مقامات استرالیایی امروز (چهارشنبه) خبر دادند که پس از تقریباً یک هفته جستجو در امتداد یک بزرگراه به طول ۱۴۰۰ کیلومتر در منطقه وسیع بیابانی موسوم به “اوتبک” بالاخره موفق شدند کپسول رادیواکتیو گمشده را پیدا کنند.
به گزارش مجله سلامتی ایران، “استفان داوسون”، وزیر خدمات اضطراری استرالیا در یک نشست خبری گفت که ارتش این کشور در حال راستیآزمایی این کپسول است و قرار است این کپسول روز پنجشنبه به یک مرکز امن در شهر “پرث” منتقل شود.
داوسون با اشاره به دشواریهای عملیات جستجو گفت: وقتی وسعت منطقه مورد جستجو را در نظر بگیریم، درخواهیم یافت که پیدا کردن این شیء چه چالش بزرگی بوده است. گروههای جستجوگر به معنای واقعی کلمه، سوزن را در انبار کاه پیدا کردند.
این کپسول رادیواکتیو بخشی از یک دستگاه اندازه گیری برای سنجش میزان چگالی سنگ آهن در معدن “گودای-دری” در منطقه دورافتاده “کیمبرلی” در استرالیا بود.
قرار بود این کپسول از این معدن سنگ آهن در شمال غرب استرالیا به تاسیساتی در حومه پرث در جنوب غرب این کشور منتقل و به دست پیمانکار سپرده شود.
به مردم گفته شده بود که در صورت مشاهده این کپسول، باید حداقل پنج متر از آن فاصله بگیرند چراکه ممکن است دچار سوختگی ناشی از تشعشع شوند.
برای درک خطرات ناشی از تشعشعات این کپسول همچنین گفته شده بود رانندگانی که احتمالا از کنار این کپسول عبور کردهاند مانند این است که یک اسکن اشعه ایکس انجام دادهاند.
این کپسول نقرهای کوچک، قطری معادل شش میلیمتر و همچنین هشت میلیمتر طول دارد و حاوی ماده سزیم-۱۳۷ است. میزان تشعشع این کپسول در یک ساعت معادل ۱۰ برابر میزان تابش یک دستگاه تصویربرداری اشعه ایکس است.
به گفته مقامات استرالیایی، در جریان عملیات جستجو برای پیدا کردن این کپسول، یکی از خودروهای مجهز به تجهیزات شناسایی مواد رادیواکتیو با سرعتی معادل ۷۰ کیلومتر بر ساعت در این جاده در حال عبور بوده که ناگهان امواج رادیواکتیو را در نزدیکی خود ثبت میکند.
در ادامه، تیم جستجو با کمک تجهیزات ردیاب قابل حمل توانستند این کپسول ریز را در حدود فاصله دو متری از کنار جاده پیدا کنند.
به گزارش یورونیوز، نام منطقه بیابانی اوتبک در حقیقت به معنی مکانی است که در بیرون و پشت مناطق حاصلخیز و شهری استرالیا قرار دارد.
انتهای پیام