دانستنیهای پزشکی و طب سنتی
گاهی نام آجیل در فرهنگ و زبانهای مختلف جهان متفاوت است و بعنوان مثال برخی کشورها برخی آجیلها را آجیل نمیدانند!
یک دانه خوراکی با پوستی سخت که غیرقابل خوردن است که معمولا روغنی اند و انواع و اقسام مختلفی دارند.
آجیلهایی که در کنار خواص خود بعضا در میان دورهمیها و سفرههای ما جایگاه دارند و یا حتی بجز مراسم توصیههایی فراوانی برای استفاده از آنها میشود.
آجیل در فرهنگ و زبانهای مختلف
ترجمه آجیل در زبانهای مختلف و خاص اغلب نیاز به دیدگاه خاصی نیز دارد، زیرا در تقابل فرهنگها و زبانهای مختلف این کلمه مبهم است.
بطور طبیعی بیشتر دانههای آجیل از میوههایی تهیه میشوند که به طور طبیعی خود را از پوسته آزاد میکنند و برخلاف مغزهایی همچون فندق، شاه بلوط و بلوط، که دارای دیوارههای پوسته سخت بوده و از یک تخمدان مرکب نشات میگیرند و در زبان عمومی و رایج، همیشه محدودیت کمتری دارد.
توجه داشته باشید که از نظر گیاه شناسی بسیاری از آجیلها مانند بادام، پکان، پسته، گردو و بادام برزیلی که از نظر گیاه شناسی آجیل نیستند را عموما آجیل میدانند.
در واقع کاربرد معمول این اصطلاح اغلب به هر مغز خوراکی که توسط دیوارهای سخت احاطه شده را با نام آجیل میشناسند.
آجیل آشپزی به چه معنا است؟
بطور معمول آجیلهای آشپزی در واقع میوه یا دانهای خشک و خوراکی است که اغلب محتوای چربی بسیاری در خود جای داده است و در کل آجیلها در طیف گستردهای از خوراکی ها، از جمله در پخت و پز یا به عنوان میان وعده حالا چه بصورت بو داده و یا چه بصورت خام و یا حتی گاهی بعنوان طعم دهنده کاربرد دارند.
از سوی دیگر علاوه بر دانههای گیاهی، میوهها و دانههایی که شکل ظاهری آجیلی دارند آجیلهای آشپزی به حساب میآیند و مغزهای آشپزی در یکی از چهار دسته به میوه یا دانه تقسیم میشوند که شامل موارد زیر است:
- آجیلهای واقعی یا گیاهی: شامل میوه خشک، پوسته سخت و حتی بدون تقسیم که در بلوغ تقسیم نمیشوند و بذرها را آزاد میکنند.
- دروپ (میوههای هسته دار): دانه موجود در غشای سخت که خود این پوسته توسط میوهای گوشتی احاطه میشود و میتوان بادام را در این گروه گنجاند.
- دانههای بازدانگان: دانههای سره، بدون محفظه (به عنوان مثال چلغوز).
- دانههای گلدار: بذرهایی که توسط یک محفظه یا غلاف نازک (مانند بادام زمینی) احاطه شده اند.
جالب است بدانید در گذشته آجیلها را بعنوان غذا مصرف میکردند، به این صورت که بسیاری از مردم بومی قاره آمریکا، طیف گستردهای از آجیل ها، از جمله بلوط، گردو امریکایی (پکان) و.. را به عنوان منبع اصلی نشاسته و چربی میشناختند و در طول هزاران سال از آن استفاده شده است.
از سوی دیگر اگرچه برخی از مغزهای آشپزی در گذشته شناخته نمیشدند، اما امروز با شناخت برخی از این آجیلها همچون بادام زمینی آنها را در دسته آجیلهای آشپزی قرار داده اند و حتی امروزه مصرف بالای کره بادام زمینی رواج بسیاری در صبحانه امریکایی دارد.
معرفی آجیل گلدار (آنژیوسپرم)
آجیل گلدار (آنژیوسپرم) در واقع برگرفته از میوههای بزگتری هستند، که شاید موارد زیر باشد:
بادام برزیلی از جمله آجیلهای خوراکی بسیار ارزشمندی است که از نظر پزشکی آکنده از سلنیوم است و از دانه میوهای شبیه نارگیل استفاده حاصل میشود و میتوان از آن درصنعت شیرینی پزی و پخت و پز استفاده شود.
ماکادمیا یا فندق استرالیایی، دارای بیشترین سطح کشت در هاوایی و استرالیا است و دارای دو گونه متفاوت است، اما خاستگاهش همان استرالیا است.
ماکادمیا نوعی مغز خوراکی است که دانههای درشت آن مصرف میشوند و خردهها و آجیلهای ضایعاتی معمولاً برای استخراج روغن خوراکی استفاده میشود، این آجیل دارای پوستهای زبر است که در تجاری سازی آن را بصورت مغز شده عرضه میکنند.
آجیل سویا، از جمله آجیلهای آشپزی محسوب میشود که علاوه بر استفاده به عنوان دانههای روغنی، به عنوان آجیل نیز کاربرد دارد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/