علمی استخدامی

 مرحله 2: اعلام نتایج چند برابر و یا یک برابر آزمون علمی استخدامی

 مرحله 3: تحویل مدارک معرفی شدگان مرحله آزمون علمی (با توحه به اطلاعیه سازمان مربوطه که پس از اعلام نتایج منتشر میشود)

 مرحله 4: مصاحبه تخصصی و عمومی

 مرحله 5: اعلام نتایج مصاحبه تخصصی و عمومی به میزان 1 برابر ظرفیت

 مرحله 6: تحویل مدارک گزینش

 مرحله 7: گزینش (شامل مصاحبه عقیدتی و سیاسی و تحقیقات محلی و گاهاً استعلام)

 مرحله 8: اعلام نتایج گزینش

 مرحه 9: معاینات پزشکی (بسته به اولویت سازمان ممکن است در مراحل قبل تر برگزار شود)

 مرحله 10: دوره آموزشی (ضمن خدمت و یا قبل از شروع به کار رسمی به عنوان کار آموز)

 مرحله 11: شروع به کار

 مراحل گزینش بصورت خلاصه وار

در سلسله مباحثی که پیش تر در خصوص 11 گام مورد نیاز جهت استخدام دستگاه های دولتی و نیمه دولتی در سایت سرزمین استخدام برشمردیم مرحله هفتم مربوط به گزینش است. که به صورت کلی و خلاصه وارد شامل مراحل زیر می باشد:

 دعوت به هسته گزینش و تحویل مدارک و تکمیل فرم اطلاعات فردی

 انجام مصاحبه عقیدتی و سیاسی

 انجام تحقیقات محلی

 اعلام نتایج گزینش

 دعوت به هسته گزینش و تحویل مدارک و تکمیل فرم اطلاعات فردی

 پس از موفقیت و پذیرش فرد در مرحله مصاحبه علمی ضمن اعلام مراتب به داوطلب، فرد می بایست جهت انجام سایر مراحل به سازمان مربوطه مراجعه نماید تا جهت انجام مرحله گزینش به واحدهای زیربط معرفی گردد.

 معرفی نامه به گزینش: معرفی نامه ای جهت تایید صلاحیت داوطلب و عنوان هسته گزینش به داوطلب ارئه میگردد، و داوطلب میبایست ضمن مراجعه حضوری به محل گزینش مدارک مورد نیاز و فرم اطلاعات فردی را تحویل نماید.

 برخی از مدارک مورد نیاز:

    اصل شناسنامه

    اصل کارت ملی

    اصل کارت پایان خدمت (ویژه آقایان)

    اصل آخرین مدرک تحصیلی

    چهار قطعه عکس 3*4

    یک قطعه عکس 6*4

    سایر مدارک اعم از گواهی ، لوح سپاس و…

 تذکر: داوطلبین محترم حتماً می بایست حتی المقدور اصل کلیه مدارک ذکر شده را در هنگام حضور در هسته گزینش به همراه داشته باشند.

 نکات مربوط جهت تکمیل فرم اطلاعات فردی به شرح زیر است:

ابتدا می بایست فرم اطلاعات فردی که در صفحات بعدی ارائه گردیده بصورت پشت و رو چاپ شود بصورتی که صفحه دوم بـه لحاض ابتدا و انتهای فرم در خلاف جهت صفحه اول قرار گیرد و در تکمیل فرم اطلاعات فردی نکات زیر می بایست رعایت گردد:

 فرم می بایست با کمال صداقت تکمیل گردیده و از وارد کردن اطلاعات کذب و خلاف واقع پرهیز گردد چرا که در غیر اینصورت پیامدهای قانونی خود را برای داوطلب گزینش دارا می باشد.

 در تکمیل فرم تمام موارد خواسته شده بدرستی تکمیل گردد و در صورت عدم وجـود اطلاعات خواسـته شـده محل مقرر خالی نمانده و به عدم وجود سوابقی در آن خصوص اشاره گردد.

 در قسمت تلفن رابط حتی المقدور می بایست تلفن همراه همسر داوطلب قید گردد.

 داوطلب می بایست به تمام مشاغل خود اعم از قبلی و فعلی که در ارگانهای دولتی و یـا خصوصی داشته است بصورت کامل اشاره نماید.

 داوطلب حتی المقدور می بایست سوابق تحصیلی خود را بصورت کامل ذکر نماید در غیـر اینصـورت اشـاره بـه آخرین وضعیت و مدرک تحصیلی کفایت مینماید.

 چنانچه داوطلبی دارای سابقه طلاق می باشد می بایست در قسمت مربوطه گزینه متارکه را علامت زده و همچنین مشخصات همسر قبلی ودر صورت ازدواج مجدد همسرفعلی خود را در فرم مربوطه درج نماید.

 چنانچه داوطلبی قبلاً سابقه گزینش در دستگاهی را دارد می بایسـت ضمن اشاره بـه نتیجه حاصله نـام دستگاه مربوطه را نیز قید نماید.

 در قسمت اطلاعات معرفین می بایست از اشخاصی انتخاب گردند که ارتباط آنها شامل محل تحصیل ، کار و یا زندگی باشد و حتی المقدور از درج نام و مشخصات بستگان خوداری گردد و در اینصورت نـوع وابستگی می بایست در فرم ذکر گردد.

 محل سکونت باید بصورت کامل قید گردد و داوطلب می بایست حتما آدرس و یا کدپستی محل مربوطه را در فرم درج نماید و در صورتی که آدرسی دارای دو نام می باشد ذکر هر دو نام الزامی می باشد.

 در قسمت پایانی فرم که مربوط به خلاصه زندگی فرد می باشد داوطلب می بایست به اهم موارد رخ داده در زنذگی خود که ممکن است در فرم مربوطه به آنها موجود نمی باشد اشاره نموده و توضیحات لازم را در آن خصوص ذکر نماید.

انجام مصاحبه عقیدتی و سیاسی گزینش

 مصاحبه عقیدتی و سیاسی در گزینش عموماً شامل سوال در خصوص “مسائل روز ایران و منطقه و جهان، مسائل سیاسی، بیانات مقام معظم رهبری و مسائل مربوط به واجبات دینی” و مباحث مختلف و مرتبط دیگر می شود، و ما در سایت سرزمین استخدام طی مباحث مختلفی کتاب و جزوات زیادی را در این زمینه همراه با نمونه مصاحبه های انجام گرفته از کارجویان آماده کرده ایم که شما کاربران سایت سرزمین استخدام جهت مطالعه آنها میتوانید به سایت ما مراجعه نمایید.

 انجام تحقیقات محلی گزینش

 تحقیقات محلی عموماً شامل تحقیق از محل سکونت و یا محل کار قبلی و یا فعلی و یا دانشگاه و همچنین معرف های اعلام شده توسط شما و سایر موارد بسته به نیاز محققین می شود.

 ماده 15: صدور رای در گزینش افراد با شرایط عمومی یا انتخاب اصلح تابع نظر اکثریت اعضاء بوده و بر مبنای اقرار یا بینه به شرط عدم تعارض یا شیاع مفید ، اطمینان یا قرائن و امارات موجب اطمینان که حداقل با انجام تحقیق (غیر از اقرار) از منابع موثق و طبق موازین شرعی احراز می گردد سایر مراحل طبق دستورالعمل هیات عالی گزینش خواهد بود.

 ماده 31: هیات عالی می تواند برای رسیدگی به هر گونه پرونده و سوابق گزینشی ، نسبت به تشکیل کمیته یا کمیته های بررسی مرکب از 3 تا 5 نفر از افراد ذیصلاح در امور گزینش بارعایت شرایط مقرر در ماده (13) قانون گزینش اقدام نماید. تبصره- کلیه اقدامات اجرایی گزینش موضوع ماده فوق از قبیل انجام تحقیقات ، مصاحبه ، نظردهی توسط دبیرخانه هیات عالی انجام می شود.

 ماده 36: ماموران تحقیق و مصاحبه گران مراحل اول و دوم تجدیدنظر یک پرونده ، مستقل از یکدیگر خواهند بود.

 اعلام نتایج گزینش

 ماده 16: هیات مرکزی موظف است حداکثر ظرف سه ماه از زمان دریافت مدارک و امکانات لازم از مراجع مربوطه ، امور گزینش افراد موضوع این قانون را قبل ازورود به انجام رسانده و نتایج را اعلام نماید . در موارد عدم تکمیل ظرفیت ، حوادث غیر مترقبه این مدت حداکثر تا دو ماه با موافقت هیات عالی گزینش قابل تمدید است .

 ماده 14: افرادی که در مراحل گزینش واجد شرایط عمومی یا انتخاب اصلح تشخیص داده نشوند در صورت اعتراض می توانند تقاضای کتبی خود را حداکثر تا دو ماه در هرمرحله پس از دریافت حکم به مرجع تجدیدنظر کننده (اول ، دوم) تحویل دهند و درصورت عدم اعتراض در مهلت مقرر رای صادره قطعی و لازم الاجرا است . دستورالعمل این ماده توسط هیات عالی گزینش تهیه و به تصویب می رسد.

نمونه سوالات استخدامی مصاحبه حضوری نیروی انتظامی

با ادامه ی نمونه سوالات مصاحبه های استخدامی (عقیدتی سیاسی) با جواب آنها همراه باشید.

 مهاجرین چه کسانی هستند؟ کسانیکه با پیامبربه مدینه هجرت کردند.

 احزاب چه گروهی بودنند؟ گروهی ازقریش که برای مبارزه ونبرد با پیامبرهم پیمان شدند.

لقب امام علی(ع) چیست؟ امیرالمومنین

لقب امام حسن(ع) چیست؟ مجتبی

لقب امام حسین(ع) چیست؟ سیدالشهدا

لقب امام زین العابدین(ع) چیست؟ سجاد

لقب امام محمد باقر(ع) چیست؟ باقرالعلوم

لقب امام جعفرصادق(ع) چیست؟

لقب امام موسی کاظم(ع) چیست؟

لقب امام رضا(ع) چیست؟

لقب امام تقی(ع) چیست؟ امام جواد

لقب امام نقی(ع) چیست؟ امام هادی

چند فرسخ ازشهردورشویم نمازشکسته است؟ 36 کیلومتر

روزپاسدارچه روزی است؟ 3 شعبان ولادت امام حسین(ع)

روز جانباز چه روزی است؟ 4 شعبان روزولادت ابوالفضل

خروج از نسخه موبایل