نماد سایت مجله سلامتی ایران

یک سوم محصولات کشاورزی به دست مصرف کننده نمی رسد

یک سوم محصولات کشاورزی به دست مصرف کننده نمی‌رسد

یک سوم محصولات کشاورزی به دست مصرف کننده نمی‌رسد

وزیر جهاد کشاورزی ضمن تاکید بر رعایت اخلاقیات در مصارف محصولات کشاورزی اظهار کرد:حدود یک سوم محصولات کشاورزی به دست مصرف کننده نهایی و اصلی نمی رسد و تبدیل به ضایعات می شوند.

به گزارش مجله سلامتی ایران غلامرضا نوری قزلجه – وزیر جهاد کشاورزی – در اولین همایش ملی اخلاق در کشاورزی و غذا اظهار کرد:  علما دین را با دو عنصر عقلانیت و اخلاق تعریف می کنند. اخلاق ۵۰ درصد دین است که عدالت و کرامت را در بر می گیرد. همایش امروز بسیار گسترده است و فرهنگ اقتصاد معیشت و امنیت را در بر می گیرد و پرداختن نظامات اخلاقی در این حوزه از ضروریات است.

وی افزود: اگر بخواهیم بررسی کنیم که در یک جامعه با بخش کشاورزی اخلاق مدارانه رفتار می شود یا نه باید پایداری محیط زیست پایداری منابع تولید و منابعی را که در اختیار دارد و استفاده می کند را مورد بررسی قرار دهیم. ما متاسفانه از منابع آب و خاک خود به خوبی استفاده نکرده ایم و این درحالیست که باید حتی در مصرف نعمت هایی که به وفور وجود دارند نیز صرفه جو باشیم. در ملل پیشرفته دیگر از ۴۵ درصد منابع تجدید شونده خود استفاده می کنند. با وجود وفور نعمت شاهد صرفه جویی در میان آن ها هستیم اما ما در کشور خودمان از ۸۰ درصد منابع تجدید شونده استفاده می کنیم بنابراین عملکرد اخلاقی نداریم و تا عدالت اجتماعی فاصله بسیاری داریم.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: ما نباید تمام وظایف را بر دوش کشاورز بیندازیم. کشاورز نیز در جامعه حقوقی دارد که باید رعایت شود و مورد توجه قرار گیرد. شاید بخشی از شرایط موجود ناشی از همین کم توجهی به رعایت اخلاق در حوزه برخورد اجتماعی و عادلانه با کشاورزان و فعالان این بخش باشد. تغییرات اقلیمی در دنیا نشان دهنده عدم رعایت اخلاق در این حوزه است.  

وی تاکید کرد: ما باید در زمینه مصرف نیز اخلاق مدارانه رفتار کنیم چراکه حدود یک سوم محصولات کشلاورزی به دست مصرف کننده نهایی و اصلی نمی رسد و تبدیل به ضایعات می شوند. در مهمانی ها و برنامه هایی که برگزار می شود اسراف هایی صورت می گیرد که با رعایت اخلاق در این حوزه بخش زیادی از ضایعات کاهش می یابد. در کشور ما به طور مثال یک سوم شکر مورد نیاز کشور و حدود  ۹۰ درصد روغن مورد نیاز کشور وارد می شود و وقتی میزان مصرف را بررسی می کنیم شاهد این هستیم که حدود یک و نیم برابر بیش از آن چه که در سند ملی امنیت غذایی ذکر شده مصرف می شود که اگر با استانداردهای جهانی بررسی کنیم شاید این میزان دو برابر شود.

نوری قزلجه در پایان گفت: از طرفی نیز برای واردات آن محصول باید ارز تهیه کنیم و این یک هزینه ملی برای جامعه است و از سویی نیز خانوار هزینه را متحمل می شود و بر فرض اگر باید یک کیلو از یک محصول مصرف کند یک و نیم کیلو مصرف می کند و این علاوه بر اینکه هدررفت هزینه خانوار را به همراه دارد مصرف بیش از حد این مواد بیماری هایی همچون دیابت و بیماری های قلب و عروقی را برای خانوار به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل