سرمربی تیم ملی وزنهبرداری زنان گفت: باید به عملکرد دختران وزنهبردار در قهرمانی آسیا نمره قبولی داد اما برای قهرمانی جهان و بازیهای آسیایی حتما باید رکوردهایشان بیشتر شود.
کوروش باقری در گفتوگو با مجله سلامتی ایران دربارهی عملکرد تیم ملی وزنهبرداری زنان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۳ کرهجنوبی بیان کرد: با توجه به رکوردهایی که در تمرینات داشتند، الهام حسینی در قهرمانی آسیا تنها کسی بود که فوقالعاده کار کرد و جای هیچ حرف و حدیثی باقی نگذاشت. او مسلط روی صحنه میرفت و بخشی بزرگی از آن به تجربیات زیاد و روحیه جنگندگی او برمیگردد. بقیه نفرات هم افزایش رکورد داشتند. ریحانه کریمی برای اولینبار در قهرمانی آسیا وزنه زد، با توجه به اینکه به بیماری آبله مرغان مبتلا شد، بد کار نکرد و در دسته ۵۹ کیلوگرم که المپیکی بود، وزنههای بدی نزد و من به آینده او امیدوار هستم.
*مدال گرفتن در وزن غیرالمپیکی راحتتر است
او ادامه داد: فاطمه کشاورز در دسته ۶۴ کیلوگرم، مدال با ارزشی گرفت. درست است در وزن غیر المپیکی بود و باید بپذیریم مدال گرفتن در یک وزن غیر المپیکی به مراتب راحتتر است اما با این حال به نسبت مسابقات قبلی، رکوردهای بالاتری زد. فکر میکنم در یک ضرب با توجه به رکوردهای تمرینیاش، میتوانست بهتر از این کار کند. در دسته ۸۱ کیلوگرم، پریسا نورعلی به نسبت قبل وزنههای بیشتری زد اما با تغییر وزن، انتظار از او بیشتر است و همین که بیشتر از قبل وزنه زد، میتوان به آیندهاش امیدوار بود.
*حرکت آخر دوضرب شیخ ارباب را میتوانستند بپذیرند
باقری دربارهی از دست رفتن مدال برنز دوضرب دسته ۸۷ کیلوگرم، گفت: زینب شیخ حسن ارباب در دسته ۸۷ کیلوگرم نسبت به قهرمانی جهان افزایش رکورد داشت و رکوردهای ایران را جا به جا کرد. او درحرکت آخر دوضرب، وزنه ۱۲۸ کیلوگرم را مهار کرد و داوران پذیرفتند اما متاسفانه ژوری رای را برگرداند در غیر این صورت میتوانست مدال برنز دوضرب را بگیرد. نمیخواهم خدایی نکرده پا در کفش داوران کنم اما به نظرم جا داشت که این حرکت را بپذیرند. ما باید بیشتر کار کنیم، وزنهبرداران نسبت به قبل افزایش رکورد داشتند اما انتظار من بالا است. سطح رقابتها فوقالعاده بالا بود و باید نمره قبولی به وزنهبرداران داد.
*فعلا تعدادی از وزنهبرداران را به صورت گلخانهای بالا میکشیم
سرمربی تیم ملی زنان در پاسخ به این پرسش که در ادامه کار چه برنامهای برای تیم زنان دارد؟ تاکید کرد: قطعا ما نیاز به اردوهای بلند مدت و پی در پی داریم تا بدون تعارف، بخشی از نفراتی که در اردو هستند را به صورت گلخانهای بالا بکشیم. وقتی زیرساخت بانوان بهتر شد، سپس در سطح کشور انتظار یکسان از وزنهبرداری بانوان داریم و فدراسیون نهایت تلاشش را میکند تا این اتفاق بیفتد.
*نمیتوانیم هیچ قول مدالی برای بازیهای آسیایی بدهیم
او دربارهی تعداد سهمیه وزنهبرداری زنان ایران در بازی های آسیایی هانگژو گفت: قرار است وزنهبرداری بانوان به بازی های آسیایی اعزام شود اما ظاهرا روی تعداد نفرات اختلاف نظراتی است. آن موقع به ما گفتند پنج نفر را میتوانیم اعزام کنیم و از ما خواستند وزنها و تعداد نفرات را اعلام کنیم که ما پنج وزن آخر ( ۵۹، ۶۴، ۷۶، ۸۱ و ۸۷+) را اعلام کردیم. ظاهرا کمیته ملی المپیک دنبال مدال است اما ما هیچ قولی نمی توانیم بدهیم و باید ببینیم تا آن موقع وضعیت دختران به چه شکل خواهد بود. البته به اینکه بانوان نزدیک به مدال شوند، خیلی خوشبین هستم.
*برای قهرمانی جهان و بازیهای آسیایی حتما باید رکوردها بالاتر بروند
باقری در پاسخ به این پرسش که با توجه به در پیش بودن قهرمانی بزرگسالان جهان و بازی های آسیایی به نظر نمی رسد بتوان دو تیم آماده کرد و چه برنامهای برای این دو رویداد دارد؟ تصریح کرد: ما یک تیم بانوان هم نداریم چه برسد به دو تیم. با تعداد کم در مسابقات قهرمانی جهان حضور پیدا میکنیم و سعی میکنیم نفراتی که ممکن است اندک شانسی داشته باشند را به مسابقات اعزام کنیم. فکر نمیکنم تعداد نفرات زیاد باشد. برای قهرمانی جهان و بازیهای آسیایی حتما باید رکوردها بالاتر بروند و انتظاری غیر از این نیست و قطعا اتفاق خواهد بود. دنبال این هستیم وزنهبرداران حداکثر ارتقاء رکورد را داشته باشند. با توجه به شرایطی که داریم با تعداد نفرات کم در مسابقات جهانی شرکت می کنیم و حداکثر چهار تا پنج نفر هستند. ما دوست داریم با ۱۰ نفر برویم و حتی فدراسیون در این مورد محدودیتی ایجاد نکرده است اما با توجه به شرایط و شناختی که از نفرات داریم، حداکثر با همان چهار، پنج نفر در قهرمانی جهان شرکت کنیم.
*فکر نمیکنم تنها حسینی شانس گرفتن سهمیه المپیک دارد
سرمربی تیم زنان در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه واقعبینانه نگاه کنیم تنها الهام حسینی شانس گرفتن سهمیه المپیک دارد؟ تاکید کرد: یکی از متحملترینها الهام حسینی است اما او هم حداقل نیاز به ۱۰ کیلوگرم افزایش رکورد دارد. البته من به این شکل فکر نمیکنم که فقط حسینی شانس دارد و به نظرم نفراتی هستند که شانس کسب سهمیه دارند، استراتژی ما مشخص است، باید در پنج گزینشی المپیک شرکت کنیم و رکوردها هم افزایش پیدا کند. تا اردیبهشت سال آینده فرصت داریم که قدم به قدم جلو برویم و بتوانیم شرایط را مهیا کنیم تا به سهمیه المپیک برسیم.
*باید فضا برای نشان دادن نوجوانان فراهم شود
او در مورد اعزام تیم دختران به مسابقات قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا گفت: به زودی یک اردوی مختلط از نوجوانان، جوانان و بزرگسالان تشکیل میدهیم و ۱۴ نفر مد نظرم هستند. البته با توجه به اینکه نوجوانان و جوانان هم محصل هستند سعی میکنیم اردو را با بزرگسالان شروع کنیم و ۱۰ نفر از نوجوانان و جوانان بعد از پایان امتحاناتشان، به اردو محلق میشوند. دو ماه اردوی خیلی خوب را با حمایت فدراسیون، وزارت ورزش وکمیته ملی المپیک در تهران داریم. باید فضا برای اینکه نوجوانان خودشان را نشان دهند و تجربه به دست آورند، فراهم شود و مسابقات نوجوانان و جوانان آسیا یکی از این فرصتهای خوب است.
انتهای پیام